Elkedel testen – Se de 5 bedste elkedler til køkkenet

Retro elkedel

Hæld kaffe i koppen, hæld det kogene vand over kaffen og BUM! Der findes ikke nogen nemmere måde at lave kaffe eller te på end med en elkedel. Alligevel er der en verden til forskel på kvaliteten af de forskellige elkedler på det danske marked – hvor hurtigt bringes vandet i kog? Larmer den som en ældgammel dieselbil? Virker kalkfilteret, så du undgår alt for meget vedligeholdelse? Det er klart at du ønsker en elkedel af ordentlig kvalitet. Derfor har vi kigget på de forskellige elkedler der findes på markedet. Vores test er bl.a. baseret på forbrugerbladet TÆNKs test af elkedler som du kan læse her (kræver medlemsskab).

[hr]

Testvindende elkedel – Bosch TWK8613

Bosch twk8613Forbrugerbladet TÆNK lavede i marts 2013 en test af 18 forskellige elkedler. Bosch TWK8613 var den suværene testvinder med en samlet bedømmelse på hele 82 procentpoint. Den er en af de mest effektive elkedler der findes på markedet, da den kan koge en liter vand på bare 3 minutter! Du kan med de mange indstillinger bl.a. indstille hvorvidt du vil varme vandet med en temperatur på 70, 80, 90 eller kogetemperaturen 100 grader. Derudover kan du med “hold-varme”-funktionen bruge det varme vand lige når du har lyst.

Det overordnede indtryk af køkkenmaskinen er, at den er af rigtig solid af tysk kvalitet, og så er den desuden rigtig flot og moderne med det børstede stål i toppen. Mangler du derfor en testvindende elkedel med smarte funktioner som samtidig er flot, er Bosch TWK8613 lige noget for dig. Elkedlen fås i sort og hvid.

  • Temperatur kontrol
  • “Hold-varme”-funktion
  • Rummer 1,5 L
  • 2400 Watt

Her fås Bosch TWK8613 billigst:

[wpc_table id=16]

[hr]

Retro elkedel i eksklusivt design – La Cafetiere

La Cafetiere EuroEr du på udkig efter en stilfuld elkedel som passer ind i ethvert køkken, men samtidig bevarer det flotte retro-design i fransk tradition, er La Cafetiere Euro elkedel lige noget for dig. Elkedlen har en stor kapacitet af vand på hele 1,7 liter, og er desuden udført i flot rustfrit stål, som blot understreger køkkenredskabets eksklusivitet.

La cafetiere er udstyret med et effektivt antikalk filter som betyder, at den holder i ekstra lang tid. Med det minimalistiske håndtag, låg og hældning går du bestemt ikke galt i byen hvad angår det visuelle ved denne elkedel. Den minder formentlig mest om noget fra det fransk-italienske køkken, så er det i forvejen dén stilart som dit køkken bærer præg af, er den lige noget for dig. La Cafetiere er dog en elkedel som ligger i den dyrerer ende af elkedler..

Vi har i skrivende stund fundet den billigst hos www.Kitchenone.dk til 885,- DKK i farverne rød, blå, cremefarvet, hvid, sort og grå. Derfor er det bestemt ikke en elkedel for alle. Til gengæld findes der også et glimrende alternativ til La Cafetiere ved navn Exido, som også er en glimrende elkedel i retro-stil med en kapacitet på 1,8 liter. Exido kan i skrivende stund købes til 399,- DKK hos www.Wupti.com – klik her og se udvalget.

[hr]

Hurtig kogning med Gravity kedel fra OBH Nordica

OBH GravityFantastisk brugeroplevelse og hurtig kogning er nogle af de nøgleord som beskriver Gravity kedel fra OBH Nordica bedst. Elkedlen fra OBH er i børstet stål, og varmelegmet – der som regel er meget tydeligt på andre elkedler – er camoufleret i samme farve som Gravity kedel, som giver et så simplelt look som muligt. I stedet for at du skal påsætte kedlen på en rigtig måde, har stationen en 360° bund, som gør det muligt at stille kedlen fra hvilken som helst vinkel. Den kan i skrivende stund købes for kun 479,- DKK hos Kitchenone.dk.

[hr]

Endnu en flot retro elkedel fra Kenwood uden varmelegeme

2579-52418-thickboxProducenten Kenwood byder også på nogle flotte retro elkedler. F.eks. denne Kenwood kMix elkedel som med sit unikke enddog traditionelle, rødlakerede design passer ind i de fleste danske hjem. Den er udstyret med en vandindikator (hvilket alle de øvrige elkedler i denne artikel i øvrigt også er).

Det er en kendsgerning, at du virkelig skal nyde at brygge din kaffe, hvis du skal have denne elkedel, eftersom opvarmingen godt kan tage noget tid. Der er nemlig ikke noget varmelegeme hvilket vil sige, at vandet skal varmes på komfuret. En smule upraktisk; især set i lyset af, at elkedlen lægger i den højere prisklasse. Men er du ikke så pragmatisk og går mere op i æstetikken i dit køkken, er det uden tvivl en elkedel for dig. Kenwood kMix er fundet billigst hos Kitchenone.dk til 459,- DKK.

[hr]

Billig elkedel fra ON

On billig elkedelEr du på udkig efter en billig elkedel, er elkedlen fra ON lige noget for dig. Elkedlen fungerer som sådan udmærket: den har en kapacitet på 1,7 liter vand, har en 360° centerkontakt, kalkfilter, og er generelt relativt sikker at bruge. Den fungerer som den skal, selvom den måske ikke er den flotteste man har fundet. Den fås i farverne sort, mørkeblå, gul, lyserød, orange og rød.

Her køber du elkedlen fra ON billigst:

Wupti.com – klik her og se udvalget af ON elkedler

Whiteaway.com – klik her og se udvalget af ON elkedler

[hr]

Find tilbud på elkedler

En gang imellem kan man finde en række gode tilbud på elkedler, kaffemaskine med kværn og kaffemaskine med termokande forskellige steder på internettet. Det største udvalg af elkedler (og dermed den største chance for at finde gode tibud) finder du hos www.Whiteaway.com, www.Wupti.com, www.Kitchenone.dk og nogle andre. Desuden kan du også finde tilbud i de fysiske butikker som eksemepelvis Bilka, Skousen og Føtex.

Skriv en kommentar