Ny garage pris: Prisberegner og 5 råd til etablering (2022 guide)

background Layer 1 Have

Ny garage pris: Prisberegner og guide til etablering

Garagen har mange fordele: det holder det bilen tør og lun under taget og giver desuden ekstra plads til værksted, opbevaringsrum og hobbyrum. Nedenfor finder du vores prisberegner samt gode råd til byggeprocessen.

Hvad koster det at bygge en ny garage?

Når man skal bygge en garage, skelner man mellem en garage, der leveres som en færdigbygget garage og en garage, som er skræddersyet. Færdigbyggede garager er meget populære og noget billigere end skræddersyede garager, men det har den ulempe, at grund- og fundamentarbejde typisk ikke er inkluderet i prisen.

Nedenstående prisberegner tager udgangspunkt i en skræddersyet garage, som også inkluderer grund- og fundamentarbejde. Priserne for færdigbyggede garager finder du i efterfølgende afsnit.

Prisberegneren tager udgangspunkt i følgende kvadratmeterpriser:

FritståendeTilbygning
Trægarage7.600 DKK inkl. moms per m28.300 DKK inkl. moms per m2
Muret garage9.500 DKK inkl. moms per m210.900 DKK inkl. moms per m2

Priseksempel

Nedenfor ses et konkret priseksempel på en ny garage etableret i Sydsjælland. Garagen er arkitekttegnet, fritstående, af træ og har et grundareal på ca. 40 kvadratmeter. Bemærk, at dette er prisen fra et konkret projekt, og at priserne vil variere fra projekt til projekt:

 • Projektstyring, inklusive arkitekttegning: 30.000 DKK
 • Grundarbejde og fundament: 45.000 kr.
 • Tømrer og tagdækkerarbejde: 190.000 kr.
 • Montering og tilslutning af strøm: 30.000 kr.
 • Samlet pris: 295.000 DKK inkl. moms (ca. 7.400 DKK per kvadratmeter)
Få gratis rådgivning og 3 tilbud på ny garage

Skal du have ny garage, mangler du rådgivning til projektet og vil du tilmed spare penge, anbefaler vi, at du benytter servicen fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige leverandører og/eller montører af garager. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 håndværkeropgaver og er således en af de største formidlere af håndværkertilbud i Danmark. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Hvad afhænger prisen på ny garage af?

Den endelige pris for en ny garage afhænger af en lang række faktorer, hvorfor prisestimater også vil være forbundet med en vis usikkerhed. Prisen for en ny garage er bl.a. afhængig af:

 • Elektricitet: man kan vælge at få tilsluttet elektricitet til garagen, f.eks. hvis man ønsker en elektrisk garageport. Det er naturligvis en ekstra udgift, som kræver en autoriseret elektriker. Derfor skal man budgettere med ca. 30.000 DKK inkl. moms for tilslutning af elektricitet.
 • Vinduer, døre og porte: antallet, typer og størrelser for vinduer, døre og porte er en ekstra udgift, som øger den samlede pris for en ny garage – særligt hvis du vælger elektrisk garageport.
 • Fritstående eller tilbygget: en garage som er tilbygget resten af boligen koster ca. 1000 DKK ekstra per kvadratmeter i forhold til en fritstående garage. Det kan måske virke kontraintuitivt, idet man med en tilbygget garage slipper for, at i hvert fald en enkelt af væggene skal bygges. Men tilpasninger mod en eksisterende bygning medfører en højere pris, ligesom arkitekttegningerne vil være mere omfattende, når garagen bygges sammen med boligen.
 • Materialevalg: ligesom ved alle andre byggeopgaver har materialevalg i sagens natur indflydelse på den samlede pris. Trægarager er ca. 2000 DKK billigere per kvadratmeter ift. en muret garage, mens beton er den dyreste løsning.
 • Landsdel: arbejdsløn udgør en stor del af den samlede pris på en ny garage. Idet timelønnen for en tømrer og håndværker varierer fra landsdel til landsdel, vil landsdelen også have betydning for den endelige pris. Generelt skal man regne med en højere timeløn øst for Storebæltsbroen, ligesom timelønnen er højere i byer.

Ny garage pris

Det bør en opgavebeskrivelse til ny garage indeholde

Ligesom alle andre byggeopgaver er den fordel at være detaljeret og omhyggelig i sin beskrivelse af opgaven for ny garage, når du indhenter tilbud fra murerfirmaer. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med mureren senere i processen.

En opgavebeskrivelse til ny garage bør indeholde følgende:

 • Adresse på ejendommen som skal have ny garage
 • Ønsket grundareal for garagen i kvadratmeter
 • Om garagen skal være tilbygget eksisterende bolig eller fritstående
 • Om garagen skal være bygget af træ, mursten eller noget helt tredje
 • Om tilbuddet også skal inkludere tilknyttet arkitekt
 • Eventuelt tillægsudstyr, herunder vinduer, døre og garageporte
 • Vedlagte fotos af området hvor garagen ønskes opført

Eksempel på opgavebeskrivelse til ny garage

Kære [Murerfirma]

Vi bor på Lyngkjærvej 64, 2765 Smørum og en ny garage. Vi forestiller os en garage på 40 m2, så der også er plads til bil, og at garagen bygges i mursten. Garagen skal være fritstående fra resten af boligen. Jeg ønsker desuden tilbud på arkitekt, hvis I har en sådan tilknyttet. Jeg har vedlagt fotos af området, hvor vi forestiller garagen.

Jeg ser frem til at høre fra jer med pris og tidshorisont.

Bedste hilsner

Fritstående eller tilbygget garage?

Når du skal have ny garage, skal du tage stilling til, om du ønsker en fritstående eller tilbygget garage. En fritstående garage er ca. 1000 DKK billigere end en tilbygget garage. En fordel ved en tilbygget garage er, at der vil være direkte tilgang fra bolig til garage. Det vil selvsagt gøre det mere praktisk, men denne form for garage giver også mulighed for flere former for anvendelse af garagen, herunder som arbejdsrum, opbevaringsrum eller værksted.

Om du skal vælge fritstående eller tilbygget garage vil også afhænge af, hvad der rent teknisk kan lade sig gøre ift. servitutter, lokalplaner mv.

Hvad koster en færdigbygget garage?

Færdigbyggede garager er tiltaget i popularitet de seneste år, hvilket særligt skyldes at de – lige umiddelbart – virker væsentligt billigere end skræddersyede garager. Flere online forhandlere sælger f.eks. færdigbyggede garager med priser ned til 30.000 DKK. I den forbindelse bør man være opmærksom på to ting:

 • En garage skal gerne holde flere år, og det vil kræve, at garagen er bygget med ordentlige materialer. Hvis du skal have en færdigbygget garage på f.eks. 40 m2, som skal holde adskillige år, skal du regne med at betale 70.000 DKK inkl. moms og opefter for selve garagen.
 • Når man køber en færdigbygget garage, skal man selv stå for etableringen, herunder grund- og fundamentarbejde. Her skal man regne med at betale yderligere 35.000-45.000 DKK for grund- og fundamentarbejdet udover selve monteringen af garagen. Læs mere om priser på fundament til garage i vores artikel.

For en færdigbygget garage på 40 kvadratmeter som skal holde adskillige år, skal man således regne med at betale ca. 140.000 DKK. Med en kvadratmeterpris på 3.500 DKK, er det naturligvis væsentligt billigere end en skræddersyet garage. Til gengæld vil en skræddersyet garage typisk have en længere levetid, ligesom der med en skræddersyet garage er taget hensyn til de arkitektoniske og stilmæssige aspekter.

Love og regler for ny garage

Overordnet set gælder der tre væsentlige love og regler af relevans for opførelsen af ny garage: byggetilladelse, bebyggelsesprocenten, lokalplaner og servitutter.

Byggetilladelse

Som udgangspunkt skal der søges byggetilladelse hos kommunen i forbindelse med opførelsen af ny garage:

 • Hvis garagen overstiger 50 m2 i grundareal
 • Hvis garagen integrereres i den eksisterende bolig (dvs. hvis garagen er tilbygget resten af boligen)

Reglerne for hvornår der skal søges byggetilladelse kan dog variere fra kommune til kommune. Derfor er det altid en god idé at kontakte din kommunes tekniske forvaltning for at høre, om det vil kræve byggetilladelse i dit tilfælde.

Byggeprocent

Bebyggelsesprocenten er den procentdel af grundens areal, som det samlede areal af bebyggelsen på grunden må udgøre. Bebyggelsesprocenten angiver, hvor meget areal du må bygge i forhold til grundens størrelse. Hvis det samlede areal af garagen er mere end 50 m2 (for rækkehuse 20 m2) skal arealet regnes med i beregning af bebyggelsesprocenten.

Lokalplaner

Der kan være udstukket en lokalplan fra din kommune i bestemte områder, som indeholder bestemmelser om etablering af garager og andre tilbygninger. På Plandata.dk fra Erhvervsstyrelsen kan du se alle lokalplaner på et kort. Sådan bruger du Plandata.dk:

 1. Vælg din kommune i øverste højre hjørne under “Kortudsnit” eller indtast sommerhusets adresse på “Søg_adresse”.
 2. Tryk på et af markeringerne på kortet (hvilket vil sige, at dit sommerhus er underlagt en lokalplan)
 3. I venstre boks kan du se alle lokalplanerne, som åbnes i .pdf, når du klikker.
 4. I pdf-dokumentet vil der stå krav til tilbygninger som f.eks. garager.

Servitutter

Der kan være tinglyste servitutter der regulerer, hvad, hvor og hvordan du må bygge på den enkelte grund, herunder garager. Du kan finde servitutter på Danmarks domstoles Tinglysning.dk ved at logge ind med NemID.

Du kan læse mere om love og regler for ny garage i Bolius’ artikel her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar