Sekundær

Vinkøleskab test – Se hvilke vinkøleskabe der køler dine vine bedst

Vin

Ens dyrebare vine skal naturligvis have de bedste betingelser, både hvad angår temperatur såvel som fravær af sollys. Og heldigvis behøver man i dag ikke længere at bygge store vinkældre, som kan koste op mod 6-cifrede beløb, for at det kan blive en realitet. Et godt vinkøleskab, som både kan holde den perfekte temperatur og afvise UV-lys, er typisk intet mindre end 50 gange billigere end en vinkælder, og så kan den endda være flot at have i et køkken. I denne test vil vi præsentere de bedste vinkøleskabe.

Eksklusive Miele KWT 6322 UG er testvinder

Miele KWT 6322 UGDet funktionelle, flotte og energivenlige men dyre vinkøleskab ved navn Miele KWT 6322 UG er, af gode grunde, Primaboligs testvinder af vinkøleskabe. Vinkøleskabet har plads til 16 vine fordelt på fire hylder og måler 818 x 597 x 575 mm. Det er således et vinkøleskab af mindre størrelse, og egner sig derfor perfekt til dem der ikke har brug for det helt store vinkøleskab.

Det der især adskiller Miele KWT 6322 UG fra andre vinkøleskabe – og det der især er årsagen til at Miele KWT 6322 UG er testvinder – er skabet to kølezoner med forskellige temperaturindstillinger. Det er isært brugbart, hvis man har to forskellige vintyper, eller vil have drikkeklar vin i den ene zone og vin til langtidsopbevaring i den anden.

Ydermere har Miele KWT 6322 UG en indbygget UV-beskyttelse. Det betyder, at du uden bekymring kan montere vinkøleskabet i lysrige omgivelser (f.eks. køkkenet), uden solen ødelægger vinen. Støj fra Miele KWT 6322 UG bør heller ikke være en bekymring, eftersom skabet er meget støjsvagt med 36 dB.

Prissammenligning - her købes Miele KWT 6322 UG billigst:
Forhandler Land Pris Læs mere
21.605,00 DKK Til forhandler →
 • Energiklasse A
 • Kan opbevare 16 flasker
 • UV-beskyttelse så vinkøleskabet også kan monteres i lysrige omgivelser
 • To kølezoner hvor forskellige temperaturer kan indstilles
 • Støjsvag med et lydniveau på 36 dB
 • Mål: 818 x 597 x 575 mm

Meget for pengene med flotte Caso CS625 Wineduett Touch

Caso CS625 WineDuett TouchØnsker man at gå ned i prisklasse men samtidig bevare mange af de samme funktioner og flotte design som Miele KWT 6322 UG, er Caso CS625 Wineduett Touch et glimrende valg. Vinkøleskabet kan opbevare 12 flasker, har isoleret UV-beskyttet glas og to temperaturzoner, hvor man f.eks. kan have hvidvin i den ene zone og rødvin i den anden.

Hvad siger køberne om Caso CS625?

Af de fire brugeranmeldelser (dvs. anmeldelser af folk der selv har købt Caso CS625 Wineduett Touch) man kan finde her, får vinkøleskabet gennemsnitlig 3,5 stjerner ud af 5 af køberne. En af de tilfredse kunder, som har givet vinkøleskabet 4 ud af 5 stjerner, skriver bl.a.:

“Jeg har haft vinkøleskabet en måneds tid og det virker rigtig fint. Det gør arbejdet godt og er samtidig et flot skab. Eneste lille minus er at det godt kan blive varmt hvis det skal køle meget i længere tid, men jeg har ikke oplevet det har nogen negativ betydning.”

En af de mindre tilfredse købere, som har givet vinkøleskabet 3 ud af 5 stjerner, skriver (oversat fra svensk til dansk):

“Jeg synes, at den larmer for meget. Med en mere støjsvag fane havde det været et top vinkøleskab!”
Prissammenligning - her fås Caso CS625 billigst:

Forhandler Land Pris Læs mere
2.095,00 DKK Til forhandler →
2.095,00 DKK Til forhandler →
2.095,00 DKK Til forhandler →
 • Kan opbevare 12 flasker vin
 • To temperaturzoner
 • Smart sensor Touch betjening, som kan betjenes udefra
 • Isoleret glas med UV-beskyttelse
 • LED-display viser den temperatur pr. kølezone
 • Indvendig LED belysning (kan ligeledes slukkes)
 • Ramme af rustfrit stål på lågen

Ulemper ved Caso CS625

Med den relativt lave pris, kommer Caso CS625 naturligt også med sine ulemper:

 • Højt energiforbrug. Vinkøleskabet tilhører energiklasse D, hvilket er den laveste energiklasse. Vinkøleskabet bruger 269 kWh/år, hvilket trods alt løber op i en relativ høj udgift årligt (ca. 350 DKK afhængig af ens elpriser).
 • Relativt højt støjniveau med 46 dB, som gør, at køleskabet i hvert fald kan høres.

Miljøvenlige Vestfrost FZ414W kan opbevare mange flasker vin

Vestfrost FZ414WEr du på udkig efter et større vinkøleskab, som kan rumme flere flasker vin, er det flotte vinkøleskab ved navn Vestfrost FZ414W formentlig, hvad du har ledt efter.

Vinkøleskabet kan opbevare hele 197 flasker vin fordelt på de flotte, autentiske og regulerbare træhylder: én præsentationshylde med knæk (øverste hylde på billedet til højre), én træhylde med fuldt udtræk og én integreret hylde i bunden af skabet. Med skabets to kølezoner kan man f.eks. indstille temperaturen til langtidsopbevaring og til serveringstemperatur.

Vestfrost FZ414W egner sig perfekt til dem, der har en stor vinsamling, som de vel at mærke vil passe godt på – for skabet har også en sikker lås i døren. Vinkøleskabet vil stå flot som indbyg i køkkenet men kan også stilles fritstående i f.eks. kælderen. Vestfrost FZ414W er en anelse dyr, og ønsker man at gå lidt ned i pris kan det lidt billigere søsterskab, Vestfrost FZ 365 W, varmt anbefales, som fås billigst hos Whiteaway.com for 8.874,- DKK her.

 • Kan opbevare 197 flasker vin
 • Energiklasse A+
 • Indvendig lys og LED-temperaturdisplay
 • Låselig dør
 • UV-filter
 • To køleturzoner
Prissammenligning - her fås Vestfrost FZ414W billigst:
Forhandler Land Pris Læs mere
12.632,00 DKK Til forhandler →
12.632,00 DKK Til forhandler →

Hvad siger køberne om Vestfrost FZ414W?

Vestfrost får af de tre køberanmeldelser der er lagt her gennemsnitlig 4,7 ud af 5 stjerner. To køberanmeldelser (som begge har givet produktet 5 stjerner) lyder:

“2 valgbare temperaturer i “flydende” overgang (fx 18 grader foroven og 9 forneden).. Det er svært at stable mange vinflasker, men der kan ligge en del vin på tværs inde bagved. Står med flot LED-lys på hele tiden (valgbart), flotte, robuste træhylder hvor en let kan køres ud, og en kan sættes i vinkel. Relativ lav pris og mest energibesparende. Kan låses.” 
“Vinkøleskabet har et fornuftigt energiforbrug og har et meget pænt design. Dejligt med de 2 temperaturzoner”

Det billige vinkøleskab Candy CCV 150 EU

Candy CCV 150 EUVinkøleskabet Candy CCV 150 EU er et af de billigste vinkøleskabe på markedet. Det kan opbevare op til 40 flasker vin fordelt på de 7 hylder i krom. Temperaturen kan indstilles til mellem 7 og 14 grader, men desværre kun med en kølezone.

Selv om Candy CCV 150 EU formentlig ikke er det mest elegante vinkøleskab man kan finde, er det relativt energieffektivt (tilhører energiklasse B), kan opbevare en del flasker vin og så er der indbygget UV-beskyttelse, så vinen ikke ødelægges af solstrålerne. Candy CCV 150 EU egner sig til den prisbevidste vindrikker.

Forhandler Land Pris Læs mere
1.990,00 DKK Til forhandler →
1.990,00 DKK Til forhandler →

Bosch vinkøleskab – kvalitetsmaterialer til overkommelig pris

Bosch vinkøleskabDen tyske køkkenproducent Bosch, har længe været kendt for deres køkkenmaskiner og opvaskemaskiner, som ganske enkelt ikke kan gå i stykker, og som holder i årtier. Bosch har produceret et vinkøleskab ved navn ktw18v80, som udover at opbevare vinen også  giver den flotteste og mest præsentable udseende til vinen.

Vinkøleskabet åbnes med en glasdør med aluminiumramme, UV-filter og integreret håndtag. Glasdøren giver det perfekte udsyn til de flotte vine, som er fremstillet endnu flottere ved det dæmpede lys og æddeltræ som befinder sig i vinkøleskabet.

Temperaturen og luftfugtigheden er perfekt i Bosch vinkøleskab. Bosch har prøvet at genskabe omstændighederne som i en vinkælder, og man må sige at det er lykkedes for dem. Vinkøleskabet kontrolleres med en elektronisk temperaturstyring, som man også selv har mulighed for at ændre på, afhængig af om man ønsker at opbevarer vine, som kræver anerledes behandling. Med dette vinkøleskab skaber du virkelig gode betingelser for vinen.

Til gengæld er energiforbruget ikke helt på kvalitetsniveau med temperaturen og luftfugtigheden. KiloWatt forbruget for dette køleskab ligger årligt på 15294 kWt/å, hvilket også er ganske fint, og danner grundlag for en energimærkning på niveau B – især taget i betragtning hvor meget man får for pengene med dette vinkøleskab.

Vinkøleskabet kan rumme 43 vinflasker på én gang, og er derfor perfekt at have som et slags minikøleskab i køkkenet, i spisestuen eller andre steder hvor det flotte syn kan fremvises.

Bosch ktw18v80 er et vinkøleskab for de, som i høj grad nyder at drikke et glas vin med den perfekte temperatur, og som ind imellem holder større middagsselskab, hvor pladsen fra vinkøleskabet skal udnyttes. Det kan købes hos Whiteaway.com for 3689,- kroner her.

Vinkøleskab test

Et vinkøleskab koster mellem 2000,- kroner og 10.000,- kroner, og derfor er der grund til grundigt at overveje, hvilket vinkøleskab man ønsker at købe. I denne test bygger vi vores anbefalinger på følgende kriterier:

 • Temperaturen i vinkøleskabet er vigtig, da en for høj temperatur kan ødelægge vinen. Sørg for at den holder en fast temperatur døgnet rundt plus/minus 1 grad, og at en luftfugtighed opretholdes på 50-75%.
 • Støjen af vinkøleskabet skal være lav. Det er i hvert fald en forudsætning, hvis vinkøleskabet skal opbevares i køkkenet, hvilket det i langt de fleste tilfælde skal.
 • Vinkøleskabet skal være UV-beskyttet. UV-stråler fra sollys kan ødelægge vinen, og det er derfor vigtigt, at vinkøleskabet er UV-beskyttet – i hvert fald hvis vinkøleskabet skal stå i solrige omgivelser.
 • Rummeligheden skal passe til dine behov. Man kan få vinkøleskabe som kan opbevare alt fra 5 til 50 vine, men rummeligheden skal hverken være større eller mindre end hvad du har behov for.

Vores test herover er altså vurderet efter at bedst muligt opfylde overstående krav.

No comments yet.

Skriv et svar