Sekundær

Badevægt test

Har du husket at dele?:
En badevægt skal være i stand til at modstå vand og fugtigt klima.

En badevægt skal være i stand til at modstå vand og fugtigt klima.

Før i tiden var badevægte forholdsvis primitive – der var en lille skive som bevægede sig afhængig af det øgede pres på vægtens overflade, hvorefter du ville få et tal som var mere eller mindre upræcist. Der er heldigvist sket meget siden den tid, og med den avancerede teknologi vi har til rådighed i dag kan man ikke alene købe vægte som måler præcist – vægte med fedtprocent og tilslutning af WIFI er også almindelige i de danske hjem.

Testvindende badevægt – Withings WS-50 WiFi

Withings, som er navnet bag den testvindende badevægt, har revolutioneret badevægten som vi kender den i dag. Vægten er udstyret med WiFi, og går på nettet og uploader resultatet hver gang du vejer dig. Udover at badevægten selvfølgelig måler din vægt, kan fedtprocenten og BMI’en også måles – ideelt for de som er på slankekur. Med badevægten medfølger der et login til Withings smarte statistikside, som kan følges fra både computer, tablet og smartphone.

Resultatet bliver naturligvis heller ikke kludret sammen med dit, hvis et andet familiemedlem skulle benytte sig af den lækre badevægt. For med badevægtens smarte teknologi kan den snildt skelne mellem forskellige individer – faktisk opretter den automatisk en profil til den enkelte person på den informative statistik-side på nettet som badevægten uploader resultaterne til. Således kan Withings faktisk bruges af op til fire personer.

I videoen ses badevægtens flotte design, som næsten passer ind i alle badeværelser. Med hensyn til vægtens nøjagtighed i forhold til vægt, fedtprocent og BMI stemmer det godt overens med den egentlige. På Amazon’s anmeldelsessektion er de fleste kunder også enige i at den måler nogenlunde korrekt, dog kan den, som BT også skriver i en anmeldelse, have nogle kraftige udslag i grafen. Dette kan man dog gå ind og rette i webappen.

Billigste sted at købe Withings WIFI: Hos Coolstuff – klik her

Withings WiFi badevægt fås for 1299,- kroner, hvilket vi mener er en ganske udmærket pris taget teknologien, designet og brugervenligheden i betragtning.

Avanceret men dyr - Tanita BC545

sport-triede.dkNår man kigger på badevægte som også kan måle fedtprocent, er Tanita en af de mest anbefalingsværdige. Tanita har i lang tid domineret markedet, med deres konkurrencedygtige teknologi. Ligesom almindelige vægte, kan den måle din vægt. Men den kan også som noget ganske nyt måle din fedtprocent. Måden dette fungerer på er ved at badevægten sender en smule ganske harmløs strøm gennem dit ben. Når strømmen herefter kommer tilbage via det andet ben, kan vægten beregne fedtprocenten ved at kigge på modstanden strømmen sendes tilbage med.

Ud af Tanita’s utallige populære produkter, er den nyeste topmodellen Tantia BC-545 en af de mest populære. Tantia BC-545 er en avanceret kropsanalysevægt med meget stor målepræcision. Så præcis, at mange læger og kostvejledere selv bruger den.

Kropsanalysevægten giver en segmenteret kropsanalyse, som viser kroppens komposition af fedt og muskelmasse i hver arm, ben og torso. Modsat andre billige badevægte, kan den derfor give en total kropsfedtmåling, i stedet for at kun at måle fedtprocenten ved at analysere kroppens modstand.

Mange købere på internettet er meget begejstrede for denne badevægt, da den er meget præcis og let anvendelig. Selv om den har hukommelse til fire personer (og derfor kan bruges af hele familien) ligger denne badevægt dog i den dyre ende. Vi fandt den billigst hos Whiteaway.com til 2999,- kroner!

Vi synes derfor kun at du bør investere i BC-545, hvis du tager din træning seriøst.

Billig badevægt med få funktioner

Alle de badevægte vi indtil videre har skrevet om, har været forholdsvis dyre. Nu vil vi vende det om, og sætte fokus på en billig og simpel badevægt.

OBH Nordica har lavet flere simple badevægte, som var flotte i designet, men som kun viste selve vægten. OBH personvægt er et glimrende valg i forhold til overstående kriterier. Simpel, men flot i designet. Badevægten viser i 100 grams interval, hvilket sikre at den er relativ præcis i sin måling. OBH personvægt fås for 299,- kroner hos Wupti.com.

Badevægt test – hvilken badevægt er bedst?

Vi har kigget på nogle af de populæreste badevægte, som findes på det danske marked, og baseret denne test på hvor retvisende tallet som badevægten viser er. Derudover har vi også vurderet den enkelte badevægt efter de forskellige smarte funktioner den måtte have, pris og design.

Tips til præcise resultater

Badevægtens fejl kan være demotiverende, og resultere i, at du helt holder op med at træne. Derfor er det vigtigt at du ved, at det resultat badevægten viser, stemmer overens med virkeligheden.

Vægtresultater

 • Sørg for at bruge en elektronisk badevægt, fremfor en mekanisk. Selv om de mekaniske badevægte er flotte, har de ofte en afsindig høj fejlmaginal, viser Politiken’s lørdagstest.
 • Vej kun dig selv én gang om ugen. Vægten svinger i dagens løb, afhængig af hvilken mad du spiser. En vejning om ugen giver derfor en mere præcis indikator på, om din vægt bevæger sig i en korrekt retning.

Præcist resultat for fedtprocenten

Mange skuffede ejere af en badevægt som kan måle fedtprocent, er ærgerlige over, at den måler upræcist. For at få et så præcist resultat som mulig, kræver det at du hverken har sokker eller fodtøj på, og at begge fødder er rene. Ligeledes skal du være udhvilet når målingen foretages, og skal ikke have trænet op til målingen.

Vi anbefaler

Den bedste badevægt afhænger i særdeleshed af dit og husholdningens behov. Hvis du og din familie ikke har behov for at måle på fedtprocent og BMI vil en billig badevægt formentlig være god. Hvis i på den anden side går op i træningen, og godt kan lide at kigge på de lækre grafer, er en af de dyre badevægte med flere funktioner sikkert et godt valg.

2 Svar til Badevægt test

 1. Pernille maj 8, 2014 at 6:01 pm #

  Hvor kommer den badevægt fra, der vises øverst på billedet sammen med målebåndet?
  Venlig hilsen Pernille

  • Knuth Becker maj 20, 2014 at 2:03 pm #

   Hej Pernille,
   Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at mekaniske badevægte, herunder den badevægt som vi viser øverst på siden, er meget upræcise ift. elektroniske – og så kan man jo efterfølgende spørge sig selv hvad en badevægt så overhovedet er værd. Men nu er du advaret! :)

   Badevægten som du ser øverst på siden, er Amerikansk og fås derfor desværre ikke i Danmark. Til gengæld findes der et hav af andre flotte mekaniske badevægte I Danmark. Prøv f.eks. at lave en søgning på Google på “mekanisk badevægt”.

   Håber det var svar,
   Mvh.

Skriv et svar