De 9 bedste hæve- sænkeborde ifølge forbrugerne i 2023

background Layer 1 Forbrugertest

De 9 bedste hæve- sænkeborde ifølge forbrugerne i 2023

Kan vi lære noget af nedlukninger og hjemmearbejde er det bl.a., at et godt hjemmekontor er alfa og omega for velvære og produktiviteten. Talrige studier har påvist de positive indvirkninger et hæve- sænkebord har på både sundheden og produktiviteten (mere om det nederst i artiklen).

Nedenfor finder du de 9 bedste hæve- sænkeborde. Modellerne er udvalgt baseret på køberanmeldelser, pris og samlet vurdering, og vi har gjort det nemt for dig at vælge et bord, der passer til dine behov.

Vi viser desuden, hvordan du – hvis du har hænderne skruet ordentligt på – kan bygge dit eget hæve- sænkebord ved at købe bordplade og hæve- sænkestel enkeltvis. Det er typisk billigere end at købe et samlet hæve- sænkebord og anbefales derfor til den prisbevidste forbruger.

Flotte og funktionelle Delta med kabelskjuler scorer gode kundeanmeldelser

 • Derfor: gode køberanmeldelser, kabelstyring og flot bordplade med mange funktioner
 • Pris: fundet til 7.085 DKK her

Delta er et hæve- sænkebord i dansk design, som har modtaget gode kundeanmeldelser. Delta er gennemtænkt, hvilket bl.a. viser sig i den smarte kabelløsning og kabelbakke, som medfølger. Muligheden for varierende arbejdsstillinger er gavnlig for både produktiviteten og dit helbred og er absolut essentiel på hjemmekontoret.

Hæve-sænkebordet er udført i en 22 mm MDF-plade med sort linoleum. Stellet fås i farverne sort, aluminium eller hvid. Bordpladen fås desuden størrelserne 80 x 120 cm, 80 x 140 cm, 80 x 160 cm eller 80 x 180 cm. Linoleum er et populært materialevalg til bordplader, da det har en smuk, mat overflade og samtidig er holdbart. Det klassiske og elegante look gør det let at integrere bordet i indretningen derhjemme, og funktionaliteten sikrer dig en lige så god ergonomi på hjemmekontoret som på arbejdspladsen.

Bordet betjenes på den intuitive og diskrete bordkontakt, og den velkørende motor fra Linak sikrer med soft start og stop en ægte kvalitetsoplevelse. Samtidig er motoren lydsvag.

Gode kundeanmeldelser

Dencons Delta hæve- sænkebord har modtaget gode kundeanmeldelser med en gennemsnitlig vurdering på 5 ud af 5:

Kabelløsning og kabelbakke medfølger

Som en del af et godt professionelt skrivebord, hører der også en professionel kabelløsning til. Det sikrer at skrivebordet altid ser pænt og ordentligt ud, uden kabler ud over der hele. Kabelbakken leveres i samme farve som stellet er valgt i.

Kabelbakken er særlig smart. Dels sikrer kabelskjuleren mod kabelrod, dels gør den det nemt at tilslutte den bærbare computer og gøre bordpladen ren.

Linaks Desk Control App hjælper dig med at huske de gode vaner. Kobler du dit hæve-sænkebord op til den gratis app, kan du få påmindelser om at rejse dig op, se statistikker over, hvor mange minutter du står om dagen, overvåge dit kalorieforbrug og meget andet.

Utallige tilpasningsmuligheder til en rimelig pris med InLine hæve- sænkebord

 • Derfor: rimelig pris og en masse muligheder for tilpasning af hæve- sænkebordet, så du får et skrivebord efter dine ønsker (størrelse, materiale, udseende mv.)
 • Pris: fundet til 3.250 DKK her

InLine-produktserien tilbyder flotte hæve- sænkeborde i kvalitetsmaterialer med mange forskellige tilpasningsmuligheder, så du kan sammensætte bordet efter dine ønsker. Det et meget stabilt elektrisk stel uden generende tværstang som mange billige stel har. Det gør, at man undgår at støde knæet og har fuld bevægelsesfrihed. Man kan forvente, at bordet og dets hæve- sænkefunktion vil holde i mange år uden problemer.

Stellet er fleksibelt og sammensættes med 120 – 200 cm bordplader. Hæve- sænkefunktionen kan bære op til 160 kg idet bordet har to kraftige motorer. Selve bordet kan justeres i højden mellem 71 – 121 cm.

InLine er meget økonomisk besparende og bruger mindre end 0,1 watt i standby-tilstand (dvs. når hæve- sænkefunktionen ikke benyttes). InLine tilbyder desuden kabelgennemføring gennem bordpladen, så man slipper for kabelrod.

Utallige tilpasningsmuligheder

InLine kan sammensættes med forskellige materialer til bordpladen, udformning af bordpladen samt størrelse af bordpladen. Det betyder, at du får mulighed for at tilpasse bordet til lige præcis din smag og behov.

Ved udformningen af bordet kan man vælge mellem den klassiske rektangulære udformning, udformning i bue, butterfly, venstre kombination eller højre kombination. Hvilken udformning du skal vælge vil bl.a. afhænge af dine behov samt hvor du ønsker at placere bordet. F.eks. vil det give god mening at vælge en udformning af bordpladen i højre kombination, hvis du ved, at hæve- sænkebordet skal placeres i højre hjørne af kontoret.

Størrelsen af bordpladen fås forskellige dimensioner mellem 120-200 cm i længden og mellem 60-110 cm i bredden. Bordpladerne fås i følgende dimensioner:

Bordpladen fås desuden i forskellige farver og materialevalg, herunder antracit decor laminat, birk decor laminat, birk finer, bøg finer, hvid nano laminat, sort decor laminat, sort laminat, sort nano laminat, hvid decor laminat, sort linoleum, lys grå linoleum, antracit linoleum, antracit laminat samt hvid laminat.

Stilrene Conset i forskellige farver og størrelser

 • Derfor: flot design, nemt at samle og med en rimelig pris
 • Pris: fundet til 3.600 DKK her

En anden god mulighed er det stilrene hæve- sænkebord Conset. Det er et enkelt og billigt hæve- sænkebord med to stel og motorer. Det enkelte design kan passe ind i langt de fleste indretninger, da den rektangulære bordplade nemt indgår og ukompliceret eksisterer i indretningen.

Overfladen og undersiden på bordpladen er i melamin og fås i farverne hvid, valnød eller bøg, ligesom stellet fås i farverne sølv, sort eller hvid. Man kan desuden vælge mellem 80 x 100 cm, 80 x 120 cm, 80 x 140 cm, 80 x 160 cm eller 80 x 180 cm i størrelsen af bordpladen. Bordpladen har som standard centreret kabelgennemføring.

Fordelen med alle Consets produkter er, at de er meget nemme at samle og kun tager 7 minutter at samle. ConSet A/S blev grundlagt for mere end 20 år siden i Danmark. Visionen ved etableringen var at gøre elektriske højdejusterbare skriveborde tilgængelig for alle, og den vision leverer Conset stadig med sine konkurrencedygtige priser. Store produktionsserier kombineret med systematisk kvalitetsstyring giver den ensartethed, der er grundlaget for den gode kvalitet hos ConSet.

Sådan bygger du dit eget hæve- sænkebord

For den prisbevidste køber som har hænderne skruet ordentligt på og som desuden gerne vil have frihed til at vælge bordpladens materiale, størrelse og farve, kan det være en fordel selv at bygge hæve- sænkebordet. Det er nemlig typisk billigere at købe bordplade og hæve- sænkestel enkeltvis, end at købe et samlet hæve- sænkebord.

Du skal bruge:

 • Bordplade
 • Hæve- sænkestel
 • Grundrens
 • Sandpapir
 • Slibeklods
 • Grunder
 • Maling

1. Indkøb af hæve- sænkestel

Du har mange muligheder, når du skal vælge et hæve- sænkestel. Vi fraråder, at man vælger et hæve- sænkestel med manuel håndsving, da det kan være besværligt at hæve og sænke bordet; og pointen med et hæve- sænkebord er netop, at det skal være nemt at ændre arbejdsstillingen i løbet af arbejdsdagen.

De fleste hæve- sænkestel kan udvides i bredden, hvorfor du ikke bør være nervøs for, om bordpladen passer til hæve- sænkestellet. Vi anbefaler enten CONSET 501-33 hæve- sænkestel (som fås i bredden 92cm, 112 cm eller 129 cm), eller dette Basic hæve- sænkestel (som fås i farverne sort, hvid eller aluminium). Motor medfølger i begge modeller.

2. Indkøb af bordplade

Når du vælger bordplade, har du ligeledes mange valgmuligheder. IKEA tilbyder en lang række flotte bordplader. Det anbefales, at man vælger en bordplade, som er beregnet som køkkenbordplade, da det derved er nemmere at male efter egne ønsker. Husk desuden at vælge en bordplade i solid træ, som passer til dine ønsker for så vidt angår længde og bredde.

3. Slibning, grunding og maling af bordpladen

Hvis du er tilfreds med farven på bordpladen, kan du blot hoppe dette trin over, men hvis du ønsker at tilpasse bordpladen efter egne ønsker, skal du slibe, grunde og male bordpladen. Trinnene er som følger:

 1. Vask bordpladen grundigt af med grundrens
 2. Slib bordpladen af med sandpapir og slibeklods
 3. Vask bordpladen af igen med grundrens
 4. Påfør grunder
 5. Slib strukturen af med sandpapir og slibeklods
 6. Påfør derefter malingen

HC Farver har lavet en god video, som illustrerer maling af skrivebordspladen:

Maling af skrivebord

4. Monter hæve- sænkestellet, kabelbakke og eventuelt laptopskuffe på bordpladen

Slutteligt skal hæve- sænkestellet, kabelbakke og eventuelt laptopskuffe monteres på bordpladen. Husk at udvide bredden på hæve- sænkestellet, så det passer til bordpladen men efterlad gerne 3-4 cm på hver side.

Created Tech har desuden lavet en video ved navn ‘My DIY Custom Wood Stained IKEA Standing Desk!’, som forklarer, hvordan man selv bygger et hæve- sænkebord:

My DIY Custom Wood Stained IKEA Standing Desk!

Forskning og viden om hæve- sænkeborde

Danmark er et videnssamfund, og med alle de fordele det måtte føre med sig, betyder det også, at mange danskere har en hverdag, hvor de sidder meget ned. Faktisk har forskning vist, at vi danskere gennemsnitligt sidder ned 7-9 timer i løbet af en arbejdsdag.

At sidde meget ned i løbet af en arbejdsdag fører ikke alene til ringere produktivitet, det er også skadeligt for helbredet. I bestsellerbogen “Deskbound: Sitting Is the New Smoking” sidestiller forfatteren Kelly Starrett stillesiddende arbejde med rygning for så vidt angår helbredet.

Studie: hæve- sænkeborde giver bedre velvære, produktivitet og forbedringer udenfor arbejdspladsen

Et studie fra 2018 ved navn ‘Stand Up to Work: assessing the health impact of adjustable workstations’ udgivet af Garland E., Watts A., Doucette J. et al. i International Journal of Workplace Health Management har undersøgt effekterne af et hæve- sænkebord.

Studiet fulgte en kontorarbejdsplads med samlet 48 medarbejdere i over et år og lod den ene gruppe (24 medarbejdere) forblive med et traditionelt bord uden hæve- sænkefunktion, mens den anden gruppe (24 medarbejdere) fik undervisning i ergonomisk siddestilling og et hæve- sænkebord.

Samlet set konkluderede studiet følgende for gruppen med hæve- sænkebord sammenlignet med kontrolgruppen:

 • 47 procent af deltagerne rapporterede om fald i ubehag i øvre ryg, skulder og nakke
 • 65 procent af deltagerne rapporterede om øget produktivitet
 • 65 procent af deltagerne rapporterede om positiv indvirkning uden for arbejdspladsen
 • Deltagere med normal- eller undervægt rapporterede om markant mindre siddetid
 • 88 procent af deltagerne var tilfredse med hæve- sænkebordet

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.