Sådan opnår du den bedste pris på nyt tag i 2022

Sådan opnår du den bedste pris på nyt tag i 2022

Tagrenovering kan være en af de mest omfattende og dyreste renoveringer, som man kan foretage på boligen. De mest omfattende renoveringer af taget kan hurtigt beløbe sig til mere end et par hundrede tusinde kroner. Til gengæld forlænger en tagrenovering ofte resten af husets levetid, samtidig med at det giver varige besparelser på varmeregningen. Derfor er der også mange gode grunde til at afsøge de bedste muligheder for at opnå den bedste pris på et nyt tag.

Husk at indhente flere tilbud

Som i alle andre forhold hvor man skal ind – det være sig hvidevare eller andre renoveringsopgaver – er det altid en god idé at indhente adskillige tilbud, når man skal renovere taget. Derved kan man finde den bedste pris på et nyt tag. I forbindelse med at man indhenter tilbud, er det vigtigt, at man er grundig og detaljeret i projektbeskrivelsen. I en udførlig projektbeskrivelse bør man inkludere:

  • Adressen på ejendommen hvor der ønskes nyt tag
  • Antal kvadratmeter tagoverflade
  • Den nuværende tagbelægning (tegl, eternit, tagpap, stål eller lignende)
  • Om opgaven også skal omfatte nyt undertag
  • Om opgaven skal inkludere tillæg såsom ovenlysvinduer, tagkviste, tagrender eller lignende
  • Tidsfrist
  • Eventuelle billeder af det eksisterende tag

Ved at være præcis i projektbeskrivelsen opnår du et retvisende billede af priserne for de forskellige tilbud og undgår også misforståelser med tagfirmaet senere i processen.

Der findes adskillige services som tilbyder indhentning af flere tilbud på et nyt tag. Alternativt kan du kigge på Google Maps og tage kontakt direkte til hvert enkelt tagfirma. Du kan også finde et godt tilbud på et nyt tag på huset her.

Hjælp til med noget af arbejdet

Størstedelen af arbejdet med nyt tag kræver en professionel taglægger for at opnå et flot resultat uden fejl og mangler. Det er med andre ord begrænset, hvad du som almindelig husejer kan hjælpe til med ved en tagrenovering. Det betyder dog ikke, at du ikke kan hjælpe til med enkelte elementer af tagrenoveringen. For eksempel kan du aftale med tagfirmaet, at du tager dig af bortskaffelse af gammelt byggeaffald (f.eks. gammel tagdækning, undertag eller lignende) for derved at opnå reduktioner i den samlede pris. Det betyder selvfølgelig også, at du selv skal bruge mere tid på opgaven.

Vent til at håndværkerfradraget udfases

Mange boligejere gør i disse tider brug af den sidste periode, hvor håndværkerfradraget stadig er i effekt. Det gælder blandt andet energirenoveringer, som er fradragsberettiget. Det medfører, at mange byggeentrepriser har rigtig travlt i disse uger og betyder i mange tilfælde også højere priser. Hvis tagrenoveringen kan vente i et halvt år eller mere, kan det medføre en lavere pris, fordi byggeentrepriserne typisk vil have mindre travlt, når håndværkerfradraget er udfaset.

Skriv en kommentar