Flytte hjemmefra: 5 ting, du skal have styr på, når du flytter hjemmefra

Flytte hjemmefra: 5 ting, du skal have styr på, når du flytter hjemmefra

Mange oplever en følelse af at man gerne vil bo alene hjemme, i et bestemt stadie af sit liv. Nogle gange vil man bare gerne have sit eget, med sine helt egne regler. Men med det, følger en del ansvar som der skal tages hensyn til, og som det nogle gange godt kan være svært at overkomme, da det hurtigt kan blive for uoverskueligt. Derfor er der her en guide til, hvordan man bedst muligt bor alene.

Indkøb

Det mange kommer til at opleve, når de bor alene hjemme, er at man kommer til at have ansvar for sådan nogle små ting i ens hverdag, som ikke førhen har givet meget opmærksomhed. Fx skal der købes toiletpapir, der skal sørges for at der altid er sæbe og så skal man også holde øje med, om der er krydderier til ens aftensmad. Alle disse ting, kan hurtigt blive glemt, da det ikke er alle der er vant til, at have dette ansvar på sine skuldre. Så for at gøre det så overskueligt og nemt som overhoved muligt, er det en god ide altid at have en blok og blyant fremme, så man kan skrive de ting ned som man mangler, når man mangler dem. Ved at have det på et stykke papir, kan man bare ligge det i ens pung og altid have det med sig, hvis det nu er nogle hverdagsting, som der altid bliver løbet tør for.

Maden

I forlængelse af det tidligere tip, kan det igen være svært at planlægge og lave sin mad, hver dag. Nogle gange kan man helt glemme at man selv skal til og lave mad, så derfor er det en god ide, hvis man planlægger sin mad forude. Her kan man altså fx planlægge ens mad for en uge, så man ved hvad man skal spise, og så man også kan købe ind til det, i god tid. På denne her måde, kan man også planlægge at spise det samme op til flere gange, hvis man nu også gerne vil spare lidt penge. Fx kan man købe pasta nok til 3 omgange, så man kan spise det over flere omgange, hvis man nu ved at der kommer til at være noget kødsovs tilovers. Så ved at planlægge den mad man spiser, kommer man nemt også til at spare tid og penge.

Fix huset

En god ide er også at man tager noget tid ud af sine planer, for at kunne tage et kig på ens hjem og se om der er noget der er i uorden. På denne måde kan man fixe de ting der nu skal fixes, nu når man har tid til det, så man ikke kommer til at gøre det hele på en gang, hvis uheldet nu sker.

Hvis man fx bor i et hus, kan det være en god ide at holde øje med ens varmeisolation, så man igen kan spare nogle penge. Det kan man ved fx at se om ens tag er monteret ordenligt.

Udover de ting der skal fixes, kan man også sætte tid og kræfter i at få det drømmehus, som man altid har drømt om. Fx kan man tage til Næstved Flisecenter, og investere i de fliser som man synes komplimenterer ens hus bedst, eller man kan anskaffe sig nogle møbler man længe har kigget efter. Det kan man gøre i små bidder af gangen, så man til sidst står med det hjem, som man har drømt om.

Lokalisation

Hvis man nu står og kigger efter sit fremtidige hjem, er det en god ide at overveje hvor man geografisk flytter hen. Ved at bo alene, kan man godt nogle gange føle sig lidt ensom, da man måske ikke er vant til at bo alene. Derved kan man planlægge at bo tæt på sin familie eller sine venner, så man ved, at hvis man trænger til selvskab, er det ikke det største problem, da man bor nogle lunde tæt på hinanden.

Kend området

Ligeså vel som man skal være opmærksom på ens lokalisation, er det også en god ide at være opmærksom på et område man bor i. Derfor er det en god ide at undersøge det og researche det, så man ved hvor man bor og så man ved, hvad ens område kan tilbyde en. På den måde finder man også genveje, små butikker og andre goder som kan være med at gøre ens boligliv lidt lettere, nu når man bor alene.

Fx er et tip at gå rundt i nærområdet, for at udforske naturen, bygningerne og infrastrukturen, så man nogle lunde ved hvor tingene ligger, og hvor lang tid det tager at komme fra punkt A til punkt B. Så reduceres risikoen også for at man fx ikke når bussen, eller farer vild.

Dit helt eget sted

Nu når man har fået nogle tips, og er mere klar til at bo alene, skal man også huske på, at man får sit helt eget sted, med sine helt egne regler. Dermed sagt tager man også kun ansvar for sig selv, og lærer hvad det vil sige, at stå på egne ben. Dog kan det også være en god ide at ringe til sine forældre, venner og andre bekendte, for at få sig nogle råd om fx hvordan man vasker tøj, hvilken slags sæbe der er den bedste at bruge og hvordan man nu lige tjekker ens regninger.

Skriv en kommentar