Carport: Se priser inkl. montering og råd til etableringen

background Layer 1 Have

Carport: Se priser inkl. montering og råd til etableringen

Carporten har ikke kun til formål at holde bilen i læ. En carport er en stor del af din boligs ydre. Vælg derfor en carport, der passer til dit hus og til din grund. Nedenfor finder du priser på arkitekttegnede og færdigbyggede carporte samt gode råd ved etableringen.

Få gratis rådgivning og 3 tilbud på ny carport

Skal du have ny carport, mangler du rådgivning til projektet og vil du tilmed spare penge, anbefaler vi, at du benytter servicen fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige leverandører og/eller montører af carporte. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 håndværkeropgaver og er således en af de største formidlere af håndværkertilbud i Danmark. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Hvad koster en arkitekttegnet carport?

Når man skal bygge en carport, skelner man mellem en carport, der leveres som en færdigbygget carport og en carport, som er arkitekttegnet. Færdigbyggede carporte er meget populære og noget billigere end arkitekttegnede carporte.

Til gengæld har færdigbyggede carporte den ulempe, at carporten ikke bygger på arkitekttegninger og således ikke tager hensyn til arkitektoniske og stilmæssige aspekter. Ligeledes er grund-, monterings- og fundamentarbejde typisk ikke inkluderet i prisen, hvorfor man selv skal stå for denne del.

Kvadratmeterpriserne for arkitekttegnet carport er som følger:

FritståendeTilbygning
Træcarport7.600 DKK inkl. moms per m28.300 DKK inkl. moms per m2
Stålcarport9.500 DKK inkl. moms per m210.900 DKK inkl. moms per m2

Hvis du ønsker en carport med skur, skal du regne med at betale ca. 20.000-30.000 DKK ekstra.

Priserne for en færdigbygget carport er som følger:

Fritstående
Træcarport10.000-20.000 DKK
Stålcarport20.000-40.000 DKK

Færdigbyggede carporte inkluderer typisk ikke grund- og fundamentarbejde samt montering. Afhængigt af grunden samt størrelsen af carporten skal du budgettere med følgende:

 • Grund- og fundamentarbejde: 35.000-45.000 DKK
 • Monteringsarbejde: 15.000 DKK

Priseksempel for arkitekttegnet carport

Carport

Følgende priseksempel gælder en carport etableret i Sydsjælland. Carporten er arkitekttegnet, fritstående, af træ og har et grundareal på ca. 40 kvadratmeter. Bemærk, at dette er prisen fra et konkret projekt, og at priserne vil variere fra projekt til projekt:

 • Projektstyring, inklusive arkitekttegning: 30.000 DKK
 • Grund- og fundamentarbejde: 45.000 DKK
 • Tømrer og tagdækkerarbejde: 225.000 DKK
 • Montering og tilslutning af strøm: 30.000 DKK
 • Samlet pris: 300.000 DKK inkl. moms (ca. 7.500 DKK per kvadratmeter)

Priseksempel for færdigbygget carport

Følgende priseksempel gælder en carport etableret i Sydsjælland. Carporten er færdigbygget, fritstående, af træ og har et grundareal på ca. 40 kvadratmeter:

 • Færdigbygget træcarport: 15.000 DKK
 • Grund- og fundamentarbejde: 45.000 DKK
 • Monteringsarbejde: 15.000 DKK
 • Samlet pris: 75.000 DKK inkl. moms (ca. 2.000 DKK per kvadratmeter)

Hvad afhænger prisen på ny carport af?

Den endelige pris for en ny carport afhænger af en lang række faktorer, hvorfor prisestimater også vil være forbundet med en vis usikkerhed. Hvis du vil have et præcist estimat, anbefaler vi derfor, at du benytter formularen til 3byggetilbud øverst i artiklen. Prisen for en ny carport er bl.a. afhængig af:

 • Materialevalg: for en carport kan du vælge mellem en carport lavet af stål eller træ. En carport af træ er typisk væsentligt billigere, end en carport af stål. Træcarporte fås 10.000-15.000 DKK billigere end stålcarporte.
 • Arkitekttegnet eller færdigbygget: en arkitekttegnet carport er væsentligt dyrere end en færdigbygget carport.
 • Landsdel: arbejdsløn udgør en stor del af den samlede pris på en ny carport. Idet timelønnen for en tømrer og håndværker varierer fra landsdel til landsdel, vil landsdelen også have betydning for den endelige pris. Generelt skal man regne med en højere timeløn øst for Storebæltsbroen, ligesom timelønnen er højere i byer.
 • Fritstående eller tilbygget: en carport som er tilbygget resten af boligen koster ca. 1000 DKK ekstra per kvadratmeter i forhold til en fritstående carport. Det kan måske virke kontraintuitivt, idet man med en tilbygget carport slipper for, at i hvert fald en enkelt af væggene skal bygges. Men tilpasninger mod en eksisterende bygning medfører en højere pris, ligesom arkitekttegningerne vil være mere omfattende, når carporten bygges sammen med boligen.

Det bør en opgavebeskrivelse til ny carport indeholde

Ligesom alle andre byggeopgaver er den fordel at være detaljeret og omhyggelig i sin beskrivelse af opgaven for ny carport, når du indhenter tilbud fra murerfirmaer. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med mureren senere i processen.

En opgavebeskrivelse til ny carport bør indeholde følgende:

 • Adresse på ejendommen som skal have ny carport
 • Ønsket grundareal for carporten i kvadratmeter
 • Om carporten skal være tilbygget eksisterende bolig eller fritstående
 • Om carporten skal være bygget af træ, mursten eller noget helt tredje
 • Om tilbuddet også skal inkludere tilknyttet arkitekt
 • Eventuelt tillægsudstyr, herunder vinduer, døre og porte
 • Vedlagte fotos af området hvor carporten ønskes opført

Eksempel på opgavebeskrivelse til ny carport

Kære [Murerfirma]

Vi bor på Lyngkjærvej 64, 2765 Smørum og en ny carport. Vi forestiller os en carport på 40 m2, så der også er plads til bil, og at carporten bygges i stål. Carporten skal være fritstående fra resten af boligen. Jeg ønsker desuden tilbud på arkitekt, hvis I har en sådan tilknyttet. Jeg har vedlagt fotos af området, hvor vi forestiller carporten skal etableres.

Jeg ser frem til at høre fra jer med pris og tidshorisont.

Bedste hilsner

Love og regler for ny carport

Overordnet set gælder der tre væsentlige love og regler af relevans for opførelsen af ny carport: byggetilladelse, bebyggelsesprocenten, lokalplaner og servitutter.

Byggetilladelse

Som udgangspunkt skal der søges byggetilladelse hos kommunen i forbindelse med opførelsen af ny carport:

 • Hvis carporten overstiger 50 m2 i grundareal
 • Hvis carporten integrereres i den eksisterende bolig (dvs. hvis carporten er tilbygget resten af boligen)

Reglerne for hvornår der skal søges byggetilladelse kan dog variere fra kommune til kommune. Derfor er det altid en god idé at kontakte din kommunes tekniske forvaltning for at høre, om det vil kræve byggetilladelse i dit tilfælde.

Byggeprocent

Bebyggelsesprocenten er den procentdel af grundens areal, som det samlede areal af bebyggelsen på grunden må udgøre. Bebyggelsesprocenten angiver, hvor meget areal du må bygge i forhold til grundens størrelse. Hvis det samlede areal af carporten er mere end 50 m2 (for rækkehuse 20 m2) skal arealet regnes med i beregning af bebyggelsesprocenten.

Lokalplaner

Der kan være udstukket en lokalplan fra din kommune i bestemte områder, som indeholder bestemmelser om etablering af carporte og andre tilbygninger. På Plandata.dk fra Erhvervsstyrelsen kan du se alle lokalplaner på et kort. Sådan bruger du Plandata.dk:

 1. Vælg din kommune i øverste højre hjørne under “Kortudsnit” eller indtast sommerhusets adresse på “Søg_adresse”.
 2. Tryk på et af markeringerne på kortet (hvilket vil sige, at dit sommerhus er underlagt en lokalplan)
 3. I venstre boks kan du se alle lokalplanerne, som åbnes i .pdf, når du klikker.
 4. I pdf-dokumentet vil der stå krav til tilbygninger som f.eks. carporte.

Servitutter

Der kan være tinglyste servitutter der regulerer, hvad, hvor og hvordan du må bygge på den enkelte grund, herunder carporte. Du kan finde servitutter på Danmarks domstoles Tinglysning.dk ved at logge ind med NemID.

Du kan læse mere om love og regler for ny carport i Bolius’ artikel her.

Forskellen mellem en garage og carport

En almen misforståelse er, at en garage og carport er det samme. Selvom de begge har den samme funktion – at holde bilen tør – er de ikke ens.

Garagen er en lukket bygning, som oftest bygges i mursten eller træ. I større garager vil der udover bilen også være plads til opbevaring af værktøj og andet praktisk udstyr. Idet garagen er en lukket bygning og kan bygges med isolering, kan garagen også anvendes som kontor el.lign.

Carporten er, modsat garagen, ikke en lukket bygning. Carporten består af et tag på to eller fire stolper, og skærmer dermed ikke for vind og vejr i lige så høj grad som garagen. Carporten kan dog have en væg i den ene side, som skærmer en smule. Carporten er af en mere simpel konstruktion end garagen, og er derfor typisk billigere end garagen.

Om du skal vælge en carport eller garage afhænger af dine behov. Hvis du kun har behov for opbevaring af bilen, vil en carport være en tilstrækkelig løsning. Har du derimod også behov for ekstra opbevaringsplads, et værksted eller sågar kontorplads, vil en garage være den rigtige løsning. Du kan læse mere om garager i vores artikel her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.