Maling af træloft: Se priser, fast tilbud og råd til gør-det-selv i 2023

background Layer 1 Maleropgaver

Maling af træloft: Se priser, tilbud og råd til gør-det-selv

En maling af træloft med mørke brædder kan give et ellers mørkt rum mere lys. Man kan enten ludbehandle træloftet eller foretage en komplet maling. Begge løsninger er en relativ billig måde at give rummet nyt lys og liv. Nedenfor finder du priser, mulighed for at få fast tilbud og råd hvis du selv vil udføre maleropgaven.

Bestil 3 gratis tilbud på maling af træloft

Skal du have malet dit træloft og vil du spare penge, anbefaler vi, at du benytter servicen fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 håndværkeropgaver og er således en af de største formidlere af håndværkertilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige malere. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Hvad koster maling af træloft?

Som du vil se i efterfølgende afsnit, afhænger prisen på maling af en lang række faktorer. Derfor er alle estimater forbundet med en vis usikkerhed. Ønsker du således et præcist prisestimat, anbefaler vi, at du benytter formularen øverst på siden.

Når det er sagt, er de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for maling af træloft som følger:

Kvadratmeterpriser for maling af træloft

 • Sprøjtemaling af ubehandlet træloft: 140-180 DKK inkl. moms per m2
 • Sprøjtemaling af træloft som allerede er hvidmalet: 80-100 DKK inkl. moms per m2
 • Ludbehandling af ubehandlet træloft: 90-110 DKK inkl. moms per m2

Priseksempler

For at give et bedre indtryk af prisniveauet for maling af træloftet, kan du finde inspiration i nedenstående priseksempler:

Sprøjtemaling af ubehandlet træloft på 70 m2

 • Sprøjtemaling af ubehandlet træloft: 140-180 DKK inkl. moms per m2
 • Sprøjtemales i to lag
 • Samlet pris: 9.800-12.600 DKK inkl. moms

Sprøjtemaling af ludbehandlet træloft på 100 m2

 • Sprøjtemaling af træloft som allerede er hvidmalet: 80-100 DKK inkl. moms per m2
 • Sprøjtemales i et lag idet træloftet allerede er ludbehandlet tidligere
 • Samlet pris: 8.000-10.000 DKK inkl. moms

Ludbehandling af ubehandlet træloft på 100 m2

 • Ludbehandling af ubehandlet træloft: 90-110 DKK inkl. moms per m2
 • Ludbehandling af et ubehandlet træloft for at give loftet en lysere nuance
 • Samlet pris: 9.000-11.000 DKK inkl. moms

Hvad afhænger prisen på maling af træloftet af?

Prisen på maling af træloftet afhænger en række faktorer. Således vil alle prisestimater være forbundet med en vis usikkerhed. Ønsker du et præcist estimat, anbefaler vi, at du benytter formularen øverst i denne artikel. Prisen på maling af træloftet afhænger bl.a. af:

 • Om træloftet skal ludbehandles, penselmales eller sprøjtemales
 • Antal kvadratmeter træloft som skal males
 • Antal lag maling (her kan man typisk vælge mellem 2-lag eller 3-lag)
 • Hvilken landsdel du bor i (en maler i større byer er typisk dyrere, fordi leveomkostningerne her også er højere) samt malerens erfaring
 • Om maleren er tilknyttet et større malerfirma, eller om vedkommende arbejder selvstændigt

Maling eller ludbehandling af træloftet?

Når man vil fornye træloftet, skal man tage stilling til, om træloftet blot skal ludbehandles, eller om det skal males på normal vis.

Ved en ludbehandling giver man træloftet en lysere nuance, mens træloftets overflade – f.eks. træets åre og knaster – stadig vil være synlige. Det kan give rummet et lysere udtryk, mens man bevarer træloftets originale karakter.

Ved en normal maling (både sprøjtebehandling og almindelig maling) overmaler man hele træloftet, så træets struktur ikke længere vil være synlig.

Om træloftet skal ludbehandles eller males afhænger altså af, hvilket æstetisk resultat man ønsker. Men overvejelsen afhænger også af budget og af i hvilken stand træloftet er i. En maling af træloftet er typisk mere omfattende, dyrere og kræver mere forberedelse med grunder og acrylfugemasse. Modsat er ludbehandling typisk billigere og velegnet som et gør-det-selv-projekt.

3 trin: Sådan indhenter du tilbud på maling af træloftet

Vil du overlade maling af træloftet til en professionel maler, kan du få udført opgaven med følgende trin:

1. Udarbejd kort opgavebeskrivelse

For at give maleren de bedste forudsætninger for at give en retvisende pris og tilbud på opgaven, er det vigtigt, at du udarbejder en detaljeret opgavebeskrivelse af maleropgaven af træloftet. Her bør du oplyse:

 • Adresse
 • Arealet af træloftet i kvadratmeter
 • Om træbrædder i træloftet er ru/uhøvlede eller om de er glatte/høvlede (er de uhøvlede kræver det ekstra slibearbejde, inden malerarbejdet påbegyndes)
 • Om træloftet blot skal ludbehandles, om det skal sprøjtemales eller om det skal males på normal vis
 • Ønsket farve (særligt hvis der ønskes anden farve end hvid)
 • Hvis det skal males, antal lag maling (her kan man typisk vælge mellem 2-lag eller 3-lag).
 • Eventuelle spotlamper i træloftet som skal afdækkes
 • Om der er stuk, lister eller rosetter i træloftet, som kræver ekstra omhyggelighed i malerarbejdet

Du bør også vedlægge billeder af det eksisterende træloft.

Du kan finde inspiration i nedenstående eksempel på en opgavebeskrivelse:

Hej

Vi bor på [adresse] og skal have malet vores træloft på 85 m2. Træbrædderne er høvlede og træloftet er tidligere ludbehandlet. Vi er ikke sikre på, om træloftet skal sprøjtemales eller males på normal vis, så det kunne vi godt bruge vejledning til. Vi ønsker, at træloftet males i hvid. Der er ingen spotlamper el.lign., som skal tildækkes, men gulv og møbler skal selvfølgelig tildækkes.

Jeg har vedlagt billeder af vores træloft.

Bedste hilsner.

2. Indhent tilbud gennem vores samarbejdspartner

Du får typisk den bedste pris på maleropgaven ved at indhente flere tilbud. Det gør du nemt ved at bruge servicen fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Når du har udfyldt formularen, vil en konsulent fra 3byggetilbud kontakte dig, hvis der er opklarende spørgsmål og du vil efterfølgende modtage tre tilbud fra tre forskellige malere på maling af træloftet.

3. Maleren kommer på besøg, og arbejdet begynder

Når du har valgt en maler til at udføre opgaven, kommer maleren på besøg. Her kan det være, at han/hun først skal undersøge opgaven, før han/hun går i gang. Derefter påbegyndes det forberedende arbejde (tildækning af rummet, nedvaskning og eventuel slibning).

Skal jeg vælge sprøjtemaling/sprøjtelakering eller penselmaling af træloftet?

Når du skal have malet dit træloft, har du mulighed for enten at få foretaget en sprøjtemaling eller penselmaling af træloftet. Hvad der er den rigtige løsning for dig afhænger af træloftet og rummets øvrige stil samt budget.

Sprøjtemaling af træloftet er typisk noget billigere og hurtigere end normal maling. Sprøjtemaling giver et mere jævnt resultat, fordi der ikke efterlades penselstrøg eller ujævne overflader. Til gengæld kan penselstrøg og maling med glans også være en del af charmen ved et flot træloft.

I ovenstående video kan du se, hvordan en sprøjtemaling af træloftet foregår.

Sådan sparer du penge på maling af træloftet

Maling af træloftet kan være en omfattende opgave og hurtigt komme til at koste på den anden side af 10.000 kr. Derfor er der godt ræsonnement i at afsøge mulighed for at spare penge på opgaven. Du kan bl.a. spare penge på maling af træloftet ved:

Indhent flere tilbud gennem vores samarbejdspartner

Der er penge at spare, hvis man indhenter flere tilbud. Derfor anbefaler vi, at du klikker dig igennem formularen til vores samarbejdpartner 3byggetilbud.dk øverst i artiklen. Her får du tre tilbud fra tre forskellige malere til din opgave.

Ønsker du selv at indhente tilbud, kan du også sagtens selv gøre det. Du kan gribe telefonen, beskrive din opgave og indhente tilbud fra flere malere.

Hyr en selvstændig maler

Selvstændige malere er som regel billigere, end hvis de er tilknyttet et større malerfirma. Det skyldes, at den selvstændige maler typisk har færre faste udgifter end en malerentreprise. Vil du spare på maling af træloftet, kan det derfor være en god idé at finde en selvstændig maler.

Stå selv for at male træloftet

Har du erfaring fra lignende gør-det-selv-projekter og har du tiden ved hånden, kan du selv stå for at male træloftet. Det kan særligt være en god idé, hvis der er tale om ludbehandling af træloftet, da det er en mere velegnet gør-det-selv-opgave. Du sparer således beløbet for aflønning af maleren. Du bør dog være opmærksom på, at der er risiko for, at resultatet bliver mindre jævnt og flot, når du selv udfører maleropgaven sammenlignet med at hyre en professionel maler.

Video: Sådan maler du selv træloftet

Maling af panelvæg trin-for-trin
Ovenstående video for Anza viser, hvordan maling af træpaneler foregår, men processen for maling af træloft er nogenlunde ens.

Du kan sagtens vælge at male dit træloft selv, men det er vigtigt, at du har sat dig ind i hvordan du håndterer opgaven, da det er noget, der kræver præcision og snilde, for at opnå et godt resultat.

Forberedelse inden du går i gang med at male

1. Fjern synlige knaster på træloftet

Du skal være opmærksom på knaster, harpiks og eventuelt gammelt snavs på overfladen af træloftet, inden du går i gang med at male. Disse kaldes også gennemslag og kan ødelægge loftets finish, hvorfor de skal fjernes inden malerarbejdet påbegyndes.

Du undgår gennemslag ved at anvende en særlig spærrende maling til profilbrædder og trælofter. Denne type maling kaldes også spærremaling eller isolérmaling og sørger for, at knaster og harpiksudtræk ikke bliver synlige på det færdigmalede loft. Malingstypen kaldes for spærremaling eller isolérmaling.

Der er i begge tilfælde tale om en komplet maling, så du ikke behøver male efter med en anden type for at opnå en flot finish.

Almindelig loftmaling kan derimod ikke anbefales til trælofter, da det ikke har samme spærrende effekt. Vil du gerne bruge almindelig maling til lofter, bør du derfor grunde hele loftet, inden du maler det. Derudover skal selve knasterne pletgrundes med en særlig spærregrunder før malingen påføres.

2. Dæk af med plast

Når man maler trælofter, er det tæt på umuligt ikke at komme til at dryppe. Gulve, møbler, radiatorer og lignende overflader som man ikke ønsker bliver ramt af malerpletter bør derfor dækkes med afdækningsplast. Husk også at dække eventuelle spotlamper af. Malerafdækning og afdækningstape koster som regel under 1 krone per m2.

3. Start med loftet

Skal du male både loft, vægge og gulvlister, bør du starte med loftet. Ellers risikerer du, at der kommer til at dryppe loftmaling på ellers nymalede vægge eller fodlisten.

4. Husk teleskopstang

Det kan måske virke fristende at klare maleropgaven uden teleskopstang, men for at skåne nakke, skuldre og arme er en teleskopstang en rigtig god og typisk billig investering. Det giver typisk også et flottere malerresultat.

5. Husk tilpas temperatur i rummet

Det er vigtigt, at der hverken er for varmt eller for koldt i rummet, når du maler. Hvis der er for varmt, tørrer malingen for hurtigt, og der kan opstå ujævne overflader. Er der for koldt, kan det være ubehageligt at male i adskillige timer, og man ender måske med et sjusket resultat.

Når du skal male, er en god temperatur mellem 15 og 20 grader. Hellere lidt for koldt end lidt for varmt.

5 trin: maling af træloftet

1. Vask loftet af med grundrens

For at malingen binder og holder så længe som muligt, skal du starte med at vaske træloftet af med grundrens inden malingen påbegynder. Derved får du fjernet eventuelt støv, spindelvæv samt fedt fra madlavning el.lign. Er træloftet meget beskidt, kan du vaske af med grundrens af to omgange. Loftet skal være helt tørt, inden du begynder at male.

2. Mal først i hjørner og kanter

Start med at male hjørner og kanter med en pensel. Derved får du et jævnt og flot malerresultat, da hjørner og kanter er sværest at komme til, og der derfor kan komme overbelægninger, hvis du slutter med hjørner og kanter. Husk at male i et jævnt og pænt lag, med lige penselstrøg i samme retning og i træpladernes retning.

3. Malingen skal være helt tør, før du maler næste lag

Tørretiden vil ofte fremgå på spanden med malingen, og du bør som minimum følge denne minimumstid, før du maler næste lag. En tommelfingerregel er, at et lag maling skal bruge 12 timer til at tørre, så hvis du har god tid, er det ideelt at vente 12 timer, inden du påbegynder næste lag. Alternativt kan du mærke efter, om malingen virker tør, før du maler 2. eller 3. lag på træloftet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.