Når man vælger at bygge en helt ny murermestervilla, kombinerer man de praktiske elementer af nybyg og det tradtionelle udtryk af en murermestervilla. Selvom murermestervillaen arkitektonisk havde sin epoke fra 1910-1940, findes der i dag en række totalentrepriser som tilbyder typehuse af murermestervillaer til overkommelige priser.
Ønsker du tre gratis og uforpligtende tilbud på nybygget murermestervilla, anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.
Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige totalentrepriser på nybygget murermestervilla – enten som typehus eller arkitekttegnet. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.
3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.
- Hurtigt svar og fast tilbud
- 100% uforpligtende
Hvad koster en nybygget murermestervilla?
Som alle øvrige større byggeprojekter vil den endelige pris på en nybygget murermestervilla variere væsentligt af kvalitet og behov. En anden øvrig væsentlig faktor for den endelige pris er, om man ønsker typehus eller arkitekttegnet murermestervilla.
Selvom en murermestervilla er et nyt hus i gammel stil, findes der også moderne løsninger til projektet.
Når det er sagt, er typiske kvadratmeterpriser for hhv. typehus og arkitekttegnet murermestervillaer:
- Typehus af murermestervilla (nøglefærdigt hus): 11.000-14.000 kr. inkl. moms per kvadratmeter
- Arkitekttegnet murermestervilla: 16.000-20.000 kr. inkl. moms per kvadratmeter
Se priseksempler på nybyggede murermestervillaer nedenfor:
Priseksempel 1: murermestervilla som typehus på 173 m2
- Prisen er alt inklusive for så vidt angår byggeriet (fundament, gulv, ydervægge, indervægge, tag, yderdøre samt vinduer mv.) i henhold til typehuset.
- Inkluderer bl.a. badeværelse, køkken, aftalt inventar mv.
- Udføres bl.a. af totalentrepriser som Preben Jørgensen Huse.
- Tilkøb muligt for varmepumpe, jordvarme, solceller og varmeveksler til fjernvarmeinstallation.
- Bygherren betaler for ekstra udvendige stikledninger til vand, el og kloak, gebyr for byggetilladelse, eventuelt fyldesand og ekstrafundering, jordbundsundersøgelse, eventuel landmåler, bortkørsel af overskydende jord, byggegrund, diverse tilslutningsafgifter samt antenne- og telefonstik m.m.
- Kvadratmeterpris: 12.800 kr. per m2
- Samlet pris: 2.214.400 kr. inkl. moms
Priseksempel 2: arkitekttegnet murermestervilla på 253 m2
- Prisen er alt inklusive for så vidt angår både arkitektarbejdet og byggeriet (fundament, gulv, ydervægge, indervægge, tag, yderdøre samt vinduer mv.).
- Stort køkken/alrum – med lysindfald fra 3 sider.
- Regulær rummelig stue med tilknyttet hjemmekontor.
- 1. sal indrettet med stort åbent forrum, forældresoveværelse samt 3 regulære børneværelser og badeværelser.
- Tegnet af Skagenshusarkitektur med halvvalm i gavlen og integreret vognport.
- Bygherren betaler for ekstra udvendige stikledninger til vand, el og kloak, gebyr for byggetilladelse, eventuelt fyldesand og ekstrafundering, jordbundsundersøgelse, eventuel landmåler, bortkørsel af overskydende jord, byggegrund, diverse tilslutningsafgifter samt antenne- og telefonstik m.m.
- Kvadratmeterpris: 16.514 kr. per m2
- Samlet pris: 4.178.011 kr. inkl. moms
Sådan udarbejder du en opgavebeskrivelse til ny tilbygning
En nybygget murermestervilla er ligesom alt andet nybyg en omfattende opgave, og derfor er det vigtigt, at du er detaljeret og omhyggelig i din beskrivelse af opgaven, når du indhenter tilbud fra totalentrepriser. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med entreprenøren senere i processen.
En opgavebeskrivelse til ny murermestervilla bør indeholde:
- Adresse på ejendommen hvor der skal bygges ny murermestervilla
- Om eventuelt eksisterende bebyggelse er nedrevet
- Om grunden er byggemodnet, dvs. om der er foretaget jordregulering, elforsyning af grunden, vandforsyning, kloakanlæg, fibernet, etablering af vej til grunden og eventuelle øvrige forsyningsanlæg
- Om der ønskes typehus eller arkitekttegnet hus
- Ønsket startdato for projektet
- Vedlagte fotos af eksisterende bygning/grund
Eksempel på opgavebeskrivelse til nybygget murermestervilla
Kære [Totalentreprise]
Vi bor på [adresse] og ønsker at indhente tilbud på totalentreprise af nybygget murermestervilla. Vi forestiller os et arkitekttegnet hus på omkring 180-190 m2. Den eksisterende bebyggelse på grunden er fjernet, og grunden er byggemodnet. Vi forestiller os, at projektet ideelt set påbegyndes indenfor et par måneder.
Jeg ser frem til at høre fra jer med pris og tidshorisont.
Bedste hilsner
Sådan indhenter du tilbud på nybygget murermestervilla
- Tilgå formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk her.
- Udfyld formularen med opgavebeskrivelse på nybyggeriet, eventuelt med inspiration fra ovenstående eksempel på en opgavebeskrivelse.
- Er der uddybende spørgsmål, vil du efter kort tid blive kontaktet af en konsulent fra 3byggetilbud.
- Du modtager 3 tilbud fra tre forskellige totalentrepriser på din opgave.
- Servicen er gratis og uforpligtende, og du behøver ikke takke ja til nogen af tilbuddene, hvis du blot ønsker at benytte tilbuddene som informative prisestimater.
Nybygget murermestervillaer til inspiration
Hvad afhænger prisen af?
Som du vil bemærke, er der store prisforskelle på nybygget murermestervilla med priser fra alt mellem lidt under 2 mio. kr. til over 4 mio kr. Det skyldes bl.a., at prisen afhænger af en række faktorer.
Af samme årsag er det svært at give et definitivt svar på, hvad den endelige pris vil være, da det som bekendt “afhænger af”. Hvis du ønsker at få et mere retvisende billede af, hvad prisen på et nybygget murermestervilla vil være for dine ønsker og behov, anbefaler vi, at du indhenter 3 tilbud gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk her.
Den endelige pris på nybygget murermestervilla vil bl.a. afhænge af:
Antal kvadratmeter
Prisen på en nybygget murermestervilla vil selvsagt stige, jo flere kvadratmeter man ønsker sig. Derfor angiver man ofte prisen på en murermestervilla i enheden kvadratmeterpriser, da det er mere retvisende for prisniveauet. Den endelige pris på en nybygget murermestervilla vil således afhænge af, hvor mange kvadratmeter du ønsker, at bygningen skal have.
Om der er tale om typehus eller arkitekttegnet ejendom
Typehus, som er en standardiseret byggeform, er typisk væsentligt billigere end arkitekttegnede ejendomme. Det gælder også for nybyggede murermestervillaer – så du skal forvente, at en nybygget murermestervilla som typehus vil være væsentligt billigere end en arkitekttegnet murermestervilla.
Det skyldes bl.a., at der for en arkitekttegnet ejendom vil være ekstra udgifter i forbindelse med aflønning af arkitekt, bygherrerådgiver og mere omfattende arbejde i selve byggeriet. Omvendt giver en arkitekttegnet murermestervilla større fleksibilitet ift. tilpasninger, ligesom man kan sætte sit eget unikke præg på ejendommen, som måske i højere grad vil komplementere øvrige omgivelser omkring byggeriet.
Landsdel
Lønudgifter til håndværkere, VVS, elektrikere, tømrer varierer mellem landsdele på tværs af Danmark. Således vil du som regel skulle forvente en højere pris i f.eks. Hovedstadsområdet sammenlignet med Sønderjylland, da lønudgifterne vil være højere her.
Ekstra tilføjelser til byggeriet
Ved opførelsen af murermestervillaen vil man muligvis have ønsker om f.eks. carport, garage, indkørsel eller lignende. I så fald skal du ikke forvente, at det er tilføjelser, som er inkluderet i prisen og således er noget som øger den endelige pris på nybygget hus.
Skal jeg vælge typehus eller arkitekttegnet murermestervilla?
Når du skal opføre en nybygget murermestervilla, skal du tage stilling til, om du ønsker en murermestervilla som typehus eller en arkitekttegnet murermestervilla.
Murermestervilla som typehus
Et typehus kan defineres som et hus, der bygges i samme udformning i flere eksemplarer. Det er altså en masseproduceret vare med en på forhånd fastlagt udformning. Modsætningen hertil er det unikke, specialtegnede hus, som kun opføres en enkelt gang.
Fordele ved murermestervilla som typehus
- Du skal kun have kontrakt med ét firma, som figurerer som totalentreprise, der står for tegning, beregning og opførelse af huset.
- Det er en kortere proces, fra du beslutter dig for at bygge nyt hus, til det står klar til indflytning. Det skyldes, at tegninger og beregninger på hustypen allerede er lavet, og byggetilladelsen kan opnås hurtigere.
- Det er ofte billigere at få bygget et typehus, da firmaet, der bygger huset, har fordel af at “genbruge” standardløsninger og typisk har faste aftaler med håndværkere og andre leverandører. Dertil er der ikke udgifter til arkitekter, bygherrerådgiver mv.
- Der vil være mulighed for i højere grad at visualisere det endelige produkt, enten med billeder af tidligere opførte typehuse eller i nogle tilfælde som decideret prøvehus, som du kan besigtige.
- Du har overblik over økonomien fra starten, og flere totalentrepriser tilbyder typehuse, hvor du først skal betale ved indflytning.
Ulemper ved murermestervilla som typehus
- Der vil generelt være mindre fleksibilitet forbundet med typehuse, da det kan være svært at få individuelle ønsker til materialer og udformning opfyldt. Ofte vil der dog være nogle tilpasninger, f.eks. ved tilføjelser af carport el.lign.
- Du får ingen uvildig rådgivning mellem dig som bygherre og totalentreprisen, medmindre du selv hyrer den. Det kan skabe en interessekonflikt, idet rådgiver og sælger begge repræsenter totalentreprisen. Det anbefales derfor, at man hyrer en uvildig bygherrerådgiver i forbindelse med typehuset, som kan besigtige byggeriet for fejl og mangler, efter det er opført.
Arkitekttegnet murermestervilla
En arkitekttegnet murermestervilla er skræddersyet til dig og dine behov, og der findes ikke andre tilsvarende huse. Det er modsat typehuset helt unikt, og der er mulighed for mange tilpasninger.
Fordele ved arkitekttegnet murermestervilla
- Du får et helt unikt hus, som er tilpasset dig, dine behov og byggeriets omgivelser.
- Arkitekten er garant for, at stilen er gennemført hele vejen igennem – helt ud i detaljen.
- Idet man ofte vil kunne se arkitektens tidligere arbejde og opførte byggerier, kan man vælge en arkitekt hvis stil stemmer overens med din.
- Arkitekten vil foruden arkitektarbejdet typisk også fungere som bygherrerådgiver og således varetage dine interesser i byggesagen mellem dig som bygherre og entrepriseselskabet.
- Arkitekten har overblik over både de æstetiske og funktionelle overvejelser samt de byggetekniske og lovgivningsmæssige muligheder jf. navnligt bygningsreglementet, lokalplaner og servitutter.
Ulemper ved arkitekttegnet murermestervilla
- Oftest dyrere sammenlignet med et typehus, da der er ekstra udgifter til arkitekt, ingeniør o.lign.
- Der vil i sagens natur være større uvished ved en arkitekttegnet ejendom, da alle detaljer ikke er afklaret fra start – man kan ikke vide sig helt sikker på det endelige produkt.
- Det endelige budget ligger ikke fast før senere i forløbet.
- Processen tager typisk længere tid sammenlignet med et typehus.
Husk øvrige udgifter i forbindelse med nybyg
Uanset om du vælger murermestervilla bygget som typehus eller arkitekttegnet, vil du formentlig støde på udgifter, som ikke er direkte omfattet af selve byggeriet, og som man derfor hurtigt kan glemme. Det er vigtigt, at du er opmærksom på disse udgifter.
Øvrige udgifter i forbindelse med nybyg relaterer sig mestendels til byggemodning af grunden, som bl.a. omfatter:
- Jordregulering, herunder jævning af grunden
- Elforsyning (herunder ledningsanlæg)
- Vandforsyning
- Kloakanlæg
- Fibernet
- Etablering af vej til grunden
- Eventuelle øvrige forsyningsanlæg