Mac til TV - Tilslut Macbook med HDMI-kabel eller trådløst (2019 guide)

Mac til tv – Tilslut din Macbook med HDMI-kabel

Der kommer konstant flere og flere tjenester på nettet, som giver mulighed for at se tusindevis af serier og film på nettet. I stedet for at se disse film og serier på en lille computerskærm, kan du simpelt og billigt få indholdet fra skærmen på din Macbook op på dit TV.

Der er tre løsninger, til at tilslutte din Macbook til TV’et: HDMI-kabel med Mini Displayport (til Macbooks før 2017), HDMI-kabel med USB-C eller trådløs tilslutning (f.eks. via Chromecast). Vi gennemgår alle muligheder her.

Tilslut trådløst med en Chromecast

Google har udviklet et nyt produkt, som har taget Smart TV-markedet med storm: Chromecast. Med en Chromecast kan du i løbet af 10 minutter transformere dit almindelige TV til et Smart TV. Det kræver blot en HDMI-indgang på dit fjernsyn og en smartphone. Vi har fundet den nyeste Chromecast (3. generation) billigst hos Proshop.dk her, som garanterer prisgaranti.

Du kan læse mere om Chromecast i vores artikel her.

Har min Mac Minidisplayport eller USB-C indgang?

Hvorvidt din Mac har minidisplayport (også kendt som Thunderbolt) eller USB-C indgang afgør, hvilket HDMI-kabel du skal købe. På siden af din Macbook kan du se, om din Mac har minidisplayport eller USB-C indgang (se fotos nedenfor):

Hvis siden af din Macbook ser ud som ovenfor, bruger din Macbook USB-C.
mbp
Hvis siden på din Macbook ser ud som ovenfor, bruger din Macbook Minidisplayport-indgang (Thunderbolt).

Tilslut ny generation Macbook med USB-C med HDMI-kabel

Hvis du har en Mac med USB-C indgang (se fotos i forrige afsnit), skal du bruge et HDMI-kabel med USB-C udgang i den ene ende. Dit TV skal i øvrigt have en HDMI-indgang. Det har de fleste moderene TV og fladskærme, men hvis du er i tvivl, om dit TV har HDMI-indgang, kan du se nedenstående billede:

Du skal købe følgende

Hvis din Macbook bruger USB-C, skal du bruge et HDMI-kabel med USB-C udgang. Vi har fundet følgende tre produkter:

Baseus har vores klare anbefaling, men hvis du ønsker et HDMI-kabel, som er længere end 1,8m, bør du købe USB-C til HDMI-adapteren og et almindeligt HDMI-kabel seperat.

Tilslut Mac til TV med et HDMI-kabel

Den klart nemmeste og billigste metode til at få dit indhold fra din Macbook til TV, er ved at bruge et HDMI-kabel.

mbp

Minimumkrav:

For at dette skal kunne lade sig gøre, skal din Macbook have enten en Mini Displayport eller Thunderbolt udgang (se overstående billede, for at se om din Macbook har sådan et). Dit TV skal i øvrigt have en HDMI indgang – det har de fleste moderne TV og fladskærme, men hvis du er i tvivl om hvorvidt dit TV har HDMI indgang, kan du se nedenstående billede:

Dette skal du købe

Det er blevet markant billigere at tilslutte sin Mac til sit TV i forhold til bare et par år siden. Tidligere krævede det både et HDMI-kabel og en transformator for at tilslutte sit TV til sin Mac. I dag findes der såkaldte Mini Displayport til HDMI kabler, som er specielt beregnet til at tilslutte Mac til TV.

Vi har fundet mini Displayport til HDMI billigst for mellem 80,- og 120,- kroner afhængig af, hvor langt du vil have dit kabel. Du kan se hele udvalget hos Kabelmix.dk her.

Ulempen ved at købe et Mini Displayport til HDMI (som er beregnet til tilslutning mellem TV og Mac), er, at kablet f.eks. ikke kan tilslutte TV til PC osv. Så vil du have valgfrihed til f.eks. at kunne bruge kablet til at tilslutte TV’et til en PC, anbefaler vi, at du køber et HDMI-kabel og en Mini DisplayPort til HDMI adapter seperat. HDMI-kabel kan købes billigt her, ligesom en Mini DisplayPort til HDMI adapter kan købes billigt.

Sådan tilslutter du TV og Mac:

1. Sluk både TV og computer
2. Kobel HDMI-kablet til transformatoren
3. Tilslut den løse ende af HDMI-kablet i dit TV, og den løse ende af transformatoren i din Macbook
4. Tænd TV og computer
5. Hvis indholdet fra din Macbook stadig ikke vises på TV’et, så sørg for at TV’et er indstillet til den rette HDMI indgang

Ingen lyd

Når man tilslutter en Macbook til TV’et, kan man opleve, at kun billedet overføres uden lyd. Er dettte tilfældet, kan problemet løses med en lille ændringsindstilling i Macbook’en. Her vil vi vise hvordan dette problem rettes:

1. Klik på Apple ikonet, som du finder øverst til venstre på din Macbook.

Apple

2. En liste med valgmuligheder vil dukke op. Vælg systemindstillinger.

    3. Vælg lyd

2013-10-13_1600

    4. Under fanen “Lyd ud” vil en liste med de tilsluttede lydudgange vise sig. På dette billede har vi ikke tilsuttet vores Macbook til noget TV, hvorfor TV’et ikke dukker op. Men hvis du har tilsluttet din Macbook til dit TV, skulle du have mulighed for at vælge TV’et som lydudgang. Gør det, og lyden skulle gerne fungere.

31 kommentarer til “Mac til tv – Tilslut din Macbook med HDMI-kabel”

 1. Hej.
  Når jeg tilslutter min Mac til tv via HDMI er skærmbillederne umiddelbart de samme. Men når jeg tænder en film på Mac’en bliver billedet på tv’et frygteligt.
  Skal jeg indstille noget på Mac’en eller ?
  Kan du hjælpe?
  Mvh. Thomas.

  Svar
  • Hej Thomas,
   Det lyder som om, at det er skærmopløsningen, der er noget galt med. Hvis du går ind i Systemindstillinger > Skærm, burde du kunne ændre skærmopløsningen til det bedre.

   Håber det var behjælpeligt – ellers skriver du bare igen,
   Knuth

   Svar
 2. Der sker intet når jeg tilslutter mit HDMI stik til min adapter.. Skærmen på min mac, bliver kun blåt i et kort øjeblik, hvor den så bliver normal igen. hvad skal jeg gøre?

  Svar
 3. Hej..
  Jeg har nu fået billede fra forbindelsen mellem mn Mac Book Pro, der kører Mac OS X 10.6.8. Jeg har det rigtige HDMI kabel og transformer, men jeg mangler lyden..
  Når jeg går ind i systemindstillinger og lyd, som du foreslog, dukker tv’et ikke op..
  Hjælp, hvad skal jeg gøre??
  Synes du er sej og din hjælp til den øvrige opsætnng var super fin.
  Mvh Susanne

  Svar
  • Hej Susanne,
   Problemet er efter alt sandsynlighed at TV’et du ønsker at tilslutte til din MacBook Pro ganske enkelt ikke har nogen højtaler. En MacBook registrerer meget ofte højtaler hvis der skulle eksisterer en, og hvis en højtaler ikke vises på listen over enheder, eksisterer der formentlig ikke en. Men prøv at tjekke det.

   Ellers må du ud og investerer i nogle nye højtalerer til TV’et 🙂 .

   Svar
   • Hej,
    Talte med en mac bruger, der kunne fortælle at lyden fra Mac’en skal/kan sendes ud af radioen vha et jack stik. Det virker…
    Tak for dit svar, for det forholder sig sikkert som du siger, Mac’en registrerer ingen højttalere i Mit Sony tv.
    Mvh

    Svar
 4. Hej!
  Rigtig god information, specielt den med lydindkobling.
  Så i går DR NU via min MACair koblet til tv via HDMI. men efter et stykke tid blevet tv-billedet mærkeligt, som om nogle farver forsvandt. Tog Thunderboltstikket og i satte det i igen. Herefter OK i måske 10 min. Sådan fortsatte det under hele udsendelsen.
  Har du også et godt bud på dette problem?

  Per ulrik

  Svar
  • Hej Per,
   Tak for din kommentar! Umiddelbart lyder det til, at enten indgangene til HDMI-kablet eller selve HDMI-kablet er defekt. Forudsat at du har købt HDMI-kablet indenfor de sidste 30 dage, og at producenten tilbyder garanti, kan du jo altid få et nyt HDMI-kabel – ellers må du ud og investere i et nyt igen.

   Det kan i princippet også være noget helt andet der er galt. Jeg vil anbefale, at du prøver dig lidt frem, og udskrifter de forskellige dele (computer, TV, HDMI-kabel) i en kort periode, for at se om det er den del der forårsager problemet.

   Håber svaret var behjælpeligt,

   Svar
   • Hej!
    Jeg har nu brugt lidt af dagen på at afprøve på to forskellige fjernsyn, senest på et Samsung. Her kunne jeg ikke få noget billed, men fandt ud af at jeg skulle gå ind under System Preferences –> Display og vælge alternativ skærm. Fik da et konstant billed.
    På mit Philips fik jeg ikke tilbudt en alternativ skærm, men indstillede Display Resoloution til 1080i i stedet for 1366×768 som var default. Dette løste problemet på mit Philips.
    Ang. lyd fandt jeg ud af at jeg skulle gå til System Preferences –> sound skulle vælge Output og herefter markere linien Fjernsyn xxx. Dette kanaliserer lyden til fjernsynets højtalere. Denne anden indstillingsmulighed var Internal Loudspeakers (i mac’en).

    mvh

    Per Ulrik

    Svar
    • Hej igen Per!
     Jeg er glad for at du fandt ud af det, og måske vigtigst af alt, at du deler det med os. Det vidner jo bare om, at det ofte kan betale sig at prøve sig frem med forskellige enheder, før man begynder at foretage nogle impulsive køb for at løse problemet.

     Det virker på mig ikke særlig gennemtænkt fra Apples side, at man manuelt først skal indstille opløsningen, før muligheden for en alternativ skærm bliver budt. Mht. lyden er det jo altid godt, at man finder den mest optimale løsning (nemlig at afspille lyden fra TV’ets højtalere), men nogle gange må man jo også nøjes med det næstbedste valg (nemlig Mac’ens højtalere), som jo trods alt også kan fungere nogenlunde.

     Knuth

     Svar
 5. Hej!

  Med hensyn til trådløs HDMI overførsel er der jo mange muligheder på vej. En spændende ny løsning jeg personligt selv har kigget på er den lille dongle fra AirCast… Den skulle vist virke til de fleste enheder og dermed også Mac (eller PC) til TV. Er der nogle herinde som har prøvet denne dongle endnu?

  MVH

  Rasmus

  Svar
  • Hej Rasmus,
   Det lyder til at være et rigtig spændende koncept, som helt sikkert bliver den fremtidige overførsel af billede og lyd til andre enheder.
   Selvom jeg ikke selv har prøvet den, eller hørt om nogle som har prøvet den, kan jeg ikke lade være med at studse over to ting:
   1. Kan man regne med, at lyd- og billedekvaliteten som bliver overført er lige så god som den traditionelle overførsel ved kabler, når nu der er tale om en trådløs overførsel?

   2. Ligesom trådløse bluetooth headsets, er der så en risiko for, at lyden har en forsinkelse, således at billedet bliver vist før lyden, hvilket kan nedsætte filmoplevelsen kraftigt?

   Uden at have undersøgt det nærmere, så ville jeg umiddelbart ikke investere i en dongle fra AirCast, omend det ser virkelig interessant ud. Tak for deling i øvrigt!

   Knuth

   Svar
 6. Hej. Jeg har fået sat hdmi stikket ind og det virker. Men farven på tv-skærmen er en grøn nuance. Jeg har prøvet at ordne det i tv indstillinger men det virker ikke?

  Svar
 7. Hej Hanne. Min MacBook Pro kan ikke finde højttalerne på min LG fladskærm! Der er heller ingen valgmuligheder under “Lyd ud” i Indstillinger – kun de Indbyggede højttalere i Mac’en. Der var vist en som skrev noget med et Jack-stik??? Billedet er super 😉 Kan du hjælpe?
  De bedste hilsner
  Dan

  Svar
 8. Hej.

  Jeg har idag prøvet at koble min macbook pro til tv’et. det virkede som det skulle til at satrte med, og tv’et viste også min bagrund som den skulle, men da jeg ville gå ind på internettet forblev tv skærmen bare på mit baggrundsbillede? har du nogle ideer til hvorfor den gør sådan?
  Det skal lige siges at jeg har købt et helt nyt stik som blev prøvet for første gang idag.
  Jeg håber du kan hjælpe mig,
  Med venlig hilsen,
  Caroline 🙂

  Svar
 9. Hej,

  Jeg har et Samsung HD TV og en MAC BOOK PRO 13”, ultimo 2011 de vil dog ikke snakke sammen, jeg har tilsluttet et belkin stik med HDMI i den ene ende og det der thunderbolt stik i den anden som passer lige ind i Macbooken men der sker ingenting trods jeg er på den rigtige kanal (i det hertilfælde HDMI 2) har prøvet at tænde det hele på samme tid men lige lidt sker der. Ved du hvad jeg skal gøre for at få det til at virke?

  Vh
  Martin

  Svar
 10. Hejsa. Jeg har lige købt en MacBook Pro Retina, altså 2014 modellen.
  Før jeg fik Mac havde jeg en stationær. Jeg vil gerne koble min computer skærm som jeg brugte til min stationær computer til min Mac. Når jeg gør det, kommer der billede. Lyden kører i mit headset som det skal, men hvis jeg åbner et program på maccen kommer det ikke op på min ekstern skærm. Jeg kan godt se det som er i toppen af maccen, altså batteri, klokkeslet og sådan noget. Jeg kan heller ikke se min mac dock på min ekstern skærm. Hvad gør jeg?

  Svar
 11. Hej.
  Kan jeg bruge Google chromecast i mit Panasonic smart tv, så jeg kan se film fra min Mac book air på tv’et trådløst?

  På forhånd tak.

  Svar
 12. Hej, jeg tænkte på hvordan det kan være at jeg kun kan få det til at adapter+hdmi til at virke når min Mac Air er slukket?

  Alle andre introduktionsvideoer viser at man bare skal koble den til. Men ved mig skal jeg slukke den helt før den virker.

  håber du kan svare på dette.

  mvh
  Qui

  Svar
 13. Hejsa!
  Når jeg sætter Hdmi stikket i, kan min Mac enten ikke finde tv’et og når den så finder det, går skærmen ind og ser ud som det nu skal se ud når de er connected, men KUN på computeren. Fjernsynet er bare sort. Hvorfor sker dette?

  – Katrine

  Svar
 14. Hejsa..

  Jeg har en ældre MacBook (Model A1181) og vil hører om det er muligt at benytte en transformer og HDMI kabel til denne? Og eventuelt hvilke?

  Mvh
  Louise

  Svar
 15. Hejsa. Har et problem – connecter fint min MB air med TV – men efter ca. 1 min forsvinder billedet på TV og skal starte TV igen – når jeg ser alm. TV slukker TV’et ikke … Håber i kan hjælpe 🙂

  Svar
 16. Hej Hannah!
  Jeg har samme problem som Susanne – når jeg sætter HDMI-kablet til, dukker TV’et ikke op inde i “Lyd-ud” – det er som om computeren ikke kan finde TV’et, hvilket jeg synes er mærkeligt, da den godt kan finde den inde i “Skærm”. Jeg har prøvet med min venindes computer, og der fungerer det hele fint, hvilket bekræfter mig i at det ikke er HDMI-stikket, den er gal med. Kan man søge efter enheder inde i “Lyd”, eller hvad filan skal jeg lige stille op?
  På forhånd tak 🙂

  Svar
 17. Hjælp 😉

  Mit setup har virket indtil nu… Jeg har en Mac og hdmi kabel til Tv. Efter seneste opdatering, viser tvét kun fotos og ikke det der bliver vist på MAC´en. Det er sikkert en fejl 40, men hvordan kommer jeg tilbage til “normalt”?

  Svar
 18. Direkte kabel mellem tv (HDMI) og MacBook Air 13” – A1466.
  Min MacBook har en helt ødelagt skærm og derfor prøver jeg at tilslutte tv, men der er ingen effekt. Hvad kan det være?

  Svar
  • Hej Nikolaj. Det har muligvis noget at gøre med indstillingerne på din Macbook. Har du forsøgt at vælge TV-skærmen under Systemindstillinger > Skærm på din Macbook?

   Bh Primabolig.dk

   Svar

Skriv en kommentar