Sekundær

Postkasse – Læs om lovgivning og se udvalget af postkasser og pakkepostkasser

Den 1. januar 2012 trådte den nye postkasse lov i kraft, hvilket betyder, at alle helårsboliger skal have deres postkasse opstillet i skellet ud mod den nærmeste offentlige vej, hvis de ønsker at få post som normalt. Er du derfor en af de, som har postkassen opstillet ved huset, eller blot har en brevsprække ved hoveddøren, er der behov for at få anskaffet sig en ny postkasse.

Der findes et stort udvalg af både praktiske og elegante postkasser i flotte farver på nettet. I denne artikel vil vi udover at give et overblik over hvilke varianter af postkasser der findes, også give vejledning omkring opsætning af selve postkassen, og information om de givende lovgivninger og regler på dette område.

Postkasse love og regler – Krav til placering og højde af postkassen

paragrafDen 1. januar 2012 trådte ændringer i postkasselovgivningen i kraft, hvilket betyder en række ændringer i forhold til kravene omkring placering og højde af postkassen. Det betyder, at man ikke blot kan have en brevsprække i hoveddøren længere. Herunder kan du læse om lovkravene:

  • Alle helårsboliger – uanset byggeår – skal have deres postkasse opstillet i skellet ud mod den nærmeste offentlige vej.
  • Brevspækken, dvs. det sted brevet smides ind, skal være mellem 100-120 cm høj. Bid mærke i at der altså ikke er tale om hele postkassen som skal overholde disse højdekrav men blot brevsprækken.
  • Er du gangbesværet, eller lider du på anden måde af fysisk eller psykisk handicap, kan du ansøge om dispensation hos kommunen, og herefter afgør de, hvorvidt du kan få posten leveret direkte til hoveddøren. I tilfælde af at kommunen giver dispensation, sørger de for at underrette Post Danmark for at sikre, at du får alt posten.
  • Bor du i etageejendom (dvs. lejlighed) er den nye postkasselovgivning ikke relevant for dig, da alle etageejendomme i forvejen har flyttet brevkasser til stueetagen.

Læs mere om lovgivningen omkring opstilling af postkasse, i PostDanmarks egen PDF-guide.

Wave postkasse 630 fra Mefa

me630sort_soelv500pixMefa er formentlig den mest populære producent indenfor postkasser i Danmark. Det skyldes måske deres flotte og simple designs, deres gode kvalitet og sidst men ikke mindst deres gode kundeservice.

Deres absolut mest populære produkt er Mefa Wave. Denne postkasse er udover det funktionelle design utrolig flot. Den kan hænge de fleste steder, da designet er meget universelt og passer til næsten hvilket som helst hjem. I postkassen er der indbygget og sikker lås, således at du er sikker på at det kun bliver dig som får glæde af brevene. Postbuddet behøver således kun at åbne den øverste del af postkassen for at smide breve ned, mens at du med den korrekte nøgle kan åbne postkassen og modtage posten.

Få 58% rabat på Wave postkasse hos 10-4.dk. Klik her for at gå til tilbuddet

Grunden til at dette produkt hedder “Wave” skyldes måske den finurlige bølge, som består af metal materiale, mens resten af produktet består af en mørk farve.

Wave postkasse kan uden tvivl fuldende den ellers så flotte indretning du måtte have i din bolig. Postkassen er jo blandt andet noget af det første besøgende og gæster kommer til at se, og ligeledes det sidste inden de forlader jeres hjem, så med Wave postkasse kan indretningen fuldendes.

Og lige nu kan du få 58% rabat på Wave postkasse hos 10-4! Den oprindelige pris er 1679,- kroner, mens den nu er faldet til 699,- kroner! Køb Wave postkasse med tilbud her.

Hazel pakkepostkasse fra Mefa

pakkepostkassePost Danmark har lavet en ordning ved navn modtagerflex, som betyder, at du som privatperson kan modtage pakker selvom du ikke er hjemme, såfremt du har en pakkepostkasse. Det er en genial løsning, da de færreste er hjemme mellem 11.00-14.00 (hvilket ofte er de tidspunkter postbuddene er ude på), og det kan være tidskrævende derfor at skulle på posthuset.

Køb Mefa pakkepostkasse hos 10-4.dk – du sparer 52%!

Hazel pakkepostkasse er det første skud fra den ellers så populære producent af postkasser, Mefa. I stedet for blot at have en postkasse for post, kan man med Hazel pakkepostkasse også modtage pakker sammen med de små breve og konvolutter. Pakkepostkassen har en forholdsvis stor kapacitet, helt præcist 45 liter, hvilket betyder, at der både er plads til store og små pakker og naturligvis også breve.

Postbuddet behøver blot at åbne den øverste låge på Hazel. Herefter er der et område for breve, hvorfra brevene naturligvis skal kommes ned, mens der er et område for pakker hvor store eller små pakker kan komme ned. Hazel sortere selv i breve og pakker hvilket betyder, at breve lægger på én hylde, mens pakker lægger på den anden.

Hazel åbnes med en traditionel nøgle som medfølger når du modtager pakkepostkassen. Hazel er en utrolig sikker pakkepostkasse idet at sikkerhedslåsen er lavet af Ruko, som er et kendt firma indenfor låse. Låsen er tæt på umulig at brække op, netop fordi at Hazel er beregnet til at have dyrebare pakker, som bare ikke må forsvinde. Hvis man ønsker at omstille låsen er der naturligvis også mulighed for det – på den måde kan man eksempelvis omstille låsen til hoveddøren, så nøgler som åbner hoveddøren også kan åbne pakkepostkassen.

Postkassestandere

Mefa Easy mountingDen ideelle og letteste løsning i forhold til montering af postkassen vil naturligvis være at postkassen kan monteres på noget – eksempelvis en mur, en væg eller et stakit. Men desværre er der ikke mulighed for dette alle steder, og her kan en postkassestander være meget nyttig. En postkassestander kan graves ned i jorden, og gøres det ordentligt, står den som regel stabil og sikkert i alt slags vejr.

Se hele udvalget af Postkassestandere hos 10-4.dk

Me-fa easy mounting er formentlig dem mest populære postkasssestander. Den er utrolig stabil og let at montere, da den har to meget solide og brede fødder. Køb Me-fa easy mounting hos 10-4.dk hvor du sparer 13%!

Amerikansk postkasse

Amerikansk postkasseVi kender dem alle – disse romantiske og flotte postkasser, som alle garanteret har set i de amerikanske film. En Amerikansk postkasse er ofte opbygget af selve postkassen, som ofte er længere end normale. Breve, kurverter og pakker kan det ellers så flotte postbud ligge ind i postkassen. Derefter hiver postmanden det røde flag op, for at indikere at der er kommet ny post.

Den amerikanske postkasse er meget romantisk og flot, men mindre funktionel idet at der ofte ikke medfølger nogen lås i denne postkasse. Det betyder, at folk kan stjæle posten ligeså let som at postbudet kan indlægge posten. Den amerikanske postkasse forekommer ikke mange steder i Danmark, netop fordi den er knap så funktionel – man ser det dog nogle steder, og passer den amerikanske postkasse med den øvrige stilart i din bolig, er det absolut anbefalingsværdigt at anskaffe sig en.

No comments yet.

Skriv et svar