Pris på fuldspartling af vægge: Prisoversigt & tilbud [2024]

background Layer 1 Maleropgaver

Pris på fuldspartling af vægge: Se prisoversigt og tilbud for 2024

En flot nymalet væg kræver en helt jævn og forberedt overflade. Derfor vælger mange at få fuldspartlet væggen, inden den males. Er der kun små huller eller andre mindre ujævnheder, kan du muligvis nøjes med at pletspartle skruehuller og andre ujævnheder. Står du til gengæld med en helt nybygget væg, eller er er der mange ujævnheder og huller i eksisterende væg, får du det flotteste resultat ved en fuldspartling af væggen.

Bestil 3 gratis tilbud på totalspartling

Generelle estimater for prisen på en maler er forbundet med usikkerhed, da den endelige pris afhænger af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for en maler, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige malerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

  • Tilbud i hele landet
  • 100% uforpligtende
  • Hurtigt svar

Hvad koster fyldspartling af væggen?

Prisen på at fuldspartle starter fra 100-130 DKK per kvm inkl. moms, aflønning af maler samt materialer. Er væggen nybygget og ikke malet, skal der også opsættes filt som vil øge kvadratmeterprisen. Nedenstående pristabel bygger på gennemsnit af priser, som Primabolig har indhentet fra udvalgte malerfirmaer.

OpgavePris inkl. moms, aflønning af maler og materialer
Fuldspartling samt slibning af vægge100-130 DKK per kvm
Fuldspartling, slibning samt opsætning af filt120-160 DKK per kvm
Fuldspartling, slibning, opsætning af filt samt 2x maling af vægge.180-230 DKK per kvm

Hvad koster fuldspartling af huset?

Et almindeligt parcelhus på 140 kvadratmeter grundareal har – som eksempel – vægge i en størrelse på 160 kvm. Prisen på fuldspartling vil i så fald være:

  • Fuldspartling samt slibning af vægge: 17.600 DKK inkl. moms, aflønning af maler samt materialer.
  • Fuldspartling, slibning samt opsætning af filt: 20.800 DKK inkl. moms, aflønning af maler samt materialer.
  • Fuldspartling, slibning, opsætning af filt samt 2x maling af vægge: 35.200 DKK inkl. moms, aflønning af maler samt materialer.
Få 3 gratis tilbud på fuldspartling
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvordan udføres fuldspartling?

Indledningsvis udspartles mindre huller som man kender det ved en almindelig pletspartling. Maleren fylder således skruehuller og andre dybere ujævnheder med spartel. Maleren anvender ved udsætning en finere spartelmasse som synker mindre. Når spartelmasse tørre, synker det nemlig i tykkelse. For at undgå ujævnheder efter fuldspartlingen, indleder man derfor med en mindre reparation af de eksisterende huller og ujævnheder.

Når udsætningen er tør, er maleren klar til fuldspartlingen. Her anvendes en tykkere spartelmasse. Maleren lægger spartelmasse på bredspartlen, og udjævner efterfølgende på væggen.

Når fuldspartlen har tørret, vil maleren efterse resultatet. Man kan sjældent undgå, at der kommer små kanter i spartlen. Derfor sliber maleren væggen efter fuldspartlen har tørret. Efter slibningen kan man vælge at gentage med et ekstra lag fuldspartel for at få et ekstra jævnt resultat. Efter fuldspartlingen, kan man også vælge at få opsat filt for at få en ekstra jævn overflade klar til maling.

Malgodt.dk har udarbejdet nedenstående video, som illustrerer processen for en fuldspartling af væg:

Hvordan fuldspartler man med sandspartel

Kan man spartle ovenpå gammel filt?

Det anbefales som regel, at man fjerner gammelt filt, inden man begynder at fuldspartle væggen. Hvis den gamle filt er løstsiddende kan det nemlig betyde, at den nye fuldspartling og maling vil have en kortere levetid.

Hvis filten sidder godt fast, kan man dog godt fuldspartle ovenpå filten med et rimeligt resultat. Du kan selv tjekke, om filten sidder løst ved at banke på væggen. Hvis der kommer en hul lyd, kan det være tegn på, at den gamle filt skal fjernes. Du kan også skrabe med en lille spartel i overfladen af væggen. Hvis filten let kommer af, er det også et tegn på, at den gamle filt skal fjernes.

Flügger har lavet følgende video, som illustrerer hvornår den gamle filt skal fjernes:

Sådan tjekker du om du kan spartle ovenpå beklædning af væv, filt eller savsmuldstapet

Kan man godt selv fuldspartle væggen?

Du kan godt selv fuldspartle, men det kræver lidt forberedelse og øvelse at få et flot resultat. Derudover skal du være bevidst om, at resultatet måske ikke bliver ligeså flot, som hvis du hyrer en maler til fuldspartlingen. Fejl og sjusk ved fuldspartlingen kan nemlig tydeligt ses i det endelige resultat.

Få 3 gratis tilbud på fuldspartling
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Indkøbsliste ved fuldspartling

Hvis du beslutter dig for selv at fuldspartle væggen, skal du bruge følgende materialer og redskaber:

  • Spartelværktøj: her kan det betale sig at købe et spartelsæt, som indeholder flere spartler. Det sparer dig for en del besvær, når du skal arbejde med spartelmassen. Et spartelsæt kan typisk købes for mindre end 100 DKK i de fleste byggemarkeder.
  • Sandspartel: anvendes til den indledende udsætning (pletspartling) for at reparere mindre huller. Når spartelmasse tørre, synker det nemlig i tykkelse. Finere spartelmasse såsom sandspartel synker dog mindre i tykkelse sammenlignet med almindelig spartelmasse.
  • Grovspartel: anvendes til selve fuldspartlingen.
  • Sandpapir: anvendes til slibning af fuldspartlingen, efter spartelmassen er tørret.

Pletspartel og fuldspartel – hvad er forskellen?

Hvis du skal til male hus eller bolig, vil du sikkert allerede have stødt på begreberne pletspartel og fuldspartel.

Pletspartling

Pletspartling er som regel inkluderet i prisen på maling af væggene og omfatter sporadisk spartling af mindre skruehuller, revner mv. Derved opnår man et rimeligt jævnt maleresultat, hvor eventuelle skruehuller eller revner ikke vil være synlige efter malerarbejdet.

Fuldspartling

Ved en fuldspartling spartles hele væggen og loftet. Det sikrer en jævn overflade, som giver et flot maleresultat. Hvis væg eller loft er fyldt med revner og huller, vil en fuldspartling derfor være værd at overveje. Fuldspartling anvendes desuden også ved nybyggede vægge, hvor filt også opsættes. Malerfirmaer fakturerer typisk ekstra for fuldspartling udover selve malerarbejdet.

Hvordan indhenter man tilbud på fuldspartling?

Fuldspartling af væggen vil typisk være en del af det samlede tilbud på en maleropgave. Du kan benytte formularen til vores samarbejdspartner, 3byggetilbud, øverst på siden, hvis du ønsker at indhente tilbud på fuldspartling.

Få 3 gratis tilbud på fuldspartling
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.