Hvilket tag er billigst? Tagtyper, priser og levetid [2024]

background Layer 1 Byggeopgaver

Hvilket tag er billigst? Tagtyper, priser og levetid i 2024

Valget af tagtype og tagløsning har stor betydning for prisen på en tagrenovering. Tagplader er ofte billigere end tagsten, da det kræver mindre monteringsarbejde. Desuden kan man spare penge ved at vælge en tagtype, der ikke kræver undertag, da man derved sparer denne ekstraudgift.

Nedenfor finder du de billigste tagtyper og hvilke andre forhold du skal være opmærksom på for at spare penge på tagrenoveringen.

Få gratis rådgivning og tilbud på billige tagløsninger

Den bedste måde at opnå en konkurrencedygtig pris på nyt tag er ved at indhente flere tilbud. Til det formål anbefaler vi vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige tagfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

 • Hurtigt svar og tilbud i hele landet
 • 4,6 stjerner på Trustpilot og over 400.000 udførte byggeopgaver
 • 100% uforpligtende og med gratis rådgivning til opgaven

Hvilke tagtyper er billigst?

Overordnet set er de billigste tagbelægninger ståltag og bølgeeternittag. Det skyldes bl.a., at disse tagbelægninger monteres på taget i tagplader fremfor enkelte tagsten. Tagpap er også en billig tagbelægning, som særligt er velegnet til flade tage eller tage med lav hældning.

En anden væsentlig faktor for tagtypers prisniveau er hvorvidt tagbelægningen kræver undertag. Hverken ståltag eller bølgeeternittag kræver undertag, og tagpap kræver kun fast underlag. Læs mere om tagtyper som ikke kræver undertag i afsnittet her.

Tabel 1: Kvadratmeterpris pr. tagtype, pris er alt inkl.

TagtypePris pr. m2Levetid
Ståltag700-1.000 kr.40-50 år
Eternittag800-1.200 kr.20-40 år
Tagpap900-1.200 kr.20-40 år
Betontag1.600-2.100 kr.30-50 år
Tegltag1.700-2.300 kr.60-100 år

Hvilke tagtyper kræver IKKE undertag?

Formålet med et undertag er at skabe yderligere tæthed i tagkonstruktionen. Erfaringsmæssigt koster montering af nyt undertag 200-400 kr. pr. m2 afhængigt af undertagstype (let, middelfast eller fast undertag) og det er disse penge man kan spare ved at vælge en tagtype, som ikke kræver undertag.

Hvis tagbelægningen i forvejen er tæt, er der derfor ikke behov for undertag. Tagtyper der betragtes som fuldstændig tæt omfatter tagpap, bølgeeternit, ståltag og nogle typer betontagsten.

TagtypeKræver undertag?Min. taghældningForventet levetid
StåltagNej, men producenter anbefaler dampspærre5-12°40-50 år
EternittagNej14°20-40 år
TagpapNej, men kræver underlag1,5-3°20-40 år
BetontagNej, ikke for visse betontagsten20°30-50 år

Spar 30-40 pct. på tagrenoveringen ved en tag-på-tagløsning

Hvis du har et eksisterende tag, kan du spare mellem 30-40 pct. af den samlede udgift til tagrenoveringen ved at vælge en tag-på-tag tagløsning. Løsningen indebærer at lægge et nyt ståltag ovenpå det gamle tag, som derved fungerer som undertag. Derved sparer du udgifter til nyt undertag.

Det frarådes at benytte en tag-på-tag løsning, hvis dit eternittag er asbestholdigt.

Fordele ved tag-på-tag

 • Omkostningseffektivt: Tag-på-tag er det er den billigste løsning, når det asbestholdige tag skal udskiftes. Det skyldes, at du slipper for udgifter til nedtagning af asbesttaget.
 • Forstyrrelser under renoveringen begrænses: Du kan bo i din bolig, mens tagrenoveringen pågår med en tag-på-tag løsning.

Ulemper ved tag-på-tag

 • Mulige skjulte problemer: Ved at dække det eksisterende tag kan man skjule eventuelle eksisterende problemer med taget, såsom utætheder eller skader, som kan forværres over tid.
 • Fremtidige renoveringer: Hvis dit eternittag er asbestholdigt og skal fjernes i fremtiden, kan det være mere komplekst og omkostningskrævende at fjerne både det nye tag og det underliggende asbesttag.
 • Lovgivning og regulering: tag-på-tag er i dag en lovlig løsning i Danmark, men det kan blive ulovligt i fremtiden. I 2019 vedtog Holland en lov om, at alle asbesttage skal være fjernet senest i 2024 grundet sundhedsfaren. Der er risiko for, at EU eller Folketinget indfører lignende lovgivning, som vil gøre tag-på-tag ulovligt for asbestholdige tage.

Tagpap

Tagpap er en af de mest populære tagtyper i Danmark, især til garager, sommerhuse og udehuse, men også til almindelige huse. Tagpap er let og billigt at montere, men kan alligevel have en levetid på op til 40 år.

Priserne for tagpap afhænger af, om du vælger 1-lags eller 2-lags tagpap og om du selv lægger tagpappet eller får et tagfirma til det:

 • 1-lags tagpap: 400-500 kr. pr. m2 uden montering eller 900-1.200 kr. pr. m2 med montering
 • 2-lags tagpap: 500-600 kr. pr. m2 uden montering eller 1.200-1.500 kr. pr. m2 med montering

Tagpap kræver ikke et traditionelt undertag, men kræver et fast underlag af f.eks. brædder, OSB-plader (oriented strand board lavet af grove træspåner) eller vandfast krydsfiner. Underlaget beklædes også med underpap.

Tagpap har en række fordele, herunder at det er let at montere, egner sig godt til flade tage og tage med lav hældning, har en lang levetid på op til 40 år og er relativt billigt sammenlignet med andre tagtyper. Læs mere om tagpap på Tagrenovering.dk.

Eternittag og bølgeeternittag

Eternittag er en af de mest populære tagtyper i Danmark. De tre mest udbredte typer af eternittag er bølgeeternit, skifereternit og toscana.

Priserne for et nyt eternittag inkl. montering ligger typisk mellem 800-1.200 kr. pr. m2 afhængigt af eternittypen. Prisen inkluderer nyt undertag men ikke nye tagrender og øvrigt tagtilbehør.

 • Bølgeeternittag: 800-1.000 kr. pr. m2 inkl. montering
 • Eternitskifertag: 1.100-1.200 kr. pr. m2 inkl. montering
 • Toscana: 1.100-1.200 kr. pr. m2 inkl. montering

Bølgeeternittag er billigst, da det består af store plader, som er hurtige at montere. Skifereternit og toscana er dyrere, da de består af mindre tagsten, som lægges enkeltvis. Til gengæld har skifereternit og toscana typisk en længere levetid på 30-40 år mod bølgeeternits 20-40 år.

Ståltag

Ståltage er i de seneste år blevet meget populære. De er lette, relativt nemme at montere og har en lang holdbarhed på 40-50 år. Ståltage er billige at montere, da de typisk leveres i fuld længde fra tagfod til rygning.

Ståltage koster typisk mellem 700-1.000 kr. pr. m2, og nogle af de populære modeller er Decra (Aerodek), Metrotile, Profilmetal, Lindab og HP-ståltag. Visse ståltage coates med slagfast pulverlakering, som er lyddæmpende ved regn eller hagl.

Ståltage anvendes ofte som en tag-på-tag løsning, hvor det nye ståltag monteres oven på det eksisterende tag, f.eks. af eternit. Det eksisterende tag fungerer dermed som undertag. Denne løsning kan spare 30-40 pct. af omkostningerne ved en tagrenovering.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.