Badevægt test: De 9 bedste digitale & mekaniske vægte (2021)

background Layer 1 Forbrugertest

Badevægt test: Her er de 9 bedste digitale & mekaniske vægte

Før i tiden var badevægte forholdsvis primitive – der var en lille skive som bevægede sig afhængig af det øgede pres på vægtens overflade, hvorefter du ville få et tal som var mere eller mindre upræcist. Der er heldigvis sket meget siden den tid, og med den avancerede teknologi vi har til rådighed i dag kan man ikke alene købe vægte som måler præcist – vægte med fedtprocent og tilslutning af Wi-Fi er også muligheder den dag i dag.

Innovative Withings WS-50 er testvinder

 • Pris: 639,- DKK (her)
 • Derfor: gode kundeanmeldelser hos Amazon, utallige indstillingsmuligheder f.eks. fedtprocentmåler og synkronisering med din smartphone

Withings, som er producenten bag den testvindende badevægt, har udviklet en yderst innovativ badevægt. Vægten er udstyret med Wi-Fi, og går på nettet og uploader resultatet hver gang du vejer dig. Udover at Withings WS-50 selvfølgelig måler din vægt, har den også en indbygget BMI- og fedtprocentmåler – ideelt for dem som er på slankekur eller dem som ønsker at få lidt større muskler. Med badevægten medfølger et login til Withings smarte statistikside, som kan følges fra både computer, tablet og iPhone.

Resultatet bliver naturligvis heller ikke kludret sammen med dit, hvis et andet familiemedlem skulle benytte sig af den digitale badevægt. For med badevægtens smarte teknologi kan den snildt skelne mellem forskellige individer – faktisk opretter den automatisk en profil til den enkelte person på den informative statistik-side på nettet som badevægten uploader resultaterne til. Således kan Withings faktisk bruges af op til fire personer.

[EN] The Withings WiFi body scale

Gode kundeanmeldelser

I videoen ses badevægtens flotte design, som næsten passer ind i alle badeværelser. Med hensyn til vægtens nøjagtighed i forhold til vægt, fedtprocent og BMI stemmer det godt overens med den egentlige. På Amazon’s anmeldelsessektion er de fleste kunder også enige i at den måler nogenlunde korrekt, dog kan den, som BT også skriver i en anmeldelse, have nogle kraftige udslag i grafen. Dette kan man dog gå ind og rette i webappen.

Withings WS-50 er det ideelle valg for dig, som er opmærksom på din vægt, og gerne vil have en simpel måde dels at logføre din vægt og se udviklingen af denne. Med den indbyggede fedtprocentmåler kan man også se, om man reelt har fået større muskler, eller om man bare har taget fedt på.

Det er klart, at Withings er en forholdsvis dyr badevægt i forhold til andre vægte på markedet. Det ændrer dog ikke på, at den kan gøre livet meget nemmere for dem som ønsker at være opmærksomme på vægten – og så kan den jo som sagt bruges af hele familien.

Beurer BF700 har vundet talrige tests

 • Pris: 499,- DKK (her)
 • Derfor: testvinder hos Forbrugerrådet Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

I forbrugerrådet Tænks test af badevægte i 2015 blev Beurer BF700 kåret som testvinderen sammen med Tanita RD901. Tænk fremhæver især vægtens nøjagtighed sammen med brugervenligheden. Ligeledes vandt opnåede vægten en førsteplads i Råd & Rön, hvor forbrugerorganisationen især fremhævede kvaliteten, brugervenligheden og modellens helhedsindtryk.

Modellen udmærker sig ved, udover at måle kropsvægt, at kunne måle BMI, kropsvæske, knoglemasse og muskelmasse. Med bluetooth-funktionen kan du overføre dine målinger til din smartphone, så du altid har styr på din vægt og muskelmasse.

Hele familien kan bruge vægten, da modellen har hukommelse til otte brugerprofiler, og den er i stand til at genkende individer baseret på dataen. For at gøre vægtens målinger endnu mere præcise, har du mulighed for at justere dit aktivitetsniveau fra ingen fysisk aktivitet til meget fysisk aktivitet.

Specifikationer

 • Op til 8 brugerprofiler
 • Vægten genkender individer, når man træder op på vægten
 • Måler BMI, kropsvæske, knoglemasse og muskelmasse
 • Kapacitet: 180 kg
 • Bluetooth-overførsel til din smartphone, så du kan holde øje med kropsudviklingen via smarte grafer
 • 5 års garanti

Quick start video for the BF 700 diagnostic scale

Beurer BG13 er en billig testvinder

 • Pris: 279,- DKK (her)
 • Derfor: testvinder hos tyske Stiftung Warentest og billig

Ligesom Beurer BF700 har Beurer BG13 mange funktioner og er en testvinder. I Tysklands største testmagasin, Stiftung Warentest, blev BG13 kåret som testvinder blandt 19 forskellige badevægte. Der blev målt på parametrene nøjagtighed, brugervenlighed, vægtens stabilitet og holdbarhed.

Modellen måler din kropsvægt, kropsfedt, kropsvæske, muskelmasse og BMI. Den har en nøjagtighed på 0,1 % for kropsfedt, vand i kroppen og muskelmasse og en nøjagtighed på +/- 100 gram for kropsvægt og knoglemasse.

Badevægten har en kapacitet på 150 kilo og man kan nemt skifte mellem kilo, pund og stone som man ønsker.  Modellen kan lagre op til ti brugerprofiler og så kan den indstilles på fem forskellige aktivitetsniveauer. Ligesom Beurer BF700 kan modellen forbindes til smartphone, så man har et nemt og overskueligt overblik over kropsudviklingen gennem tid.

Specifikationer:

 • Op til 10 brugerprofiler så hele familien kan bruge vægten
 • Stor nøjagtighed på +/- 0,1% for fedtprocent og +/- 100 gram for kropsvægt
 • Måler kropsvægt, kropsfedt, kropsvæske, BMI og knoglemasse
 • 5 års garanti

Manual for glass diagnostic scale BG 13

Simpel men elegant badevægt i den lave prisklasse (med kropsanalyse)

 • Pris: 299,- DKK (her)
 • Derfor: simpel, billig og i stilrent og simpelt design

De badevægte vi har været omkring indtil videre, har været relativt dyre. Det betyder selvsagt ikke, at man ikke kan finde en badevægt i den billige prisklasse. Salter 9206 er en personvægt i flot, sort glasdesign. Den har en kapacitet på op til 180 kg., og så er den udstyret med en tydelig LCD skærm, som gør det nemt at se tallene.

Salter vægten kommer med 15 års garanti. Vægten viser i 100 grams interval, hvilket gør målingerne relativt nøjagtige. Derudover er vægten udstyret med tæppefødder, så du kan placere vægten på ujævne underlag uden at gå på kompromis med præcisionen.

Brugervenlige Beurer GS 11 med store tal og i glas

 • Pris: 249,- DKK (her)
 • Derfor: testvinder i Politikens test og hos tyske Haus & Garten

Tilbage i 2016 lavede Politiken en test af forskellige badevægte, hvor de vurderede, at Caso BS1 var den mest præcise badevægt. Den digitale vægt er udformet i hvid højglans, og når man træder op på vægten, kommer de store tal til syne. Vægten er især fordelagtig for dem med synsbesvær.

Modellen har en maksimal kapacitet på 200 kilo og den vejer med 100 grams intervaller. Når man træder op på vægten, tænder den selv, og på samme måde slukker den, når du træder af den.

Specifikationer:

 • Letlæseligt LED display med store røde tal
 • Stabile og nøjagtige målinger
 • Kapacitet på 200 kg
 • Måleinterval på 100 gram
 • Automatisk tænd/sluk

Mekanisk retro badevægt fra Beurer

 • Pris: 449,- DKK (her)
 • Derfor: analog og i retro-design

Længere nede i artiklen vil du læse hvor upræcist analoge badevægte faktisk måler. Men for den ægte æstetiker er tal mere underordnet, mens elegance er mere væsentligt. Og er du en sådan type, er en analog retro badevægt måske netop det perfekte valg for dig. Salter er navnet på vægten for æstetikeren. Den måler måske ikke særlig præcist (1-2 kg. fejlmargin), men til gengæld kan den være ganske elegant i et ellers retro badeværelse.

Salter kan måle op til 136 kg., og så har den en meget tydelig skala, så det burde ikke være svært at se ens angivelige vægt. Den er i gråt design, og er relativt nem at rengøre. Hos de fleste forhandlere af Salter er der helt op til 15 års garanti.

Netop denne model er formentlig ideel for to målgrupper: dem som blot synes, at det retro-lignende design kan supplere resten af dit badeværelse på en flot måde, eller ældre mennesker som har behov for en vægt med tydelige tal og som i øvrigt føler sig trygge med en vægt af ægte 80’er design. Ulempen ved Salter er som omtalt før, at den måler lidt upræcist.

Tanita BC-545N for den seriøse sportudøver

sport-triede.dk
 • Pris: 1.799,- DKK
 • Derfor: ekstrem præcision, avanceret måling af fedtprocent og brugt af talrige læger og kostvejledere

Når man kigger på badevægte som også kan måle fedtprocent, er Tanita en af de mest anbefalingsværdige. Tanita har i lang tid domineret markedet med deres konkurrencedygtige teknologi. Ligesom almindelige vægte, kan den måle din vægt. Men den kan også, som noget ganske nyt, måle din fedtprocent. Måden dette fungerer på er ved at badevægten sender en smule ganske harmløs strøm gennem dit ben. Når strømmen herefter kommer tilbage via det andet ben, kan vægten beregne fedtprocenten ved at kigge på modstanden strømmen sendes tilbage med.

Ud af Tanitas utallige populære produkter, er den nyeste topmodellen Tantia BC-545N en af de mest populære. Tantia BC-545N er en avanceret kropsanalysevægt med meget stor målepræcision. Så præcis, at mange læger og kostvejledere selv bruger den.

Kropsanalysevægten giver en segmenteret kropsanalyse, som viser kroppens komposition af fedt og muskelmasse i hver arm, ben og torso. Modsat andre billige badevægte, kan den derfor give en total kropsfedtmåling, i stedet for at kun at måle fedtprocenten ved at analysere kroppens modstand.

Mange købere på internettet er meget begejstrede for denne badevægt, da den er meget præcis og let anvendelig. Selv om den har hukommelse til fire personer (og derfor kan bruges af hele familien) ligger denne badevægt i den dyre ende.

Tanita BC545N Segmental Body Composition Monitor

Videnskabeligt studie: virker en badevægt på vægttabet?

Mange investerer i en badevægt i forbindelse med vægttab. Det giver overblik over udviklingen og progressionen i vægttabet. Men virker en badevægt overhovedet på vægttab? I studiet “Weight loss and frequency of body‐weight self‐monitoring in an online commercial weight management program with and without a cellular‐connected ‘smart’ scale: a randomized pilot study” udgivet i 2017 i tidsskriftet Obesity Science & Practice af J. G., Thomas; H. A., Raynor; D. S., Bond; A. K., Luke et. al. undersøgte man netop det.

Studiet undersøgte, om der var signifikant forskel i vægttabet mellem forsøgsgruppen, som brugte en ‘smart’ badevægt med ugentlig skræddersyet feedback (f.eks. Withings WS-50 eller Beurer BF700) ift. dem, som brugte en almindelig badevægt.

Metode

Studiet varede 6 måneder og bestod af samlet 92 forsøgspersoner (N=92) som tilfældigt blev tilskrevet gruppe 1 eller 2: dvs. hhv. en almindelig badevægt og adgang til en Weight Watchers Online (WWO) platform, hvor man registrerer vægten, og en ‘smart’, wifi-forbundet badevægt, som automatisk registrerer vægten og giver ugentlige råd baseret på vægten. De målte selv kropsvægten på nær 3 og 6 måneder inde i studiet, hvor det blev gjort professionelt.

Resultat og konklusion

Studiet fandt et signifikant større vægttab blandt gruppen af forsøgspersoner, som brugte en ‘smart’ badevægt. Du kan se hele studiet her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5729493/.

Badevægt test – hvilken badevægt er bedst?

Vi har kigget på nogle af de populæreste badevægte, som findes på det danske marked, og baseret denne test på hvor retvisende tallet som badevægten viser er. Derudover har vi også vurderet den enkelte badevægt efter de forskellige smarte funktioner den måtte have, pris og design.

Tips til præcise resultater

Badevægtens fejl kan være demotiverende, og resultere i, at du helt holder op med at træne. Derfor er det vigtigt at du ved, at det resultat badevægten viser, stemmer overens med virkeligheden.

Vægtresultater

 • Sørg for at bruge en elektronisk badevægt, fremfor en mekanisk. Selv om de mekaniske badevægte er flotte, har de ofte en høj fejlmargin.
 • Vej kun dig selv én gang om ugen. Vægten svinger i dagens løb, afhængig af hvilken mad du spiser. En vejning om ugen giver derfor en mere præcis indikator på, om din vægt bevæger sig i en korrekt retning.

Præcist resultat for fedtprocenten

Mange skuffede ejere af en badevægt som kan måle fedtprocent, er ærgerlige over, at den måler upræcist. For at få et så præcist resultat som mulig, kræver det at du hverken har sokker eller fodtøj på, og at begge fødder er rene. Ligeledes skal du være udhvilet når målingen foretages, og skal ikke have trænet op til målingen.

Vi anbefaler

Den bedste badevægt afhænger i særdeleshed af dit og husholdningens behov. Hvis du og din familie ikke har behov for at måle på fedtprocent og BMI vil en billig badevægt formentlig være god. Hvis i på den anden side går op i træningen, og godt kan lide at kigge på de lækre grafer, er en af de dyre badevægte med flere funktioner sikkert et godt valg.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

6 kommentarer til “Badevægt test: Her er de 9 bedste digitale & mekaniske vægte”

 1. Hvor kommer den badevægt fra, der vises øverst på billedet sammen med målebåndet?
  Venlig hilsen Pernille

  Svar
  • Hej Pernille,
   Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at mekaniske badevægte, herunder den badevægt som vi viser øverst på siden, er meget upræcise ift. elektroniske – og så kan man jo efterfølgende spørge sig selv hvad en badevægt så overhovedet er værd. Men nu er du advaret! 🙂

   Badevægten som du ser øverst på siden, er Amerikansk og fås derfor desværre ikke i Danmark. Til gengæld findes der et hav af andre flotte mekaniske badevægte I Danmark. Prøv f.eks. at lave en søgning på Google på “mekanisk badevægt”.

   Håber det var svar,
   Mvh.

   Svar
 2. Det er vanvittigt, at det ikke er til at opdrive en anmeldelse af badevægte, som drejer sig om hvor nøjagtig vægten er og hvor reproducerbar den måler fra dag til dag. Det vigtigste ved en vægt må absolut være at den måler korrekt, så kan udseende og gadgets komme derefter og ikke omvendt!? Hvis nogle kender en vægt som er testet til simpelthen bare at kunne veje rigtigt hører jeg gerne svaret.

  Svar
  • Hej Mikkel,
   Som omtalt i artiklen, er tommelfingerreglen, at de elektroniske badevægte er langt mere præcise end de mekaniske. Fejlmarginen for elektroniske badevægte er efterhånden så lav, at man for de flestes vedkommende ikke behøver at bekymre sig om det.

   Håber det var tilstrækkeligt svar,
   Mvh. Hanna

   Svar
 3. Hej Hanne. Hvor ved du det fra, altså at de digitale er mest præcise? Jeg tror det er omvendt. Det kan godt være at de digitale giver vægten med flere decimaler, men decimalerne er mere eller mindre tilfældige. Mvh. Mikkel

  Svar
  • Hej Mikkel. En analog badevægt bruger fjedre til at indikere vægten, mens en digital badevægt bruger en computerchip. Modsat den digitale vægt bliver fjederen i den analoge vægt mere upræcis gennem tiden som resultat af almen slitage. Men du har ret i at en digital vægt ikke partout er mere præcis end en analog. Bh Hanna

   Svar

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.