Sekundær

Værkstedsindretning – 5 møbler som gør din indretning i værkstedet mere praktisk

Værkstedsindretning

Rodet og uoverskueligt – Sådan ser dit værksted måske også ud. Men det er der heldigvis råd for.

Værkstedet er for mange mænd dét lokale i huset, som er det vigtigste. Det skyldes måske, at det er her man kan have sin manddom i fred, mens at et godt værksted giver lysten til at kaste sig over ethvert gør-det-selv projekt. Men dit værksted er garanteret ikke som man ser dem på gør-det-selv TV-programmerene. Det roder, og ethvert projekt kan virke uoverskueligt når man ikke ved hvor halvdelen af ens værktøjer ligger. Men det er der heldigvis råd for: i denne artikel vil vi beskrive, hvordan du kan gøre dit værksted mere overskueligt og praktisk.

Værktøjstavle

VærkstedstavleI stedet for at værktøjet skal ligge og flyde på reolen, hvor det er svært at få overblik over sit værktøj, er det meget nemmere at hænge det op på en værktøjstavle, så du har et komplet og overskueligt overblik over dit værktøj. En værktøjstavle er et fast inventar som ethver ordentligt værksted bør have.

Køb Værktøjstavle til værkstedet hos 10-4.dk

Hos 10-4.dk kan du finde smarte og praktiske værktøjstavler, som passer perfekt til ophæng af værktøj. Producenten af denne værktøjstavle er Raaco, som er et kendt brand indenfor opbevaring af værktøj. Med denne værktøjstavle får du ikke alene en flot værktøjstavle, med huller, som gør det nemt at skrue diverse værktøjsclips og værktøjskroge på. I pakken medfølger også en række værktøjskroge og værktøjsclips, som nemt påsættes på tavlen, og som gør det nemt at placere divserse værktøj. Værktøjskrogene og værktøjsclipsne skrues blot i de små huller som er i værktøjstavlen.

Raaco værktøjstavle kan købes hos 10-4.dk for 350,- kroner – det er den billigste pris vi har fundet på dette produkt.

Vægpanel

Vægpanel til værkstedetSmå skruer og PVC-rør ligger måske og flyder i reolen på værkstedet – men hvad skal man mon gøre med dem? Du får måske lyst til bare at smide dem ud, fordi de i mellemtiden blot fylder. Men lad være med det! For diverse små skruer, rør og andet kan hurtigt blive værdifulde til dit næste projekt. I stedet bør du anskaffe et vægpanel, hvor du i små skuffer kan opbevare de små skruer.

Køb Raaco vægpanel hos 10-4.dk her

Raaco vægpanel er perfekt til netop dette. Vægpanelet kan let skrues op på din væg i værkstedet, og består af 12 åbne skuffer, hvor du kan placere forskellige søm, skruer, rør og andet.

Den kan købes hos 10-4.dk for 260,- kroner, og fås i målene 520 x 440 mm.

Værkstedsreol

VærkstedsreolEt værksted skal naturligvis også have en reol, hvor at de større elværktøjer kan opbevares. Men hvilken skal man vælge, og hvor stor skal den være? Jo, først og fremmest må reolen under ingen omstændigheder være lavet af organisk materiale (dvs. træ eller noget lignende). Dette skyldes, at der meget nemt gror skimmelsvamp i en reol som er lavet af træ – især hvis reolen befinder sig i et fugtigt miljø, som en værkstedskælder jo er – hvilket i sidste ende betyder, at reolen bliver rådden.

Køb Raaco værkstedsreol med 4 hylder hos 10-4.dk her

Køb i stedet en reol lavet af metal – det er det eneste som fungere ordentligt. Det skyldes disse ting:

  • Der kan ikke gro skimmel eller andre svampformer i metal
  • Metal rådner ikke
  • Metal er generelt meget solidt, og kan derfor holde til det meste

Køb derfor for guds skyld en værkstedsreol lavet af metal. Vi anbefaler at du køber Raaco værkstedsreol med 4 hylder. Den er lavet af metal og den ophøjede tilstand betyder, at intet af dit værktøj lider, hvis der skulle opstå vandskade. Læs mere om oprydning af computeren her.

Værkstedskasse

Værkstedskasse med værktøj inkluderetEn af de populæreste måder at opbevare sit værdifulde værktøj er en værkstedskasse. En værkstedskasse kan man sammenligne med en stor værktøjskasse på hjul. Der findes et stort udvalg af værktøjskasser men et knap så stort af værkstedskasser, da de ofte er dyre at producere. Til gengæld får du det fulde overblik over dine dyre værktøjer, med en værkstedskasse: du låser blot værkstedskassen op, og hiver en af skufferne ud, hvorefter du kan vælge hvilket værktøj du vil bruge.

Du kan læse mere om værkstedskasser i vores artikel her

En værkstedskasse er naturligvis ikke særlig praktisk at flytte rundt andre steder end værkstedet, først og fremmest fordi den er tung, og fordi den hverken har håndtag eller bærerem. Til gengæld har den hjul den kan kører rundt på, og du kan derfor let flytte værkstedskassen rundt i værkstedet afhængig af hvor du skal bruge dit værktøj.

Yderligere udvalg af værkstedsindretning

Vi har i denne artikel kun nævnt nogle af de møbler som kan give en bedre værkstedsindretning for dig. Men der findes mange flere møbler, som kan gøre værkstedet overskueligt for dig.

Hos 10-4.dk kan du se hele udvalget af møbler til værkstedsindretning – klik her

No comments yet.

Skriv et svar