Sekundær

Pejsebrænde – Stort udvalg af kvalitets brænde på tilbud

Store paller med pejsebrænde.

Store paller med pejsebrænde.

Nu nærmer julen sig i et hurtigere tempo end nogen anden havde forestillet sig. Og med julen kommer den ubehagelige kulde naturligvis også. Men med ordentlig pejsebrænde til jeres pejs bliver kulden ikke nær så slem, som man måske havde forestillet sig, og pejsen kan faktisk være med til at give en endnu bedre julestemning.

Desværre er pejsebrænde forholdsvis dyrt de fleste steder i landet – i hvert fald hvis du ønsker brænde af en træsort som kan brænde længe, og som er af god kvalitet. Men heldigvis har vi hos Primabolig.dk gjort alt research arbejdet for dig, og fundet billig pejsebrænde af god kvalitet på tilbud. Vi vil derudover komme ind på hvilke kriterier du bør have til brænden hvis du selv vil ud og købe.

Pejsebrænde på tilbud

Hvis du ønsker billig pejsebrænde er det ofte de som er på tilbud du skal have fokus på. Herunder har vi listet den pejsebrænde vi har fundet som er på tilbud. Skulle du være i tvivl om nogle ting ved denne liste, eller mener du at der bør tilføjes nogle til denne liste skal du være velkommen til at kontakte os – vi bestræber nemlig en konstant opdateret liste!

Pejsebrænde med blandet løv – 20%

Pejsebrænde på tilbudSjældent støder man på et tilbud indenfor brændsel-branchen som er så godt som dette. En webshop ved navn 10-4.dk har givet 20% rabat på pejsebrænde af træsorten blandet løv. Brænden måler 85 cm x 115 cm x 90 cm (dvs. 0,9 m3), hvilket svarer til ca. 375 kg.

Gå til tilbud hos 10-4.dk her

Brænden siges at være af virkelig god kvalitet og er derudover ovntørret hvilket sikrer maksimal brændeevne. Denne brænde kostede før 1000,- kroner men med et tilbud på 20% koster det nu kun 795,- kroner – ganske godt tilbud efter vores vurdering!

Pejsebrænde med blandet løv – 18%

9108192-1-c-1372936387Dette tilbud kan måske lyde identisk med overstående, udover at tilbudet er lavere. Men det er det bestemt ikke. Denne palle af pejsebrænde 750 kg, hvilket er dobbelt så meget som overstående tilbud.

Gå til tilbud hos 10-4.dk her

Derudover måler pallen 85 cm x 120 cm x 210 cm (dvs. 2,1 m3). I det store hele er denne palle altså dobbelt så stor som overstående tilbud. Det kan logistisk set være rigtig attraktivt, i stedet for at skulle købe to paller. Denne pejsebrænde koster 1649,- kroner.

Kriterier til pejsebrænden

Du kan naturligvis også vælge at købe pejsebrænden et andet sted. Men i så fald bør du være opmærksom på de kriterier du bør stille til pejsebrænden inden at du køber den. Der er en række ting man skal være opmærksom på. F.eks. kan man måske blive fristet til at købe én palle fremfor en anden fordi den er billigere, men det kan faktisk give mening at købe den der er dyrere, hvis den har en ordentlig brændværdi og er tør.

Kriterier til pejsebrænden:

  • Brændværdien skal være så høj så mulig. Brændværdien defineres som en indikator for, hvor meget varme der udledes ved afbrænding af træet, og afhænger af mange faktorer. En væsentlig af disse faktorer er hvilken træsort brænden består af, og hvor meget vand brændet indeholder – som udgangpunkt anbefales det ikke at købe brænde som indeholder mere end 18-20% vand.
  • Et kilo bøg brænder som udgangspunkt ligeså godt som et kilo bøg. Forskellen er blot, at disse to træsorter fylder forskelligt. Derfor gælder det om at få så mange kilo brænde som muligt, men samtidig undgå at der er for meget vand i det.

Nedstående er en tabel over de mest populære træsorters brændeværdi. Som det ses på tabellen vejer gran gennemsnitlig kun 370 kilo per m3, hvorimod avnbøg vejer 640 per m3. Det er altså en væsentlig faktor for brændeværdien, hvor meget brænden vejer i forhold til hvor meget det fylder.

TræsortKilo træ per m3
Avnbøg640
Bøg580
Ask / Eg570
Elm565
Birk540
Gran370

Skal man købe pejsebrænde på nettet eller hos de fysiske butikker?

Et naturligt spørgsmål som ejer af brændeovn og almen forbruger er, hvorvidt man skal købe pejsebrænden på nettet eller købe det hos de fysiske butikker. Og det korte svar på dette spørgsmål er, at det er langt mere anbefalingsværdigt at købe pejsebrænden hos webshops på internettet end hos de fysiske butikker. Dette skyldes to ting:

  • Priserne på pejsebrænde på nettet i forhold til de fysiske butikker er generelt lavere. Det skyldes formentlig, at disse webshops har langt færre omkosninger end de fysiske detailforretninger.
  • Hvis du køber pejsebrænde hos de fysiske butikker skal man ofte selv transportere det hjem til ens bopæl. Det kan være enormt besværligt – Især hvis man har købt meget brænde og ikke har nogen trailer til bilen. Webshops, derimod, leverer ofte brænden direkte til din hoveddør – dette kræver naturligvis også, at der betales ekstra i leveringen. Men f.eks. har Webshoppen Braendebixen.dk lavet en ordning, hvor at de sender brænden gratis ved køb af to paller eller derover.

 

No comments yet.

Skriv et svar