Hulmursisolering – Se pris per m2, og få 3 gratis tilbud

Termagrafisk undersøgelse
Her foretages en termografisk undersøgelse af et hus vha. et termografisk kamera inden en eventuel isolering.

Selv om en besparelse på 20-25% af varmeregningen for nogen kan lyde for godt til at være sandt, er en sådan besparelse ikke desto mindre muligt, hvis man får foretaget en hulmursisolering af huset. Når man hulmursisolerer, isolerer man det hulrum, som mange (især ældre) huse har. Ved at isolere disse hulrum, reducerer man markant mængden af varme, der forsvinder ud af huset gennem disse mure.

Selv om en hulmursisolering er et større byggeprojekt, der som regel kræver professionel hjælp, har investeringen typisk tjent sig selv hjem i løbet af et par år.

Få 3 gratis tilbud på hulmursisolering af huset

TilbudFor at få den bedste og mest præcise pris på hulmursisolering, anbefaler Primabolig.dk, at man får 3 gratis og uforpligtende tilbud hos tilbudsservicen 3byggetilbud.dk. Du vil få tre tilbud fra tre forskellige isoleringsfirmaer, som alle vil konkurrere om at få din isoleringsopgave. Det sikrer den laveste pris for dig.

 • Gratis og uforpligtende tilbud – du kan takke nej til alle 3 tilbud uden problemer
 • Konkurrencedygtig pris – de tre isoleringsfirmaer konkurrerer om at få din opgave; det sikrer en lavere pris for dig

Få 3 tilbud på hulmursisolering

Pris per m2 – hvad er prisen på hulmursisolering?

Hulmurisolering prisPrisen på hulmurisolering ligger typisk mellem 5000-12.000 kroner. Årsagen til dette markante prisspænd er, at prisen på hulmursisolering afhænger af en række faktorer, herunder:

 • Arealet på husets mur
 • Hvor opfattende en hulmursisolering der er tale om
 • Leverandørens timepris

Arealet på husets mur er det, der udgør den største faktor for prisen. Omvendt vidner en højere pris formentlig også om, at der er flere penge at spare. Leverandørens timepris er som regel en fast pris, som kan være svær at forhandle om. Til gengæld er der mulighed for at få et godt tilbud på opgaven, hvis man bruger en service som 3byggetilbud. Her vil tre forskellige leverandører nemlig konkurrere om at få din opgave, hvilket sikrer en lavere pris for dig. Du kan bruge formularen øverst i artiklen, hvis du ønsker at få 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.

En mere præcis parameter er kvadratmeterprisen. Generelt koster det mellem 80-150 kroner per kvadratmeter mur, der skal hulmursisoleres.

Sådan foregår en hulmursisolering

Herunder ses en video, som demonstrerer, hvordan en hulmursisolering fungerer:

En hulmursisolering foregår typisk således:

 1. Håndværkeren borer et mindre hul i muren, hvor der skal hulmursisoleres.
 2. I hullet monteres en blæser, der blæser isoleringsmaterialet ind i væggen.
 3. Efter at væggen er fyldt med isoleringsmaterialet, lukkes hullet og forsegles.
 4. Processen gentages på de andre sider af huset.

Når man får foretaget en hulmursisolering, kan der enten bruges mineraluld eller papiruld til hulmursisoleringen. Mineraluld, som enten kommer i form af stenuld eller glasuld, kan betragtes som et universelt isoleringsmateriale, da det kan bruges til isolering over hele boligen i modsætning til papirisolering, træfiberisolering el.lign. isoleringsmaterialer, som er begrænsede til isolering af bestemte områder af huset.

Besparelse ved hulmursisolering

 Hvis dit hus ikke allerede er blevet hulmursisoleret, er der mange penge at spare. Faktisk så meget, at hulmursisolering er én af de bedste investeringer du kan få foretaget på dit hus. Generelt sparer man nemlig mellem 20-25% af den årlige varmeregning ved at få foretaget en sådan investering. Nedenfor har vi lavet en beregner, hvor du blot indtaster dit årlige varmeforbrug i kroner, og herefter får du et estimat på, hvor mange penge du kan spare.

Det skal bemærkes, at der med ovenstående beregner er indregnet nogle tal, som ellers godt kan variere. Det antages eksempelvis at den årlige besparelse på varmeregningen vil være 20%. I praksis kan denne besparelse sagtens være højere. Ligeledes antages det, at prisen på at få foretaget en hulmursisolering er 10.000 kroner, men denne pris kan også sagtens være højere.

Hvilket isoleringsmateriale er det bedste?

Som omtalt i et tidligere afsnit findes der flere forskellige isoleringsmaterialer, man kan bruge til hulmursisolering. De mest almindelige isoleringsmaterialer er:

 • Papiruld: papiruld er det mest anvendte isoleringsmateriale til hulmursisolering. Det skyldes formentlig at papiruld anvendes i granuleret form, og det kan således sprøjtes ind i muren. Det gør hele isoleringen langt mere effektiv og billig, fordi det således kun kræver, at man borer et mindre hul i muren og derefter kan sprøjte isoleringsmaterialet ind. Modsat hvad man skulle tro, er papiruld heller ikke brandbart, fordi man tilsætter olier, som gør det ikke-brandbart.
 • Flamingo: flamingo er et lidt isoleringsmateriale, og det har både sine fordele og ulemper. Flamingo er det isoleringsmateriale, der isolerer bedst, men omvendt er det brandbart. Det bliver derfor sjældent brugt i private hjem, fordi brandrisikoen øges.
 • Stenuld: stenuld – også kendt som Rockwool – er et spundet stenmateriale, og et af de mest anvendte isoleringsmateriale. Det er bestemt ikke uden grund, for stenuld har flere fordele. Det har dels en meget solid og tung substans, hvilket sikrer en effektiv isolering. Derudover er det vandafvisende, hvilket er en fordel, hvis der skulle opstå sprækker el.lign. Sidst kan stenuld, ligesom stort set alle andre isoleringsmaterialer, ikke brænde.

Som du kan læse med ovenstående, har de forskellige isoleringsmaterialer både sine fordele og ulemper. Hvis du skal have hulmursisoleret en allerede eksisterende bygning, anbefaler vi ubetinget, at det gøres med papiruld. Skal man have isoleret med flamingo eller stenuld, kræver det, at man river hele det yderste murværk ned, indlægger stenulden eller flamingoen, for derefter at bygge murværket op igen. Det er en meget dyr proces, som man sjældent er tjent med. Skal man have opført et helt nyt hus, kan det dog være fordelagtigt enten at vælge stenuld eller flamingo som isoleringsmateriale.

Fordele ved hulmursisolering

HulmursisoleringEn isolering af hulmuren har mange fordele og få (ikke-nævneværdige) ulemper. Fordelene er bl.a.:

 • Bedre indeklima; mindre træk og fodkulden reduceres betragteligt
 • Den årlige varmeregning reduceres med 20-25%
 • Boligværdien stiger med ca. 5%
 • Tilbagebetalingsperiode på ca. 3-5 år; isoleringen af hulmuren har tjent sig selv hjem efter ca. 3-5 år
 • CO2-udledningen reduceres betragteligt – isolér derfor hulmuren med god samvittighed

Tilbagebetalingsperiode – hvornår har hulmursisoleringen tjent sig selv hjem?

Hulmursisolering er som bekendt en investering, fordi det årligt er muligt at spare mange penge på varmen, når man har fået foretaget en sådan isolering – faktisk mellem 2.000-4.000 kroner årligt. Men hvornår har investeringen så tjent sig selv hjem igen?

Eksempeludregning

Hvis vi tager udgangspunkt i, at din årlige varmeregning er 9.000 kroner (det var den gennemsnitlige varmeregning for de danske husstande i 2015), og du vil spare 25% på varmeregningen, har du sparet 2.250,- kroner årligt. Antager vi, at hulmursisoleringen koster 10.000 kroner, tager det 4,4 år (10000 / 2250 = 4,4), før investeringen er tjent hjem. Efter de 4,4 år kan hulmursisoleringen faktisk bare betragtes som en pengemaskine 🙂

Hvis du vil tilpasse variablerne andre tal, kan du bruge vores udregner for besparelsen ovenfor i artiklen.

Hvornår skal man få foretaget en hulmursisolering?

Hvis dit hus endnu ikke er hulmursisoleret, må man fristes til at sige, at du skal få foretaget en hulmursisolering så hurtigt som muligt. Som vi med ovenstående eksempel viste, kan det tage så lidt som 4,4 år, før hulmursisoleringen har tjent sig selv hjem. Efterfølgende kan investeringen faktisk blot betragtes som en pengemaskine.

Låner banken penge til hulmursisolering?

Hvis det er pengene – eller mangel på samme – der afholder dig fra at få foretaget en hulmursisolering, er det som regel heller ikke et problem. Banken vil nemlig i rigtig mange tilfælde gerne hjælpe med et lån til at få foretaget en hulmursisolering. Det skyldes, at hulmursisoleringen er en investering, der er tjent hurtigt hjem og samtidig forøger det boligværdien – det er derfor en mindre risiko for banken.

De andre isoleringsformer

Hulmursisolering er ubetinget den isoleringsform, som giver den største besparelse på varmeregningen og dermed pengepungen. Men hvis du for alvor vil spare på varmeregningen, er det også nødvendigt at kigge på nogle af de andre isoleringsformer. Af dem findes der følgende:

 • Loftisolering – næst efter hulmursisolering er loftisolering den isoleringsform, der giver den største besparelse på varmeregningen. Som bekendt søger varme også opad, og derfor er det logisk nok, at loftet skal være tilstrækkelig isoleret, før huset for alvor kan holde ordentligt på varmen.
 • Gulvisolering – noget af varmen forsvinder også ned gennem gulvet, om end det er en mindre del af den samlede varme. Det har du naturligvis også mulighed for at isolere, som også vil give et fornuftigt resultat på varmeregningen.
 • Efterisolering – en mere omfattende isolering er en komplet efterisolering af huset. Her er der tale om en større investering på alt mellem 50.000-130.000 kroner for efterisoleringen. Når man efterisolerer, isolerer man også de steder, som er mindre effektive at isolere ift. eksempelvis hulmurs- og loftisolering. Det betyder, at tilbagebetalingsperioden for efterisolering er længere – omkring 7-10 år. Til gengæld er det det hele værd efterfølgende, for besparelsen er alt andet lige større

Du kan, som tidligere nævnt, bruge formularen øverst i artiklen, hvis du kunne tænke dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering. Spørgsmål eller kommentarer til artiklen her kan lægges i kommentarfeltet neden for.

 

 

 

Skriv en kommentar