TV-inspektion af kloak - Se priser, få tilbud og læs alt om TV-inspektion

background Layer 1 Kloak

TV-inspektion af kloak – Se priser, få tilbud og læs alt om TV-inspektion af kloakken

Problemer med udtræk i toilettet, dårlig lugt fra afløbet, bizzare sammenstyrtninger i haven eller noget helt fjerde er ofte problemer relateret til kloakken.

Før man kan vurdere, hvad der er galt med kloakken, kræver det, at man foretager en TV-inspektion af kloakken. Heldigvis er en TV-inspektion sjældent særlig dyr, og i denne artikel kan du se priser, få tilbud og læse alt hvad der er værd at vide om TV-inspektioner som husejer.

Få 3 gratis tilbud på TV-inspektion

Ønsker du hurtigt 3 konkurrencedygtige tilbud på TV-inspektion af kloakken, anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige kloakfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 håndværkeropgaver og er således en af de største formidlere af håndværkertilbud i Danmark. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

  • Hurtigt svar og hurtig hjælp
  • 100% uforpligtende
  • I hele Danmark

Hvad koster en TV-inspektion af kloakken?

Erfaringsmæssigt vil TV-inspektion af kloakken i et parcelhus koste mellem 2.500-3.000 kr. ekskl. moms. Prisen afhænger bl.a. af, om inspektionen også skal inkludere spuling og rensning af kloakken. En inspektion tager sjældent mere end to timer.

I prisen følger en afrapportering, hvori eventuelle problemer med kloakken identificeres. En pris herfor er dog svær at vurdere, fordi problemet der identificeres ved TV-inspektionen kan kræve alt fra totalrenovering af kloakrørene til simpel spuling af kloakrørene.

Hvornår skal man få foretaget en TV-inspektion?

Som regel er det en god idé at få foretaget en TV-inspektion, så snart man oplever problemer med afløbet i boligen, som kunne relatere til kloakrørene. Nogle eksempler herpå kunne være dårlig lugt i afløbene, underlige lyde i afløbene, problemer med udtræk i toilettet eller bizarre sammenstyrtninger i haven.

Det kan også være en god idé at få foretaget en TV-inspektion ved andre lejligheder, såsom:

  • Før et ejendomskøb: i en tilstandsrapport skal der oplyses om kloakforhold. Som regel er det tilstrækkeligt at oplyse alderen på kloakken, men har man mistanke om fejl eller skader på kloakken, kan det være en god idé at få foretaget en TV-inspektion. En sådan TV-inspektion dækkes som regel også af forsikringen for sælgers vedkommende.
  • I forbindelse med andet kloakarbejde: Skal der udføres andet kloakarbejde, f.eks. kloakrenovering, tilslutning af en tilbygning eller strømpeforing, bør man få foretaget en TV-inspektion inden da.

Hvad er en TV-inspektion, og hvordan foregår den?

TV-inspektion

Helt konkret er en TV-inspektion en måde hvorpå man kan identificere problemer, fejl eller skader på kloakrørene ved at inspicere kloakken med et kamera. Kameraet er udformet som en slange med selve kameraet på toppen. Således kan kameraet også tilgå de smalleste områder i kloakken. Et alternativ til kameraslangen er et robotkamera, som kan køre i rørtykkelser fra 110 mm og opefter. Det er velegnet til lidt større kloakrør.

Under selve inspektionen sidder kloakmesteren typisk i kontrolrummet i lastbilen og styrer kameraslangen, samtidig med at vedkommende noterer eventuelle problmer, fejl eller skader i kloakrørene. Kloakmesteren noterer ud fra en særlig manual, der hedder fotomanualen, som du kan læse mere om her.

Når TV-inspektionen er færdig, skal kloakmesteren gerne have lavet en rapport ved navn ledningsregistrering, som er baseret på kloakmesterens fotos og optegnelser. Rapporten gemmes på nettet, så den i fremtiden kan hentes ned.

En kloakspuling er desuden nødvendig for at få foretaget TV-inspektionen fyldestgørende. En sådan kloakspuling kan fjerne snavs og slam, så kloakmesteren kan se eventuelle skjulte huller, revner og fejl i kloakrørene gennem kameraet. Denne kloakspuling kan være til gene for naboer, hvis I er tilsluttet samme kloaksystem, fordi det lugter. I så fald er du forpligtet til at oplyse dine naboer, at du skal have foretaget en sådan kloakspuling. Læs eventuelt mere om det tekniske aspekt ved en TV-inspektion hos Teknologisk.dk.

Forberedelse inden TV-inspektionen

Det kræver sjælden nogen særlig forberedelse inden en TV-inspektion. Det eneste, du skal vide, er, hvor der ligger en brønd til din kloak, der kan tilgås med lastbillignende vogn. En sådan brønd ligger typisk i indkørslen til dit hus.

Det kan desuden være fornuftigt at ringe til kloakfirmaet og høre, om der er andet, du skal forberede, inden de ankommer.

Sådan får man den billigste pris på TV-inspektion af kloakken

Timeprisen for de fleste kloakfirmaer er som regel forholdsvis fastlåst, og derfor kan det være svært at forhandle en lavere pris. Det betyder dog ikke, at priserne på samme TV-inspektion ikke i høj grad varierer fra kloakfirma til kloakfirma. For at få den billigste pris på TV-inspektion i kloakken, anbefaler vi, at man får 3 gratis og uforpligtende tilbud på TV-inspektion af kloakken hos 3byggetilbud.dk her.

Kvalitetssikring af kloakfirmaet

Hvis man vil være sikker på, at det kloakfirma man bestiller en TV-inspektion hos er af nogenlunde kvalitet, har man umiddelbart to muligheder:

  • Medlemsskab af TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning: det er en kvalitetssikring, hvis kloakfirmaet er medlem af TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning. Det sikrer en vis standard og en standard fremgangsmåde, så du undgår fejl under selve TV-inspektionen eller udarbejdelse af rapporten.
  • Brugeranmeldelser: Hvis du bestiller 3 tilbud på TV-inspektion hos 3byggetilbud.dk her, har mange kloakfirmaerne brugeranmeldelser af brugere der tidligere også har fået foretaget en TV-inspektion af deres kloak via samme tilbudsservice. Du kan således vælge det bedste kloakfirma ud fra disse anmeldelser.

Oversigt over TV-inspektion af kloakken i København

Vi har her samlet en oversigt over kloakfirmaer der tilbyder TV-inspektion af kloakken i København.

TV-inspektion af kloak i Århus, Nordsjælland eller Fyn

Hvis du søger TV-inspektion af kloakken i Århus, Nordsjælland eller Fyn, plejer en Google-søgning at give en udmærket oversigt.

KloakfirmaHjemmesideTelefonnummer
LyngholmLyngholm.dk36 77 00 77
Hovedstadens KloakserviceHovedstadens-Kloak.dk28 51 00 00
Hennings Kloakrens A/Shennings-kloakrens.dk47 10 85 09
TV-inspektionen.dkTV-inspektionen.dk21 21 15 90
Top KloakserviceTopkloak.dk32 15 29 29
Wollerup KloakWollerup-kloak.dk 69 91 28 67

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.