PC til TV: Tilslut din computer trådløst eller med HDMI-kabel sådan her

PC til TV: Tilslut din computer trådløst eller med HDMI-kabel

Med de mange muligheder for at se film og serier på nettet, er det intet under, at efterspørgslen efter Smart TV er steget. Men har du intet Smart TV, er det heldigvis stadig muligt at tilslutte sin PC til TV’et. Vi har tidligere dækket, hvordan man tilslutter sin Macbook til TV’et.

Mulighed 1: Trådløse Chromecast

En stærk mulighed for at tilslutte sit PC til sit TV er en trådløs løsning som Chromecast. Det kræver lidt tid at sætte op, og det kræver også, at du har Wifi i hjemmet. Til gengæld er det en 10 gange nemmere løsning, når du endelig har sat det op, fordi du på den måde ikke behøver at rode rundt med ledninger og kabler i fremtiden. Du kan bruge Chromecasten til at streame film og serier, men også at vise skærmen på computeren (f.eks. til Powerpoint præsentationer). En anden fordel er, at du også kan tilslutte andre enheder såsom smartphones, tablets, Macbooks osv. til TV’et med en Chromecast.

Det kræver en Chromecast:

  • Et nogenlunde stabilt internet
  • En HDMI- eller USB-indgang på dit TV
  • En smule teknisk snilde

Vi har fundet Chromecast (3. generation, pt. den nyeste) billigst hos Proshop.dk (prisgaranti).

Hvordan tilslutter man Chromecast til computeren?

  1. Tilslut din Chromecast fjernsynets HDMI-indgang samt strømforsyning. Tryk på ‘source’-knappen på fjernsynets remoter for at frembringe Chromecasts åbningsskærm.
  2. For at installere Chromecast, skal du bruge en smartphone (Google supportere ikke længere installation gennem computeren). Download Google Home-appen fra din smartphones respektive App Store og følg installationsvejledningen.
  3. Når Chromecasten er installeret, forbindes computeren den samme internetforbindelse, som din Chromecast er forbundet til.
  4. Download Chrome-browseren til din PC. Chrome kan hentes her, hvis du ikke allerede har den.
  5. Åbn Chrome-browseren og vælg ’tilpas Google Chrome’ (tre prikker øverst til højre i browseren) og vælg Cast.

Mulighed 2: tilslut med HDMI-kabel, VGA-kabel eller andre kabler

Den ubetinget letteste mulighed for at tilslutte PC til TV er med et kabel. Det kræver intet setup og for så vidt heller ingen teknisk snilde. Til gengæld skal du vide, hvilke kabelindgange både din PC og dit TV har. Nedenfor kan du se, hvordan en HDMI- og VGA-indgang ser ud på en bærbar computer. Indgangene for HDMI og VGA ser lige sådan ud på dit TV.

Hvilket kabel skal man bruge?

Når du nu ved, hvilke indgange din PC og dit TV har og ikke har, kan du se hvilket kabel du skal bruge.

HDMI-kabel

Hvis både din computer og dit TV har en HDMI-indgang, kan du med fordel købe et HDMI-kabel. Fordelen ved et HDMI-kabel er, at både lyd og billede bliver overført til TVét. HDMI-kabler er temmelig dyre hos traditionelle elektronikforhandlere, men de kan købes billigt på nettet. Det billigste sted vi har fundet HDMI-kabler er webshoppen Kabelmix. Her kan man købe HDMI-kabler for priser helt ned til 12,- DKK (prisen stiger, jo længere kablet er). Du kan se hele udvalget af HDMI-kabler hos Kabelmix.dk her.

VGA- og minijack-kabel

Har enten dit TV, PC eller begge kun en VGA-indgang, skal du købe et VGA-kabel. Ulempen ved et VGA-kabel er, at det kun er billedet, der bliver overført til TV’et. Hvis du også vil have lyden overført til TV’ets højtalere, skal du bruge et minijack-kabel. Du kan:

Hvis dit TV har to lydindgange (også kendt som phono-indgang) skal du ikke bruge et minijack-kabel men derimod et minijack til phono-kabel. Du kan se udvalget af dem her.

Installation af PC til TV via HDMI eller VGA/minijack

Når du har købt dit HDMI-kabel eller VGA/minijack, skal du muligvis ændre i nogle indstillinger på PC eller TV, for at PC-skærmen dukker op på TV’et. Det er ligetil, men man skal vide hvad man gør.

  1. Forbind computeren og TV’et med HDMI-kablet (eller VGA/minijack). Læg desuden mærke til mærkningen af den port på fjernsynet, du indsætter HDMI/VGA i. F.eks. har nogle fjernsyn HDMI 1, HDMI 2, HDMI 3 og VGA. Så hvis du indsætter HDMI-kablet i HDMI 2, skal du altså bemærke det til næste punkt.
  2. På remoteren finder du en knap ved navn “source”. Når du trykker på den, bør fjernsynet vise et display svarende til nedenstående, hvor den viser alle inputs. Tryk på “source”, indtil fjernsynet er ved den rette port (dvs. den port, hvor du indsatte HDMI/VGA).

Skriv en kommentar