Stålhaller anvendes typisk til erhvervs- og landsbrugsformål til opbevaring af maskiner, redskaber, traktorer og lager. En stålhal kan dog også være anvendes af private, hvis arealet på grunden ellers tillader det. Læs mere om priser og hvad du bør være opmærksom på ved montering nedenfor.
Hvad koster etablering af ny stålhal?
Prisen på etablering af ny stålhal omfatter typisk både selve stålhallen og eventuelt også støbning af betongulv. Kvadratmeterprisen for stålhallen vil typisk være mindre, jo større stålhallen er:
Hallens kvadratmeter | Kvadratmeterpris eks. moms fra |
---|---|
Over 250 m2 | 1.500 DKK |
Over 500 m2 | 1.300 DKK |
Over 1.000 m2 | 1.000 DKK |
Over 2.000 m2 | 800 DKK |
Dertil bør man budgettere med etablering af betongulv. Det koster typisk mellem 350-450 DKK per m2 alt efter, hvor stort gulvet er. Betongulvet kan også isoleres, hvis det ønskes – prisen vil bl.a. afhænge af isoleringsværdi og belastning på betongulvet.
Ovenstående prisestimat omfatter stålhal inkl. montering og etablering. Man kan dog også købe materiale til stålhallen og selv stå for eventuel myndighedsansøgning, udgravning, støbning af fundament mv. Her vil materialeudgiften til stålhallen ligge på omkring 530 DKK per m2.
Ønsker du gratis rådgivning og 3 tilbud på opførelse af ny stålhal, anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.
Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige byggeentreprenører med speciale i stålhaller, efter en konsulent fra 3byggetilbud har haft en samtale med dig om dine behov. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.
- Tilbud i hele landet til alle typer stålhaller (privat, erhverv og landbrug)
- 100% uforpligtende og med gratis indledende rådgivning
- Hurtigt svar
Hvad omfatter etablering af stålhal?
Når man skal have etableret en ny stålhal, vil det typisk bl.a. omfatte:
- Nedrivning af eventuel eksisterende stålhal
- Myndighedsansøgning
- Byggetegninger
- Udgravning
- Støbning af fundamenter
- Færdiggørelse af hallens ydre overflader
- Eventuel etablering af betongulv
Der er således mange stadier i etableringen af stålhal. De fleste leverandører af stålhal tilbyder at levere stålhallen som en ‘samlet’ løsning – dvs. hvor de står for alle af ovenstående opgaver. Andre – typisk billigere leverandører – står kun for levering af selve byggematerialet til stålhallen, mens du selv står for de øvrige dele af projektet såsom støbning af fundament, byggetilladelse mv.

Sådan udarbejder du en opgavebeskrivelse til ny stålhal
Etablering af ny stålhal kan være en omfattende opgave med adskillige trin i processen. Derfor er det vigtigt, at du er detaljeret og omhyggelig i din beskrivelse af opgaven, når du indhenter tilbud fra totalentrepriser. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med entreprenøren senere i processen.
En opgavebeskrivelse til etablering af ny stålhal bør indeholde:
- Adresse på ejendommen hvor der skal bygges stålhal
- Hvorvidt der i forvejen er opført en stålhal og om denne skal rives ned, før den nye stålhal opføres
- Antal kvadratmeter ønsket stålhal
- Om stålhallen skal bruges til erhvervs-, landbrugs- eller private formål.
- Om der i forvejen er indhentet byggetilladelse, og om der er undersøgt lokalplaner, servitutter eller lignende relevant for opførelse af stålhallen
- Om der i forbindelse med opførelsen skal jordreguleres
- Ønsket startdato for projektet
- Vedlagte fotos af eventuelt eksisterende stålhal eller arealet, hvor stålhallen ønskes opført
Eksempel på opgavebeskrivelse til ny tilbygning
Kære [Totalentreprise]
Vi bor på [adresse] og ønsker at indhente tilbud på totalentreprise til opførelse af nyt stålhal. Vi forestiller os, at stålhallen skal have et overfladeareal på 300 m2, som skal benyttes til landbrugskøretøjer og opbevaring. Opgaven skal foruden opførelse af stålhallen også omfatte etablering af nyt betongulv i hallen.
Jeg har vedlagt fotos af arealet, hvor vi forestiller os, at stålhallen skal placeres. Vi forestiller os, at projektet påbegyndes indenfor et par måneder.
Jeg ser frem til at høre fra jer med pris og tidshorisont.
Bedste hilsner
Isoleret eller uisoleret stålhal?
Ved opførelsen af stålhallen skal du tage stilling til, om om stålhallen skal isoleres eller ej. Hvis stålhallen udelukkende skal benyttes til opbevaring af maskinparken, dyrefoder, halm mv., er der ofte ikke nødvendigt at bruge ekstra penge på isolering af stålhallen.
Skal stålhallen derimod bruges til eget værksted, eller er der genstande i stålhallen, som ikke tåler frost, er det værd at overveje at isolere stålhallen. Typisk isolerer man stålhallen med sandwichpaneler på vægge og tag indvendigt. Her benyttes mineraluld, PIR- og PUR-skum. Fordelen ved sandwichpaneler med skum er, at man næsten opnår en dobbelt så god isolering sammenlignet med almindelig isolering med samme tykkelse. Samtidigt er det hurtigt og effektivt at bygge med sandwichpaneler. Efterfølgende kan man få etableret varmekilde i stålhallen.