Billig kontorstol: 15 bedste & billigste med indstilling [2023]

background Layer 1 Forbrugertest

Billig kontorstol: 15 bedste og billigste med indstillingsmuligheder

En god kontorstol behøver ikke koste en bondegård. Der findes et stort udvalg af gode og billige kontorstole med mange indstillingsmuligheder. Kontorstole i den budgetvenlige prisklasse er typisk lavet i materiale af stof og net, selvom nogle af de billige kontorstole også har dele af kontorstolen lavet i imiteret læder.

Testvinder: Billige og flotte YoGA M5 med mange indstillingsmuligheder

 • Derfor: mange indstillingsmuligheder, professionelt og ergonomisk design og en meget billig kontorstol.
 • Pris: 1.499,- DKK

Optimal er efter vores vurdering den bedste billige kontorstol på markedet. Kontorstolen tilbyder mange indstillingsmuligheder, er lavet i et flot og ergonomisk design og er også blandt den billigste kontorstol, vi har fundet.

Mange indstillingsmuligheder

Med YoGA M5 får man tæt på alle indstillingsmuligheder på en kontorstol, som man kunne ønske sig. Stolen er udstyret med tiltmekanisme og kan låses i ønsket rygposition. Stolen har desuden trinløs højderegulering. Disse funktioner sikrer mulighed for både den bedste komfort og den bedste ergonomi, hvis du husker at indstille den korrekt. Det eneste stolen mangler i indstillingsmuligheder er reguleringsmulighed i armlænet.

Professionelt og ergonomisk design

Sædet er beklædt med membranstof, som tillader luftcirkulation og er behageligt at røre ved. Ryglænet er beklædt med net, hvilket gør det fleksibelt til din rygs bevægelser. Øverste stykke af ryglænet er desuden beklædt med ecoskind.

Optimal kontorstol - stof og net - iStol.dk

Kundeanmeldelser

En af kundeanmeldelserne giver YoGA M5 stolen 4/5 stjerner med kommentaren:

“Jeg for lidt ømme baller af at side på den(for lidt polstring? Vejer ca 105-110kg), jeg kan vippe lidt fra side til side og armlænene er uden tvivl for lave til mig, den er for mig nem at samle, den er pæn og har fantastiske let kørende hjul.”

Specifikationer

 • Sædehøjde, -bredde og -dybde: 44-52 cm, 49 cm, 49 cm
 • Materiale: stof, net og ecoskind i øverste del af ryglænet
 • Funktioner: justerbar højde, vippefunktion med lås, højderegulering af armstøtten

Kontorstol med armlæn og styr på ergonomien

 • Derfor: mange indstillingsmuligheder, god ergonomi og rimelig pris.
 • Pris: 1399,- DKK

Hvis du er villig til at bruge en anelse flere penge på kontorstolen til gengæld for god ergonomi, er YoGA M5 en god mulighed. Du kan vælge, om du vil bruge stolen med eller uden armlæn (det er nemt at af- og påmontere), og så har stolen mange indstillingsmuligheder. Både højde og vinkel på rygstøtte kan indstilles. Og så giver nettet i rygstøtten perfekt ergonomi som tilpasser sig ryggens konjunkturer og luft til ryggen.

 • Sædehøjde: 45-54 cm
 • Sædebredde: 50 cm
 • Vægt 15 kg

Team kontorstol i høj ryg og holdbart design

 • Derfor: mange indstillingsmuligheder og rimelig pris.
 • Pris: 949,- DKK

Ligesom Optimal tilbyder Team kontorstol mange indstillingsmuligheder for få penge. Foruden tiltmekanisme samt trinløs højderegulering tilbyder Team også højderegulering af armstøtten til korrekt ergonomisk højde af armstøtten. Stolen er lavet i solidt stof.

Et lille minus med Team er, at rygstøtten ikke er lavet i net men stof, hvilket ikke giver mulighed for luftcirkulation omkring ryggen. Derudover er Team en smule dyrere end Optimal.

Specifikationer

 • Sædehøjde, -bredde og -dybde: 45-53 cm, 49 cm, 48 cm
 • Materiale: stof
 • Funktioner: justerbar højde, vippefunktion med lås, højderegulering af armstøtten

Team kontorstol med ryglæn der kan justeres i højden - iStol.dk

YoGA Twist tilbyder Active Sitting og ergonomi til rimelig pris

 • Pris: 949,- DKK

Døjer du med lidt rygsmerter efter en lang arbejdsdag, er YoGa Twist en billig ergonomisk kontorstol, som ikke koster en bondegård. Ryglænet er specielt udviklet, så den imiterer rygsøjlens bevægelser. Ryglænet følger således overkroppens bevægelser, når man bevæger sig. Det giver god støtte og komfort, og stolen er således ideel for dem, som døjer med mindre rygsmerter efter en lang arbejdsdag på stolen.

Active Sitting og mange indstillingsmuligheder

Konceptet med active sitting er, at ryglænet i ekstra grad tilpasser sig din rygs bevægelser. Samtidig twister ryglænet fra side til side afhængigt af din rygs bevægelser. På bagsiden af ryglænet findes to drejeknapper, som giver mulighed for at justere presset på lænden. Så foruden de højderegulering, har du altså også mulighed for at justere lænden, hvis du f.eks. oplever smerter.

Specifikationer

 • Sædehøjde, -bredde og dybde: 45-54 cm, 50 cm, 45 cm
 • Materiale: stof og net
 • Funktioner: justerbar højde, vippefunktion med lås, højderegulering af armstøtten

Hvilke krav bør du stille til en kontorstol?

Guide til sidestilling

Selvom en god kontorstol i flot design og med mange indstillingsmuligheder sagtens kan findes til rimelige priser, findes der også mange ringe kontorstole, hvor man ikke just får meget for pengene.

Derfor har vi nedenfor lavet en tjekliste med krav, som vi mener er essentielle til en kontorstol:

 • Højde skal kunne indstilles
 • Ryglænet skal kunne indstilles
 • Sædet skal have en nedadbøjet afrundet polstring, som giver blodgennemgang i fødderne
 • Stolen skal have minimum 5 hjul, som sikrer stabilitet i stolen: ikke fordi der er risiko for, at du vælter med 4 hjul – men fordi 5 hjul sikrer komfort i stolen.
 • Stolen skal have armlæn, som kan justeres: det sikrer en støtte til armene, når man arbejder. Ellers kan det være belastende for kroppen at sidde foran skrivebordet i længere tid.

Kontorstole til dårlig ryg: hvad siger videnskaben?

For mange kan flere timers arbejde på en kontorstol godt lede til ryg- og lændesmerter. I så fald kan det være en god idé at investere i en ergonomisk kontorstol, som er god for ryggen og lænden. Se f.eks. vores artikel om ergonomiske kontorstole her.

I et metastudie ved navn “The effectiveness of a chair intervention in the workplace” undersøgte man sammenhængen mellem nye ergonomiske kontorstolen og reduktion i ryg- og lændesmerter hos medarbejdere. Fem studier blev inkluderet, hvor antallet af forsøgspersoner varierede mellem 4 til 293.

Studiet fandt en signifikant sammenhæng mellem nye ergonomiske kontorstole og reduktion i ryg- og lændeproblemer. Specifikt fandt studiet følgende:

 • Alle fem studier fandt en signifikant reduktion i rygproblemer blandt forsøgspersonerne.
 • Kun et af studierne målte produktivitetsforbedringer som resultat af de ergonomiske kontorstole, men studiet fandt ingen signifikant forbedring ift. kontrolgruppen (der var produktivitetsforbedringer, men disse forbedringer var ikke over det statistiske signifikansniveau)
 • Alle studier på nær et målte reduktion i et specifikt område af ryggen (skulder og arme, hofte, skulder og lændehvirvelsøjlen), studiet som målte hele ryggen fandt den største reduktion af smerte i hals- og skulderområdet

Du kan læse hele studiet på PubMed her.

Derfor bør du undgå stabilitetsbolde

Indimellem popper der i sundhedsindustrien nye irrationelle trends op. Stabilitetsbolden som erstatning for en almindelig kontorstol er en af dem.

Der findes meget faglitteratur på området, og alle fraråder stabilitetsbolde som erstatning for kontorstolen. Studiet “A comparative study of the stability ball vs. the desk chair” bygger på 28 forsøgspersoner, hvor man målte forsøgspersonernes rygholdning med en almindelig ergonomisk kontorstol og en stabilitetsbold.

 • Ingen af studierne fandt en forskel mellem rygsøjlens kruming blandt kontorstole og stabilitetsbolde
 • Ingen af studierne fandt signifikant øget muskelaktivitet for forsøgspersoner, som brugte stabilitetsbolde
 • Alle studierne fandt ubehag blandt forsøgspersonerne ved brug af stabilitetsbolde i længere intervaller
 • Konklusion: alle studier anbefalede ergonomiske kontorstole fremfor stabilitetsbolde

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.