13% prisforskel: Her er de bedste og billigste online supermarkeder

background Layer 1 Forbrugertest

13% prisforskel: Her er de bedste og billigste online supermarkeder

Online supermarkeder er blevet mere og mere populære i de danske hjem. En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at de danske e-supermarkeder på blot et år omsatte for 1,1 mia.

Med de lave priser i forhold til fysiske supermarkeder, den markante tidsbesparelse og de stadigt billigere leveringspriser kan det heller ikke undre, at danskerne er blevet mere begejstrede for online supermarkeder. Men hvilke online supermarkeder er de bedste og billigste? Det har vi sat os for at undersøge i denne test af online supermarkeder.

Eksklusiv rabatkode: Få 30% rabat på RetNemt

Få 30 pct. rabat på måltidskasser fra RetNemt med denne eksklusive rabatkode (rabatkode tilføjes, når du følger linket). Det er kun 45 kr. per måltid inkl. levering!

Sådan gjorde vi

Pristjek af online supermarkeder
Du kan hente vores omfattende pristjek af de fire online supermarkeder her. Pristjekket er senest opdateret i 2016.

I denne test samlede vi fire af de største online supermarkeder – Nemlig.com, Coop.dk Mad, Shobr.com og Osuma.dk. Vi sammensatte en liste med 70 dagligvarer. Vi bestræbede os på at finde de præcis samme dagligvarer på alle fire online supermarkeder, som på den måde kunne danne et retvisende billede af prisniveauet for de respektive supermarkeder. Kunne vi ikke finde den samme vare på alle e-supermarkeder, måtte vi nøjes med den samme mængde af pågældende vare. Kunne det heller ikke lade sig gøre, undlod vi helt at inddrage pågældende dagligvare i vores undersøgelse.

Vi har vurderet de online supermarkeder på følgene parametrene:

 • Pris
 • Udvalg af dagligvarer
 • Leveringspris og -tid

Testvinder: Coop.dk Mad med kæmpe udvalg af dagligvarer til de laveste priser

 • Coop.dk MADPrisniveau: 5/5
 • Udvalg af dagligvarer: 5/5
 • Leveringspris: 4/5 – mellem 30 og 40 kroner afhængigt af leveringstidspunkt og adresse.
 • Minimumkøb: 500,- DKK

I vores test fandt vi, at Coop.dk Mad ubetinget var det online supermarked med langt det største udvalg af dagligvarer. Man kan både finde specielle dagligvarer men også dagligvarer med stort udvalg af mange forskellige brands. Samtidig fandt vi, at Coop.dk Mad var det billigste sted at handle dagligvarer.

Laveste prisniveau med 13% besparelse

Af de 70 varer vi undersøgte, var prisen hos Coop.dk Mad også det online supermarked med det laveste prisniveau. Med en samlet prisforskel på 13% i forhold til det dyreste online supermarked i denne test, er der også penge at spare. Vælger man at blive medlem af Coops medlemsprogram, er der endda endnu flere penge at spare.

Et minus ved Coop.dk Mad er, at de har et minimumskøb på 500,- kroner. Samler man dog ens indkøb til én gang om ugen, vil et minimumskøb på 500,- kroner dog sjældent være et problem.

Link: Mad.coop.dk

På andenpladsen: lave priser og stort udvalg med Nemlig.com

 • Nemlig.comPrisniveau: 4/5
 • Udvalg af dagligvarer: 5/5
 • Leveringspris: 4/5 – leveringspriser mellem 13 og 30 kroner
 • Minimumkøb: 400,- DKK

Nemlig.com er en af de helt store online supermarkeder i Danmark. Her får du et udvalg på størrelse med Coop.dk Mad, og man kan desuden købe sine dagligvarer via deres smarte app. Priserne er på niveau med Coop.dk Mad.

Besparelse på 13%

Ligesom Coop.dk Mad kan vi konstatere en prisbesparelse på omkring 13% i forhold til det dyreste online supermarked.

Stort udvalg af færdigretter

En af de ting der også adskiller Nemlig.com fra de andre online supermarkeder er udvalget af færdigretter. Har man travlt kan færdigretterne fra Nemlig.com være en glimrende mulighed.

Link: Nemlig.com.

Rimelige priser og intet minimumskøb med Shobr.com men begrænset udvalg

 • Shobr.com pristjekPrisniveau: 4/5
 • Udvalg af dagligvarer: 4/5
 • Leveringspris: 5/5 – gratis fragt ved køb over 299,- DKK
 • Minimumkøb: 0,- DKK

Shobr.com er et andet online supermarked med lave priser og gode leveringsmuligheder. Det der adskiller Shobr.com fra de andre online supermarkeder er, at der intet minimumskøb er og gratis fragt ved køb over 299,- DKK. Det gør Shobr.com ideel for små familier med begrænset indkøb.

Besparelse på 10%

Prisniveauet hos Shobr.com er ganske rimeligt. Med en besparelse på over 10% i forhold til det dyreste online supermarked i denne test, er der også penge at spare.

Et minus hos Shobr.com er, at udvalget af dagligvarer hos Shobr.com er begrænset – bl.a. kunne vi konstatere, at man ikke kan få elpærer hos Shobr.com. Når det er sagt, er Shobr.com et glimrende supermarked og især godt for dem, der ikke køber mange varer af samme omgang.

Osuma.dk er bundskraberen med høje priser og begrænset udvalg

 • Osuma.dkPrisniveau: 1/5
 • Udvalg af dagligvarer: 2/5
 • Leveringspris: 3/5 – gratis fragt ved køb over 1.200,- DKK
 • Minimumskøb: 0,- DKK

Osuma.dk er bundskraberen i denne test. Det skyldes dels de høje priser (Osuma.dk’s varer er 13% dyrere end Coop.dk Mad) men også det smalle udvalg af dagligvarer.

Vi kan bl.a. konstatere, at man ikke kan købe noget så essentielt som madlavningssalt hos Osuma.dk. Det kræver nok et par år mere, før Osuma.dk er en egentlig konkurrent til de andre online supermarkeder.

Øvrige tests af online supermarkeder

Foruden vores pristjek af fire online supermarkeder, kan man hos Retailnews.dk finde en udførlig analyse af Nemlig.com, Coop, Osuma og Rema 1000. 252 testpersoner er blevet bedt om at fortælle om deres førstehåndsindtryk af de respektive hjemmesider og er derefter blevet bedt om at udføre tre opgaver på hjemmesiderne. Målt på parametrene design, brugervenlighed, troværdighed, inspiration og indhold har undersøgelsen vurderet Nemlig.com som vinderen.

Find gode rabatter

En række af de online supermarkeder vi har omtalt ovenfor tilbyder tilbud og rabatkoder første gang man bruger dem. Vi anbefaler således, at man søger på Google efter “[navn på online supermarked] + rabatkode” eller lignende, før man giver sig i kast med indkøbene. Alternativt kan man finde gode rabatkoder på sider som Tilbudskongen.dk, der samler alle rabatkoder og tilbud.

Konklusion

Vores klare anbefaling af online supermarked går til Coop.dk Mad. Med det kæmpe udvalg af dagligvarer og de konkurrencedygtige priser, er Coop.dk vinderen. Shobr.com og Nemlig.com er nogenlunde lige konkurrencedygtige hvad angår prisen, men Shobr.com adskiller sig positivt med minimumskøb på 0 kroner. Det giver gode muligheder for dem, der blot vil prøve online supermarkeder af. Nemlig.com og Coop.dk Mad har et tilsvarende stort udvalg. Den absolutte bundskraber er Osuma.dk med høje priser og smalt udvalg.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.