Sekundær

Solcellelamper – Effektiv udendørs belysning til haven

2014-01-13_1826

Solcellelamper er formentlig en af de mest geniale og billige løsninger til belysning i haven. Hvorfor? Fordi lamperne ikke skal forbindes til omkostningsfulde ledningssystemer for at få strøm til belysningen – strømmen kommer nemlig fra solen i dagtimerne, som bruges i aftentimerne!

I denne artikel vil vi skrive alt fra valg af effektive og flotte solcellelamper til nedgravning af lamperne. Herunder kan du finde indholdsfortegnelsen, hvis du ønsker at hoppe direkte til sektioner af artiklen.

Undgå besvær med nedgravning

En af de største årsager til at folk vælger solcellelamper fremfor andet traditionelt belysning i haven skyldes, at det er ganske billigt at implementere, strømbesparende og så kan du ikke mindst have god samvittighed når du implementerer denne belysning – lamperne kører jo på vedvarende energi.

Når man normalt skal have implementeret udendørslamper til haven, er der naturligvis brug for en strømkilde. Og denne strømkilde består ofte af ledningssystemer som forbinder de enkelte lamper med strømkilden. Dette kan være forholdsvis omkostningsfuldt – netop fordi at ledningerne skal graves ned i jorden, og der skal sørges for at det er implementeret korrekt. Men med en solcellelampe er der ikke behov for at lamperne er forbundet til nogen strømkilde – de får strøm fra solen, som et batteri gemmer til det bliver nat. Ganske glidningsfrit og du behøver slet ikke overveje om de fungerer næste aften. Derudover behøver du ej heller en autoriseret el-arbejder til at udføre arbejdet – det skulle du ellers ved enhver anden form for udendørsbelysning. Kilde: Bolius.

Køb af solcellelampe

Der findes en række forskellige solcellelamper, som man kan vælge at købe som udendørs belysning til haven – alle med forskellige muligheder. Nogle er meget diskrete som lamper, dvs. de kan være lavet af granit, og man lægger således ikke så meget mærke til teknikken, som muligvis kan overskygge den ellers så flotte natur i haven. Derudover findes der billige solcellelamper til den almene haveentusiast, og sidst men ikke mindst solcellelamper med sensor.

FlotteDisse Flotte solcellelamper er perfekte til oplysning af stier indkørsler eller andre steder, som helst skal være repræsentative. Solcellelampen er blevet kåret til den flotteste solcellelampe flere gange, og det er absolut ikke uden grund. En så elegant og simpel solcellelampe tager år at designe, når nu (ja, vi indrømmer det) at en solcelle generelt er så uelegant.

Køb Solar Leuchte billigst hos XL-byg.dk for 179,- kroner stykket – klik her

Men Solar Leuchte, som er navnet bag dette vidunder, har gjort det. Og er du fan af grøn energi, er dette absolut et must-have i indkørslen. De kan købes billigst hos XL-byg.dk for 179,- kroner stykket.

Solcellelampe til husmurOpadrettet solcellelamper til eksempelvis husmuren bruges, modsat de fleste andre solcellelamper, til at lyse dit hus og have op, og i mindre grad som orienteringslys. Med en opadrettet solcellelampe kan du ganske hurtigt og simpelt lyse dit hus op, så det kommer til at ligne et oplyst palæ. Det kræver blot at du stikker solcellelamperne ned omkring husmuren og vinkler dem op mod husmuren – det er det! Her er altså ikke tale om en omkostningsfuld el-installatør, som kan bruge op mod 20.000 kroner på at installere lys mod din husmur – allerhøjst 2.000 for 30 lamper (og så er du også dækket ordentligt ind). Virker lamperne overhoved og er de effektive nok? – Tænker du nok. Til det er “ja” svar nok.

Eglo solcellelampe er indtil videre den bedste solcellelampe til husmuren vi har fundet. De kan enkeltvis købes billigst hos XL-byg.dk for 59,95 kroner.

Billige solcellelamper

Billige solcellelamper er enhver haveelskers drøm. Du får ikke alene en have hvis smukhed kommer til sin ret selv i de sene nattetimer – du kan også prale af, at belysningen kommer fra vedvarende energi.

For 20,- kroner kan du få en simpel, flot og elegant solcellelampe fra XL-byg.dk – det er den billigste pris vi har fundet på solcelllelamper overhovedet. Navnet på denne solcellelampe er EGLO, og således af samme producent som overstående. Du får også en lang “stik” i enden, som kan holde lampen stabil og solidt i jorden.

EGLO solcellelampe kan købes hos XL-byg.dk for 20,- kroner stykket – klik her for at gå til køb!

Solcellelampe granitSolcellelamper granit hitter virkelig hos de husstande som er glade for naturen. Her får du nemlig et par ganske effektive solcellelamper – men forskellen er blot, at man ikke lægger mærke til dem. De er nemlig skjult i sten af granit, så de er ganske diskrete fra resten af haven. Til gengæld kommer du til at kunne orientere dig i haven – også om aftenen.

Solcellelamper i granit kan blandt andet købes hos Harald-nyborg for 79,- kroner for 3 styk.

Dette skal du være opmærksom på ved køb af solcellelamper

Der findes en række krav, som du bør stille til dine næste solcellelamper. Solceller er alligevel forholdsvist avanceret teknik, og derfor risikerer du desværre at købe nogle skrøbelige, meget svage eller upraktiske lamper hvis ikke du køber med varsomhed. Derfor har vi, Primabolig.dk, lavet en liste med ting du bør være opmærksom på, når du skal købe dine næste solcellelamper:

Krav:

  • Skal have en forholdsvist effektiv solcelle, som kan opfange solens energi
  • Skal have en stærk lampe, som kan lyse ordentligt op
  • Skal have et ‘spyd’ i enden, eller andet som nemt kan sættes fast i jorden

Muligheder:

  • Flot af udseende dvs. en solcelle, som ikke er alt for tydelig, men en del af lampens design
  • Billig stykpris
No comments yet.

Skriv et svar