Stumtjener til inspiration: Her er vores 15 favoritter til entréen

background Layer 1 Forbrugertest

Stumtjener til inspiration: her er vores 15 favoritter til entréen eller soveværelset

Et billede af en tjener, der byder dig velkommen, tager din frakke og spørger hvordan din dag har været – er næsten den tanke man kan få, når man tænker på stumtjener. Men sådan er det jo ikke.

De fleste hænger selv deres frakker. Nogle har en knagerække andre en stumtjener. Hvis du er lidt i tvivl, så gå lige ud i din entré. Kig godt efter. Har i god plads? Er der en lille meter på siden af jeres dør? Eller er jeres entreé lang? Har i høje vægge? Hvad enten du har, så kan der nok godt være plads til en stumtjener. Det er ofte dem i lejlighed, med smalle entréer, som vælger knagerækker.

[hr]

Lind DNA Pencil stumtjener i skandinavisk design

Lind DNA PencilLind DNA forstår vigtigheden af den lille detalje. Der er i alt 6 knager. Det gode øje vil kunne se, at knagerne, der er lavet i aluminium, har hver af deres længde. Det er jo ikke dumt. Det er faktisk godt tænk. Frakkerne vil nu ikke hænger over hinanden. De vil bare glide ned, og kun blidt røre hinanden. Det andet kan blive noget rod, og ende med du faktisk ikke kan finde din frakke omme bag den store bunke af frakker, du nu har gemt der.

Lind DNA er dansk-design. De forstår sig på godt design. Deres Pencil er bestemt et eksemplar på dette. Godt design er bæredygtigt, æstetisk og funktionelt. Knagerne er det funktionelle, dens anderledes fod er det æstetiske og toppen af isbjerget, og toppen af stumtjener, er dens bæredygtige læder, som er viklet rundt om stumtjener, for at give den et sandt Lind DNA-touch.

 • Skabt af danske Lind DNA
 • Fås i sort og natur

Lind DNA Pencil fås for 3799,- DKK hos Luxoliving.dk.

[hr]

Praktisk og minimalistiske NORM

Menu Coat fra NORMMed sine 160cm og den smalle men lange stumtjener-stang, ser den næsten skråbelig ud. Måske også sårbar. Du vil til en start nok ikke turde hænge for meget af tøjet på denne stumtjener. Ikke fordi den har et flot design og alt det, men simpelthen fordi du er bange for den knækker. Det gør den ikke. Det er netop det Menu og NORM’s formål har været. Den skulle være forsigtig og sårbar, men med enorm kræft.

Den er lavet i stål. Du kan roligt hænge alle din frakker på den. Hvis du ser den i aktion, fyldt med frakker, vil du nok også forestille dig den er praktisk til at ligge nøgler på. Det er den nemlig også. Endnu en lille gennemtænkt detalje.

 • 160 cm høj
 • Pudderlakeret stål

Menu Coat fra NORM fås for bare 799,- DKK hos Luxoliving.com.

[hr]

Nara stumtjener med inspiration fra naturen

Nara stumtjener
Nara stumtjeneren ses til højre på billedet.

­­Det er et legende design. Sådan som den snor sig og langsomt bevæger sig op i høje højder, virker den næsten legesyg. Du ved ikke helt hvor det fører hen. Men det bringer trods alt en rar og imødekommende stemning til dit hjem.

Entréen er det vigtigste. Det er præcis ligesom når du møder mennesker ude i sociale lag. Første håndsindtrykket er vigtigt. Sådan er det altså også med boliger. Så du her frie tøjler til at sætte en stemning.

Her kombinerer du både et utrolig flot stykke træ, der er hele 180cm høj, der på sin vej mod loftet har groet 8 grene, der nu fungerer som knager. Foden er dens rod og fundamentet. Det er naturligt den ikke har den samme farve. Hvid er her perfekt. Kontrasten man her skaber er ganske forbløffende. Fredericia Furniture og Shin Azumi har her gjort et godt stykke arbejde.

 • Designeren Shin Azumi har samarbejde med Fredericia Furniture
 • Modellen hedder Nara. Det betyder glad på japansk, hvilket ikke er tilfældigt

Nara stumtjeneren fås for 4750,- DKK hos Luxoliving.com.

[hr]

Bøjlerne hjælper med ophængning af frakker med Cobra

Cobra stumtjenerEgypten og Zahara er kendt for sine cobra-slanger. Du kender dem godt. Det er dem man i film ser sno sig op af en taske, når deres ejermand fløjter. Lidt imponerende. Det er nemt at drage paralleller fra denne model lavet af Lind DNA, der sjovt nok hedder Cobra, til de slanger man ser i Egypten.

Lidt en anderledes velkomst dine gæster ville få. Designet er modigt, anderledes og vil passe ind i et hjem der er det samme.

 • Lavet af Lind DNA
[hr]

Elegant og spændende design fra Dane Mill

Dane MillEn mølle i gamle dage kværnede korn. Energien kom fra vinden der pustede gang i dens sejl, der satte gang i maskineriet. Denne stumtjener vil ikke sætte gang i noget maskineri. Den vil heller ikke give dig frisk mel – det kunne altså være vildt hvis den gjorde. Men gør den ikke. Men dens dekorative måde hovedet er designet på giver virkelig associationer til netop en gammel mølle.

Du kan hænge frakker, hatte, ja selv kapper, hvis du går med det, på de 14 knager. Knagerne ser på billedet skarpe ud. Det er de ikke, bare rolig. Det ville være en katestrofe for dansk design, hvis de var skarpe. Dansk design fejler normalt ikke.

 • Dansk design fra Dane Mill
 • 14 knager

Design by Dane Mill fås for 2999,- DKK hos Livingshop.dk.

[hr]

Fritz Hansen 9999 COAT TREE i metal

Fritz Hansen stumtjenerMed en lang karriere, der startede tilbage i 70erne, har Sidse prøvet lidt af hver. Egentlig har hendes karriere mest bestået af glas. Hun har faktisk designet mange Holmegaard glas. Men desværre ikke mere end det. For Sidse drømte nemlig om at lave andet. Hun har lavet nogle skitser og her er en af dem, som Fritz Hansen har ført til livs.

Du kan se den er 70er, men alligevel passer den så godt ind i den tid vi har nu. Det er nemlig lige nu vi har allermest brug for den.

 • Fritz Hansen – præcis som du kender dem
 • Designet af Sidse Werner

FRITZ HANSEN fås for 7470,- DKK hos Livingshop.dk.

[hr]

Smart stumtjener fra Nadja

NadjaNadja, som stumptjeneren så fint hedder, er mange ting på en gang. Den har fire hoveder i toppen, hvor du kan hænge frakker og andet. Prøv at tag et nærmere kig på dem. Den er noget så fint bøjet. Knagerne må næsten have været forbi en smed, der har svinget hammeren for at få dem til at se sådan ud.

Lidt under de øverste knager er nogle knap så store. De indgår i den røde tråd, men vender anderledes. Og en lille halv meter længere end er der de sidste 4 knager, der gør funktionaliteten får et 12-tal

Der er noget helt unikt ved at få denne model. Producenten har enkelstyk-produktion! Det ser man ikke så ofte. De går først i gang med produktionen af ”Nadja” når du har afgivet en ordre. Man får der for et billede af et svensk savværk, med ordenlige materialer, selvfølgelig fra svenske skove, der er blevet valgt netop til denne model.

 • Rig mulighed for at hænge hvad du ønsker

Nadja fås for 2069,- DKK hos Entremobel.dk.

[hr]

Elton Hr. Betjent passer på frakken

Elton hr. betjentElton er slet ikke som andre stumtjenere. Det kan du også godt se. Den er lidt mere end det. Selvfølgelig er den, som alle de andre her, lavet til de norddiske hjem. Den er endda også lavet med nordisk træ, nemlig birk.

Det er endnu en stumtjener, der først produceres når den er bestilt. Lidt specielt er det altså. Men godt må det føles når den kommer ind af døren og du ved den er lavet i en fabrik, af en mand der har set og læst din bestilling, der klare hele opgaven for dig. At man kan få det for under 2000 kr. er altså forbløffende.

 • 108cm høj
 • Autentisk og original
[hr]

Farverig og billig stumtjener med dots

Billig stumtjenerDots der er legesyge og morsomme, der kan give dig et smil på læben, efter den der lange dag på jobbet, hvor alt bare har været umuligt, kan være det bedste at komme hjem til. Det er ikke engang løgn. Farver er godt i et hvert hjem. I vil give indtryk af at jeres hjem er åbent. Fortæl det til omverdenen og køb denne model, som også har en storebror. Den model er 175cm, og kan købes samme sted.

 • Farverig stumtjener til god pris
 • 125 cm høj
[hr]

Dekorativ stumtjener i naturlige materialer

FlipSe bare dette flotte design. Tag et nærmere kig på dens knager. Dem er der noget helt specielt ved. De kan noget andre modeller slet ikke kan. Når de er slået ud, strækker de sig flot. De spreder sig også fint. Mellemrummet mellem dem er rigtig godt. Den store stamme hjælper på det. Hvad der er anderledes ved denne model er at du kan slå knagerne ind. Det giver en kontrast i designet. Det gør det anderledes. Stumtjeneren bliver også mere funktionel og gør oplevelsen og fornemmelsen for produktet langt bedre.

Læg nu også mærke til foden. Den er hverken spinkel, smal eller lille. Den er tung. Den skal man ikke bare kunne vælte. Man skal kunne kaste, faktisk smide sin frakker over på stumtjeneren, uden at den overhovedet rør sig. Det er lige det målet er. Foden er også hvid. Det er ikke dumt. På en eller anden måde skaber det et sammenspil mellem foden og knagerne, nu når de har samme farve.

 • Flot skandinavisk design
 • 165 cm høj
[hr]

Farverig pink stumtjener

Pink stumtjenerDenne er ideel til pigernes soveværelse. I stedet for at de gemmer deres frakker i entreen, så stil denne stumtjener på værelset. Rodet vil flytte sig fra gulvet over på stumtjener.

Den pink farve kan virkelig vold på billedet her. Men giv den lige et øjeblik. Når der kommer nogle frakker på og man faktisk tager den i brug vil den se utrolig flot ud. Pink er en pæn farve og behøver ikke nogen bestemt indretning eller farver for at passe ind. Den vil skille sig ud, selvfølgelig, men det er hvad den er til for. Den skaber stemning, humør og kontrast til pigeværelset eller din entre hvis du er modig nok.

 • Egner sig også til børneværelset
 • 130 cm høj
[hr]

Moderne og sjov stumtjener fra Pierrot

Pierrot stumtjenerDen stilrene stumtjener fra Pierrot er udviklet med fokus på funktionalitet samt design. Med dens fire hoveder og solide fundament er der plads til alt, du lyster at smide efter den efter en lang dag på jobbet eller efter en af hverdagens andre trivialiteter. Stumtjenerens bløde kanter og dæmpede grå nuance vidner om et enkelt, eksklusivt og universelt design, der vil passe ind i ethvert hjem.

 • Designet af Alessi
 • 170cm høj

Den moderne stumtjener fra Pierrot kan købes hos Trendyliving.dk for 1599,- DKK.

[hr]

Brent fungerer også som garderobestativ

GarderobestativMed lidt bøjler, som du kan købe billigt i IKEA eller Søstrene Grene får du dig dit eget garderobeskab, der altså sagtens kan blive brugt som stumtjener. Måske det kunne friste dig.

Du kan også stille nogle sko på hylden nederst, der også giver dig den ekstra plads og uden den jord og mudder, som man sommetider slæber med ind. Det er mindre rengøring og mere plads i entreen. Vi er snart oppe på 3-4 fluer med et smæk. Det ser man ikke ofte. Funktionaliteten er med andre ord i top ved dette billige garderobeskab.

 • Billigt alternativ fra de dyre mærker
 • Flere funktioner

Brent fås for 449,- DKK hos Boboonline.dk.

[hr]

Everest er en moderne stumtjener i træ

Everest stumtjenerDet er slet ikke en dum idé med den midte i en stumtjener. De har tænkt ud af boksen. Ideen er god og fuldførelsen er også. Zoom lige ind. Du kan fornemme de fire ben, presser sig godt ind på midte-pladen, og sikre den ikke falder ned med tiden, for det er altså god kvalitet. Det er der ingen tvivl om.

Everest hedder modellen, ligesom bjerget. Om det er bjerget de har opkaldt den efter ved man ikke. Det kunne sagtens være, så solidt og hårdt den står plantet på jorden.

 • 180cm høj
 • Massiv træ
 • Fire ben

Everest kan købes hos Unoliving.com for 1299,- DKK her.

[hr]

Simple Belina til en rimelig pris

BelinaNu burde du være kommet dertil hvor du vil hænge din stumtjener. Vi har den sidste model her, som vi gerne vil vise dig, og så er der faktisk ikke mere for den 25 øre.

Vi runder af med en neutral og ganske naturlig stumtjener. Den er skam olieret, men ikke voldsomt, da den bibeholder sin naturlige farve. Træet er i eg, der altid formår at vise sig fra en rå side. Egetræet er stærkt, holdbart og robust. Du kan roligt hænge stumtjeneren (ham den falske, du nu skal skille dig af med) i den store knager, som giver pladsen til selv de største frakker – og andet.

 • Materiale: egetræ

Belina fås for 599,- DKK hos Unoliving.com.

[hr]

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.