Maling af køkkenlåger: Se priser, tilbud og råd til opgaven

Køkkenlågerne bliver dagligt udsat for slag, fedtede fingre og ridser. Derfor kan det være værd at få malet de nedslidte køkkenlåger for at give dem nyt liv. Prøv vores prisberegner nedenfor og se råd til opgaven.

Når dine køkkenlåger skal males, har du tre muligheder: gør-det-selv maling af køkkenlåger, foliering af køkkenlågerne eller sprøjtemaling af professionelle. Som vi beskriver nedenfor, kan en gør-det-selv maling af køkkenlågerne sjældent betale sig, da det ikke er væsentligt billigere ift. en professionel sprøjtemaling. Sprøjtemaling af professionelle koster typisk 350-400 DKK per køkkenlåge.

Bestil 3 gratis tilbud på sprøjtemaling af køkkenlågerne

Hvis du vil have tilbud på professionel sprøjtemaling og lakering af køkkenlågerne, anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige malerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Sådan indhenter du tilbud til sprøjtemaling og lakering af køkkenlåger

Ligesom ved alle andre byggeopgaver, er det en god idé at være så detaljeret og omhyggelig i opgavebeskrivelsen til sprøjtemaling. Hvis du benytter formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud øverst på siden, anbefaler vi, at du beskriver følgende i opgavebeskrivelsen:

 • Antal køkkenlåger og skuffefronter som skal sprøjtemales samt mål for disse.
 • Om køkkenlåger og skuffefronter tidligere er blevet penselmalet eller folierede? Det vil i så fald omfatte større slibearbejde.
 • Om grebshuller i køkkenlåger eller skuffefronter skal lukkes med træspartel.
 • Om tilbuddet skal inkludere afhentning og aflevering af køkkenlåger og skuffefronter.

Hvad koster professionel sprøjtemaling og lakering af køkkenlåger?

Hvis du skal have et jævnt og flot resultat for køkkenlågerne, kan det betale sig at indsende køkkenlågerne til en professionel sprøjtemaling og lakering.

Før du indsender lågerne, skal du rengøre dem og afmontere hængsler, greb, låsekasser og ben hvis du ikke vil have disse malet. Derudover vil mange firmaer også kræve, at gammel folie på lågerne fjernes. Herefter indsender du køkkenlågerne, og lågerne bliver sprøjtemalet og lakeret i aftalte farve.

Priserne for en professionel sprøjtemaling og lakering varierer fra firma til firma, men du kan regne med nedenstående prisberegner som et fingerpeg for prisen. Hvis du vil have en præcis pris, anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud øverst på denne side.

Prøv vores prisberegner nedenfor:

Priserne inkluderer spartling, slibning, grunding og sprøjtemaling. Bemærk, at ovenstående priser tager udgangspunkt i, at køkkenlågerne bliver sprøjtemalet i standardfarver som sort, hvid eller klarlak. Hvis du ønsker en specifik farve til køkkenlågerne, skal du regne med omkring dobbelt så høje priser.

For de fleste firmaer som foretager sprøjtemaling, kan du vælge selv at indlevere køkkenlågerne. Du kan også få afhentet og afleveret køkkenlågerne. Priserne for afhentning og aflevering af køkkenlåger ligger omkring 700-1000 DKK afhængigt af landsdel.

MaleropgaveStykpris inkl. moms
Køkkenlåge under 1 m i højde350-400 DKK
Køkkenlåge over 1 m i højde450-500 DKK
Låge med én glasrude450-500 DKK
Vitrinelåge med 4-8 glasruder550-650 DKK
Lille skuffefront (20 cm højde x 60 cm bredde)200-250 DKK
Mellem skuffefront (35 cm højde x 60 cm bredde)250-300 DKK
Stor skuffefront (over 35 cm højde x over 60 cm bredde)350-400 DKK
Lukning af grebshuller30-50 DKK

Hvad er processen for professionel sprøjtemaling?

Sprøjtemaling af køkkenlåger foregår ved, at køkkenlågerne afhentes/afleveres og sprøjtemales i firmaets hal. Derfor er det vigtigt, at du har klargjort køkkenlågerne, inden de indsendes. Sørg for at rengøre køkkenlågerne grundigt, afmontere eventuel folie samt afmontere hængsler, greb, låsekasser og ben hvis du ikke vil have disse malet. Afhængigt af hvad du har aftalt med firmaet, vil firmaet derefter afhente køkkenlågerne med ekstra transporttillæg eller du afleverer køkkenlågerne hos dem. Du afhenter eller får derefter afleveret de sprøjtemalede køkkenlåger og skuffefronter.

Hvor lang tid tager det at få køkkenlåger sprøjtemalet?

Fra dine køkkenlåger og skuffefronter er afleveret hos firmaet går der typisk 7-8 hverdage, før de er færdige. Står firmaet for transporten bliver der leveret retur efter ca. en uge i det meste af landet.

Hvor længe holder sprøjtemalede køkkenlåger?

Hvis du indsender dine køkkenlåger til professionel sprøjtemaling og lakering, holder malingen i lige så mange år, som da køkkenet var nyt fra køkkenfabrikken. Hvis malingen fra dit nye køkken således har holdt 15 år, kan du regne med, at den nye malerbehandling med sprøjtemaling holder 15 yderligere år.

Derfor kan det ikke betale sig selv at male køkkenlågerne

Det vil i langt de fleste tilfælde bedst kunne betale sig at sende køkkenlåger til sprøjtemaling hos professionelle. Prisforskellen for selv at male og at sende køkkenlågerne til sprøjtemaling er 120 DKK. Taget i betragtning at maleresultatet som regel bliver langt flottere og mere jævnt ved professionel sprøjtemaling, kan det derfor sjældent betale sig selv at male køkkenlågerne. Derudover tager de fleste sprøjtemalere et ekstra tillæg, hvis køkkenlågerne tidligere er malet selv, da det omfatter mere slibearbejde.

Hvad koster det selv at male køkkenlåger?

Med nedenstående priseksempel for gør-det-selv maling af køkkenlåger tager vi udgangspunkt i følgende indkøb. Man kan godt selv slibe den eksisterende maling på køkkenlåger manuelt, men det vil tage lidt ekstra tid. Ellers bruger man en slibemaskine, som kan anskaffes for ca. 400 DKK.

Både Flügger Fix Primer samt Flügger Interior High Finish 50 har ifølge Flügger rækkeevne på 8 meter per liter. Derfor har Flügger Fix Primer en meterpris på 42 DKK ((249/75)*100)/8) og Flügger Interior High Finish 50 en meterpris på 55 DKK ((329/75)*100)/8).

Indkøbsliste for maling af køkkenlåger

 • Flügger Wood Seal 0,3 liter: 80 DKK
 • Slibepapir i korn 120: 50 DKK
 • Flügger Fluren 37 Grundrengøring 1 liter: 90 DKK
 • Flügger Fix Primer 0,75 liter: 249 DKK
 • Flügger Interior High Finish 50 0,75 liter: 329 DKK

Tager vi udgangspunkt i køkkenlåger på 1 x 1 meter hvor seks køkkenlåger skal males, hver side af lågen skal males (derfor ganges med 2) og grebshuller fyldes, vil stykprisen for maling af én køkkenlåge se ud som følger:

 • Flügger Wood Seal 0,3 liter: 80 / 6 = 14 DKK
 • Slibepapir i korn 120: 50 / 6 = 8 DKK
 • Flügger Fluren 37 Grundrengøring 1 liter: 90 / 6 = 15 DKK
 • Flügger Fix Primer 0,75 liter: 42 x 2 = 84 DKK
 • Flügger Interior High Finish 50 0,75 liter: 55 x 2 = 110 DKK
 • Samlet pris: 230 DKK

Stykprisen for en professionel sprøjtemaling er 350 DKK, mens stykprisen for gør-det-selv maling af køkkenlågerne 230 DKK – altså en prisforskel på 120 DKK. Taget i betragtning at maleresultatet som regel bliver langt flottere og mere jævnt ved professionel sprøjtemaling, kan det derfor sjældent betale sig selv at male køkkenlågerne.

Køkkenlåger i laminat eller folie

Et godt alternativ til selv at male køkkenlågerne eller få dem sprøjtemalet er at påsætte folie på køkkenlågerne. Det er relativt simpelt selv at gøre og kan give køkkenlågerne et mat og jævnt finish, som ellers ikke er muligt, hvis du selv maler køkkenlågerne. Du skal blot være sikker på at rengøre køkkenlågerne ordentligt inden du påsætter folien for at undgå luftbobler, ligesom det oftest vil give et flottere resultat, hvis de afmonterer køkkenlågerne inden påsætning af folie.

I følgende video beskrives processen for påsætning af folie til køkkenlågerne:

Skriv en kommentar