Byggerådgiver: Priser og tilbud til rådgivning ved private byggeopgaver

For private som skal til at i gang med en større byggeopgave som renoveringer, tilbygning til boligen eller måske påtænker at bygge nyt hus er det ikke alene betryggende at have en byggerådgiver tilknyttet, det kan i mange tilfælde også være en rentabel forretning, idet man undgår uforudsete ekstra udgifter til opgaven. Byggerådgiver går også under navnet bygherrerådgiver.

En byggerådgiver koster typisk mellem 700-1.200 DKK i timen inkl. moms. Den samlede pris vil afhænge af opgaven, hvilket du kan finde priseksempler for nedenfor. Du kan ligeledes finde gode råd til at vælge en kompetent og dygtig byggerådgiver, som er alle pengene værd.

Bestil 3 gratis tilbud på byggerådgiver/bygherrerådgiver til private

Hvis du ønsker at indhente tilbud på byggerådgiver, anbefaler vi, at du benytter servicen fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige byggerådgivere. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

  • Tilbud i hele landet
  • 100% uforpligtende
  • Hurtigt svar

Hvad koster en byggerådgiver til private boligejere?

En byggerådgiver koster typisk mellem 700-1.200 DKK i timen inkl. moms. Dertil kan man beregne den samlede pris for byggerådgiverens ydelser, hvilket i sagens natur afhænger af, hvor mange timer man ønsker at betale for.

Nedenfor har vi samlet et par priseksempler, som kan give en idé om, hvad du skal forvente at måtte betale for byggerådgivning for typiske byggeopgaver.

Priseksempel 1: mindre renoveringer som nyt badeværelse, nyt køkken el.lign.

Byggerådgiverens ydelser omfatter:

  • Vurdering af, hvad der byggeteknisk kan lade sig gøre i henhold til Bygningsreglementet, eventuelle lokalplaner samt eventuelle servitutter
  • Gennemse afgivet tilbud fra entreprenør og synliggøre eventuelle uforudsete omkostninger
  • Indhentning af byggetilladelse fra kommunen om nødvendigt

Pris

  • Antal timer: 5-9 timer
  • Samlet pris: 3.500-10.800 DKK inkl. moms

Priseksempel 2: tilbygning på 50 m2 som kræver byggetilladelse

Byggerådgiverens ydelser omfatter:

  • Vurdering af, hvad der byggeteknisk kan lade sig gøre i henhold til Bygningsreglementet, eventuelle lokalplaner samt eventuelle servitutter.
  • Gennemse afgivet tilbud fra entreprenør og synliggøre eventuelle uforudsete omkostninger
  • Indhentning af byggetilladelse fra kommunen

Pris

  • Antal timer: 10-15 timer
  • Samlet pris: 7.000-18.000 DKK inkl. moms

Priseksempel 3: ny murstensvilla på 130 m2 som kræver byggetilladelse

Byggerådgiverens ydelser omfatter:

  • Vurdering af, hvad der byggeteknisk kan lade sig gøre i henhold til Bygningsreglementet, eventuelle lokalplaner samt eventuelle servitutter
  • Hjælp til at indhente tilbud fra adskillige entreprenører samt rådgivning til at vælge det bedste tilbud
  • Gennemse afgivet tilbud fra entreprenør og synliggøre eventuelle uforudsete omkostninger
  • Økonomistyring (herunder budgettering, betaling af fakturaer mv.)
  • Projektstyring og koordinering (kontrahering) med involverede parter
  • Indhentning af byggetilladelse fra kommunen

Pris

  • Antal timer: 20-30 timer
  • Samlet pris: 14.000-36.000 DKK inkl. moms
Facaderenovering

Hvad er en byggerådgiver, og hvilke ydelser tilbyder han?

En bygherrerådgiver er, som navnet antyder, en rådgiver tilknyttet bygherren. En privat byggerådgiver tilbyder rådgivning til boligejeren igennem hele eller dele af forløbet af byggeopgaven – både med byggeteknisk rådgivning, uvildig rådgivning samt økonomisk og juridisk rådgivning.

Hvilke opgaver en byggerådgiveren udfører varierer varierer fra opgave til opgave og i hvilket omfang du ønsker at inddrage rådgiveren (nogle boligejere ønsker f.eks. rådgiveren ved sin side fra start til slut, mens andre blot skal have hjælp til f.eks. byggetilladelser). Typiske opgaver som en bygherrerådgiver kan varetage er:

Økonomistyring

Større byggeprojekter såsom tilbygninger eller nye bygninger medfører typisk betydelige udgifter til byggematerialer, lønning af håndværkere, betaling af leverandører mv. Pengene bliver hurtigt brændt af, og det kan som privat boligejer uden erfaring fra lignende projekter være svært at holde overblikket over budgettet.

Byggerådgiveren kan hjælpe dig med at holde styr på økonomien i forbindelse med byggeprojektet. Han eller hun ved, hvor meget det koster at bygge, hvornår håndværkerne skal have deres penge, hvad materialer bør koste mv. Det er derfor også en god måde for dig at sikre dig, at du ikke bliver snydt, eller at økonomien i forbindelse med byggeriet løber løbsk. På den måde kan byggerådgiveren altså også være med til at spare dig for nogle penge.

Derudover kan byggerådgiveren også hjælpe med at synliggøre den reelle pris i et afgivet tilbud fra en entreprenør. Boligejeren kan ofte ende med uventede udgifter, fordi udgifterne ikke har været synlige i tilbuddet fra entreprenøren, men indgår som en del af kontrakten. Men det er boligejeren (bygherrens) eget ansvar at læse kontrakterne igennem, og derved være vidende om de ekstra udgifter der kan komme.

Projektstyring

Der er ofte mange parter involverede i forbindelse med et større byggeprojekt. Det omfatter bl.a. entreprenørfirmaet, selvstændige malere, tømrer, VVS-installatører, elektrikere samt andre leverandører – og så selvfølgelig den private boligejer selv.

Det kan kræve meget koordinering og planlægning, at få hele projektet til at gå op i en højere enhed. Koordinering og planlægning, som man ofte er bedre tjent med at lade professionelle om. Uhensigtsmæssig planlægning kan nemlig føre til, at dele af byggeprojektet forsinkes, hvilket kan medføre dyre ekstraomkostninger. Forsinkelser kan eksempelvis betyde, at håndværkere som timeafregnes til en bestemt tidsperiode ikke kan komme i gang med arbejdet, fordi byggematerialer ikke er nået frem til tiden. Håndværkerne skal stadig have deres løn, men de kan ikke udføre noget arbejde.

Med en byggerådgiver kan man undgå dyre forsinkelser ved at lade den professionelle om at håndtere planlægning og koordinering med alle involverede parter. På den måde kan en byggerådgiver hurtigt tjene sig selv hjem.

Hjælp til godkendelse af byggetilladelse og overholdelse af gældende regler

Ved tilbygninger, nye bygninger og lignende byggeopgaver er der en række regelsæt og bestemmelser, som man bør holde sig for øje: Bygningsreglementet, lokalplaner, servitutter tinglyst ejendommen mm. Dertil skal man også indhente byggetilladelse fra kommunen, hvis byggeopgaven kræver det.

Hvis man ikke har efterfulgt gældende regelsæt og bestemmelser i forbindelse med byggeopgaven, kan det i værste tilfælde betyde, at byggeriet vurderes ulovligt, som kan nødvendiggøre dyre ændringer eller direkte fjernelser af byggeriet.

Det er alle mange ting som man som privat boligejer bør holde sig for øje. Hvis ikke man har erfaring fra tidligere byggeopgaver, kan det være uoverskueligt at orientere sig, og om hvorvidt man følger alle gældende regelsæt og bestemmelser. Her kan en byggerådgiver være meget værdifuld, fordi vedkommende dagligt arbejder med overholdelse af alle bestemmelser ved byggeopgaver.

Hvad er fordelene ved en byggerådgiver?

Fordelene ved at vælge en byggerådgiver ligger i de forskellige ydelser, som tilbydes. Rådgiveren arbejder dagligt med byggeopgaver og har således omfattende erfaring med alt fra indhentning af tilbud til projektstyring.

Foruden den tryghed det skaber at have en erfaren rådgiver ved din side, som kun varetager dine interesser som byggerådgiver, er det ofte en rentabel udgift, som kan finde sig tjent hjem i forhandling med entreprenøren, undgåelse af dyre forsinkelser samt styr på reglementer og bestemmelser.

Fordelene ved at have en byggerådgiver ved sin side vil selvsagt være større, jo større en byggeopgave der er tale om. Derfor er det særligt en fordel at hyre en byggerådgiver, hvis der er tale om større byggeopgaver, mens man i mange tilfælde ikke behøver en byggerådgiver, hvis der er tale om mindre renoveringer såsom nyt badeværelse eller køkken.

Hvornår bør man hyre en byggerådgiver?

Det anbefales især at hyre en byggerådgiver, hvis der er tale om større byggeopgaver. Det skyldes, at der er mange faldgrupper ved større byggeopgaver, og at der er flere penge på spil. Større byggeopgaver kan omfatte:

  • Tilbygninger til eksisterende bolig
  • Nye bygninger såsom helårshjem eller sommerhus
  • Komplekse renoveringer såsom nyt tag el.lign.

Derudover er det en god idé at hyre en byggerådgiver, hvis man ikke tidligere har erfaringer med projektstyring af større byggeopgaver.

Nogle vælger også at hyre en byggerådgiver ved mindre renoveringer såsom nyt badeværelse eller køkken. Her kan man med fordel dog vælge kun at tilkøbe visse ydelser såsom at gennemse afgivet tilbud fra entreprenør eller synliggøre relevante reglementer og bestemmelser for renoveringen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.