Sekundær

Dyknagle – Læs mere om brugen af dyknagler her og se udvalget

Dyknagle i praksis. Foto: Bolius.dk

Dyknagle i praksis. Foto: Bolius.dk

Sømhoveder i gulvet kan have et smukt og traditionelt look i et klassisk bræddegulv. Men i nogle tilfælde skal sømmene helst være helt nede i gulvet, for at det kan give et pænt og æstetisk resultat. Det kan eksempelvis være hvis man benytter dykkere til at holde gulvet fast med. I dette tilfælde er det svært at banke dykkerne helt ned i gulvet samtidig med at få et pænt resultat med en hammer. Men hvordan opnås dette mon? En dyknagle er det perfekte valg, og i denne artikel vil vi kigge nærmere på udvalget af dyknagler samt hvad de reelt kan gøre.

Hvad er en dyknagle?

Når man bruger en dyknagle i sit tømrearbejde, er det ofte for at opnå et pænt resultat med de søm eller dykkere man benytter. I visse tilfælde er en traditionel hammer ikke nok til at banke søm eller dykkere (en tyndere type søm) tilstrækkeligt ned under overfladen af brædderne. Og i dette tilfælde er der behov for en dyknagle, som kan skjule sømhovederne.

Hvordan bruges dyknaglen?

Det gælder i høj grad om at bruge sin logiske sans når man skal til at bruge dyknaglen. Det er faktisk forholdsvist intuitivt når du skal til at bruge den – det eneste du skal bruge er en almindelig hammer.

Dyknaglens spidse ende sættes på sømmets eller dykkerens hoved, hvorefter man med hammeren banker på den firkantede eller tykke ende af dyknaglen. Dyknaglen sættes med den spidse ende på sømmets (dykkerens) hoved, og med en hammer bankes på den firkantede ende, indtil tilstrækkelig dykning er opnået.

Udvalget af dyknagler på nettet

Du kan naturligvis købe dyknaglerne i de fysiske detailforhandlere, men de er generelt dyrere end de man kan købe på nettet – også selvom det er den selvsamme model man køber. Årsagen skyldes sansynligvis, at detailforhandlere har flere udgifter end hvad webshops på nettet har. På den måde sparer du som forbruger penge på dit næste køb af dyknagler, hvis du køber det på nettet. Vi vil nu præsentere dig for udvalget af dyknagler vi har fundet på nettet:

Dyknagle gul Staco dyknagle 0,8mm er en smart lille dyknagle, som udover naturligvis at have selve metal dyknaglen også besidder et gummihåndtag. På den måde undgår du at få vabler selvom du arbejder med dyknaglen til daglig.

Køb Staco dyknagle 0,8mm her

1404543-1-c-1381515245Staco dyknagle 1,6mm er af samme mærke og model som overstående. Forskellen er, som du måske har bemærket, at denne dyknagle er 1,6 mm. Den er altså dobbelt så bred som overstående.

Køb Staco dyknagle 1,6mm her

1404544-1-c-1381515245Staco dyknagle 2,4mm samme model som overstående. Men igen, dobbelt så bred som overstående, hvilket kan være nyttigt, hvis du ønsker en bred flade at kunne hamre på.

Køb Staco dyknagle 2,4mm her

1404545-1-c-1381515246Staco dyknaglesæt med 3 dele er uden tvivl det mest anbefalingsværdige køb du kan foretage dig. Hvis du er i tvivl om hvilket dyknagle du kommer til at bruge, kan du købe hele sættet, hvor alle størrelser er inkluderet. Udover at du på den måde har alle 3 dyknagler, så sparer du også en masse penge ved dette køb. Derudover er alle 3 dyknagler af forskellige farver, så du kan altid kende forskel ved at kigge på farven.

Køb Staco dyknaglesæt her

No comments yet.

Skriv et svar