Ukrudt mellem fliser - Sådan fjerner du ukrudtet nemt og hurtigt

Ukrudt mellem fliser – Sådan fjernes ukrudtet nemt og hurtigt

Et problem som de fleste boligejere ofte bakser med, er ukrudt mellem fliserne. Ukrudt mellem fliserne er efterhånden blevet en naturlig del af fliserne, og det er død irriterende, da den ellers så flotte flise belægning fuldstændig kan blive ødelagt af grim ukrudt, mos og græs mellem fliserne. De fleste begiver sig i kast med giftige og farlige ukrudtsfjernelsesmidler når de vil have fjernet den uønskede ukrudts vækst, men der findes andre midler som er mindst ligeså effektive, og som naturligt fjerner ukrudt mellem fliserne. I denne artikel vil vi præsentere dig for de mest effektive metoder.

Ukrudtsbrænder med gas

UkrudtsbrænderEn ukrudtsbrænder er absolut den mest effektive måde at fjerne uønsket ukrudt på. Du behøver hverken ligge ned på alle fire når du fjerner ukrudtet, eller at være bekymret for, at du nu har forgiftet jorden med farlige kemikalier for at fjerne ukrudtet. Ukrudtsbrænderen brænder nemlig effektivt ukrudtet væk, og sørger for, at også ukrudtsrødderne bliver brændt, således at ukrudtet ikke genopstår kort tid efter du har fjernet det.

Årsagen til, at ukrudtsbrændere er ekstremt effektive hvad angår fjernelse af ukrudt er, at brænderen springer plantens celler således, at planten ikke vil kunne holde på vand længere. Det resultere i, at ukrudtet efter blot kort tid vil tørre ud.

Selvom ukrudtsbrænderen er forholdsvis let at bruge, misforstår nogle desværre, hvordan den skal bruges. Bladende som du vil brænde (dvs. ukrudtsbladende) skal kun svitses i kort tid, og således ikke brændes helt ned til jorden. Det skyldes, at det kun er nødvendigt at svitse dem, da planten derefter dør af sig selv ved udtørring.

Hvor ofte du skal bruge ukrudtsbrænderen mellem fliserne afhænger lidt af smag og behag. Nogle kan lide, at holde haven, og i dette tilfælde fliserne, så pæne så muligt, mens andre godt kan nøjes med, at gøre det i lidt mindre grad. Men som udgangspunkt bør ukrudtsbrænderen tages i brug minimum én gang hver 6. uge året rundt. Dertil kommer, at der i visse perioder på året (typisk foråret) er ekstra vækst for ukrudtet, hvorfor man naturligvis skal gøre det oftere i denne periode, for at holde fliserne flotte.

Man siger, at man kan vælge mellem to typer ukrudtsbrændere: henholdsvis store, profesionelle ukrudsbrændere og mindre, håndholdte ukrudtbrændere. Hvilken en af de to typer du skal vælge, afhænger af, hvor meget ukrudt du skal fjerne. Har du en stor have med mange fliser, kan det bedre betale sig at købe en af de store. Generelt er det også langt lettere og hurtigere at fjerne ukrudtet med den store.

Roundup Gel ukrudtsmiddel

Roundup gelRoundup er et populært ukrudtsmiddel, som bruges til at dræbe ukrudt eller andre uønskede planter i haven. Fordelen ved at bruge et ukrudtsmiddel fremfor eksempelvis selv at grave ukrudtet op, eller at brænde det med en ukrudtsbrænder er, at det er afsindig let. Man påfører blot noget Roundup, og så dør planten af sig selv ganske glidningsfrit.

Det fungerer ved, at du blot påfører lidt Roundup på plantens blade eller stængler, hvorfra giften transporteres rundt i hele planten og dør ud.

Mange tror fejlagtigt, at ukrudtsmidler er skadelige for miljøet. Og det er også tilfældet hvis det er i store mængder. Men når man bruger Roundup (som i øvrigt er et meget mildt ukrudtsmiddel) i så små mængder som der anbefales, er det intet problem. Faktisk er Roundup så mildt et ukrudtsmiddel, at der efter blot 10 dage kan plantes nye planter det selv samme sted, man har brugt Roundup. Det er måske et bevis på, at Roundup ikke er så slemt endda 😉 .

Roundup kan købes forskellige steder på nettet. Vi anbefaler, at man køber det hos 10-4.dk byggemarked, da det er et godt Roundup produkt de har der, og da prisen er meget billig. Køb Roundup Gel købes billigst hos 10-4.dk for blot 139,- DKK her.

Skriv en kommentar