Saftpresser test 2016 – Her er de 5 bedste med pristjek

Saftpresser test

Der findes intet så skønt som en nypresset juice af alverdens skønne frugter og grøntsager om morgenen. Og det er netop hvad en saftpresser kan give dig – velsmagende og sund saft på no time. I denne test af saftpressere har vi været saftpressermarkedet igennem, og vi præsenterer her top 5 bedste saftpressere. Vores vurdering af saftpresserne er bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Er saftpresseren testvinder, og hvordan klarer den sig generelt i tests hos blandt andre Forbrugerrådet Tænk, Politiken m.fl.?
 • Hvor nemt er det at rengøre saftpresseren?
 • Kundeanmeldelser – hvad siger køberne om saftpresseren?

God fornøjelse! Har du nogen spørgsmål til vores test eller saftpresserne generelt, er du velkommen til at lægge en kommentar nederst i kommentarfeltet.

Testvindende Philips HR1871 gør rengøringen til et tryk på en knap

Philips HR1871

 • Pris: fundet billigst til 1138,- DKK her (Whiteaway)
 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænks test af saftpressere, TV2 Livsstil, Råd & Rön og mange andre udenlandske testmagasiner

Det er ikke uden grund, at Philips HR1871 har vundet utallige tests af saftpressere – både i Danmark såvel som udlandet. Den laver lækker juice hurtigt og gnidningsfrit, og så er den nok vigtigst af alt meget let at rengøre.

QuickClean-teknologien gør rengøringen til et tryk på en knap

En af de største hæmsko ved saftpressere er, at de kan være enormt besværlige at rengøre. Heldigvis forholder det sig helt anderledes med Philips HR1871 takket være den innovative QuickClean-teknologi i maskinen. I al enkelthed behøver du kun hælde vand i maskinen, trykke på QuickWash-knappen, og så vasker maskinen delvis sig selv. Alternativt er opvaskemaskinen også en mulighed, for alle aftagelige dele kan gå i opvaskemaskinen.

Lækker juice – uden frugtkød og uden at det skiller

Det, som der ofte adskiller den gode juice fra den dårlige juice, er, om saftpresseren formår at filtrere frugtkødet fra juicen, og at juicen ikke skiller. Ifølge TV2 Livsstils test af saftpressere her, var Philips HR1871 den saftpresser, der leverede den bedste juice. Ydermere blev Philips HR1871 i samme ombæring rost for at være forholdsvis støjsvag.

Anmeldelser - hvad siger købere og anmeldere til Philips HR1871?

Saftpresseren er ganske populær blandt køberne. F.eks. scorer den blandt Amazons over 200 køberanmeldelser af produktet gennemsnitligt 4 ud af 5 stjerner og er dermed den topanmeldte saftpresser på Amazon.

 • Tip: tryk på plusset for at åbne den enkelte sektion.
Kundeanmeldelser hos Whiteaway
Hos Whiteaways anmeldelsessektion (kan findes nederst på Whiteaways produktside) scorer Philips HR1871 med 11 anmeldelser gennemsnitligt 4,2 stjerner ud af 5. Her er, hvordan nogen af anmeldelserne lyder:Anmeldelse af HR1871

Kundeanmeldelse af HR1871

HR1871 - rengøringsvenlig

Som det ses, er ovenstående anmeldelser overvejende positive. Der påpeges dog enkelte steder, hvor Philips HR1871 godt kunne være bedre.

Kundeanmeldelser hos Wupti.com
Hos Wupti.com’s anmeldelsessektion, hvor der på nuværende tidspunkt er 11 anmeldelser, scorer Philips HR1871 gennemsnitligt 4,4 stjerner ud af 5. En enkel af anmeldelserne lyder:

Kundeanmeldelse saftpresser

Anmeldelse af Forbrugerrådet Tænk
Forbrugerrådet Tænk udnævnte, som tidligere beskrevet, Philips HR1871 som testvinder i deres test af over 20 saftpressere. Du kan læse mere om testen her (kræver medlemsskab). Her er bl.a. hvad de skrev om Philips HR1871:

Juicemaskinen fra Philips er den maskine, der samlet set klarer sig bedst i testen, og den juicer frugt og grøntsager både hurtigt og effektivt. Samtidig er den nem at rengøre og alle dele kan komme i opvaskemaskinen (…) denne maskine der med sine 1000w, er en af de kraftigste i testen. Den har et stort påfyldningsrør, der gør det nemt at fylde frugter og grøntsager i maskinen
 • Innovativ QuickClean-teknologi, hvilket betyder, at maskinens dele kun skal skylles i vand
 • 2,5 liter juice af gangen
 • Topanmeldte saftpresser blandt købere på Amazon
 • Op til 10 pct. mere juice ift. andre saftpressere
 • Centrifugal teknologi – Philips HR1871 har en særdeles veludviklet centrifugal teknologi, hvorfor den er god til at adskille saft fra frugtkød

Prissammenligning – her fås Philips HR1871 billigst

[afp id=”61″]

Philips HR1871 er for dig, der…

Philips HR1871 saftpresseren er for dig, der hverken har tid eller lyst til at bruge lang tid på at vaske maskinen. Den laver juicen hurtigt, og er derfor ideel til morgenbordet. Dermed ikke sagt at den er billig. Den ligger i mellemprisklassen, men taget i betragtning hvad du får for pengene, og hvor relativt bedre den er end andre saftpressere, er den absolut prisen værd.

I videoen herunder vises bl.a., hvor hurtigt den kan rengøres!

Driftsikre Magimix Duo XL som både citruspresser og som saftcentrifuge

Magimix Duo XL saftpresser

 • Pris: fundet billigst til 1399,- DKK her (KitchenOne)
 • Testvinder i Politikens test af saftpressere

Med Magimix Duo XL får du en meget brugervenlig, driftsikker og kraftfuld saftpresser. Med en kapacitet på over 700 gram, får du også rig mulighed for at presse al den juice, du kan drikke. Med den store åbning slipper du også for at skulle skære store stykker frugt og grøntsager over, før de kan kommes i saftpresseren.

Testvinder i Politikens test

Magimix Duo XL var testvinder i Politikens test af saftpressere, udgivet den 19. januar 2015 (kræver abonnement). Her roses Magimix Duo XL bl.a. for brugervenligheden og nemheden ved rengøringen. Især den lette rengøring må betrages som et plus, eftersom rengøringen ofte er hvad der er besværligt ved saftpressere.

Driftsikker maskine med 20 års garanti

Magimix Duo XL er en driftsikker maskine. Faktisk så driftsikker, at producenten, Magimix, giver 20 års garanti på motoren, ligesom der gives 3 års garanti på resten af delene.

Anmeldelser - hvad siger købere til Magimix Duo XL?

Selv om der ikke findes mange kundeanmeldelser af Magimix Duo XL, får maskinen udmærket anmeldelser af køberne.

 • Tip: tryk på plusset for at åbne den enkelte sektion.
Kundeanmeldelser hos Whiteaway

Hos Whiteaways anmeldelsessektion finder man bl.a. følgende kundeanmeldelse:

Kundeanmeldelse Magimi Duo XL

Kundeanmeldelser hos Amazon.co.uk
Det er desværre ikke tilladt direkte at vise Amazon Customer Reviews, men du kan se kundeanmeldelserne her (nederst på siden). Blandt anmeldelserne pointeres det bl.a., at maskinen er god til at adskille frugtkød fra juice og at den er effektiv og kraftfuld. Af de mere negative bemærkninger finder man bl.a. kunder, som er en anelse utilfredse med den tid det tager at rengøre maskinen. 

Specifikationer

 • Testvinder i Politikens test af saftpressere
 • Kraftfulde 400 watt
 • Nem rengøring: alle delene tåler opvaskemaskine
 • Stort rør, som er stort nok til de fleste frugter og grøntsager
 • Kapacitet på 700 gram
 • Inklusiv opskriftsbog
 • 20 års garanti på motoren
 • 3 års garanti på delene

Prissammenligning – her fås Magimix Duo XL billigst:

[afp id=”62″]

Meget for pengene med OBH Nordica 6749 Presige

OBH Nordica Prestige 6749

 • Pris: fundet billigst til 598,- DKK her (Wupti.com)
 • Testvinder i Metro.se test af saftpressere og andenpladsen i TV2 Livsstils test

Køkkenproducenten OBH Nordica er kendt for sit eksklusive skandinaviske design, som kan slå øjet omkuld. Senest har de lanceret en ny saftpresser, som bestemt ikke skuffer.

OBH 6749 er lavet i virkelig smukt design, og man kan forestille sig, at denne saftpresser lige så godt kunne være noget, man så i den næste Sci-fi film – så smuk er den, og så avanceret ser teknologien ud.

Meget for pengene, men lav kapacitet

OBH Nordica 6749 er en forholdsvis billig saftpresser i forhold til mange andre modeller. Samtidig er den testvinder i Metro.se‘s test af saftpressere og fik ligeledes en andenplads i TV2 Livsstils test. Man får således meget for pengene med  OBH Nordica 6749. Det sagt, er kapaciteten i denne maskine ikke ligeså høj som nogle af de andre modeller nævnt i denne test. Med de 800 watt og de 1,2 liter juicekande, egner den sig næppe til at presse juice til mere end 6 mennesker på én gang.

Sådan fungerer den

Maskinen fungerer, ligesom Philips HR1871, ved, at man kommer frugterne og grøntsagerne i et stort påfyldningsrør, hvorefter maskinen ved hjælp af avanceret centrifugal-kraft presser saften ud af frugterne.

Prissammenligning – her fås OBH Nordica 6749 billigst:

[afp id=”63″]

Specifikationer

 • Kraftfuld motor på 800 watt
 • Forholdsvist stort påfyldningsrør
 • 2 hastigheder
 • 1,2 liter juicekande medfølger
 • Beholder til frugtkød – 2 liter
 • Låseanordning for sikker brug
 • Medfølgende børste til rengøring
 • Alle aftagelige dele på nær rivefilter kan maskinvaskes

Wilfa Squeezy JE-400S er en god og billig saftpresser

Wilfa Squeezy JE-400SMed Wilfa Squeezy JE-400S får du en lille, billig og kompakt saftpresser, som man lige kan tage frem, når man får brug for sit vitaminboost. Selv om Wilfa Squeezy JE-400S ikke har vundet nogen tests, er den det absolut bedste bud på en god saftpresser i den laveste prisklasse.

Nem rengøring og let opbevaring

Med Wulfa Squeezy JE-400S bliver rengøringen nem. Alle delene kan nemlig kommes i opvaskemaskinen, så du slipper for besværet med at vaske op i hånden. Ligeledes kræver Wilfa Squeezy JE-400S minimal opbevaring grundet dens kompakte design.

Kundeanmeldelser

Der findes ikke mange kundeanmeldelser af Wilfa Squeezy JE-400S, men en fra Wupti.com’s anmeldelsessektion lyder som følger:

Wilfa Squeezy JE-400S

Prissammenligning – her købes Wilfa Squeezy JE-400S billigst:

[afp id=”64″]

Bosch MES3000 – Ligeså god kvalitet som alle Boschs andre produkter!

Bosch MES3000Bosch MES3000 er uden tvivl også en god saftpresser. For de som kender den tyske storproducent Bosch, og måske endda har nogle af deres produkter kan det afsløres at Bosch MES3000 saftpresseren leverer mindst ligeså god kvalitet med denne saftpresser som alle de andre produkter – og det siger ikke så lidt!

Ulempen ved Bosch MES3000 er, at den ikke har en ligeså kraftfuld motor, som de førnævnte saftpressere – dermed ikke sagt at den har en svag motor i forhold til resten af markedet, snarere tværtimod. Til gengæld er den forholdsvist let at gøre ren og den mindre kraftfulde motor betyder også, at strømforbruget er væsentligt lavere.

 • Undgå lækage med aluminiums lukning
 • To hastigheder
 • Let rengøring: alle dele tåler opvaskemaskine
 • Saftbeholder med skumadskiller
 • Rum til ledningsopbevaring
 • 700 Watts motor

Bosch MES3000 kan bl.a. købes hos Wupti.com for 719,- kroner her.

Derfor skal du selv lave juicen

Hvis du plejer at købe juicen i det lokale supermarked, er det naturligvis nærliggende at spørge sig selv, hvorfor man bør gøre sig det ekstra besvær ved selv at lave juicen.

Svaret ligger delvist i, at det ganske enkelt er meget sundere selv at lave juicen – og det gælder også selvom juicen du køber er økologisk! Når man køber masseproduceret juice – hvad end det er økologisk eller ej – er juicen som regel opvarmet for at undgå at juicen skulle gå i forrådnelse. Selvom det selvfølgelig er godt for at undgå rådden juice, ødelægger det desværre også mange af de sunde og gode vitaminer, som der er i juicen.

Derfor kan det på det kraftigste anbefales, at man selv presser juice fremfor at købe den i supermarkedet. Udover at juicen er opvarmet (dvs. at man mister mange af de sunde vitaminer), så ligger der også det aspekt i det, at det altid er rart at vide hvilken føde man propper i munden, og hvor det kommer fra. Og det kan du, hvis du selv presser juicen – sådan da.

Dét bør en saftpresser have

Skal du selv ud og købe en saftpresser, er det naturligvis relevant at vide, hvilke ting en saftpresser bør have. Derfor har vi lavet en liste:

 • Rengøring – saftpresseren bør være let og hurtig at rengøre, ellers tager det for lang tid og man mister lysten til at lave friskpresset juice hver eneste dag.
 • Udnyttelse af saften – Frugter og grøntsager kan være dyre i længden. Derfor er det vigtigt at saftpresseren udnytter enhver dråbe frugten måtte have, i stedet for at det ender med frugtkødet som skal smides ud.
 • Påfyldningsrørets størrelse – påfyldningsrøret i saftpresseren bør være så stort som muligt, så man kan komme store frugter og grøntsager i, uden først at skulle til at skære dem ud.

Skriv en kommentar