Maling af døre: Se priser, få fast tilbud og læs råd til gør-det-selv

background Layer 1 Maleropgaver

Maling af døre: Se priser, få fast tilbud og læs råd til gør-det-selv

Er det tid til at give de indvendige døre nyt liv, skal de males. Prisen på en maling udført af en professionel maler af en fyldningsdør på begge sider koster ca. 750 DKK inkl. moms. Læs mere om priserne, få et fast tilbud og læs også om, hvordan kan udføre maleropgaven.

Bestil 3 gratis tilbud på maling af døre

Skal du have malet dine døre og vil du spare penge, anbefaler vi, at du benytter servicen fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 håndværkeropgaver og er således en af de største formidlere af håndværkertilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige malere. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Hvad koster maling af døre?

Maling af døren afhænger bl.a. af:

 • Om døren er almindelig eller om der er tale om en fyldningsdør.
 • Om døren skal males i ny farve (i så fald kræver det mere slibearbejde og typisk også 3-lag maling)
 • Om der er tale om manuel maling eller sprøjtemaling.
 • Antal lag maling (her kan man typisk vælge mellem 2-lag eller 3-lag).
 • Om opgaven også omfatter maling af dørkarme.
 • Hvilken landsdel du bor i (en maler i større byer er typisk dyrere, fordi leveomkostningerne her også er højere) samt malerens erfaring.
 • Om maleren er tilknyttet et større malerfirma, eller om vedkommende arbejder selvstændigt.

Således afhænger prisen på maling af døre i høj grad af den enkelte situation. Når det er sagt, kan man tage udgangspunkt i nedenstående overordnede priser for fyldningsdør:

Pris for penselmaling per fyldningsdør

 • Slibning, pletspartling og 2-lag penselmaling af fyldningsdør på begge sider: 750 DKK inkl. moms
 • Slibning, pletspartling og 3-lag penselmaling af fyldningsdør på begge sider: 850 DKK inkl. moms

Pris for penselmaling per almindelig dør

 • Slibning, pletspartling og 2-lag penselmaling af almindelig dør på begge sider: 750 DKK inkl. moms
 • Slibning, pletspartling og 3-lag penselmaling af almindelig dør på begge sider: 950 DKK inkl. moms

Hvis du også ønsker at få malet dørkarmen er de typiske priser som følger:

Pris for penselmaling af dørkarm

 • Slibning, pletspartling og 2-lag penselmaling af dørkarm på begge sider: 500 DKK inkl. moms
 • Slibning, pletspartling og 3-lag penselmaling af almindelig dør på begge sider: 650 DKK inkl. moms
Maling af en fyldningsdør, som det ses på billedet ovenfor, koster ca. 750 DKK inkl. moms. Prisen omfatter slibning, pletspartling og 2-lag penselmaling.

3 trin: Sådan indhenter du tilbud på maling af døren

Vil du overlade maling af dørene til en professionel maler, kan du få udført opgaven med følgende trin:

1. Udarbejd kort opgavebeskrivelse

For at give maleren de bedste forudsætninger for at give en retvisende pris og tilbud på opgaven, er det vigtigt, at du udarbejder en detaljeret opgavebeskrivelse på opgaven. Her bør du oplyse:

 • Adresse
 • Antal døre som skal males
 • Om der er tale om fyldningsdør eller almindelig dør
 • Om dørene skal males i samme farve eller ny farve
 • Om opgaven også omfatter maling af dørkarm
 • Ønskede antal lag maling (2- eller 3-lag maling)

Du bør også vedlægge billeder af eksisterende døre

Du kan finde inspiration i nedenstående eksempel på en opgavebeskrivelse:

Hej

Vi bor på [adresse] og skal have malet vores fem fyldningsdøre på begge sider. Dørene skal males i samme farve, som de er nu. Vi er usikker på den præcise farvekode på de eksisterende døre, så det kunne vi også bruge hjælp til. Dørenes dørkarme skal også males (det vil sige i alt 10 dørkarme).

Jeg har vedlagt billeder af vores døre.

Bedste hilsner.

2. Indhent tilbud gennem vores samarbejdspartner

Du får typisk den bedste pris ved at indhente flere tilbud. Det gør du nemt ved at bruge servicen fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Når du har udfyldt formularen, vil en konsulent fra 3byggetilbud kontakte dig, hvis der er opklarende spørgsmål og du vil efterfølgende modtage tre tilbud fra tre forskellige malere.

3. Maleren kommer på besøg, og arbejdet begynder

Når du har valgt en maler til at udføre opgaven, kommer maleren på besøg. Her kan det være, at han/hun først skal undersøge opgaven, før han/hun går i gang.

Skal jeg vælge sprøjtemaling/sprøjtelakering eller penselmaling af døren?

Når du skal have malet din dør, har du mulighed for enten at få foretaget en sprøjtemaling eller penselmaling af døren. Hvad der er den rigtige løsning for dig afhænger af dørens stil samt budget.

Sprøjtemaling af døren er typisk noget billigere end penselmaling. Her sendes den umalede dør til et sprøjtemalingscenter. Omvendt foretages en penselmaling af døren typisk på stedet.

Sprøjtemaling giver et mere jævnt resultat, fordi der ikke efterlades penselstrøg eller ujævne overflader. Til gengæld kan penselstrøg også være en del af charmen ved en flot fyldningsdør.

Sådan sparer du penge på maling af døren

Skal du have malet flere døre, kan det blive et dyrt projekt. Derfor er der godt ræsonnement i at afsøge mulighed for at spare penge på opgaven. Du kan bl.a. spare penge på maling af døren ved:

Indhent flere tilbud gennem vores samarbejdspartner

Der er penge at spare, hvis man indhenter flere tilbud. Derfor anbefaler vi, at du klikker dig igennem formularen til vores samarbejdpartner 3byggetilbud.dk øverst i artiklen. Her får du tre tilbud fra tre forskellige malere til din opgave.

Ønsker du selv at indhente tilbud, kan du også sagtens selv gøre det. Du kan gribe telefonen, beskrive din opgave og indhente tilbud fra flere malere.

Hyr en selvstændig maler

Selvstændige malere er som regel billigere, end hvis de er tilknyttet et større malerfirma. Det skyldes, at den selvstændige maler typisk har færre faste udgifter end en malerentreprise. Vil du spare på maling af døre, kan det derfor være en god idé at finde en selvstændig maler.

Stå selv for at male døren

Har du erfaring fra lignende gør-det-selv-projekter og har du tiden ved hånden, kan du selv stå for at male døren. Du sparer således beløbet for aflønning af maleren. Du bør dog være opmærksom på, at der er risiko for, at resultatet bliver mindre jævnt og flot, når du selv udfører maleropgaven sammenlignet med at hyre en professionel maler.

Sådan maler du selv døren

Male dør | trin-for-trin

Du kan sagtens vælge at male dine døre selv, men det er vigtigt, at du har sat dig ind i hvordan du håndterer det at male en dør, da det er noget, der kræver præcision og snilde, for at opnå et godt resultat. Processen for maling af døre er som følger:

1. Afmontering af dør og eventuelt dørhåndtag

Det er vigtigt at afmontere døren på korrekt vis, for det bedste resultat og forberede døroverfladen på bedst mulige måde, så du får et klart og glat resultat. Således afmonteres døren fra hængslerne først. Er det muligt at afmontere dørhåndtaget og ønskes dette ikke malet, afmonteres dørhåndtaget. Er det ikke muligt at afmonteres men ønskes dørhåndtaget alligevel ikke malet, kan det dækkes til med afdækningstape.

2. Vask dørens overflader af med grundrens

For at opnå det flotteste resultat, vaskes dørens overflader af med grundrens. Vær særligt opmærksom på at vaske ordentligt af omkring dørhåndtaget, da der typisk altid er mere fedt her.

3. Skrab løs maling af og slib dørens overflader

For et langvarigt og holdbart malerresultat bør gammel og løs maling skrabes af med en skraber. Slib derefter dørens overflader, så den nye maling ikke kommer til at sidde løs.

4. Knastlak og grundmaling

Er døren ikke i forvejen malet, skal døren males med knastlak. Knastlak er et effektivt middel mod knastgennemslag. Dørens overflader pletspartles med acrylfugemasse. Efter fugemassen har tørret, kan det være, at spartlen har sunket sig. Hvis det er tilfældet, skal der spartles igen.

Grundmal efterfølgende døren, hvis det ved tidligere maling ikke i forvejen er gjort. Start med skrå lakpensel og mal de profilerede kanter i fyldningsdøren. Mal derefter midterstykket med en minirulle. Mal efterfølgende dørrammen med malerrullen. Er døren ikke grundmalet, foretages der to lag grundmaling.

5. Ekstra lag maling

Samme process som ved grundmalingen gentages.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.