Robotstøvsuger test – Her er de 8 bedste i 2016 med pristjek

Robotstøvsuger test

Er du blevet træt af at bruge timevis om ugen på at støvsuge din bolig, er en robotstøvsuger en god løsning. Robotstøvsugere er blevet mere og mere populære i de danske hjem i takt med, at teknologien har udviklet sig, og at danskere har fået øjnene op for, hvor praktisk en robotstøvsuger kan være.

Robotstøvsugere kan spare dig og din familie for en masse dyrebar tid. Vi præsenterer her de 10 bedste robotstøvsugere, der findes på markedet netop nu. Vi har vurderet robotstøvsugere på baggrund af, hvordan øvrige testmagasiner har vurderet robotstøvsugeren, robotstøvsugerens evne til at støvsuge og robotstøvsugerens funktioner.

Testvinder: Miele Scout RX1 med kort opladningstid

Miele Scout RX1

 • Pris: fundet billigst til 3.449,- DKK her (Wupti.com)
 • Testvinder: hos norske TV2 Testbasen, Råd & Rön, Aftonbladet og en række andre udenlandske magasiner.

Miele er kendt for at lave kvalitetsprodukter, og det gælder bestemt også Miele Scout RX1. Robotstøvsugeren fra Miele er testvinder i TV2 Testbasen, Råd & Rön, Aftonbladet og en lang række andre udenlandske testmagasiner. Derudover ligger Miele Scout RX1 i den lave ende hvad angår opladningstid. Derfor er Miele Scout RX1 testvinder i vores test af robotstøvsugere.

Effektiv rengøring i hjørner

En af de ting der adskiller Miele Scout RX1 fra mange af de andre robotstøvsugere på markedet, er dens evne til effektiv rengøring i hjørner. Ved hjælp af den såkaldte Advanced Corner Cleaning er Miele Scout RX1 således også effektiv i hjørner og kanter.

Kort opladningstid

Miele Scout RX1 besidder et kraftigt lithium-ion-batteri, der gør, at RX1 arbejder op til 2 timer på en enkelt batteriopladning – svarende til 150 m2. Det gør RX1 ideel til boligen med større gulvarealer.

Prissammenligning – Her fås Miele Scout RX1 billigst:

[afp id=”80″]

Specifikatoner:

 • 2 timers støvsugning svarende til 150 m2 på en enkelt opladning.
 • Effektiv rengøring i hjørner med Advanced Corner Cleaning
 • Timer
 • Registrerer møbler, trapper og forhindringer og undgår kollisioner og fald ned ad trin
 • Spot-Mode
 • Turbo-Mode
 • Touch User Interface
Anmeldelser - Hvad siger købere og anmeldere til Miele Scout RX1?

Miele RX1 får som tidligere nævnt gode anmeldelser og er testvinderen i en række tests. Vi har samlet et udvalg af anmeldelserne nedenfor.

 • Tip: tryk på plusset for at åbne den enkelte sektion.
Ekspertanmeldelse fra TV2 Testbasen
TV2 Testbasen skriver bl.a. følgende om Miele RX1:

Dette er en maskin som suger godt, bråker lite, gjør jobben på egen hånd og står pent i laderen sin når du kommer hjem
Kundeanmeldelser hos Amazon.com
Hos Amazons anmeldelsessektion af Miele Scout RX1, scorer RX1 udmærket anmeldelser. Ud af 40 anmeldelser, får RX1 gennemsnitligt 3,2 ud af 5 stjerner. En af anmeldelserne, med navnet “Much smarter than the Roomba!”, står der bl.a. følgende:

Det var tydeligt fra starten, at Scout er en meget smartere robotstøvsuger end Roomba. Mens Roomba robotstøvsugeren fungerer ved, at den går i tilfældige retninger, rammer noget for derefter at gå i en anden retning, er Scout mere metodisk, når den går frem og tilbage i linjer og dækker hele gulvet (oversat fra engelsk).
Ekspertanmeldelse fra M3
Det store tech-magasin i Norge ved navn M3 har i deres test af robotstøvsugere valgt RX1 som testvinder. De skriver bl.a. følgende.

Vi er meget imponeret over den lille Miele støvsuger,  som i høj grad lever op til navnet “robotstøvsuger”, og den giver den traditionelle støvsuger i skabet præstationsangst (oversat fra norsk).

Nedenfor ses en video, som forklarer teknologien bag Miele Scout RX1

[hr]

Irobot Roomba 780 er en ældre testvinder

Irobot Roomba 780I april 2012 lavede forbrugermagasinet TAENK en meget grundig test af 14 af de populæreste robotstøvsugere på markedet. Irobot Roomba 780 var den robotstøvsuger som scorede flest point, og er således den testvindende robotstøvsuger fra deres test. DR2s teknologiprogram, “So Ein Ding”, har også sagt følgende om produktet: “Irobot Roomba hører til i min absolut favoritkategori af produkter, nemlig dem der gør nøjagtigt som der står ude på pakken, uden så meget slinger i valsen”.

Producenten Roomba er formentlig den producent som er længst fremme i robotstøvsugerteknologien, og det er formentlig også derfor at robotstøvsugeren er så suverænt meget bedre end alle de andre. Eksempelvis har maskinen utallige sensorer som kan overvåge og fjerne snavset, og over 40 tilpasningsmuligheder som gør det let for maskinen at rengøre bag møbler, stole, borde og steder som andre robotstøvsugere ikke kan rengøre.

Du trykker blot på en knap og lader maskinen fjerne støv, snavs og dyrehår så let som ingenting. Maskinen kan også programmeres til automatisk at rengøre – f.eks. når familien er på arbejde/skole, så man kommer hjem til et helt rent hjem.

Touch betjening gør det nemt at indstille maskinen fleksibelt, maskinen kan køre mange timer af gangen uden opladning og støjniveauet er frem for alt meget lavt.

Vi har lavet et pristjek på varen. Her får du Irobot Roomba 780 billigst:

[wpc_table id=8]

 • Touch fjernbetjening med programmerbar timer
 • Avancerede optisk støvsensorer
 • Forbedret filter
 • Soft-Touch støddæmper
 • Velegnet til støvsugning af alle gulvtyper
 • Sidebørster sikrer optimal støvsugning selv i snævre vægge og lister
 • Roomba 780 medfølger 2 virtual lighthouses til en værdi af 499,-, som kan afspærre bestemte områder. Når maskinen har rengjort det ikke-afspærrede område, går den videre til det afspærrede.

 Irobot Roomba 650 klarer hundehårene bedst

Irobot Roomba 650Har du hund eller andre dyr med pels eller hår, er du sikkert stødt på udsagnet om, at robotstøvsugerne klarer hår mindre godt. Det er bestemt ingen hemmelighed, at de fleste robotstøvsugere kun klarer hundehårene middelmådigt, hvilket formentlig skyldes, at de fleste robotstøvsugere endnu ikke har teknologien endnu til at støvsuge hår.

Til gengæld klarer Irobot Roomba 555, ifølge forbrugermagasinets TAENKs test i 2012, hundehårene ganske udmærket. Indenfor diciplinen “dyrehår fra gulvtæppe”, scorede Roomba 555 en middelmådig karakter, hvilket i sammenligning med de 14 øvrigt testede robotstøvsugere var den bedste.

Desværre skal denne test jo også ses i lyset af, at den blev foretaget i april 2012. Og der sker jo som bekendt meget på elektronik-markedet (herunder robotstøvsuger-markedet) på lidt over to år. På disse to år har Roomba producenten udviklet en ny, og meget bedre model, som klarer hundehårene væsentligt bedre – navnet er Irobot Roomba 650. Med denne smarte, nyudviklet teknologi får du en robotstøvsuger som støvsuger hundenhårene endnu bedre, og endnu mere effektivt end Irobot Roomba 555.

Irobot Roomba 650 er faktisk en utrolig billig model, trods sin overlegenhed ift. andre robotstøvsugere hvad angår støvsugning af hår. Maskinen fås for blot 2689,- kroner hos bl.a. Roboteksperten.dk.

God og billig robotstøvsuger – Irobot Roomba 620

Irobot Roomba 620Det ene udelukker ikke det andet. Man kan sagtens få en god robotstøvsuger, som har alle de nødvendige funktioner, og som er et godt supplement til den almindelige støvsugning til en relativt lav pris. Og netop disse kriterier er bl.a. nogle som Irobot Roomba 620 opfylder.

Denne maskine støvsuger næsten lige så effektivt som alle øvrige modeller fra Roomba. Til gengæld er der besparet på nogle af de lidt mere overflødige funktioner som er “Nice-to-have”, hvilket har resulteret i den meget konkurrencedygtige pris. Eksempelvis er noget som en fjernbetjening til støvsugeren, virtual lighthouses og andet blevet sparet væk – nogle, inklusiv undertegnede, vil jo så også argumentere for at disse funktioner er lidt for overflødige, og man faktisk ikke behøver dem.

Men udover at du får en billig robotstøvsuger som støvsuger effektivt hos Irobot Roomba 620, så får du også andre rigtig praktiske funktioner med hos denne maskine:

 • AeroVac beholder som gør rengøringen mere effektiv uden mere brug af elektricitet
 • Sidebørster som sørger for optimal rengøring
 • Støvsensor som kan registere støv og sørger for at køre over en ekstra gang
 • Trappesensor, stødsensor og stødliste

Vi har lavet et pristjek på varen. Her får du Irobot Roomba 620 billigst:

[wpc_table id=9]

Hvornår skal du vælge en robotstøvsuger?

Det er ingen hemmelighed, at det bestemt ikke er alle der bør investere i en robotstøvsuger. Har du eksempelvis ikke nogen form for teknisk snilde, eller er din bolig ganske enkelt ikke indrettet til at en robotstøvsuger kan arbejde ordentligt, bør du overveje om en robotstøvsuger er noget for dig og dit hjem. Her giver vi nogle generelle tips og overvejelser du bør gøre dig, inden du køber en robotstøvsuger:

Gammel robotstøvsuger

 • Se på din indretning, og vurder realistisk, om en robotstøvsuger har de ordentlige omstændigheder at arbejde under. Er gulvet fyldt med møbler, borde og stole, kan det være en ide enten at overveje om en sådan maskine er noget for dig, eller om du bør ændre indretningen.
 • Består din bolig af mange etager og trapper bliver det mere besværligt end praktisk at have en robotstøvsuger.
 • Fjern alle ledninger som kan forstyrre arbejdet for maskinen – alternativt køb Roomba 780 som godt kan håndtere ledninger.
 • Indstil maskinen til at arbejde når du og din familie er ude for hjemmet. Selvom en robotstyret støvsuger ikke larmer nær så meget som en normal, kan det stadig være irriterende med en konstant brisen.
 • Sørg for at du eller en i familien har en smule teknisk snilde når maskinen skal renses.

 

4 kommentarer til “Robotstøvsuger test – Her er de 8 bedste i 2016 med pristjek”

 1. Dvs. jeg må hverken have borde, stole eller andre møbler i mit hus hvis jeg vil have robotstøvsuger? Og heller ingen ledninger??? 🙁

  Svar
  • Hej Svend-Ole,
   Sådan skal det heldigvis ikke forstås. Der kan sagtens stå borde, stole og andre møbler i huset for at robotstøvsugeren kan køre rundt. Robotstøvsugeren giver bare et bedre resultat hvis den kan komme ind under borde, stole og andre møbler. Så med andre ord skal du bare sørger for at der er et fejbart område der hvor robotstøvsugeren skal køre, og at der er nok plads til at den kan køre mellem møblerne.

   Til gengæld er det knap så godt med fritliggende ledninger, da de fleste modeller ikke kan håndtere ikke at filtere sig ind i ledningerne. Her anbefaler vi, at du enten organiserer ledningerne med kabelskjuler (læs evt. vores artikel om kabelskjulere her), eller at købe Irobot Roomba 780, da den relativt set håndtere ledninger bedre.

   Mvh.

   Svar
 2. Super artikel og test. Jeg har haft en robot støvsuger for nogle år siden. Gav den væk, fordi den tit kørte fast uder sofaen eller fik sig klemt fast andre steder. Har Roombadet problem?

  Svar
 3. Vi har rigtig mange hundehår- og kattehår , – du skriver at denne model klarer dem bedre end andre, men hvad vil det sige – gør den det ordentligt? Er den med andre ord pengene værd og hvor tit skal man alligevel til at støvsuge manuelt? Kan den klare dørtrin og at komme over løse tæpper? Og hvad betyder det, at man skal have teknisk snilde for at rense den, hvad kræver det da?
  vh Ketty

  Svar

Skriv en kommentar