Skærebræt til kød: 6 lækre spækbræt til kød i træ

Hvis man ofte udskærer stege og kød i sin madlavning er et skærebræt beregnet til kød et essentielt redskab i køkkenet. Et skærebræt til kød kan også være en god gaveidé, som er en sikker vinder hos alle madelskere. Vi præsenterer her 15 forskellige skærebræt, der egner sig til udskæring af kød.

Hvornår er et skærebræt velegnet til udskæring?

Det er, modsat hvad man måske skulle tro, ikke alle skærebræt, der er velegnet til udskæring af kød. Dels af praktiske hensyn, men, måske endnu vigtigere, også af hygiejniske hensyn. Et skærebræt beregnet til udskæring af kød bør således have:

 • Saftriller i alle siderne på skærebrættet, hvor kødsaft kan løbe ned
 • Skridsikre fødder, så brættet ligger stabilt og sikkert på bordoverfladen
 • Tilpas stor overflade, så man har et stort arbejdsområde

Alle nedenstående skærebræt nævnt i denne artikel opfylder ovenstående krav.

Eksklusivt skærebræt i teaktræ fra Trip Trap

Trip Trap skærebrætTrip Trap er et mærke der er kendt for deres gennemgående kvalitet i alle deres produkter. Det gør sig i særdeleshed også gældende med dette eksklusive skærebræt i teaktræ. Med rillerne rundt om skærebrættets overflade sikrer man sig, at al saften fra stegen bliver fanget, ligesom de fire gummiknubber på bagsiden sikrer en sikker og stabil udskæring.

 • Mål: 56 x 35 cm
 • Materiale: teaktræ

Designet i skærebrættet fra Trip Trap er tidløst og egner sig i stort set alle køkkener – således også perfekt som gaveidé. Skærebrættet kan købes for 1095,- DKK hos TrendyLiving.

[hr]

U3 Skærebræt i spændende form fra Andersen

Hvis du er til et finurligt skærebræt i en lidt anden form end de tradtionelle rektangelformede skærebræt, er skærebrættet fra U3 måske noget for dig. Den spændende form gør også skærebrættet præsentabelt ved spisebordet, så man kan servere kødet direkte fra skærebrættet. Saftrillerne i siderne gør naturligvis også brættet ideelt til udskæring af kød.

 • Mål: 57 x 30 cm

U3 kan købes i tre forskellige størrelser og fås fra 499,- DKK hos TrendyLiving.

[hr]

Dekorativt skærebræt i egetræ og med læderrem

Den danske designerproducent Gejst er gået den ekstra mil for at udfordre den traditionelle form på skærebrættet. Skærebrættet er lavet i eg, og har en flot og praktisk læderrem i siden. Som alle de andre skærebræt til udskæring af kød, har Gejst Transmission skærebrættet saftriller hvor eventuelt saft kan løbe ned.

 • Mål: 30 x 40 x 2,5 cm
 • Materiale: egetræ og kernelæder

Det flotte Gejst Transmission skærebræt kan købes for 495,- DKK her 495,- DKK her, hvor fragt er inkluderet.

[hr]

Innovative Cut&Carve i plastik og rustfrit stål

Cut&Carve skærebrætCut&Carve skærebrættet ligner ikke et af de traditionelle skærebræt. Ikke desto mindre har det en række smarte funktioner, der gør udskæringen af stege og grøntsager nemmere. Først og fremmest hælder skærebrættet, som gør det nemmere at opfange al kødsaften og f.eks. hælde det i en sovs. Kødgrebet i midten gør det endnu nemmere at håndtere stegen, ligesom man med de skridsikre fødder på Cut&Carve undgår et ustabilt skærebræt.

 • Mål: 37,5 x 29 cm
 • Materiale: rustfrit stål og plastik
 • Prisvenlig

Det innovative skærebræt, Cut&Carve, fra Joseph Joseph fås for 219,- DKK hos Kitchenone.dk.

[hr]

Trancherfad: billigt skærebræt i enkelt design

Trancherfad fra Rasmussen og Pedersen er et billigt skærebræt i et enkelt og traditionelt design. Det er ligesom alle andre skærebræt nævnt i denne artikel perfekt til udskæring af kød, fordi det har saftriller i siden. Det giver to fordele: dels slipper du for kødsaft på køkkenbordet, dels kan saften nemt hældes op i en sovs efter udskæring. Med de skridsikre fødder slipper du også for en ustabil overflade.

 • Billigt og enkelt skærebræt
 • Saftrillen i siden opfanger kødsaften
 • Mål 50 x 36 cm
 • Materiale: akacietræ

Trancherfad købes for blot 179,- DKK hos Kitchenone.dk herKitchenone.dk her, hvilket også inkluderer fragt. Især velegnet som gaveidé til eksempelvis housewarmings.

[hr]

Skagerak Plank: lyst skærebræt velegnet til udskæring

Skagerak PlankKomplimenterer din indretning og stil i køkkenet i højere grad en lysere stil, er Skagerak Plank en god kandidat. Den brede og lange overflade gør, at du har masser arbejdsplads til udskæring af stegen. Lige sådan sikrer saftrillerne også, at al kødsaften ikke løber ud på køkkenbordet. Med det lækre egetræsmateriale får du også her et skærebræt med en lang livstid.

 • Mål: 50 x 25 cm
 • Materiale: lys egetræ
 • Producent: Skagerak

Vi har fundet Skagerak Plank billigst til 549,- DKK hos Kitchenone.dk herKitchenone.dk her, hvilket også inkluderer fragt.

[hr]

 

Skriv en kommentar