Maling af lejlighed: Prisberegner og priseksempler samt regler (2022)

background Layer 1 Maleropgaver

Maling af lejlighed: Prisberegner, regler og råd til opgaven

Måske skal du fraflytte din lejelejlighed, eller måske er det blot tid til at give lejligheden et frisk udseende. Vælger du at hyre en professionel maler til at male din lejlighed, er du garanteret et flot og holdbart resultat. Nogle malere er timebetalt, mens andre giver et tilbud på hele opgaven.

Nedenfor finder du et overblik over prisen på at male lejligheden samt hvilke ting du bør tage højde for, inden malerarbejdet går i gang.

Hvad koster maling af lejligheden?

Primabolig.dk har udviklet nedenstående prisberegner, som giver et estimat for prisen på den samlede maleropgave for lejligheden. Den samlede pris er alt inklusive – det vil sige både løn til maleren, alle materialer samt moms.

Bemærk, at den endelige pris på maleropgaven vil afhænge af en række faktorer, hvorfor prisestimatet som prisberegneren giver vil være forbundet med en vis usikkerhed. Hvis du ønsker et præcist estimat, anbefaler vi, at du benytter formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud øverst på denne side.

Priseksempler for maling af lejligheden

Prisen på maling af lejligheden vil bl.a. afhænge af størrelsen på lejligheden. Se priseksempler nedenfor:

Priseksempel: maling af 1-værelses lejlighed

 • Lejlighedens samlede areal: 30 m2
 • Pletspartling af huller samt rens af væg og loft
 • To lag maling af vægge og loft
 • Slibning og to lag maling af træværk (21 m fodlister og to karme) samt 15 m rør
 • Slibning og maling af to døre samt to 2-fags dannebrogsvinduer
 • Samlet pris: 11.800 DKK inkl. materialer og moms

Priseksempel: maling af 2-værelses lejlighed

 • Lejlighedens samlede areal: 50 m2
 • Pletspartling af huller samt rens af væg og loft
 • To lag maling af vægge og loft
 • Slibning og to lag maling af træværk (28 m fodlister og to karme) samt 15 m rør
 • Slibning og maling af tre døre samt tre 2-fags dannebrogsvinduer
 • Samlet pris: 16.900 DKK inkl. materialer og moms

Priseksempel: maling af 3-værelses lejlighed

 • Lejlighedens samlede areal: 70 m2
 • Pletspartling af huller samt rens af væg og loft
 • To lag maling af vægge og loft
 • Slibning og to lag maling af træværk (33 m fodlister og tre karme) samt 15 m rør
 • Slibning og maling af to døre samt to 2-fags dannebrogsvinduer
 • Samlet pris: 22.400 DKK inkl. materialer og moms

Hvad koster en maler per m2?

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for maling af væg og loft er på 110 DKK inkl. moms per m2, og typisk kan du forvente et prisleje omkring 75-150 DKK inkl. moms per m2. Disse estimater inkluderer to pletspartling, slibning samt to lag maling men ikke øvrige ekstraopgaver.

Hvis du skal have udført ekstraopgaver såsom fuldspartling samt maling af træværk, døre eller vinduer, skal du regne med en væsentligt højere kvadratmeterpris. F.eks. skal man ved en fuldspartling og opsætning af filt regne med kvadratmeterpris på 270 DKK per m2 foruden kvadratmeterprisen forbundet med selve malingen.

Bestil 3 gratis tilbud på maling af lejligheden

Generelle estimater for prisen på en maler er forbundet med usikkerhed, da den endelige pris afhænger af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for en maler, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige malerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Lad maleren komme på besøg

Inden du underskriver aftale eller indgår mundtlig aftale med maleren, kan det være en god idé at lade vedkommende komme på besøg for at besigtige opgaven og give et endeligt tilbud på opgaven.

Det kan f.eks. være, at tapeter skal fjernes fra vægge, at væggene skal fuldspartles eller at der skal opsættes filt, inden selve maleropgaven går i gang. Ved at lade maleren komme på besøg, kan vedkommende danne sig et overblik over opgaven og give sit endelige tilbud. Det vil være betryggende for dig som boligejer, da du i så fald undgår uforudsete udgifter eller forsinkelser.

Priser per maleropgave

Priserne tager udgangspunkt i en timepris for maleren på 460 DKK. Priser er inklusive moms og materialer:

OpgavePris
Afdækning af gulv og inventar10 kr. per m2 afdækning
Pletspartling og 2x maling110 kr. per m2
Fuldspartling + opsætning af filt227 kr. per m2
Slibning, pletspartling og maling af fodlister35 kr. per meter
Slibning, pletspartling og maling af karme410 kr. per side
Slibning, pletspartling og maling af døre750 kr. per dør
Slibning, pletspartling og maling af vinduer750 kr. per 2-fags dannebrogsvindue
Slibning, pletspartling og maling af radiator584 kr. per radiator
Slibning, pletspartling og maling af rør/faldstamme30 kr. per meter

Hvad koster en maler i timen?

En maler koster typisk mellem 250-450 DKK inkl. moms i timen. Timeprisen vil dog afhænge af, om det er en selvstændig maler eller en maler tilknyttet et malerfirma (selvstændige malere er typisk billigere) samt geografisk placering. Typisk er malere noget billigere udenfor storbyer.

I nedenstående tabel kan du se den gennemsnitlige timepris for en maler, som bygger på tal fra udvalgte malerfirmaer indhentet af Primabolig. Timeprisen inkluderer i nedenstående tilfælde også materialer og moms. Derfor vil nedenstående timepris være højere, end hvis materialer ikke var inkluderet i timeprisen.

LandsdelGennemsnitlig timepris inkl. moms
Hovedstadsområdet480 kr.
Sjælland455 kr.
Fyn450 kr.
Nordjylland480 kr.
Midtjylland440 kr.
Sønderjylland440 kr.

Regler for maling ved fraflytning af lejlighed

Når du fraflytter din lejelejlighed, kan udlejer kræve, at lejligheden sættes i stand jævnfør Lejeloven. Standen af lejligheden ved fraflytning vil fremgå af lejekontrakten. Som lejer har du ikke pligt til at aflevere lejemålet i bedre stand, end boligen var i, da du overtog den. Udlejer må således i det fleste tilfælde forvente en vis forringelse, som skyldes almindelig slid.

Hvilke regler der gælder for dig som lejer ift. lejlighedens stand ved fraflytning afhænger af, hvornår lejekontrakten blev indgået.

Lejekontrakt indgået før den 1. juli 2015

Ved kontrakter indgået før den 1. juli 2015 kan udlejer kræve, at du afleverer lejemålet nyistandsat, hvis lejemålet var nyistandsat, da du flyttede ind. Det vil sige, at du skal betale for istandsættelse af alt, så det fremstår nyt. Det vil også inkludere maling af lejligheden og eventuelt fuldspartling, såfremt vægge er ujævne og/eller med revner.

Lejekontrakt indgået efter den 1. juli 2015

Ved lejekontrakter indgået efter d. 1. juli 2015, kan udlejer kun kræve en såkaldt normalistandsættelse, når du fraflytter et lejemål. En normalistandsættelse inkluderer nødvendig hvidtning, maling og lakering af gulve. Det vil således f.eks. ikke omfatte fuldspartling af væg og loft.

Læs mere om regler ved fraflytning på Lejeloven.dk.

Hvad koster det at male selv?

Det er altid billigere selv at male lejligheden. Dog bør du være varsom med selv at male lejligheden, hvis du ikke har erfaring fra lignende maleropgaver. Malerarbejde med fejl og sjusk kan nemlig tydeligt ses i det endelige resultat.

Du må gerne selv male lejligheden, medmindre andet er angivet i lejekontrakten. Du skal derfor altid nærlæse kontrakten og eventuelt indgå i dialog med udlejer, inden du begynder at male. Hvis der er tale om ejer- eller andelslejlighed, vil der som regel ikke være noget til hinder for selv at male lejligheden.

Hvis du vælger at male selv, skal du bruge almindeligt maleværktøj og nogle få materialer. Prøv vores prisberegner for gør-det-selv maleropgaven. Hvis lejligheden skal fuldspartles, vil det være forbundet med ekstra udgifter.

Indkøbsliste til maling af lejlighed

 • Maling til væg og loft hvor 10 liter koster ca. 1.000 DKK og rækker til 8-10 m2 per liter for 1-lag maling. Det vil sige, at en liter maling dækker ca. 0,8-1 m2 væg. Hvis du ønsker 2-lag maling, dækker en liter maling omtrent 0,4-0,5 m2 væg.
 • Afdækningspap og malertape til ca. 150 DKK
 • Spartel, spartelmasse og sandpapir til ca. 150 DKK
 • Pensler og malerulle til ca. 150 DKK
 • Grundrens anvendes før selve malingen og koster ca. 90 DKK per liter (10 liter iblandet vand). Hvis væg og loft er meget beskidt og der er blevet røget i lejligheden, kan du anvende speciel sod- og nikotinrens.

Hvor meget sparer man ved selv at male?

Hvis vi tager udgangspunkt i den mest basale maleropgave (det vil sige 2-lag maling af væg), har det en kvadratmeterpris på ca. 80 DKK selv at udføre. Det er noget lavere end de ca. 110 DKK, som en professionel maler gennemsnitligt tager sig betalt. Det er en besparelse på 30 DKK per kvadratmeter malet væg.

For en 50 kvadratmeter ejendom med 130 m2 væg og loft kan man således regne med en besparelse på ca. 4000 DKK ved selv at male.

Hvad afhænger prisen på maling af lejligheden af?

Som tidligere beskrevet vil prisen på din maleropgave afhænge af en række faktorer. Af disse kan nævnes:

 • Malerfirmaets timepris: malerfaget er – ligesom langt de fleste andre håndværksfag – karakteriseret ved fri prisdannelse. Det betyder, at timeprisen fra malerfirma til malerfirma også vil svinge, som vil reflektere sig i den endelige pris på maleropgaven. F.eks. er timeprisen typisk lavere for selvstændige malere end malere ansat i et malerfirma.
 • Geografi: timeprisen vil ligeledes afhænge af den geografiske placering. Typisk har malere udenfor storbyerne en lavere timepris, som ligeledes vil reflektere sig i den endelige pris på maleropgaven.
 • Antal lag: vores prisberegner tager udgangspunkt i to omgange maling, men det kan i nogle tilfælde være nødvendigt med tre lag. Det vil forøge den samlede pris.
 • Rum som skal males: hvilke rum som skal males, vil også have indflydelse på prisen. Det skyldes, at man skal vælge forskellig glans (dvs. procent af lak i malingen) afhængigt af rummet. Badeværelser, vådrum og køkken kræver typisk højere glans end almindelige værelser.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.