Prisen på energimærke – Hvad koster det at få energimærkningen?

Energimærket

Det har siden 1997 være lovpligtigt, at alle boliger skal være energimærkede, hvis de skal sælges eller udlejes. Desuden blev loven skærpet i 2006 og 2010. Loven siger at alle huse, både gamle og nye skal energimærkes, så det er nemmere for købere og lejere at gennemskue hvilken energimæssig tilstand huset er i. Dette er gjort for at kunne motivere ejerne af huset til at lave en række energiforbedringer.

For at nedsætte udledningen af CO2, vedtog man i 2002 Kyoto-aftalen. Derudfra kom den danske lov om at fremme energibesparelser i bygninger. Ifølge et krav fra EU skal det danske energiforbrug nedsættes med 20 procent frem mod 2020 og deriblandt er boliger en stor synder.

Nye boliger skal opfylde en række skrappe krav, hvorimod ældre boliger kun skal leve op til disse krav i forbindelse med ombygning og renovering. Det kan dog sagtens betale sig at få istandsat huset uanset hvad, da undersøgelser viser at blot et enkelt ryk op på energiklasselisten, kan hæve din boligs værdi med op til 500 kr. per m2.

Få 3 gratis tilbud på et energimærke

TilbudFor at få den bedste og mest præcise pris på energimærkning af din bolig, anbefaler Primabolig.dk, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud hos tilbudsservicen 3byggetilbud.dk. Du vil få tre tilbud fra tre forskellige leverandører, som alle vil konkurrere om at få din opgave. Det sikrer den laveste pris for dig.

  • Gratis og uforpligtende tilbud – du kan takke nej til alle 3 tilbud uden problemer
  • Konkurrencedygtig pris – de tre leverandører konkurrerer om at få din opgave; det sikrer en lavere pris for dig

Få 3 tilbud på energimærkning

Priser for energimærkningen – se hvor meget det koster

Energimærke prisHvis du ønsker at sælge eller udleje din bolig, skal du have et energimærke. Dette kan du få ved at kontakte en energikonsulent, der kan gennemgå bygningen. Derudfra kan konsulenten give en vurdering af hvilken energiklasse dit hus tilhører. Du kan naturligvis selv vælge hvilken energikonsulent du ønsker at benytte.

Konsulenten vil først og fremmest vurdere, det man umiddelbart kan se, men hvis der kræves mere dybdegående undersøgelser, kan det kun ske med dit samtykke og hvis det er påkrævet. Det kan dog være en god ide at sige ja til dette, hvis det er konsulentens anbefaling. Da det faktiske energiforbrug sagtens kan variere fra det beregnede på grund af vaner, vind og vejr, vil det være konsulentens beregnede forbrug der bliver det gældende, ift. energiklassificering.

Herunder kan du se skalatrinene for energiklasser og grænseværdierne opgivet i kWh/m2 år:

SkalatrinGrænseværdi i kWh/m2 år
A 202020
A 2015≤ 30 + 1000/A
A 2010≤ 52,5 + 1650/A
B≤ 70 + 2200/A
C≤ 110 + 3200/A
D≤ 150 + 4200/A
E≤ 190 + 5200/A
F≤ 240 + 6500/A
G> 240 + 6500/A

Men hvor finder man så den billigste konsulent? Hvis du ønsker en nøjagtig pris kan vi anbefale at du benytter servicen 3byggetilbud.dk. Her kan du beskrive den opgave du ønsker løst og derefter få tre gratis og ganske uforpligtende tilbud.

Det er muligt at få et tilbud på energimærke ved et enfamiliehus uden gennemgang. Dette koster kun 1.067 kr., men naturligvis kan du i så fald heller ikke være sikker på, at det er den optimale klassificering. SÅ det anbefales altid at få en grundig gennemgang, både for din egen skyld og for fremtidige købere og lejeres.

Det behøver ikke koste en bondegård at få energiklassificeret dit hus, især ikke da det er nemt og overskueligt, at danne sig et godt overblik over de forskellige tilbud.

Der er ifølge loven fastsat en grænse for, hvad et energimærke maksimalt må koste. Man har ret til at indhente tilbud fra flere steder, så man kan finde det bedste tilbud. Boligens størrelse er med til at fastslå prisen. Priserne går fra 1.067,- kr. til 7.078,- kr., men der foretages regulering af priserne, hvert år pr. 1. januar.

Det skal dog siges at hvis bygningen er over 299m2 er der fri prisdannelse, hvilket vil sige at der ikke er fastsat nogen grænse for, hvor meget honoraret må være. Dette aftales mellem energikonsulenten og kunden. Også her er det naturligvis tilladt at indhente flere tilbud.

Honorargrænser – dét skal du maksimalt betale for energimærket

Der er ifølge loven fastsat en grænse for, hvad et energimærke maksimalt må koste. Man har ret til at indhente tilbud fra flere steder, så man kan finde det bedste tilbud. Boligens størrelse er med til at fastslå prisen. Priserne går fra 1.067,- kr. til 7.078,- kr, men der foretages regulering af priserne, hvert år pr. 1. januar.

Det skal dog siges at hvis bygningen er over 299m2 er der fri prisdannelse, hvilket vil sige at der ikke er fastsat nogen grænse for, hvor meget honoraret må være. Dette aftales mellem energikonsulenten og kunden. Også her er det naturligvis tilladt at indhente flere tilbud.

Nedsat honorar og andre regler

Udover den fastsatte grænse er der særlige tilfælde, hvor honoraret skal nedsættes.

  • Hvis boligen er opført før 1. januar 1980, skal honoraret nedsættes med 351,- kr. inklusiv moms.
  • Hvis der allerede forelægger en energimærkning af bygningen i henhold til reglerne fra 1. september 2006, skal honoraret nedsættes med 1.171,- kr. inklusiv moms.
  • Hvis energikonsulenten modtager målfaste tegninger, med informations om rørlængder- og dimensioner samt om isoleringstykkelser i skjule konstruktioner, skal honoraret nedsættes med 235,- kr. inklusiv moms.

Tilbud på energimærkningen – sådan får du den billigste pris

EnergimærketNu kan du naturligvis kaste dig ud i at støvsuge internettet efter den bedste pris og dermed ende med at snyde dig selv for masser af penge. Der er langt nemmere måder at få den helt rigtige pris på, når det kommer til at finde en energikonsulent. Naturligvis kan man benytte Google og derigennem finde en god og fornuftig pris, som du selv vil være nogenlunde tilfreds med. Men hvorfor ikke lade energikonsulenterne komme til dig?

Ved at benytte en tilbudsside, som f.eks. 3byggetilbud, kan du frit beskrive din opgave og så ellers læne dig tilbage og vente på at de bedste tilbud kommer til dig – brug evt. formularen til 3byggetilbud øverst i artiklen. På den måde slipper du også for at skulle døje med at finde en energikonsulent der lige har tid, eller er indenfor rækkevidde. Med 3byggetilbud.dk er du sikker på, at det kun er relevante tilbud, fra energikonsulenter der rent faktisk har interesse i netop din opgave. På den måde har du langt bedre forudsætninger for, at få opgaven løst på en tilfredsstillende måde for alle involverede parter.

Skriv en kommentar