Diamantboring og diamantskæring: Se priser og råd til opgaven

background Layer 1 Rådgivning

Diamantboring og -skæring: Hvad koster det? Priser og ekspertråd til opgaven

Når du skal lave huller eller udskæringer i vægge og gulve i beton og i murstenskonstruktioner, har du brug for diamantboring og diamantskæring. Ved hjælp af specialværktøj kan der bores og skæres i alle hårde materialer med stor præcision og nøjagtighed.

Vil du vide mere om hvilke opgaver, der kan løses med diamantboring og -skæring, og hvad det koster? Så læs med og få gode råd til at komme i gang med opgaven.

Få 3 gratis tilbud af byggerådgivere, som specialiserer sig i diamantboring

Ønsker du tre gratis og uforpligtende tilbud på diamantboring, anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige diamantboringsfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. 

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Hurtigt svar og fast tilbud i hele Danmark
 • Gratis og 100% uforpligtende

Hvad koster diamantboring?

Diamantboring og diamantskæring afregnes pr. centimeter, der skal bores eller skæres. Hertil kommer klargøring til opgaven, og timepris for den forbrugte tid. Flere firmaer tager yderligere betaling for kørsel fra firmaadressen til arbejdsadressen.

Det betyder, at en enkelt udskæring vil forholdsmæssigt dyrere, end hvis du skal have lavet flere udskæringer på samme adresse. Der kan desuden være tale om tillæg til opgaver, der kræver 2 mand og ved arbejde på stillads og andre forhold, der besværliggør opgaven.

Boring af hul i væg

Boring af et enkelt 150 mm hul, til f.eks. ventilation, i en 150 mm tyk betonvæg uden nogen særligt fordyrende forhold vil koste omkring 1.500 – 2.000 kr. ekskl. moms og kørsel.

Skæring af dørhul i væg

Hvis du skal have skåret hul til en dør, ligeledes i en 150 mm tyk betonvæg, vil prisen uden kørsel ligge på omkring 2.500 – 3.000 kr. ekskl. moms.

Spørg altid efter et nøjagtigt tilbud

Ovenstående priser er eksempler på opgaver, der ikke kræver særlige foranstaltninger, og hvor der ikke er andre faktorer, der kan fordyre prisen.

Der kan være mange forhold der spiller ind, når der skal skæres og bores i hårde materialer. Det anbefales derfor, at du altid indhenter et tilbud på opgaven, så der er styr på økonomien fra start.

Få 3 gratis tilbud på diamantboring
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvad er diamantboring og -skæring?

Ved hjælp af særlige bor og savklinger, hvor der er påsat ganske små diamanter, kan du bore og skære i meget hårde materialer som f.eks.:

 • Beton
 • Granit
 • Mursten
 • Asfalt
 • Fliser
 • Klinker

Diamanterne giver værktøjet et meget slidstærkt og hårdt skær, der gør det muligt at skære med et meget præcist og rent snit. De diamanter der bruges til værktøjet, kaldes industridiamanter, og fremstilles syntetisk, men der kan også være tale om ægte diamanter, der ikke kan bruges til f.eks. smykkefremstilling.

Når der anvendes diamantværktøj, skelnes der mellem våd- og tørskæring. Ved vådskæring bruges der vand til at køle klinge og bor under arbejdet. Ved tørskæring har værktøjet specielle udskæringer, der gør det muligt at luftkøle klingen.

Hvis du selv skal købe diamantskæreværktøj, skal du derfor være opmærksom på, om bor og klinger er beregnet til våd- eller tørskæring – eller om der er tale om en kombiversion, der kan bruges til begge skæremetoder. Du skal også sørge for at vælge en klinge, der passer til det materiale, du skal skære i. Der er nemlig forskel på klinger til beton, keramik, asfalt osv.

Hvornår udføres en diamantboring?

Diamantboring og diamantskæring bruges i stor stil indenfor byggeriet, hvor netop beton, mursten og fliser er nogle af de foretrukne byggematerialer.

I mange tilfælde er det ikke muligt at tildanne betonelementer på nybyggeri med huller og udskæringer på forhånd. I disse tilfælde bores og skæres hullerne først, når elementerne er monteret. Det er typisk huller til ventilationsrør, dør- og vinduesåbninger og store huller til porte, der skæres med diamantværktøjet.

Få 3 gratis tilbud på diamantboring
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Skæring i hårde byggematerialer bruges også i forbindelse med renoveringer, hvor der skal laves nye føringsveje til el- og VVS-installationer, eller bores huller til udluftning og ventilation. I forbindelse med asfaltarbejder bruges diamantskæring til at skære et mindre stykke asfalt op, så der bliver adgang til kloaker eller andre installationer, der er gemt væk under belægningen.

Til hobbybrug bruges diamantskæring typisk i forbindelse med lægning af havefliser i indkørsler og på terrasser, og til skæring af keramiske fliser til badeværelser og køkkener. De mindre hobbyprojekter kan du selv udføre, mens de større og mere krævende opgaver skal foretages af professionelle fagfolk.

Diamantboring

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg vælger firma til diamantboring?

Som privatkunde er der flere ting, du skal være opmærksom på, når du skal vælge den virksomhed, der skal foretage skære- eller borearbejdet.

Firmaet bør være omfattet af Byg Garanti

Du bør altid vælge en virksomhed, der er omfattet af Byg Garanti. Hvis der konstateres fejl og mangler, som virksomheden dømmes til at dække, men af en eller anden grund ikke kan udbedre, dækker Byg Garanti.

Byg Garanti dækker op til 150.000 kr. inkl. moms pr. byggesag. Garantien gælder for synlige fejl i op til 3 år efter arbejdets afslutning, og op til 10 år hvis der er tale om skjulte fejl og mangler. Du kan læse mere om om Byg Garanti og samt finde medlemsfirmaer på Byggaranti.dk.

Diamantentreprenørsektionen

Diamantentreprenørsektionen er en del af DI Byggeri, hvor medarbejdere og ledere fra virksomheder, der arbejder med diamantboring og -skæring samles. Sektionens formål er at uddanne medlemmerne, og sørge for at, alle har kendskab til den nyeste teknologi og de gældende sikkerhedsbestemmelser.

Hvis du vælger et medlem af Diamantentreprenørsektionen, får du veluddannet og kvalificeret arbejdskraft til opgaven – Se medlemmerne her.

Diamantboring bør udføres af fagpersoner med svendebrev

Uddannelsen til Diamantskærer tager 1,5 år, og giver praktisk og teoretisk uddannelse i at skære og bore i vægge og gulve. Personer med svendebrev har den nødvendige uddannelse til at udføre skærearbejder på den mest korrekte og sikre måde.

Kundeanmeldelser

Sidst men ikke mindst kan du støtte dig til andre kunders oplevelser med en virksomhed. Trustpilot er et af de mest benyttede steder at søge information om andres gode eller dårlige erfaringer med en virksomhed.

Få 3 gratis tilbud på diamantboring
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Sådan indhenter du tilbud på diamantboring

Det er altid en god idé at indhente flere tilbud på byggeopgaver, og det gør sig også gældende for diamantboringer. Når du indhenter tilbud, er det derfor vigtigt, at du er omhyggelig og detaljeret i din opgavebeskrivelse, så du får prisoverslag på det mest retvisende grundlag.

2. Udarbejd en opgavebeskrivelse

Når du indhenter tilbud på diamantboring er det vigtigt, at du er detaljeret og omhyggelig i opgavebeskrivelsen. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med ingeniøren senere i processen.

En opgavebeskrivelse til diamantboring bør indeholde:

 • Adresse på ejendommen hvor diamantboringen skal udføres
 • Hvilken type diamantboring der er tale om boring i betongulv, betonvæg eller lignende
 • Ønsket deadline for udførelse
 • Eventuelt vedlagte fotos af området, hvor boringen skal udføres

Eksempel på opgavebeskrivelse til en diamantboring:

Kære [Byggefirma]

Vi bor på [adresse] og ønsker at indhente tilbud på en diamantboring til dørhul. Jeg har vedlagt billeder til betonvæggen, hvor vi ønsker at bore hul til dør.

Jeg ser frem til at høre om pris og tidshorisont.

Bedste hilsner

Sådan indhenter du tilbud på belægningsopgaven til en god pris

 1. Tilgå formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk her.
 2. Udfyld formularen med opgavebeskrivelse på den statiske beregning, eventuelt med inspiration fra ovenstående eksempel på en opgavebeskrivelse.
 3. Er der uddybende spørgsmål, vil du efter kort tid blive kontaktet af en konsulent fra 3byggetilbud.
 4. Du modtager 3 tilbud fra tre forskellige diamantboringsfirmaer på din opgave.
 5. Servicen er gratis og uforpligtende, og du behøver ikke takke ja til nogen af tilbuddene, hvis du blot ønsker at benytte tilbuddene som informative prisestimater.

Konklusion: Diamantboring og skæring

Når du skal skære eller bore i hårde materialer, er diamantboring og diamantskæring vejen frem. De diamantbelagte bor og skæreskiver giver flotte og rene snit i meget præcise mål.

Prisen på skæring og boring varierer efter opgavens omfang og kompleksitet, og det anbefales, at du altid får et skriftligt tilbud på din opgave.

Vælg et håndværksfirma med gode anbefalinger, og gerne et firma der er medlem af en brancheorganisation, og som anvender faglært personale til opgaven.

Hvad er diamantboring?

Diamantboring og diamantskæring er - som navnet antyder - en boring, som foretages ved hjælp af diamanter. Diamanter er meget hårdføre, og ved at små diamanter påføres, kan man skære eller bore i stærke materialer såsom beton, granit, asfalt mv.

Hvad koster diamantboring?

Diamantboring og diamantskæring afregnes pr. centimeter, der skal bores eller skæres. Hertil kommer klargøring til opgaven, og timepris for den forbrugte tid. Boring af et enkelt 150 mm hul, til f.eks. ventilation, i en 150 mm tyk betonvæg uden nogen særligt fordyrende forhold vil f.eks. koste omkring 1.800 – 2.500 kr. inkl. moms.

Få 3 gratis tilbud på diamantboring
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.