Træfældning: Prisberegner og fast tilbud med besparelse op til 30%

background Layer 1 Have

Træfældning pris: Prisberegner og fast tilbud

En træfældning kan måske virke som en tilforladelig og overkommelig opgave for boligejere med en motorsav. Men hvis der er tale om en fældning af et større træ, er det bedst at lade professionelle om opgaven.

Anlægsgartnere tager sig af fældning af større og mindre træer. Når du hyrer en gartner til en træfældning, vil vedkommende typisk selv ankomme med alt udstyr som sikkerhedsudstyr, motorsav, stubfræser, trailer mv., så du ikke selv skal stå for noget af arbejdet.

Prøv vores prisberegner nedenfor, få et fast tilbud og læs mere om processen i denne artikel.

Bestil 3 gratis tilbud på træfældning

Ønsker du tre gratis og uforpligtende tilbud på træfældning, anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige træfældningsfirmaer – uanset opgavens omfang. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

Med 4,6 stjerner på Trustpilot og over 400.000 byggeopgaver på bagen er du sikret en pålidelig service fra 3byggetilbud.

 • Hurtigt svar og fast tilbud i hele Danmark
 • 100% uforpligtende og gratis

Hvad koster en træfældning?

Prisen på en træfældning afhænger hovedsageligt af følgende tre faktorer:

 • Træets størrelse (både bredde og højde).
 • Om der er plads til at træet kan falde i fuld længde, om kun grene kan falde lige ned eller om der hverken er plads til at træet kan falde ned i fuld længde eller at grenene kan falde lige ned.
 • Om du selv står for oprydning og bortskaffelse af træet, eller om træfælderen også skal stå for denne del.

Du kan prøve vores prisberegner nedenfor og efterfølgende få et fast tilbud fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.

Priserne, som ligger til grundlag for prisberegneren, kan du se i nedenstående tabel. Bemærk, at priserne i nedenstående tabel antager, at der er plads til at træet kan falde i fuld længde samt at grene kan falde lige ned, ligesom priserne ikke inkluderer oprydning og bortskaffelse.

Få 3 gratis tilbud på træfældning
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvad koster en træfældning i timen?

Hvis du foretrækker at afregne med anlægsgartneren på timebasis har du også mulighed for det. I så fald ser de typiske timepriser ud som følger.

Timepris for nemme træfældninger

Nemme træfældninger omfatter fældninger af mindre træer, som ikke kræver topkapning, og hvor træet desuden ikke står tæt på skel eller bygninger, så træet kan falde i fuld længde.

 • Kørselstillæg: typisk 100-300 DKK + moms (afhænger af kørselsafstand)
 • Timepris: 300 DKK + moms

For en mindre fældning som tager 3-4 timer for anlægsgartneren, skal du således forvente at betale 1.250-1.875 DKK inkl. moms.

Timepris for store træfældninger med meget udstyr

Svære træfældninger med meget udstyr omfatter fældninger af større træer, som måske kræver topkapning og som kræver foranstaltninger fordi træet står tæt på skel eller bygninger.

 • Kørselstillæg: typisk 100-300 DKK + moms (afhænger af kørselsafstand)
 • Timepris: 300-350 DKK + moms

Større træfældninger vil i enkelte tilfælde kræve en mand, som arbejder på jorden, og en, der klatrer (eller befinder sig oppe i en kran). I så fald vil timeprisen lyde på mellem 600-700 DKK + moms.

Fældning af et grantræ på 15-20 m i haven og oprydningen af træet kan normalt klares af én mand på 8 timer til mellem 2.400-2.800 DKK + moms.

Må man gerne selv fælde træer?

Ja, man må gerne selv fælde træer. Der findes ingen love eller regler, der forbyder dig som uerfaren i at fælde et træ på din egen grund. Du må altså altid selv fælde et træ, uanset hvor højt det er. Der er heller ikke nogen krav om, at du skal have erfaring med træfældning eller uddannelse indenfor området.

Du skal dog være opmærksom på, at det kan være farligt at fælde større træer, hvis du ikke har erfaring med at fælde træer. Ligeledes kan en træfældning føre til store skader på dit eller naboens hus, hvis træet falder forkert.

Derfor vælger mange boligejere at hyre professionelle anlægsgartnere til at fælde større træer. Anlægsgartnere har som regel en forsikring, som dækker, hvis ulykken skulle være ude, og træet vælter på dit eller naboens træ.

Få 3 gratis tilbud på træfældning
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvornår bør man få professionel hjælp til fældningen?

Som tommelfingerregel bør man få professionel hjælp fra en anlægsgartner til at fælde træet, hvis det er mere end 4-5 meter højt. I så fald vil det nemlig ofte kræve en særlig teknik til fældning af træet ved navn topkapning, som indebærer, at træet skæres ned fra toppen et stykke ad gangen.

Man bør særligt søge professionel hjælp til træfældningen, hvis træet står tæt på skel eller bygninger. I så fald er der nemlig risiko for, at træet vælter ned i bygninger, fordi det kan være svært at styre træets fald. En anlægsgartner sørger nemlig for, at fældningen foregår forsvarligt og har desuden forsikring tilknyttet fældningen.

Hvad må man fælde?

Som grundejer kan du frit beskære eller fælde træer på egen grund, hvis ikke der i en lokalplan eller en tinglyst servitut findes bevaringsbestemmelser for pågældende træ.

Husk på, at du ikke må gøre skade på fælles hæk, træer i naboens have eller naboens hus, når du fælder et træ, medmindre dette er aftalt med naboen. Det er din husejeransvarsforsikring, der skal dække, hvis du gør skade på fælles hæk eller på naboens grund, når du fælder et træ.

Sådan tjekker du, om træer er fredede

Du kan selv tjekke om træer er bestemt bevaringsværdige i tinglysningsbogen. Sådan gør du:

 1. Log ind med NemID på tinglysningsbogen på Tinglysning.dk.
 2. Indtast din adresse.
 3. Eventuelle fredninger vil typisk fremgå under servitutter i et af servitutdokumenterne.

Du kan se et eksempel på afsnit i servitutten, som udsteder fredninger af visse træer:

Foruden at slå op i tinglysningsbogen bør du desuden tage kontakt til din kommunes teknik- og miljøforvaltning for at få bekræftet, at det pågældende træ ikke er fredet.

Få 3 gratis tilbud på træfældning
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Sørg selv for oprydning og bortskaffelse, og spar penge på træfældningen

Hvis anlægsgartneren også skal stå for oprydning og bortskaffelse af træet, vil det gøre opgaven noget dyrere. Det gælder særligt ved bortskaffelse af større træer, fordi anlægsgartneren i så fald skal køre ad flere omgange til genbrugsstationen.

Således kan det nemt komme til at tage anlægsgartneren 3-5 timer blot for oprydning og bortskaffelse, hvilket med en timeløn på 440 inkl. moms svarer til en pris på ca. 1.200-2.200 + kørselstillæg afhængigt af træets størrelse. Det er altså udover prisen for selve træfældningen.

Derudover vil man typisk opnå en mængderabat ved fældning af flere træer, da anlægsgartneren kun skal køre ud én gang. Dermed opnår man en lavere pris per fældet træ ved fældning af flere træer.

Hvordan foregår en træfældning?

Processen for en træfældning afhænger meget af, hvor stort træet er, og hvor træet befinder sig. Er der f.eks. tale om et højt træ, vil det nogle gange kræve en topkapning af træet, hvilket typisk omfatter både en anlægsgartner oppe i træet og en nede på jorden samt kran og sikkerhedsudstyr. Er der tale om et træ, som står tæt på skel eller bygninger, vil processen også være anderledes og mere omfattende end en konventionel træfældning.

Få 3 gratis tilbud på træfældning
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Retningsbestemt træfældning

Hvis der er tale om en træfældning, som skal vælte i en bestemt retning for at undgå at ramme hus eller andre bygninger, benytter anlægsgartneren en særlig teknik til at opnå retningsbestemt træfældning. Det fungerer ved, at anlægsgartneren først hugger et større udsnit i træstammen (et såkaldt forhug) i den retning, hvor træet skal vælte. Efterfølgende skærer anlægsgartneren rundt om træstammen, indtil træet vælter i den ønskede retning.

En retningsbestemt træfældning vil typisk kun kræve én anlægsgartner samt motorsav, hvis anlægsgartneren har nemt ved at bestemme retningen på, hvor træstammen vælter. En retningsbestemt træfældning kræver således typisk ikke mere udstyr end en almindelig træfældning.

I andre tilfælde kan en retningsbestemt træfældning også kræve, at man binder et reb i den øverste ende af træstammen til en minilæsser (f.eks. en Schäffer Minilæsser), så man skaber spænding mod den retning man ønsker, at træstammen skal vælte.

Nedenstående video fra Byens Træpleje ApS illustrerer, hvordan en retningsbestemt træfældning foregår, så træstammen ikke vælter ned over drivhuset:

Byens Træplej - Træfældning og Træbeskæring 2625 Vallensbæk

Træfældning med kran eller lift

I visse tilfælde vil det heller ikke være muligt med en retningsbestemt træfældning. Det vil typisk være tilfældet, når et meget stort træ står tæt på en bygning og på samme tid læner sig ind over bygningen. I så fald vil det være nødvendigt med leje af kran eller lift og en såkaldt topkapning af træet. Her skæres træet af i mange omgange, hvor alle de afskårne stykker kastes væk fra huset.

En træfældning med lift er en af de dyreste former for træfældning, fordi man også skal have udgifter til leje af lift med i regnestykket.

Nedenstående video illustrerer træfældning med lift:

Beskæring af asketræ fra lift

Gratis træfældning – er det en god idé?

Man vil finde opslag på Den Blå Avis og Facebook med tilbud om gratis træfældning af privatpersoner. Typisk tilbyder personen gratis træfældning mod at få brændet fra træet med sig. Derudover skal man typisk også selv stå for oprydning og bortskaffelse af grene mv.

En gratis træfældning kan være en god idé, hvis der er tale om et mindre træ, som ikke ligger tæt op ad bygninger eller skel og hvis du desuden er indstillet på selv at stå for oprydning. Det skyldes, at privatpersonen sjældent har den fornødne erfaring og udstyr til at sikre, at træet vælter i den rigtige retning. Således kan det gå grueligt galt, hvis der er risiko for, at træet vælter ned over en bygning. Hvis der er tale om et større træ som ligger tæt på bygninger, bør man derfor søge professionel hjælp.

Få 3 gratis tilbud på træfældning
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Servicefradrag og træfældning

Selvom håndværkerfradraget afskaffes per 1. april 2022, gives der fortsat servicefradrag. Servicefradraget omfatter bl.a. havearbejde og giver fradrag for lønudgifterne til en anlægsgartner.

Der gives servicefradrag for beskæring af buske og træer men ikke for træfældninger eller fjernelse af væltede træer. Det betyder, at du kun kan få servicefradrag, hvis træet ikke fældes helt, men ved en beskæring eller topkapning af træet gives der servicefradrag. Du kan læse mere på Skat.dk.

Få 3 gratis tilbud på træfældning
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.