Sekundær

Hækkeklipper test 2016 – 6 gode modeller til haven

hækkeklipning

Nu er foråret snart på vej, og det betyder at planter og især hække vokser endnu hurtigere. Derfor er en havesaks ikke altid nok. Med en hækkeklipper går det væsentligt hurtigere at klippe hækken, og resultatet bliver som regel meget pænere, da hækkeklippere er gode til at klippe lige. Er du garderet med diverse redskaber inden foråret for alvor går igang? Hvis ikke, så læs med og se testen af de 6 gode modeller til haven.

Bosch Akku AHS 48-20 er en suværen og opdateret testvinder

Bosch Akku AHS 48-20 Pris:

Testvinder i havemagasinet Gør Det Selv fra 2015

I 2015 udgav havemagasinet Gør Det Selv en test af hækkeklippere. Her vandt hækkeklipperen ved navn Bosch AHS 48 Li. Nu har producenten Bosch taget til genmæle og lavet en endnu bedre og mere fleksibel hækkeklipper ved navn Bosch AHS 48-20 Li.

Let og fleksibel

En af de ting, der især adskiller AHS 48-20 Li fra øvrige hækkeklippere, er dens lette og fleksible design. Selve maskinen vejer nemlig kun 2,2 kg, hvilket gør den let at manøvrere selv i de mest komplekse positioner.

Ledningsfri med høj batteritid

Derudover er Bosch AHS 48-20 Li ledningsfri. Det gør, at du slipper for at tænke på forlængerledning og overklippede ledninger. Med en batteritid på hele 50 minutter slipper du også for at tænke for opladning efter alt for kort tid.

Sammen med den lave vægt, den høje batteritid og den relativt økonomiske pris, vinder Bosch AHS 48-20 Li prisen for den bedste hækkeklipper.

 • Ledningsfri
 • 2 års garanti
 • Lydniveau (dB): 87 dB
 • Arbejdsbredde: 48 cm
 • Vægt: 2,2 kg
 • Køretid: op til 50 minutter

Kraftfulde Bosch AHS 54-20 Li er testvinder i Politikens test

En anden god kandidat, endnu engang fra Bosch, er Bosch AHS 54-20. Denne model er ganske vist en anelse tungere end Bosch AHS 48-20. Til gengæld får du en langt mere kraftfuld hækkeklipper med et batteri på hele 36V.

Ingen ledninger og høj batteritid

Ligesom Bosch AHS 54-20 er Bosch AHS 54-20 ledningsfri, hvilket giver den ultimative fleksibiltet, når du vil nå den yderste del af haven. Ligeledes får du, til trods for den høje ydeevne, hele 50 minutters batteritid.

Skarpe knive og veludviklet teknologi

Med en diamantsleben knivlængde på 54 cm og en knivafstand på 20 mm opnår du det absolut bedste klipperesultat. Ligeledes sikrer den smarte “Anti Blocking system” dig kraftfulde snit og ubesværet hækkeklipning. Nedenfor kan du se hvad brugere og eksperter skriver om Bosch AHS 54-20 Li.
Kundeanmeldelser - hvad siger købere til Bosch AHS 54-20?

Bosch AHS 54-20 scorer gode anmeldelser hos køberne. Her er, hvordan en af anmeldelserne lyder.

 • Tip: tryk på plusset for at åbne den enkelte sektion.
Kundeanmeldelser hos Renthjem.dk
Bosch kundeanmeldelse

Testvinder hos Politiken
Politiken lavede ligeledes en test af hækkeklippere fra 2012, hvor Bosch AHS 54-20 Li bliver testvinder. Du kan se testen her (kræver abonnement).

 • Ledningsfri
 • 2 års garanti
 • Lydniveau (dB): 84
 • Arbejdsbredde: 54 cm
 • Vægt 3,5 kg
 • Opladningstid: 0,75 timer
 • Køretid: op til 50 min

Billig elektrisk hækkeklipper med ledning

7432290-1-c-1372938379

Her får du virkelig meget for pengene! Leder du efter en billig hækkeklipper med ledning er Boschs nye elhækkeklipper ved navn Bosch hækkeklipper 420W AHS 45-16 absolut det optimale valg. Taget prisen i betragtning får man meget styrke for pengene med denne hækkeklipper. Dette skyldes, at man med ledningen har mulighed for at tilføre mere strøm til maskinen - nemlig 420 Watt.

Maskinen er designet således, at man på trods af mange timers arbejde, ved hjælp af den optimale balance og ergonomi, stadig undgår arbejdsskader i form af ryg, skulder og læn. Der er taget højde for alle de arbejdsstillinger man kommer til at stå i, når man arbejder med maskinen, og er derfra specielt designet til dette.

Ønsker du derfor en maskine hvor du får meget for pengene, er Bosch elhækkeklipper maskinen du leder efter! Den koster blot 339,- kroner hos 10-4.dk.

Testvindende hækkeklipper er stærk

BOSCH AHS 54-20 LI 36VBosch akku hækkeklipper AHS 55-20 LI 18V er en af de testvindende hækkeklippere i Politikens hækkeklippertest. Det er en stærk maskine som kan klippe igennem det meste med dets 540 mm. knivlængde og 20 mm. snitstyrke. Og så er den i øvrigt batteridrevet. Der er både fordele og ulemper ved at den er batteridrevet. På den ene side betyder det, at du ikke behøver at tænke over forlængerledninger eller hvorvidt du kan nå ud i hjørnerne i din have - det vil aldrig blive et problem når den er batteridrevet. Til gengæld begrænser batteriet også hvor lang tid du kan arbejde. Batteriet i Bosch AHS 54-20 LI 36V kan desværre kun arbejde i 50 minutter, og så skal den genoplades. En løsning på den problemstilling må være, at man klipper hækken i 50 minutter, genoplader, arbejder med andet i haven og bruger den igen når den er genopladet.

Bosch akku hækkeklipper AHS 55-20 LI 18V købes billigst hos 10-4.dk for 1399,- DKK her.

Tekniske detaljer:

 • Batterispænding: 18 V
 • Ladetid: 45 min.
 • Batteridriftstid: 50 min.
 • Knivlængde: 540 mm
 • Snitstyrke: 20 mm
 • Slagantal, ubelastet: 2.000 omdr./min.
 • Vægt: 3,5 kg
 • "Anti Blocking"-system

Politiken skriver bl.a. om modellen:

"Lidt tung, men ligger godt i hænderne. God og stærk. Klipper stille og roligt igennem alt."

Batteridrevet hækkeklipper - B&D 50cm GTC1850L 18V

7427789-1-c-1372936650B&D GTC1850L hækkeklipper er fra en ny producent - nemlig B&D. Her får man virkelig en hækkeklipper med stort batteri og kraftig skæreevne. Det faktum at hækkeklipperen er batteridrevet, betyder, at du får langt mere bevægelsesfrihed, hvilket eliminerer både frygten og risikoen for at skære endnu en forlængerledning over.

Der er ingen tvivl om, at knivbladene på denne hækkeklipper er af god kvalitet. Der er en 15 mm knivafstand, hvilket betyder at små og middeltykke grene skæres optimalt - det er også typisk sådanne grene som findes i en almindelig hæk. Derudover er knivene laserskåret og slebet til med diamanter som sikrer ideel skarphed.

Håndholdt hækkeklipper - Bosch akku multiklipper

Har du meget få mængder hæk i din have, og ønsker du blot at tage de store mængder hæk med en havesaks og tilrette og finpudse hækken med en håndholdt hækkeklipper, er Bosch multiklipper det ideelle valg. Bosch multiklipper er en ganske let (vejer kun 550 g!) og kompakt hækkeklipper som bliver drevet af et genopladeligt batteri. Bosch har i denne hækkeklipper inkluderet et "Anti Blocking-system", som sikrer at multiklipperen forsætter sit arbejde hvor de fleste ville sige stop.

Selvom Multiklipperen ganske vist kun kan klippe i 50 minutter, ligger batteriladetiden på kun 3,5 timer, hvilket betyder, at den hurtigt er færdig med at oplade. Bosch akku multiklipper kan købes for kun 499,- kroner hos 10-4.dk.

Ønsker du herudover at nå længere op end hvad din højde rækker til, kan du købe en såkaldt teleskopstang, som du kan påsætte på den håndholdte hækkeklipper, hvorefter du kan klippe hække som er højere end dig - helt uden en stige!

Nå hækkens top med Gardena Highcut 48

Selv om Gardena Highcut 48 ikke har vundet nogen priser eller tests, får den rigtig gode anmeldelser blandt køberne. Ligeledes er den enormt funktionel og praktisk med bl.a. en 90° roterbar sværdenhed.

Nå hækkens top

Har du høje hække, er Gardena Highcut 48 et must-have. Det skyldes, at den både kan bruges som en helt almindelig hækkeklipper, men med få justeringer får du mulighed for også at klippe toppen af din meterhøje hæk.

Klip også de tykkere grene

Gardena Highcut 48 giver også mulighed for at klippe de lidt tykkere grene med en tandåbning på 27 mm og 550 watt motor.

Ergonomisk og billig benzinhækkeklipper

TEXAS HSL 260 benzinhækkeklipperBenzinhækkeklipper kan også være et solidt alternativ til både batteridrevet og ledningdrevet maskiner. Problemet med de fleste benzinhækkeklipper er blot, at de fleste er både dyre og tunge. Det har det amerikanske mærke Texas heldigvis rådet bod på med Texas HSL260. Modellen har et dobbeltsidet sværd, som har en længde på 650 mm. og klipper grene med op til 22 mm. i diameter. Det her er absolut en solid maskine, som burde kunne klare de fleste opgaver - endda klare den forvoksede hæk bagerst i haven. Og så er den endda forholdsvis let i forhold til andre benzindrevne modeller, som sikrer, at du kan arbejde i flere timer. Den kan købes hos forhandleren selv (hvilket sikrer den laveste pris) for blot 1399,- kroner hos Texas.dk her, hvilket inkluderer gratis fragt.

Ergonomiske Hitachi CH 50EA3 med drejbart håndtag

Hitachi CH 50EA3Endnu en benzinhækkeklipper ved navn Hitachi CH 50EA3 fra producenten Hitachi Power Tools - men denne gang endnu mere fokus på ergonomi! Med en kampvægt på 4,3 kg og en cylindervolumen på 21,1 CC er den relativt lille, og så har den desuden en række Hitachi-teknologier, som gør den nem, smart og ergonomisk at bruge.

Blandt Hitachi-teknologier kan bl.a. nævnes Quick-Twist håndtaget, som gør, at håndtaget kan drejes i fem forskellige positioner. Det sikrer godt greb om maskinen, høj ergonomi og at du kan klippe hækken fra alle positioner, så du får det perfekte tilklipningsresultat.

Solid, god maskine for de som hurtigt bliver træt af at stå i samme arbejdsposition, og som vil have det perfekte resultat. God til mellem- og store tilklipningsopgaver. Fås hos Huskhaven.dk for 2735,- her inkl. fragt.

Forhandlere af hækkeklippere

Der findes mange forhandlere af hækkeklippere - især på nettet. Mange af disse forhandlere arbejder også med tilbud, hvilket kan være ganske glimerende, hvis du er på jagt efter det. Herunder vil vi liste gode forhandlere af hækkeklipper og deres kategoriside:

 • 10-4.dk - her har de mange tilbud på klippere og nogle af de bedste priser på markedet; klik dig ind og se nogle af dem.
 • Texas.dk - er selv producenter af gode hækkeklippere.
 • Huskhaven.dk - glimrende udvalg af benzinhækkeklipper; dog i den øvre prisklasse

Benzindrevet, batteridrevet eller med ledning?

Før at du beslutter dig for at købe en hækkeklipper, skal du naturligvis også have klargjort med dig selv hvorvidt du ønsker en hækkeklipper som er benzindrevet, batteridrevet eller med ledning. Alle tre løsninger har deres fordele og ulemper, og i denne sektion vil vi gennemgå hver enkelt løsning, for at give et overblik over hvilken der passer bedst til jeres behov.

En benzindrevet hækkeklipper er meget praktisk og fleksibel, i og med at du ikke behøver at tage hensyn til den bagvedfølgende ledingen, som konstant følger dig, samtidig med at klipperen ikke behøver batteri som tit og ofte skal udskiftes. Det eneste den benzindrevede hækkeklipper kræver er selvsagt en sjælen opfyldning af benzin - og her er altså tale om 3-4 timers brug før opfyldning, afhængig af kvaliteten af den hækkeklipper du har. Derudover er de benzindrevede hækkeklippere væsentlig kraftigere end de andre. Det er en fordel hvis du har store mængder hæk, mens det er knapt så interessant hvis du har tætte naboer som helst ser sig foruden høj støj og larm.

Ulempen ved en benzindrevet hækkeklipper er, at den oftere end de andre løsninger kræver reperation. Fordi den er benzindrevet, er den væsentlig mere teknisk kompleks end de andre, og går derfor tiere i stykker. Derudover er de benzindrevede hækkeklippere ofte dyrere end andre hækkeklippere - du får generelt ikke en ordentlig hækkeklipper til under 1000-1500 kroner, og det er måske endda en tand for lavt sat.

En batteridrevet hækkeklipper er en tand mindre praktisk end den benzindrevede, men til gengæld er den mere pålidelig. En opladning af batteriet kan variere alt mellem 2-3 timer afhængig af batteriets kvalitet. Den kan bruges i cirka 50-60 minutter, før en ny opladning kræves. Det kan ganske vist være vældig irriterende, især hvis man ikke er færdig med havearbejdet på det tidspunkt. Men det er desværre de vilkår man må klare sig under, når man vælger en batteridrevet hækkeklipper.

Til gengæld er den batteridrevende hækkeklipper en tand mere pålidelig end den benzindrevende. Den kræver ikke nær så mange reperationer som den benzindrevende, og gør den i så fald det, er det noget som de fleste relativt let kan ordne selv. En batteridrevet hækkeklipper kan fås fra alt mellem 500-800 kroner og opefter.

Elektrisk hækkeklipper med ledning er nederst i rangstigen hvad angår styrke. Den er ikke nær så kraftfuld som en benzindrevet hækkeklipper, og vilkårene for at bruge denne hækkeklipper er som sagt ikke særlig praktiske - du er nød til at have en ledning bag dig hele tiden og ikke mindst sørge for at du ikke kommer til at klippe den over.

En hækkeklipper med ledning er som regel det populæreste valg, når man skal investere i en hækkeklipper. Dette skyldes måske, at folk generelt ikke har behov for en specielt kraftfuld eller praktisk hækkeklipper, da de ikke har særlig meget hæk som skal klippes. Derudover skal det jo også tilføjes at de benzindrevende hækkeklippere ofte kun bliver brugt at professionelle eller folk med en meget stor have.

En hækkeklipper med ledning kan fås fra alt mellem 300,- kroner til flere tusinde. Prisen variere således meget. Husk også at tage med i dine beregninger at forlængerledninger ofte ikke er inkluderet i prisen, hvorfor du også skal anskaffe en forholdsvis lang forlængerledning.

Den gode hækkeklipper

Ovenfor har vi givet forslag til gode hækkeklippere, som ifølge vores test er de bedste på markedet lige nu. Men ønsker du af den ene eller anden årsag selv at gå ud og købe en hækkeklipper, anbefaler vi at du ser nedstående liste, med krav du bør have til din næste hækkeklipper.

Ergonomi og balance

Når man endelig beslutter sig for, at man vil se at få gjort noget ved den skrækkelige hæk, som naboen bliver ved med at brokke sig over, skal man naturligvis ikke blive forhindret i at arbejde langt ud på dagen blot fordi man får ondt i ryg, skulder eller læn. Derfor er det vigtigt at man køber en hækkeklipper som både har ergonomien og balancen i orden og som vigtigst af alt tager hensyn til de mange anstrengende arbejdsstillinger man kommer til at udsættes for, når man skal klippe hækken.

Det er selvfølgelig ikke nok at producenten blot skriver at ergonomien og balancen er i orden på produktbeskrivelsen. Du skal også sørge for, at man kan få nogle ordenlige greb på maskinen, så man eksempelvis kan vende maskinen horisontalt uden at anstrenge sig, når man arbejder.

Batteridriftstid og batteriladetid

Denne sektion er selvsagt ikke særlig relevant for de som ønsker en benzindrevet maskine eller en med direkte ledning, men mere tildelt de som ønsker en batteridrevet hækkeklipper. Det kan være dødirriterende hvis maskinen løber ud for strøm efter blot en halv time, hvorefter du skal vente et halvt døgn før at den er klar igen - så kunne du ligeså godt lade være. Derfor er det elementært vigtigt at få en maskine med et ordentligt batteri som kan holde længe og lade hurtigt op. Alt batteriladetid over 5 timer samt batterilevetid under 40 minutter kan ikke anbefales.

Producent

Det kan generelt anbefales kun at købe en hækkeklipper hos producenten Bosch. Bosch er en velkendt og populær producent indenfor alt elektrisk værktøj og haveredskaber, formentlig grundet deres gode kvalitet og pålidelige garanti. Hold dig derfor altid til Bosch - dette gælder ikke kun hækkeklippere men alle elektriske redskaber generelt!

2 Svar til Hækkeklipper test 2016 – 6 gode modeller til haven

 1. Katja 8. januar 2014 at 15:58 #

  Hvad med hækkeklipperen på benzin? Kan man slet ikke købe sådan en?

  • Hannah T. Bertelsen 8. januar 2014 at 16:04 #

   Hej Katja,
   Jo, man kan naturligvis stadig købe en benzindrevet hækkeklipper. Årsagen til at vi ikke har valgt at inkludere en konkret anbefaling til en benzindrevet hækkeklipper skyldes, at vi mener at de, som stadig findes på markedet, er uopdateret, og generelt kan vi ikke stå indenfor dem.
   Bosch og andre store producenter har valgt at gå væk fra benzinmotorer, og fokuserer nu mere på de batteridrevene. Derfor kan vi bedst anbefale, at du køber en batteridrevet hækkeklipper.

   Mvh.

Skriv et svar