Sekundær

Badevægt test – Her er de bedste digitale & mekaniske vægte

Badevægt i badeværelse

Her ses en digital badevægt, der som oftest måler langt mere præcist end en mekanisk badevægt.

Før i tiden var badevægte forholdsvis primitive – der var en lille skive som bevægede sig afhængig af det øgede pres på vægtens overflade, hvorefter du ville få et tal som var mere eller mindre upræcist. Der er heldigvis sket meget siden den tid, og med den avancerede teknologi vi har til rådighed i dag kan man ikke alene købe vægte som måler præcist – vægte med fedtprocent og tilslutning af Wi-Fi er også muligheder den dag i dag.

Innovative Withings WS-50 er testvindende

Withings, som er producenten bag den testvindende badevægt, har udviklet en yderst innovativ badevægt. Vægten er udstyret med Wi-Fi, og går på nettet og uploader resultatet hver gang du vejer dig. Udover at Withings WS-50 selvfølgelig måler din vægt, har den også en indbygget BMI- og fedtprocentmåler – ideelt for dem som er på slankekur eller dem som ønsker at få lidt større muskler. Med badevægten medfølger et login til Withings smarte statistikside, som kan følges fra både computer, tablet og iPhone.

Resultatet bliver naturligvis heller ikke kludret sammen med dit, hvis et andet familiemedlem skulle benytte sig af den digitale badevægt. For med badevægtens smarte teknologi kan den snildt skelne mellem forskellige individer – faktisk opretter den automatisk en profil til den enkelte person på den informative statistik-side på nettet som badevægten uploader resultaterne til. Således kan Withings faktisk bruges af op til fire personer.

Forhandler Land Pris Læs mere
1.099,00 DKK Til forhandler →
Made4men.dk 1.299,00 DKK Til forhandler →

I videoen ses badevægtens flotte design, som næsten passer ind i alle badeværelser. Med hensyn til vægtens nøjagtighed i forhold til vægt, fedtprocent og BMI stemmer det godt overens med den egentlige. På Amazon’s anmeldelsessektion er de fleste kunder også enige i at den måler nogenlunde korrekt, dog kan den, som BT også skriver i en anmeldelse, have nogle kraftige udslag i grafen. Dette kan man dog gå ind og rette i webappen.

Withings WS-50 er det ideelle valg for dig, som er opmærksom på din vægt, og gerne vil have en simpel måde dels at logføre din vægt og se udviklingen af denne. Med den indbyggede fedtprocentmåler kan man også se, om man reelt har fået større muskler, eller om man bare har taget fedt på.

Det er klart, at Withings er en forholdsvis dyr badevægt i forhold til andre vægte på markedet. Det ændrer dog ikke på, at den kan gøre livet meget nemmere for dem som ønsker at være opmærksomme på vægten – og så kan den jo som sagt bruges af hele familien.

Simpel men elegant badevægt i den billige prisklasse

Wilfa ps-1De badevægte vi har været omkring indtil videre, har været relativt dyre. Det betyder selvsagt ikke, at man ikke kan finde en badevægt i den billige prisklasse. Wilfa PS-1 er en personvægt i flot, sort glasdesign. Den har en kapacitet på op til 150 kg., og så er den udstyret med en tydelig LCD skærm, som gør det nemt at se tallene.

Wilfa, producenten bag denne badevægt, kalder det selv en “super slim personvægt” – og det er ikke uden grund. Vægten er kun 17 mm. tyk, hvilket gør den ideel for de, der går op i æstetikken på badeværelset. Vægten viser i 100 grams interval, hvilket gør målingerne relativt nøjagtige.

Forhandler Land Pris Læs mere
329,00 DKK Til forhandler →

Retro badevægt fra Beurer

Beurer MS50Længere nede i artiklen vil du læse hvor upræcist analoge badevægte faktisk måler. Men for den ægte æstetiker er tal mindre underordnet, mens elegance er mere væsentligt. Og er du en sådan type, er en analog retro badevægt måske netop det perfekte valg for dig. Beurer MS50 er navnet på vægten for æstetikeren. Den måler måske ikke særlig præcist (1-2 kg. fejlmargin), men til gengæld kan den være ganske elegant i et ellers retro badeværelse.

Beurer MS50 kan måle op til 135 kg., og så har den en meget tydelig skala, så det burde ikke være svært at se ens angivelige vægt. Den er i gråt design, og er relativt nem at rengøre. Hos de fleste forhandlere af Beurer MS50 er der op til 5 års garanti.

Netop denne model er formentlig ideel for to målgrupper: dem som blot synes, at det retro-lignende design kan supplere resten af dit badeværelse på en flot måde, eller ældre mennesker som har behov for en vægt med tydelige tal og som i øvrigt føler sig trygge med en vægt af ægte 80’er design. Ulempen ved Beurer MS50 er som omtalt før, at den måler meget upræcist.

Tanita BC-545N for den seriøse sportudøver

sport-triede.dkNår man kigger på badevægte som også kan måle fedtprocent, er Tanita en af de mest anbefalingsværdige. Tanita har i lang tid domineret markedet med deres konkurrencedygtige teknologi. Ligesom almindelige vægte, kan den måle din vægt. Men den kan også, som noget ganske nyt, måle din fedtprocent. Måden dette fungerer på er ved at badevægten sender en smule ganske harmløs strøm gennem dit ben. Når strømmen herefter kommer tilbage via det andet ben, kan vægten beregne fedtprocenten ved at kigge på modstanden strømmen sendes tilbage med.

Ud af Tanitas utallige populære produkter, er den nyeste topmodellen Tantia BC-545N en af de mest populære. Tantia BC-545N er en avanceret kropsanalysevægt med meget stor målepræcision. Så præcis, at mange læger og kostvejledere selv bruger den.

Kropsanalysevægten giver en segmenteret kropsanalyse, som viser kroppens komposition af fedt og muskelmasse i hver arm, ben og torso. Modsat andre billige badevægte, kan den derfor give en total kropsfedtmåling, i stedet for at kun at måle fedtprocenten ved at analysere kroppens modstand.

Mange købere på internettet er meget begejstrede for denne badevægt, da den er meget præcis og let anvendelig. Selv om den har hukommelse til fire personer (og derfor kan bruges af hele familien) ligger denne badevægt i den dyre ende.

Prissammenligning - her kan Tantia BC-545N købes billigst:
Forhandler Land Pris Læs mere
1.599,00 DKK Til forhandler →
1.655,00 DKK Til forhandler →
1.699,00 DKK Til forhandler →

Badevægt test – hvilken badevægt er bedst?

Vi har kigget på nogle af de populæreste badevægte, som findes på det danske marked, og baseret denne test på hvor retvisende tallet som badevægten viser er. Derudover har vi også vurderet den enkelte badevægt efter de forskellige smarte funktioner den måtte have, pris og design.

Tips til præcise resultater

Badevægtens fejl kan være demotiverende, og resultere i, at du helt holder op med at træne. Derfor er det vigtigt at du ved, at det resultat badevægten viser, stemmer overens med virkeligheden.

Vægtresultater

 • Sørg for at bruge en elektronisk badevægt, fremfor en mekanisk. Selv om de mekaniske badevægte er flotte, har de ofte en høj fejlmargin.
 • Vej kun dig selv én gang om ugen. Vægten svinger i dagens løb, afhængig af hvilken mad du spiser. En vejning om ugen giver derfor en mere præcis indikator på, om din vægt bevæger sig i en korrekt retning.

Præcist resultat for fedtprocenten

Mange skuffede ejere af en badevægt som kan måle fedtprocent, er ærgerlige over, at den måler upræcist. For at få et så præcist resultat som mulig, kræver det at du hverken har sokker eller fodtøj på, og at begge fødder er rene. Ligeledes skal du være udhvilet når målingen foretages, og skal ikke have trænet op til målingen.

Vi anbefaler

Den bedste badevægt afhænger i særdeleshed af dit og husholdningens behov. Hvis du og din familie ikke har behov for at måle på fedtprocent og BMI vil en billig badevægt formentlig være god. Hvis i på den anden side går op i træningen, og godt kan lide at kigge på de lækre grafer, er en af de dyre badevægte med flere funktioner sikkert et godt valg.

4 Svar til Badevægt test – Her er de bedste digitale & mekaniske vægte

 1. Pernille 8. maj 2014 at 18:01 #

  Hvor kommer den badevægt fra, der vises øverst på billedet sammen med målebåndet?
  Venlig hilsen Pernille

  • Hannah T. Bertelsen 20. maj 2014 at 14:03 #

   Hej Pernille,
   Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at mekaniske badevægte, herunder den badevægt som vi viser øverst på siden, er meget upræcise ift. elektroniske – og så kan man jo efterfølgende spørge sig selv hvad en badevægt så overhovedet er værd. Men nu er du advaret! 🙂

   Badevægten som du ser øverst på siden, er Amerikansk og fås derfor desværre ikke i Danmark. Til gengæld findes der et hav af andre flotte mekaniske badevægte I Danmark. Prøv f.eks. at lave en søgning på Google på “mekanisk badevægt”.

   Håber det var svar,
   Mvh.

 2. Mikkel 11. februar 2016 at 11:29 #

  Det er vanvittigt, at det ikke er til at opdrive en anmeldelse af badevægte, som drejer sig om hvor nøjagtig vægten er og hvor reproducerbar den måler fra dag til dag. Det vigtigste ved en vægt må absolut være at den måler korrekt, så kan udseende og gadgets komme derefter og ikke omvendt!? Hvis nogle kender en vægt som er testet til simpelthen bare at kunne veje rigtigt hører jeg gerne svaret.

  • Hanna T. Bertelsen 24. maj 2016 at 20:34 #

   Hej Mikkel,
   Som omtalt i artiklen, er tommelfingerreglen, at de elektroniske badevægte er langt mere præcise end de mekaniske. Fejlmarginen for elektroniske badevægte er efterhånden så lav, at man for de flestes vedkommende ikke behøver at bekymre sig om det.

   Håber det var tilstrækkeligt svar,
   Mvh. Hanna

Skriv et svar