Sekundær

Ergonomisk Kontorstol test – Top 3 bedste kontorstole

Den store test af kontorstole

En ny undersøgelse har vist, at kontorarbejdere i gennemsnit sidder ned 7-8 timer om dagen. Det er meget tid, og er en stor belastning for kroppen, men i særdeleshed for ryg, skulder og læn. Derfor er det vigtigt, at man sidder ordentligt med en god kontorstol og et skrivebord i den rigtige højde – ellers belaster man sin krop for meget.

I denne test af kontorstole vil vi komme ind på de bedste ergonomiske kontorstole der findes på markedet, og hvordan henholdsvis bord og stol skal indstilles for at man undgår smerte i ryg, skulder og lænd.

En ergonomiske kontorstol er værd at betale for

Ergonomiske kontorstole hjælper på skade i lænnenHar du ofte ondt i ryggen? Det er du ikke alene om. En rapport fra Danmarks Statistik fra 2010 viser, at hele 42,6 pct. af alle danskere har eller har haft lænderygssmerter. En af hovedårsagerne til rygsmerter er en kombination af, at vi sidder for meget ned, og at de kontorstole vi sidder på, er af dårlig kvalitet.

Ud over at det naturligvis øger livskvaliteten ikke at have kronisk ondt i ryggen, så kan en god ergonomisk kontorstol faktisk også betragtes som en investering. En dårlig ryg reducerer arbejdsproduktiviteten betragteligt, og det er således værd at bruge penge på en ordentlig kontorstol.

Folk bruger som regel mange penge på senge, og taget i betragtning, at man ca. bruger lige så lang tid på kontorstolen som i sengen, må en god kontorstol altså være pengene værd.

HaraTech Doctor er den sundeste kontorstol til ryggen

haratech-doctor-ergonomisk-kontorstol_1Skal du have en kontorstol som tager det absolutte hensyn til ryggen, samtidig med, at den er behagelig at sidde på, får du ikke noget bedre end det patenterede system fra HaraTech Doctor. Med det unikke sæde-system minimeres belastningen i lænden,

Det 2-delte sæde-system tilpasser sig dine bevægelser

HaraTech Doctor er den eneste kontorstol med det 2-delte sæde-system, som betyder, at hver del kan bevæge sig op og ned uafhængig af hinanden. Det giver enorm fleksibilitet, og denne unikke og patenterede funktion skåner i høj grad din læn.

Ryglænets tre dele skåner ryggen

En anden uvurderlig egenskab hos HaraTech Doctor er ryglænets tre dele. De fleste kontorstoles ryglæne har kun to bevægelige dele, men med HaraTechs tre dele får du ultimativ fleksibilitet, hvilket i sidste ende skåner ryggen. Det klart vigtigste stykke, nemlig det nederste, kan bevæge sig frem og tilbage. Det betyder, at ligegyldigt om du læner dig frem på kontorstolen eller ej, vil du altid have den optimale støtte til lænden.

Tryktesten taler for sig selv

HaraTech Doctor tryktestHaraTech har lavet en såkaldt tryktest, som måler, hvor stort trykket er ved brug af HaraTech Doctor-stolen i forhold til en almindelig kontorstol. Som det tydeligt ses, er trykket klart størst i den almindelige kontorstol (jo større tryk, jo rødere). Det betyder, at HaraTech Doctor skåner ryggen klart mest.

Udover Doctor kontorstolen’s hensyn til ergonomi, er kontorstolen også top funktionel med mange indstillingsmuligheder. Designet er der i Doctor bestemt også taget hensyn til.

HaraTech Doctor er efter vores vurdering utvivlsomt den bedste kontorstol der findes på markedet – især hvad angår sundhed for ryggen. Taget alt i betragtning er prisen på en HaraTech Doctor også ganske rimlig, selvom det er en af de dyreste.

Prissammenligning – her fås HaraTech Doctor:

Forhandler Land Pris Læs mere
6.249,00 DKK Til forhandler →

Specifikationer:

 • Det 2-delte sæde-system skåner lænden samtidig med, at det tilpasser sig dine bevægelser
 • Ryglænets tre dele bevæger sig uafhængigt af hinanden, hvilket skåner ryggen
 • Mange af egenskaberne ved HaraTech Doctor er patenteret
 • Sædehøjde: 44-53 cm, Sædebredde: 50 cm, Sædedybde: 46 cm

Meget for pengene med IOO KMD, der også tager hensyn til ryggen

ioo-sort3Med den ergonomiske kontorstol, IOO KMD, får man unægteligt meget for pengene. Ikke alene har IOO KMD-kontorstolen en professionelt look, den er også sund for ryggen.

Gittervævningen tilpasser sig ryggen

Ryglænet på kontorstolen er lavet af robust og skridsikker gittervævning. Den store fordel ved denne gittervævning er, at den tilpasser sig ryggen i højere grad end et pude-ryglæn. Det betyder, at ryggen får mere støtte, hvilket er sundere.

Mange indstillingsmuligheder

Med IOO-modellen kan du sidde ned, mens du indstiller stolen. På den måde bliver din indstilling af stolen også væsentlig mere præcis, og du får derfor stolen ligesom du ønsker. Udover den lette indstillingsproces af stolen, følger en fleksibel og tilpasset hovedstøtte med, som tilpasser sig hovedets bevægelser, så du undgår hold i nakken (se blot videoen nedenfor).

Kunderne er særdeles tilfredse

Ud af de fem kundeanmeldelser man kan finde på Istol.dk’s hjemmeside, får IOO KMD-kontorstolen gennemsnitlig 4,9 stjerner ud af 5. Du kan finde alle kundeanmeldelserne her. En af kunderne skriver bl.a.:

IOO KMD kundeanmeldelse

Prissammenligning – her fås IOO KMD-kontorstolen

Forhandler Land Pris Læs mere
4.995,00 DKK Til forhandler →

Futura TM er en billig kontorstol med mange indstillingsmuligheder

kontorstol-stofEr du på udkig efter en billig kontorstol som har alle tænkelige indstillingsmuligheder er Futura TM det rette valg. Man ser sjældent en kontorstol i denne prisklasse som er så top funktionel som denne – men her er den altså.

Kompromisløs kvalitet

Materialet som er benyttet til at lave denne kontorstol er af kompromisløs kvalitet. Ikke alene er sædet på kontorstolen polsteret, som sikrer perfekt siddekomfort, men ryglænet som er lavet af et kraftigt og solidt net som giver en fantastisk luftcirkulation på selv de varme sommerdage.

Mange justeringsmuligheder

Indstillingsmulighederne i Futura TM sikrer, at du kan opnå komplet komfort og sundhed for ryggen så snart du har indstillet kontorstolen korrekt. Futura TM giver dig mulighed for følgende indstillinger:

 • 3 punkts justerbare armlæn. Reguler højden, vinklen og bredden.
 • Justerbar sædedybde.
 • Justerbar lændestøtte.
 • Justerbar vægtregulator.

Gode kundeanmeldelser

Med en gennemsnitlig karakterafgivelse på 4 ud af 5 stjerner, må kontorstolen også siges at være godkendt af køberne. Det, som der påpeges som ulemper ved Futura TM af køberne, er, at den ikke er særlig køn. Taget prisen i betragtning, bør det til gengæld næsten være et onde. En kundeanmeldelse lyder f.eks.:

Kundeanmeldelse kontorstol

Prissammenligning – her fås Futura TM

Forhandler Land Pris Læs mere
2.895,00 DKK Til forhandler →

Hvad er en ergonomisk kontorstol – og hvornår er den god?

Guide til sidestillingSidder du meget ned foran skrivebordet i hverdagen, og bakser du i forvejen med dårlig ryg, kan en ergonomisk kontorstol være nødvendig. En ergonomisk kontorstol, er en stol som giver brugeren mulighed for at sidde i en afbalanceret holdning, samtidig med, at den er sund for ryggen.

 • Sædehøjden skal kunne indstilles
 • Sædedybden skal kunne justeres og må ikke strække mere ud en 75% af lårets længde.
 • Sædet på stolen skal kunne indstilles skråt – både nedad og fremad
 • Polstringen på sædet skal være afrundet og nedadbøjet ved kanten. På den måde vil du ikke opleve manglende blodtilførsel i benene
 • Ryglæn og sæde skal kunne indstilles hver for sig- på den måde kan stolen tilpasse sig din krop bedst muligt
 • Ryglænet skal kunne indstilles, så det passer til lænets svaj i ryggen
 • Hvis din kontorstol har armlæn, skal disse kunne indstilles i henholdsvis bredde og højde
 • Polsteringen på sædet må ikke kunne glide
 • En god kontorstol bør som udgangspunkt have fem ben – på den måde opnås optimal stabilitet

Test af kontorstole

Når man vil anskaffe sig en kontorstol, er det særdeles vigtigt at læse tests og anmeldelser der er lavet af stolene, så man sikrer sig at få den kontorstol, der passer bedst til en. Vores test af kontorstole, er baseret på følgende kriterier:

 • Ergonomi, komfort og funktionalitet
 • Kundebedømmelser og -anmeldelser, som vi har fundet på nettet
 • Prisen i forhold til andre kontorstole i samme prisklasse

Selv om vi med ovenstående test har bestræbt os på at lave den bedste test af kontorstole, findes der også andre gode anmeldelser på nettet. Bl.a. har Politiken udgivet en artikel her, som mere er generelle råd til at købe kontorstol, end det er direkte anbefalinger til kontorstole.

Ergonomisk kontorstol til børn – Ergo Kid Flex

Døjer dit barn med ryg-, skulder- eller lænproblemer? Så er en ergonomisk kontorstol til dit barn et super godt køb. Der findes et hav af ergonomiske kontorstole til børn på nettet – fælles for dem alle er, at de med vilje er bygget mindre, så stolene imødekommer børnenes størrelser.

Desværre vokser børn typisk rigtig hurtigt, hvorfor kontorstolen måske hurtigt skal erstattes med en større størrelse. Til denne problematik kan Ergo Kid Flex være meget behjælpelig. Fordelene ved Ergo Kid Flex er mange:

 • Med ergo kid flex kan dit barn bevæge sig, også selvom de sidder ned, grundet den bevægelige balancefunktion Ergo ejer. Dette resulterer i forbedret koncentrationsevne, bl.a. bevist af tests lavet på forskellige skoler.
 • Med ergo kid flex undgår dit barn holdningsskader, idet barnet selv skal balancere på stolen.

 

4 Svar til Ergonomisk Kontorstol test – Top 3 bedste kontorstole

 1. Peter Holtoft 24. oktober 2013 at 13:02 #

  Hej,
  Tak for en god artikel 🙂 . Jeg har kigget lidt på kontorstolene i henviste til, og de ser super ud (videoerne er i øvrigt virkelig godt lavet).

  men hvad med IKEA? Laver de ikke nogenlunde kontorstole?

  • Hannah T. Bertelsen 24. oktober 2013 at 13:09 #

   Hej Peter,
   Tak for din kommentar. Dog kan vi ikke tage æren for videoerne – De er lavet af istol.dk 🙂

   Mht. IKEA og deres kontorstole er det bestemt ikke noget jeg ville gå efter, hvis du ønsker en sund ryg. Generelt er de fleste ergonomiske kontorstole der koster under 2000,- DKK ikke særlig gode for ryggen.

   Håber svaret kan bruges,

 2. Irina 15. september 2014 at 22:17 #

  Kender I om regler til skolemøbler?
  På min søns skole er møblerne meget gamle og nedslidte. Træstolene er hårde og mange af dem delvis i stykker (de vipper ukontrolleret), de kan kun indstilles i højde af pedalen (som aldrig bliver gjort). Efter reformen bliver børnene tvunget til at sidde meget mere, de har kun 2×15 min frikvarter og 30 min tvunget bevægelse i løbet af 7-8-timers lange dag.
  Jeg fik selv ondt i ryggen under 1-times lang forældremøde og tænkte at det er syndt for mit barn at han skal sidde på en hård stol hele dagen. Jeg gav ham en ordentlig (dog ikke stor) kontorstol med i skolen. Samme dag blev jeg bedt af viceinspektøren om at tage stolen hjem da man kun måtte bruge skolens møbler og de var ergonomisk korrekte på tidspunkt af indkøb (som jeg tror var for 15-20 år siden).
  Findes der egentlig nogen krav til skolemøblernes ergonomi? Jeg kan slet ikke fatte, at en forfærdelig hård træstol kan være ergonomisk korrekt, da jeg selv fik en skæv ryg af at sidde på sådan en stol i min skoletid.
  Det kan være en guldmine til møbelproducenter, hvis vi kan tvinge skolerne til at opgradere deres møbler eller bare tillade forældre om at købe ordentlige stole til deres børn.

 3. Morten 11. september 2017 at 11:48 #

  Hvilken kontorstol er bedst. Futura TM eller HeraTech? Jeg har ikke ondt i ryggen, men skal bruge den til mit studie – 4-5 timer dagligt?

Skriv et svar