Sekundær

Vitrineskab – Her er 5 unikke vitrineskabe, du vil elske

Vitrineskabe

I dag handler vitrineskabet ikke kun om opbevaring af spisestellet – det handler i ligeså høj grad om at give liv til spisestuen med et så spændende møbel, som vitrineskabet jo er. Vitrineskabe findes i mange farver, former og afarter, som hver især kan skabe en bestemt stil:

 • De hvide vitrineskabe giver lys og plads
 • De sorte vitrineskabe forener det hyggelige med det traditionelle

Ligeledes kan vitrineskabe også fås med ben, som giver en let indretning, på sokkel, som fremhæver den mere traditionelle stil og endelig som væghængt for slet og ret at få mere gulvplads. Mulighederne er uendelige, og vi præsenterer her 5 unikke vitrineskabe, som vi tror, du vil elske.

Den skønne møbelserie Paris giver lys og plads

Paris vitrineskabEr du til de hvide og traditionelle vitrineskabe, er møbelserien ved navn Paris helt sikkert noget for dig. Selve vitrineskabet består af 4 låger, hvoraf det nederste skab har to, og selve vitrineskabet har to glaslåger. De antik-ligende greb på vitrineskabet fremhæver desuden dets romantiske stil.

Giver plads i spisestuen

Ikke alene giver skabet en følelse af ‘plads’ med de lyse farver. Man får faktisk også mere plads. Øverst, i selve vitrineskabet, kan man opbevare sit spisestel, mens man nederst kan opbevare alt fra servietter og bestik til spil og lignende. Produktet er designet og produceret i Danmark, hvilket sikrer den høje kvalitetsstandard.

 • 2 låger
 • 2 hylder
 • 4 glashylder
 • 2 glaslåger

Paris vitrineskabet måler 46,1 x 204,2 x 98,8 cm i hhv. dybde, højde og bredde, og kan købes for 2799,- DKK hos Unoliving.com her. Det fås også i en større udgave, med tre skabe, til 3699,- DKK her.

Det moderne retro-vitrineskab giver gulvplads og er billig

Retro vitrineskabEr du til den mere moderne og smarte stil, er det flotte vitrineskab, der kombinerer massiv egetræ med hvidlakeret træ, en rigtig god kandidat. I øverste sektion finder man det store glasskab, som giver en følelse af åbenhed i rummet. Bag glasskabet finder man desuden glashylder, som kan justeres efter dine behov. Nederst finder man dels en bred skuffe dels to skabslåger. Bag de to nederste låger finder man desuden en justerbar hylde, som giver den ultimative fleksibilitet.

Øverst kan man eksempelvis placere tallerkener og glas, i det midterste bestik eller sølvtøj og mens de nederste skab f.eks. kan opbevare spil, servietter og lignende.

 • 1 bred skuffe, 2 glaslåger og 2 trælåger
 • I alt 168,6 cm høj –  benene 25 cm høje, og selve vitrinen er 143,6 cm høj
 • 40,8 x 168,6 x 98,6 cm i hhv. dybde, højde og bredde

Retro-skabet kan købes for 2549,- DKK her, hvilket vi betragter som en rimelig pris, taget det flotte design i betragtning.

Portland vitrineskab har gjort egetræet til et kunstværk

Portland vitrineskabEr du bare en brøkdel ligeså begejstret for møbler i egetræ, som vi er? Så vil du helt sikkert elske det flotte skab fra Portland. Vitrineskabet er godt nok ikke mere et vitrineskab end det er et glasskab, men det gør det ikke mindre flot og charmerende. Skabet er oliebehandlet i ege-finér, de tre glaslåger i hærdet glas samt skuffen i massiv eg, og det er hvad, der udgør det smukke skab.

Soft-close skuffer og spotlys

De lækre soft-close skuffer samt de oplysende spotlys, får alt din service (tallerkener, glas mv.) til at ligne udstillingsvarer, og gør virkelig det her skab til et kunstværk.

 • Olieret ege finér
 • Skuffer med lækker soft-close effekt
 • Justerbare hylder
 • Måler 42 x 183 x 54 cm i hhv. dybde, højde og bredde

Portland vitrineskabet fås for 4299,- DKK her, hvilket er i den dyre ende, men bestemt det værd taget kvaliteten i betragtning.

Sort vitrineskab fra Portland

Sort vitrineskabDet sorte vitrineskab ligeledes fra Portland kan være godt til at skabe flotte kontraster til den ellers lyse spisestue. Det er et flot skab, og er især velegnet til at opbevare hvide tallerkener og krus, da det kan skabe flotte kontraster. Skabet består af sortbejdset ege-finér, hvor der øverst er fire glaslåger i hærdet glas og nederst én skuffe i massiv eg. Man kan eventuelt kombinere vintrinen med andre møbler fra Portland, hvilket kan fuldende udtrykket.

 • Bejset ege finér
 • Soft-close skuffer
 • Fronter i massiv eg
 • Justerbare hylder
 • Måler 42 x 133 x 104 cm i hhv. dybde, højde og bredde

Det sorte vitrineskab fra Portland fås for 4999,- DKK hos Unoliving.com.

Hvid hængevitrine fra møbelserien Paris

Hvid hængevitrineHvis du ikke vil have et så voldsomt vitrineskab, der potentielt kan optage al pladsen i spisestuen, findes der naturligvis en helt anden mulighed. Den lille og charmerende hængevitrine fra møbelserien Paris er god til både at spare på pladsen og samtidig efterlade et visuelt indtryk. Vægvitrinen kan monteres på væggen hurtigt og nemt, og så slipper man for at bekymre sig over, om vitrinen efterlader mærker i gulvet.

 • Justerbare hylder
 • Flotte glaslåger
 • Kan vægmonteres
 • Måler 46,6 x 112 x 98,8 cm i hhv. dybde, højde og bredde
 • Optager markant mindre plads end et almindeligt vitrineskab

Den lille vægvitrine, der måler 46,6 x 112 x 98,8 cm i hhv. dybde, højde og bredde, fås for 1499,- hos Unoliving.com.

Store udvalg af forskellige vitrineskabe – Her finder du dem!

Fandt du ikke et vitrineskab, der faldt i din smag? Så vil vi naturligvis gerne hjælpe dig med at finde de store udvalg af vitrineskabe, så du selv kan lede efter dit næste. Følgende webshops har et stort udvalg af vitrineskabe og har ofte tilbud på vitrineskabe:

Historien bag vitrineskabet

Navnet “vitrineskab” kan måske undre, men det er faktisk et ret interessant og logisk ord. Navnet er afledt af det franske “vitre”, som betyder vinduesrude, og det latinske “vitrum”, som betyder lys. Helt fra begyndelsen har det altså været hensigten med de her skabe, at de skulle give en følelse af plads, åbenhed og lys, og det må man sige, at de fleste stadig gør.

Vitrineskabe stammer helt tilbage fra den arkitektoniske tidsalder i 1700-tallet, som man kalder barokken. Her var det hensigten, at vitrineskabene skulle kunne vise den prægtige porcelæn og glas, og vitrineskabe blev således brugt som et privat udstillingsvindue i lige så høj grad som et decideret opbevaringsskab.

Siden 1700-tallet er der naturligvis sket meget, og i dag fås vitrineskabe både med udstillingslys og meget mere.

Priserne på vitrineskabe – hvad koster de?

Prisen på et vitrineskab afhænger i høj grad af, hvilket slags vitrineskab der er tale om. Hvis det blot er et generisk vitrineskab produceret af f.eks. IKEA, ligger prisniveauet omkring 1000-1500 kroner. Bevæger man sig op i prisniveauet, hvor vitrineskabene er designermøbler (som ovenstående liste primært består af), ligger prisniveauet omkring 4000-7000 kroner. Det skyldes, at omkostningerne ved at lade en populær designer tegne et møbel er relativ høj.

Vitrineskabe til børneværelset

Man kan naturligvis også få vitrineskabe til børneværelset, som er ‘mini’-vitrineskabe, så at sige. De fås både online på diverse webshops, men kan også købes hos f.eks. IKEA eller ILVA.

No comments yet.

Skriv et svar