Gå til indhold Spring til sidefod

Mac til tv – Tilslut din Macbook med HDMI-kabel

29 Comments

 • HDMI
  Indsendt 12. november 2013 16:10

  Hvordan vil du gøre det, hvis det skal være trådløst?

 • Thomas
  Indsendt 28. marts 2014 18:47

  Hej.
  Når jeg tilslutter min Mac til tv via HDMI er skærmbillederne umiddelbart de samme. Men når jeg tænder en film på Mac’en bliver billedet på tv’et frygteligt.
  Skal jeg indstille noget på Mac’en eller ?
  Kan du hjælpe?
  Mvh. Thomas.

  • Forfatter
   Hannah T. Bertelsen
   Indsendt 29. marts 2014 19:39

   Hej Thomas,
   Det lyder som om, at det er skærmopløsningen, der er noget galt med. Hvis du går ind i Systemindstillinger > Skærm, burde du kunne ændre skærmopløsningen til det bedre.

   Håber det var behjælpeligt – ellers skriver du bare igen,
   Knuth

 • Allan
  Indsendt 7. april 2014 17:49

  Der sker intet når jeg tilslutter mit HDMI stik til min adapter.. Skærmen på min mac, bliver kun blåt i et kort øjeblik, hvor den så bliver normal igen. hvad skal jeg gøre?

 • susanne
  Indsendt 9. april 2014 21:25

  Hej..
  Jeg har nu fået billede fra forbindelsen mellem mn Mac Book Pro, der kører Mac OS X 10.6.8. Jeg har det rigtige HDMI kabel og transformer, men jeg mangler lyden..
  Når jeg går ind i systemindstillinger og lyd, som du foreslog, dukker tv’et ikke op..
  Hjælp, hvad skal jeg gøre??
  Synes du er sej og din hjælp til den øvrige opsætnng var super fin.
  Mvh Susanne

  • Forfatter
   Hannah T. Bertelsen
   Indsendt 23. april 2014 16:46

   Hej Susanne,
   Problemet er efter alt sandsynlighed at TV’et du ønsker at tilslutte til din MacBook Pro ganske enkelt ikke har nogen højtaler. En MacBook registrerer meget ofte højtaler hvis der skulle eksisterer en, og hvis en højtaler ikke vises på listen over enheder, eksisterer der formentlig ikke en. Men prøv at tjekke det.

   Ellers må du ud og investerer i nogle nye højtalerer til TV’et 🙂 .

   • susanne
    Indsendt 24. april 2014 4:53

    Hej,
    Talte med en mac bruger, der kunne fortælle at lyden fra Mac’en skal/kan sendes ud af radioen vha et jack stik. Det virker…
    Tak for dit svar, for det forholder sig sikkert som du siger, Mac’en registrerer ingen højttalere i Mit Sony tv.
    Mvh

 • Per Ulrik Pedersen
  Indsendt 23. april 2014 7:39

  Hej!
  Rigtig god information, specielt den med lydindkobling.
  Så i går DR NU via min MACair koblet til tv via HDMI. men efter et stykke tid blevet tv-billedet mærkeligt, som om nogle farver forsvandt. Tog Thunderboltstikket og i satte det i igen. Herefter OK i måske 10 min. Sådan fortsatte det under hele udsendelsen.
  Har du også et godt bud på dette problem?

  Per ulrik

  • Forfatter
   Hannah T. Bertelsen
   Indsendt 23. april 2014 16:42

   Hej Per,
   Tak for din kommentar! Umiddelbart lyder det til, at enten indgangene til HDMI-kablet eller selve HDMI-kablet er defekt. Forudsat at du har købt HDMI-kablet indenfor de sidste 30 dage, og at producenten tilbyder garanti, kan du jo altid få et nyt HDMI-kabel – ellers må du ud og investere i et nyt igen.

   Det kan i princippet også være noget helt andet der er galt. Jeg vil anbefale, at du prøver dig lidt frem, og udskrifter de forskellige dele (computer, TV, HDMI-kabel) i en kort periode, for at se om det er den del der forårsager problemet.

   Håber svaret var behjælpeligt,

   • Per Ulrik Pedersen
    Indsendt 23. april 2014 20:54

    Hej!
    Jeg har nu brugt lidt af dagen på at afprøve på to forskellige fjernsyn, senest på et Samsung. Her kunne jeg ikke få noget billed, men fandt ud af at jeg skulle gå ind under System Preferences –> Display og vælge alternativ skærm. Fik da et konstant billed.
    På mit Philips fik jeg ikke tilbudt en alternativ skærm, men indstillede Display Resoloution til 1080i i stedet for 1366×768 som var default. Dette løste problemet på mit Philips.
    Ang. lyd fandt jeg ud af at jeg skulle gå til System Preferences –> sound skulle vælge Output og herefter markere linien Fjernsyn xxx. Dette kanaliserer lyden til fjernsynets højtalere. Denne anden indstillingsmulighed var Internal Loudspeakers (i mac’en).

    mvh

    Per Ulrik

    • Forfatter
     Hannah T. Bertelsen
     Indsendt 15. juni 2014 16:05

     Hej igen Per!
     Jeg er glad for at du fandt ud af det, og måske vigtigst af alt, at du deler det med os. Det vidner jo bare om, at det ofte kan betale sig at prøve sig frem med forskellige enheder, før man begynder at foretage nogle impulsive køb for at løse problemet.

     Det virker på mig ikke særlig gennemtænkt fra Apples side, at man manuelt først skal indstille opløsningen, før muligheden for en alternativ skærm bliver budt. Mht. lyden er det jo altid godt, at man finder den mest optimale løsning (nemlig at afspille lyden fra TV’ets højtalere), men nogle gange må man jo også nøjes med det næstbedste valg (nemlig Mac’ens højtalere), som jo trods alt også kan fungere nogenlunde.

     Knuth

 • Rasmus Bakkedahl
  Indsendt 13. maj 2014 16:03

  Hej!

  Med hensyn til trådløs HDMI overførsel er der jo mange muligheder på vej. En spændende ny løsning jeg personligt selv har kigget på er den lille dongle fra AirCast… Den skulle vist virke til de fleste enheder og dermed også Mac (eller PC) til TV. Er der nogle herinde som har prøvet denne dongle endnu?

  MVH

  Rasmus

  • Forfatter
   Hannah T. Bertelsen
   Indsendt 15. juni 2014 15:57

   Hej Rasmus,
   Det lyder til at være et rigtig spændende koncept, som helt sikkert bliver den fremtidige overførsel af billede og lyd til andre enheder.
   Selvom jeg ikke selv har prøvet den, eller hørt om nogle som har prøvet den, kan jeg ikke lade være med at studse over to ting:
   1. Kan man regne med, at lyd- og billedekvaliteten som bliver overført er lige så god som den traditionelle overførsel ved kabler, når nu der er tale om en trådløs overførsel?

   2. Ligesom trådløse bluetooth headsets, er der så en risiko for, at lyden har en forsinkelse, således at billedet bliver vist før lyden, hvilket kan nedsætte filmoplevelsen kraftigt?

   Uden at have undersøgt det nærmere, så ville jeg umiddelbart ikke investere i en dongle fra AirCast, omend det ser virkelig interessant ud. Tak for deling i øvrigt!

   Knuth

 • Inaluk
  Indsendt 15. maj 2014 22:05

  Hej. Jeg har fået sat hdmi stikket ind og det virker. Men farven på tv-skærmen er en grøn nuance. Jeg har prøvet at ordne det i tv indstillinger men det virker ikke?

 • Forfatter
  Hannah T. Bertelsen
  Indsendt 20. maj 2014 12:42

  Hej Inaluk,
  Det lyder til, at enten dit HDMI-kabel eller indgangene hertil er defekte. Læs eventuelt dette svar: https://primabolig.dk/indendors/kontor/mac-til-tv/#comment-439

  Med venlig hilsen,

 • Dan
  Indsendt 1. juli 2014 17:25

  Hej Hanne. Min MacBook Pro kan ikke finde højttalerne på min LG fladskærm! Der er heller ingen valgmuligheder under “Lyd ud” i Indstillinger – kun de Indbyggede højttalere i Mac’en. Der var vist en som skrev noget med et Jack-stik??? Billedet er super 😉 Kan du hjælpe?
  De bedste hilsner
  Dan

 • caroline
  Indsendt 15. juli 2014 19:11

  Hej.

  Jeg har idag prøvet at koble min macbook pro til tv’et. det virkede som det skulle til at satrte med, og tv’et viste også min bagrund som den skulle, men da jeg ville gå ind på internettet forblev tv skærmen bare på mit baggrundsbillede? har du nogle ideer til hvorfor den gør sådan?
  Det skal lige siges at jeg har købt et helt nyt stik som blev prøvet for første gang idag.
  Jeg håber du kan hjælpe mig,
  Med venlig hilsen,
  Caroline 🙂

 • Martin Mortensen
  Indsendt 18. august 2014 15:46

  Hej,

  Jeg har et Samsung HD TV og en MAC BOOK PRO 13”, ultimo 2011 de vil dog ikke snakke sammen, jeg har tilsluttet et belkin stik med HDMI i den ene ende og det der thunderbolt stik i den anden som passer lige ind i Macbooken men der sker ingenting trods jeg er på den rigtige kanal (i det hertilfælde HDMI 2) har prøvet at tænde det hele på samme tid men lige lidt sker der. Ved du hvad jeg skal gøre for at få det til at virke?

  Vh
  Martin

 • Andreas Ellegaard
  Indsendt 8. oktober 2014 14:48

  Hejsa. Jeg har lige købt en MacBook Pro Retina, altså 2014 modellen.
  Før jeg fik Mac havde jeg en stationær. Jeg vil gerne koble min computer skærm som jeg brugte til min stationær computer til min Mac. Når jeg gør det, kommer der billede. Lyden kører i mit headset som det skal, men hvis jeg åbner et program på maccen kommer det ikke op på min ekstern skærm. Jeg kan godt se det som er i toppen af maccen, altså batteri, klokkeslet og sådan noget. Jeg kan heller ikke se min mac dock på min ekstern skærm. Hvad gør jeg?

 • Thomas C
  Indsendt 19. november 2014 7:29

  Hej.
  Kan jeg bruge Google chromecast i mit Panasonic smart tv, så jeg kan se film fra min Mac book air på tv’et trådløst?

  På forhånd tak.

 • Qui
  Indsendt 26. november 2014 12:00

  Hej, jeg tænkte på hvordan det kan være at jeg kun kan få det til at adapter+hdmi til at virke når min Mac Air er slukket?

  Alle andre introduktionsvideoer viser at man bare skal koble den til. Men ved mig skal jeg slukke den helt før den virker.

  håber du kan svare på dette.

  mvh
  Qui

 • Katrine
  Indsendt 9. februar 2015 10:53

  Hejsa!
  Når jeg sætter Hdmi stikket i, kan min Mac enten ikke finde tv’et og når den så finder det, går skærmen ind og ser ud som det nu skal se ud når de er connected, men KUN på computeren. Fjernsynet er bare sort. Hvorfor sker dette?

  – Katrine

 • Louise
  Indsendt 13. juni 2015 15:37

  Hejsa..

  Jeg har en ældre MacBook (Model A1181) og vil hører om det er muligt at benytte en transformer og HDMI kabel til denne? Og eventuelt hvilke?

  Mvh
  Louise

 • Jesper
  Indsendt 7. august 2015 15:06

  Hejsa. Har et problem – connecter fint min MB air med TV – men efter ca. 1 min forsvinder billedet på TV og skal starte TV igen – når jeg ser alm. TV slukker TV’et ikke … Håber i kan hjælpe 🙂

 • Josefine F. Nielsen
  Indsendt 21. september 2015 10:47

  Hej Hannah!
  Jeg har samme problem som Susanne – når jeg sætter HDMI-kablet til, dukker TV’et ikke op inde i “Lyd-ud” – det er som om computeren ikke kan finde TV’et, hvilket jeg synes er mærkeligt, da den godt kan finde den inde i “Skærm”. Jeg har prøvet med min venindes computer, og der fungerer det hele fint, hvilket bekræfter mig i at det ikke er HDMI-stikket, den er gal med. Kan man søge efter enheder inde i “Lyd”, eller hvad filan skal jeg lige stille op?
  På forhånd tak 🙂

 • Singh
  Indsendt 6. maj 2016 7:56

  God artikel!
  Det virkede

 • Søren Andersen
  Indsendt 7. august 2017 9:09

  Hjælp 😉

  Mit setup har virket indtil nu… Jeg har en Mac og hdmi kabel til Tv. Efter seneste opdatering, viser tvét kun fotos og ikke det der bliver vist på MAC´en. Det er sikkert en fejl 40, men hvordan kommer jeg tilbage til “normalt”?

Efterlad en kommentar

0/100