Kloakrenovering: Se priser, tilbud og råd til renovering af kloakken (2022)

background Layer 1 Byggeopgaver

Kloakrenovering: Se priser, tilbud og råd til renovering af kloakken

Problemer med kloakken går som regel ikke ubemærket hen: stank, toiletter der ikke skyller, defekte vandhaner og sågar skadedyr kan være nogle af symptomerne.

Heldigvis er det langt mindre besværligt at få renoveret sin kloak, end det var for bare 30 år siden. I dag er det nemlig ikke nødvendigvis givet, at man skal til at grave hele haven og huset op for at få foretaget en kloakrenovering. Teknologien indenfor kloakreparation har udviklet sig så meget, at man i nogle tilfælde slipper for gravearbejde og kan nøjes med såkaldt strømpeforing.

Bestil 3 gratis tilbud på kloakrenovering

Generelle estimater for prisen på en kloakrenovering er forbundet med usikkerhed, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for en kloakrenovering, anbefaler vi, at du benytter servicen fra vores partner 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige kloakfirmaer til kloakrenovering. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Hvad koster en kloakrenovering?

Selv om det ville være belejligt, hvis vi kunne give et definitivt svar på, hvor meget en kloakrenovering koster, er det desværre ikke så nemt endda. Prisen på kloakrenoveringen afhænger af mange faktorer, herunder:

 • Hvorvidt kloakrenoveringen kræver gravearbejde (alternativt vil der være tale om en strømpeforing)
 • Hvor let det er at tilgå de utætte kloakrør
 • Hvor mange meters kloakrør der skal renoveres
 • Hvorvidt nogle af kloakrørene skal afproppes

Skal man give et vejledende prisestimat for en kloakrenovering, koster det ca. 1.000 kroner per meter kloakledning, som skal renoveres. Har man således 40 m kloakrør som skal renoveres, kan man regne med en pris på 40.000 DKK – naturligvis med forbehold for at prisen vil afhænge af ovenstående faktorer.

Hvis man ønsker et præcist prisestimat for kloakrenoveringen, anbefaler vi, at man benytter formularen til 3byggetilbud øverst i artiklen. Her får du 3 gratis tilbud på kloakrenoveringen – og du har naturligvis mulighed for at afslå alle tilbuddene.

Nedenstående video fra kloakfirmaet Furesø Kloak & Beton illustrerer processen for kloakrenovering:

Kloakrenovering - Furesø Kloak og Beton

Kloakrenovering uden opgravning med strømpeforing

Som indledningsvist berørt er det i visse tilfælde muligt at få foretaget en kloakrenovering uden opgravning. Det vil bero på en konkret vurdering af kloakfirmaet, om hvorvidt de vil være i stand til at foretage en strømpeforing end en komplet kloakrenovation. De vurderer typisk dette på baggrund af en såkaldt TV-inspektion.

Fordelene ved en strømpeforing i forhold til en traditionel kloakrenovering, som kræver omfattende gravearbejde, er til at få øje på. Dels er det markant billigere, men det er også mere effektivt og mindre omfattende. Med strømpeforing er dine kloakrør også klar til at blive brugt igen efter blot et døgn. Til sammenligning kræver en stor kloakrenovation op mod en måned fra arbejdet er gået igang, til at kloakrørene er klar til at blive brugt igen.

En traditionel kloakrenovering vil derfor i mange tilfælde betyde, at man skal genhuses, da ejendommen ikke kan bebos, mens kloakarbejdet foregår. Du kan læse mere om strømpeforing af kloakken her.

Hvad bør en opgavebeskrivelse til kloakrenovering indeholde?

En kloakrenovering kan være et omfattende arbejde, og derfor er det vigtigt, at du er detaljeret og nøjagtig i din beskrivelse af opgaven, når du indhenter tilbud fra kloakfirmaer. Derved vil du få et retvisende tilbud og undgå misforståelser med kloakfirmaet senere i processen.

En opgavebeskrivelse bør indeholde følgende:

 • Adresse på ejendommen som skal kloakrenoveres
 • Eksisterende problemer med kloakken (fx dårlig lugt i afløbene, lyde i afløbene, problemer med udtræk i toilettet eller bizarre sammenstyrtninger i haven)
 • Om der allerede er foretaget TV-inspektion af kloakken (vedlæg i så fald den udarbejdede rapport)
 • Årstal for kloakrørene
 • Hvor ofte kloakrørene er blevet vedligeholdt (fx ved spuling)

En kloakrenovering kræver en TV-inspektion

Kloakrenovation af gamle kloakrør

Før man kan gå igang med selve kloakrenoveringen, kræves det, at man har fået foretaget en TV-inspektion af kloakken, inden kloakarbejdet påbegyndes. Når man foretager en TV-inspektion af kloakken, kortlægger man alle de eventuelle problemer, skader og fejl kloakken har, og det bliver samlet i en rapport, hvor der typisk medfølger en DVD af TV-inspektionens optagelser. Derudover vurderer kloakfirmaet ved hjælp af TV-inspektionen også, hvilke kloakrør og -ledninger der kan strømpefores, og hvilke der helt bør udskiftes.

Prisen på strømpeforing ligger typisk i prislejet 700-1.600 DKK, og du kan læse mere om TV-inspektion i ovenstående link.

Afpropning af kloakrør

Under TV-inspektionen undersøger man også, om visse kloakrør slet ikke bliver brugt. Hvis visse kloakrør ikke bliver brugt, vil man under kloakrenoveringen typisk foretage en afpropning af pågældende rør. Det sikrer, at røret ikke kommer til at forårsage kloakskade eller ligende i fremtiden.

En brøndrenovering kan også være nødvendig

Kloakfirmaet vurderer også, om der under kloakrenoveringen bør foretages en brøndrenovering. En brøndrenovering er en omfattende rensning og behandling af brønden, så den fungerer optimalt igen. Selve brøndrenoveringen er forholdsvis billig. Det vil typisk afgøres ved en slamsugning.

Hvad er processen for en kloakrenovering?

Processen for en kloakrenovering vil afhænge af, hvilken type kloakrenovering der er tale om. Typisk vil processen dog se ud som følger:

 • Forundersøgelse: før en kloakrenovering påbegyndes, vil kloakrør først undersøges. Det er for at identificere problemet med kloakken samt for at vurdere, om det er muligt at strømpefore de de eksisterende rør. En forundersøgelse består af en TV-inspektion, hvormed man med en slange med kamera for enden kan tage billeder af indersiden af rørene. En TV-inspektion er forholdsvis billig og koster typisk ikke mere 700-1.600 DKK.
 • Kloakrenovering: baseret på forundersøgelsen vil man kunne vurdere, hvilke kloakrør som skal renoveres, hvilke rør som kan strømpefores og – i tilfælde hvor strømpeforing ikke er mulig – omfanget af gravearbejdet.
 • Afpropning og brøndrenovering: samtidigt med selve kloakrenoveringen vil man – hvis der er behov herfor – renovere brønden og afproppe kloakrør.

Forebyg behovet for en kloakrenovering med vedligeholdelse

En kloakrenovering er ikke billig – særligt ikke hvis strømpeforing ikke er mulig. Derfor kan det betale sig at forebygge behovet for en kloakrenovering ved at vedligeholde kloakken. Helt konkret kan man vedligeholde kloakrørene ved at spule rør og ledninger ca. en gang om året. Med en sådan spuling fjerner man fedtstoffer, sæberester o.lign., der har siddet sig fast i rørene og som slider rørene. Man kan hyre et kloakfirma til en sådan spuling.

En kloakrenovering er en investering i huset

Selv om det naturligvis er rart, at kloakken fungerer optimalt, så tjener kloakrenoveringen også et helt andet formål. Hvis man har en beskadiget og utæt kloak, kan det hæve ejendomsværdien betragteligt, hvis man får foretaget en kloakrenovering. Det reducerer desuden risikoen for dyre vandskader.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

2 kommentarer til “Kloakrenovering: Se priser, tilbud og råd til renovering af kloakken”

 1. Vi har problem med hyppig stop i afløb, toilet trækker ikke. Vi renser jævnligt, men har ved en spuling af slamsugere samt eftersyn med kamera fået at vide at kloaken skal renoveres. Det er en kloak ledning fra 1965. Vi vil helst at det kan udføres uden at grave da de vist ligger dybt. Afstand fra væg til brønd er ca 20 m.

  Svar
  • Hej Svenne

   Jeg beklager det sene svar og håber, at I har fået udbedret problemet. Hvis ikke det er tilfældet, vil jeg anbefale, at du bruger formularen øverst på denne side.

   Bh Primabolig.dk

   Svar

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.