Gå til indhold Spring til sidefod

Ergonomisk Kontorstol test: De 10 bedste til ryggen

4 Comments

 • Peter Holtoft
  Indsendt 24. oktober 2013 13:02

  Hej,
  Tak for en god artikel 🙂 . Jeg har kigget lidt på kontorstolene i henviste til, og de ser super ud (videoerne er i øvrigt virkelig godt lavet).

  men hvad med IKEA? Laver de ikke nogenlunde kontorstole?

  • Forfatter
   Hannah T. Bertelsen
   Indsendt 24. oktober 2013 13:09

   Hej Peter,
   Tak for din kommentar. Dog kan vi ikke tage æren for videoerne – De er lavet af istol.dk 🙂

   Mht. IKEA og deres kontorstole er det bestemt ikke noget jeg ville gå efter, hvis du ønsker en sund ryg. Generelt er de fleste ergonomiske kontorstole der koster under 2000,- DKK ikke særlig gode for ryggen.

   Håber svaret kan bruges,

 • Irina
  Indsendt 15. september 2014 22:17

  Kender I om regler til skolemøbler?
  På min søns skole er møblerne meget gamle og nedslidte. Træstolene er hårde og mange af dem delvis i stykker (de vipper ukontrolleret), de kan kun indstilles i højde af pedalen (som aldrig bliver gjort). Efter reformen bliver børnene tvunget til at sidde meget mere, de har kun 2×15 min frikvarter og 30 min tvunget bevægelse i løbet af 7-8-timers lange dag.
  Jeg fik selv ondt i ryggen under 1-times lang forældremøde og tænkte at det er syndt for mit barn at han skal sidde på en hård stol hele dagen. Jeg gav ham en ordentlig (dog ikke stor) kontorstol med i skolen. Samme dag blev jeg bedt af viceinspektøren om at tage stolen hjem da man kun måtte bruge skolens møbler og de var ergonomisk korrekte på tidspunkt af indkøb (som jeg tror var for 15-20 år siden).
  Findes der egentlig nogen krav til skolemøblernes ergonomi? Jeg kan slet ikke fatte, at en forfærdelig hård træstol kan være ergonomisk korrekt, da jeg selv fik en skæv ryg af at sidde på sådan en stol i min skoletid.
  Det kan være en guldmine til møbelproducenter, hvis vi kan tvinge skolerne til at opgradere deres møbler eller bare tillade forældre om at købe ordentlige stole til deres børn.

 • Morten
  Indsendt 11. september 2017 11:48

  Hvilken kontorstol er bedst. Futura TM eller HeraTech? Jeg har ikke ondt i ryggen, men skal bruge den til mit studie – 4-5 timer dagligt?

Efterlad en kommentar

0/100