Hvilket tag er billigst? Se tagtyperne og priser her (2022 guide)

background Layer 1 Byggeopgaver

Hvilket tag er billigst? Se tagtyperne og priser her

Udskiftning af taget er en af de største investeringer man kan foretage på en bolig. For eksempel kan et tegltag koste mellem 100.000-250.000 DKK. Selvom et nyt tag typisk er en god investering – både hvad angår højere potentiel salgspris samt lavere varmeregning – er det ikke alle, der har de penge til rådighed.

Der findes heldigvis andre tagtyper, som koster langt mindre. Nedenfor giver vi et overblik over de bedste tagtyper til den budgetbevidste boligejer.

Bestil 3 gratis tilbud nyt tag

Generelle estimater for prisen på et nyt tag er forbundet med usikkerhed, da priserne afhænger af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for udskiftningen af taget, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige tagfirmaer på nyt tag. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

  • Tilbud i hele landet
  • 100% uforpligtende
  • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer:

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Overblik: billige tagtyper

TagtypeGaranteret levetidForventet levetidMinimum taghældningPris
Tagpap10-15 år20-50 år1,5 – 3 grader400-1.500 DKK
Eternitplader15 år30-40 år14 grader320-640 DKK*
Eternitskifer15 år30-40 år18 grader650-1.230 DKK*
Plasttag5-15 år10-15 år2 grader60-350 DKK**

*: eksklusiv afmontering af gammelt tag samt eventuelt tillægsudstyr som vinduer mv.

**: eksklusiv arbejdstimer – dvs. montering samt fjernelse af gammelt tag.

Bemærk, at den garanterede levetid bygger på garanti for udvalgt tagfirma. Den garanterede levetid kan altid variere fra tagfirma til tagfirma. Det er altid en god idé at få en garanteret levetid på taget, hvis man hyrer et tagfirma til at montere det nye tag. Det sikrer, at de har incitament til at montere det ordentligt. Derudover er det værd at bemærke, at priserne i tabellen bygger på estimater og således kun skal ses som vejledende. For at få en mere præcis pris, anbefaler vi, at du bruger formularen for 3byggetilbud øverst i artiklen. da tilbuddet er uforpligtende, kan du blot vælge at takke nej til tilbuddet og blot bruge det som et estimat.

Hvilken tagtype skal jeg vælge?

Hvilken tagtype du skal vælge afhænger af en række faktorer. Herunder:

  • Hvilken tagtype taget allerede har
  • Hvorvidt taget skal isoleres
  • Hvorvidt taget har undertag

Hvis taget skal udskiftes, er det mest oplagt at gå med den tagtype, som det nuværende tag har. Derudover kan plasttag f.eks. kun i ringe grad isolere, hvorfor det kun anbefales at få monteret plasttag, hvis det skal lægges på udestue, skur, garage mv.

Tagpap

Tagpap er blandt de mest udbredte tagtyper i Danmark. Og det er ikke uden grund. Tagpap er let at opsætte og billigt, men det til trods kan tagpap have en særdeles lang levetid på helt op til 50 år. Derudover er tagpap blandt et af de billigste tagtyper, som findes. For 1-lags-tagpap gælder det, at priserne ligger på ca. 400-500 DKK pr m2 uden montering og ca. 900-1.200 DKK pr m2 med montering. For 2-lags-tagpap gælder det, at priserne ligger på ca. 500-600 DKK pr m2 uden montering og ca. 1.000-1.500 DKK pr m2 med montering.

Tagpap kræver ikke undertag, men det kræver dog et fast underlag af f.eks. brædder eller godkendte OSB-plader. OSB-plader står for oriented strand board, og er plader fremstillet af grove træspåner. Underlaget beklædes desuden med underpap. Der er derudover mulighed for at bruge vandfast krydsfinér som underlag til tagpap. Det er billigere end tagbrædder, men til gengæld er der større risiko for vækst af skimmelsvamp på krydsfinérplader. Det anbefales, at man bruger tagbrædder til tagpaptag som skal benyttes til beboelse, mens man kan nøjes med vandfast krydsfinér som underlag til tagpap til f.eks. skure, garager mv. Du kan læse mere om tagpap og dets priser på Tagrenovering.dk her.

Eternittag og bølgeeternittag

Eternittag

Eternittag og bølgeeternittag er en smule dyrere end tagpap, men til gengæld får man typisk et ganske flot tag med eternit. Eternit kaldes også fibercement. Eternittaget består således primært af cement med iblandet fibre, som sikrer taget fleksibilitet og styrke – langt mere end f.eks. beton, som er langt mindre fleksibelt. Fordelen med eternit er, at det er en let tagbelægning med høj styrke, som kan modstå danske vejrforhold. Samtidig er eternittag relativt let og billigt at montere i forhold til f.eks. tegltag, da det er store plader – fremfor enkelte teglsten – som lægges. Eternitplader anvendes primært til tagdækning, men det anvendes også til bl.a. facadebeklædning.

Priserne for eternit varierer efter hvorvidt det er bølgeeternitplader eller eternitskiferplader og hvorvidt man bestiller med eller uden montering. Bølgeeternittags priser ligger fra 320 DKK per m2 uden montering og fra 640 DKK per m2 med montering. Eternitskifertags priser ligger fra 650 DKK per m2 uden montering og fra 1230 DKK per m2 med montering. Dertil skal også lægges eventuelt tillægsudstyr, som ikke er inkluderet i prisen.

Kan man få håndværkerfradrag for nyt tag?

Det er desværre ikke muligt at få håndværkerfradrag – også kendt som BoligJobOrdningen – på udskiftning eller renovering af taget. Der gives dog fradrag for følgende tagforbedringer.

  • Isolering af tag (fjernelse af evt. gammel isolering, selve isoleringen og dampspærrer og arbejdsløn til kørsel af nyt og gammelt isoleringsmateriale)
  • Reparation og forbedring af skorsten (indsættelse af isolerende foring, indsættelse af filter, montering af røgsuger og ændring af skorstenens højde)

Det gælder for håndværkerydelser, at man kan få et fradrag på op til 12.500 DKK per person per år for arbejdsløn til håndværkerydelsen. Håndværkerfradraget inkluderer således ikke udgifter til materialer. Du kan læse mere om reglerne på Skats hjemmeside her.

Til sammenfatning dækker håndværkerfradraget dele af tagarbejdet – herunder isolering af tag og forbedringer af skorsten – som relaterer sig til klimaforbedringer, men det dækker således desværre ikke udskiftning af taget.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.