Strygejern test 2014 – Se de testvindende strygejern her

2014-01-30_1930

Arbejde, transport til fritidsinteresser, indkøb, madlavning, familiearrangermenter og venner – vi kender det alle. I en moderne familie er der fart over feltet, og derfor ikke tid til spildtid. Og netop derfor er der behov for, at man kan få nystrøgede skjorter uden at skulle til at besvære sig yderligere ved at gå ned til det lokale renseri. I stedet kan man med et strygejern forholdsvist hurtigt komme igennem den krøllede bunke med skjorter. Men det er bestemt ikke alle strygejern der klarer den store bunke med skjorter lige godt og lige hurtigt. Der findes et stort udvalg af strygejern, hvorfor markedet kan være en smule uoverskueligt.

Størstedelen af de strygejern vi har læst tests og anmeldelser af, har små upraktiske særheder. Eksempelvis at vandet skal fyldes op konstant i et i øvrigt lille hul. Derfor præsenterer vi dig i denne test for de testvindende strygejern med smarte funktioner og praktisk design.

[hr]

Perfekt strygeresultat med det flotte strygejern fra philips

Philips strygejernPhilips GC4410/02 er vinder af de fleste tests lavet af strygejern og er bestemt er populær blandt køberne. Udover at strygejernet er flot og lækkert (se produktbilledet til højre), er Philips også et strygejern som kan levere det bedst tænkelige resultat på dine skjorter.

Philips GC4410/02 vandt, ligesom Tefal FV5335EO i oktober, TÆNK forbrugermagasins bedst i test blandt strygejern i september 2013. Derudover kan man på læse utrolig positive anmeldelser fra købere på nettet. Eksempelvis på Amazon.co.uk vil man blandt køberanmeldelserne finde en rating på Philips GC4410/02 på 4,9 ud af 5 stjerner, hvilket (især på Amazons produktanmeldelser) er en virkelig høj rating, som blot beviser suveræniteten i dette strygejern. Læs f.eks. denne:

“I was asked to buy an iron for work as we have a lot of linen to iron, it gets very creased so we wanted a good one, after reading most of the 300 reviews on this iron [which were good] i purchased this one, i have to say all those reviews were correct as it is an excellent iron, its quite heavy which is good and just seems to glide through the creases.”. En ovenud positiv anmeldelse som man kan finde lignende hundredevis af.

Køb Philips GC4410/02 billigst hos Wupti.com til kun 399,- kroner 

Philips strygejernet levererer et perfekt strygeresultat med den optimale glideevne og kraftige dampproduktion. Udover det gennemtænkte design som gør, at du kan nå ind i de snævre og vanskelige områder på en skjorte, så gør dampproduktionen på knap 130 gram i minuttet at det bliver endnu lettere at få det perfekte strygeresultat.

Er du derfor på udkig efter et flot strygejern som kan levere det bedste strygeresultat med en effektiv dampproduktion, er Philips GC4410/02 det optimale valg. Og så kan du endda købe det for blot 399,- kroner hos Wupti.com, hvilket er den billigste pris vi har fundet.

[hr]

Tefal FV5335EO – energieffektivt strygejern

Tefal strygejernTefal FV5335EO strygejern er dét strygejern, som siden lancering har vundet flest tests. Eksempelvis har Tefal FV5335EO vundet den seneste test som forbrugerbladet TÆNK lavede blandt de mest populære strygejern på markedet i oktober 2013. Derudover har dagbladet Politiken også lavet en lignende test af de forskellige strygejern på markedet, hvor Tefal strygejernet også var blandt testvinderne. Og det er bestemt ikke uden grund, at Tefal FV5335EO tilfalder som vinder hos TÆNK, Politiken og alle de øvrige tests som er blevet lavet af strygejern.

Tefal FV5335EO er nemlig nem at bruge, og for de, som ønsker en hurtigere og mere effektiv strygning af skjorter, bukser, t-shirts, og hvad man ellers har behov for at stryge. Eksempelvis besidder strygejernet et fuldt integreret Ultracord system, som sikrer et mere behageligt greb om strygejernet og en ledning der ikke krøller tøjet. Derudover er den ultranye teknologi til strygesål, ved navn Ultragliss Diffusion, med til at sikrer høj glideevne og endnu bedre dampdistribution, så du for alvor kan sige farvel til krøllerne på tøjet.

Køb Tefal FV5335EO billigst hos Wupti.com til 459,- kroner

Kalk er strygejernets værste fjende – men også her er Tefal FV5335EO overlegen. Kalken, som jo kommer fra den postevand som vi hælder i strygejernet, når jernet skal kunne dampe, er virkelig skadelig overfor de fleste strygejern, og nedsætter strygejernets levetid betydeligt. Men med det anti-kalk system som Tefal strygejernet besidder, bliver kalken ikke et problem. Det betyder, at Tefal FV5335EO kommer til at holde i langt længere tid, i forhold til mange andre strygejern.

Tefal FV5335EO kører med 2400 Watt, som sikrer, at strygejernet kan varmes ordentligt op. Men det betyder naturligvis også en højere el-regning – men også dette aspekt har Tefal-producenten taget hensyn til.

Strygejernet er nemlig enormt energieffektivt i det at jernet automatisk slukker hvis det ikke har været brugt gennem længere tid. Eksempelvis sørger slukfuntionen for, at dampjernet slukker efter 30 sek. hvis det efterlades vandret og efter 8 min. hvis det er efterladt lodret. Det sikrer ikke alene at du sparer på strømmen – det gør det også mere sikkert at bruge strygejernet.

Så er du på jagt efter det testvindende strygejern, som effektiviserer og gør din strygning lettere, er Tefal FV5335Eo det optimale valg. Og så kan den endda købes for kun 459,- kroner hos Wupti.com.

[hr]

Philips vs. Tefal?

Philips GC4410/02 og Tefal FV5335EO minder på mange måder om hinanden, og det kan derfor være svært at vurdere, hvilken af disse to strygejern der er den bedste. Eksempelvis har begge strygejern vundet TÆNK forbrugermagasins test af strygejern i henholdsvis oktober og september, og de har begge stort set samme gode glideevne og dampproduktion. Skal man alligevel sætte et kryds på, hvilket strygejern som er bedst, har vi herunder listet fordele og ulemper ved begge produkter:

  • Tefal FV5335EO sparer mere på energien idet at den automatisk slukker ved længere tids standby.
  • Philips GC4410/02 er væsentligt flottere og elegant end Tefal.
  • Tefal FV5335EO er en smule dyrere end Philips. Den billigste pris for Tefal er 459,- kroner mens Philips købes for kun 399,- kroner.

Konklusionen er derfor, at Philips strygejern er bedre end Tefals. Ganske vist er Tefal mere energibesparende, men vi mener ikke det kan modregne det visuelle indtryk og den billige pris for Philips.

Rensning af strygejern

Har du allerede anskaffet dig et strygejern, men ser det grimt ud på strygefladen grundet grimme brune belægninger? Det er der heldigvis råd for.

Selve belægningen skyldes flere ting, men hovedårsagen er kalk og afbrændt tekstil. Der findes flere løsninger på problematikken – nogle lettere end andre. Herunder vil du se en liste af metoder hvorpå du kan fjerne de grimme belægninger sorteret efter de letteste metoder først.

  • Skrab med et baberblad så lodret så muligt på strygeoverfladen indtil de brune belægninger er væk.
  • Hæld en smule køkkeneddike på en klud og skrub på strygeoverfladen.
  • Varm strygejernet op og gnid det med ren, hvid stearin. Stryg efterfølgende af på noget tekstil som du ikke skal bruge. Derefter skulle en sammenblanding af størknet stearin, kalk og afbrændt tekstil gerne efterlades på det uønskede tekstil.
[no_toc]

Skriv en kommentar