Dørtelefon: Priser, installation & modeller (kamera, lejlighed mv.)

background Layer 1 Byggeopgaver

Dørtelefon: Komplet guide med priser, installation & modeller (kamera, lejlighed mv.)

Skal du have monteret et helt nyt dørtelefonanlæg eller blot udskiftet det eksisterende, skal du bl.a. tage stilling til model (trådløs, ikke-trådløs, med kamera og lignende), installation, budget og indhentning af tilbud.

Nedenfor finder du den komplette guide, som dækker alle boligtyper (villaer, andels- og ejerforeningslejligheder mv.).

Få gratis rådgivning og 3 tilbud på nyt dørtelefonanlæg

Ønsker du gratis rådgivning og 3 tilbud på nyt dørtelefonanlæg, anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige leverandører og installatører af dørtelefonanlæg, efter en konsulent fra 3byggetilbud har haft en samtale med dig om dine behov. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 håndværkeropgaver og er således en af de største formidlere af håndværkertilbud i Danmark. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative prisestimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet og til villaer, andelslejligheder og ejerlejligheder
 • 100% uforpligtende og med gratis rådgivning til den næste dørtelefon
 • Hurtigt svar

Pris på dørtelefon til lejlighed og etageejendomme

Prisen på ny dørtelefon til lejlighed vil afhænge af en række faktorer, navnlig:

 • Antal lejligheder som skal kobles på dørtelefonen
 • Om der allerede er etableret kabler til dørtelefonen fra forrige dørtelefon, eller om der skal trækkes nye kabler
 • I hvilken landsdel du bor, idet timeprisen for installatører vil afhænge en smule af landsdel
 • Type af dørtelefon der ønskes (f.eks. almindelig dørtelefon, med kamera, trådløs eller andet)

Derfor vil prisestimater for dørtelefoner også være forbundet med en vis usikkerhed, fordi den endelige pris afhænger af en række faktorer. Når det er sagt, er nogle overordnede prisestimater for dørtelefoner inkl. installation til lejligheder og etageejendomme som følger:

Type af dørtelefonPris per lejlighed med eksisterende kabler alt inklusivePris per lejlighed med nye kabler alt inklusive
Almindelig dørtelefon med døråbner1.500-2.000 kr.2.500-3.000 kr.
Dørtelefon med kamera2.500-3.000 kr.3.500-4.000 kr.
Trådløs dørtelefon bl.a. med app3.500-4.000 kr.-

Hvad koster et dørtelefonanlæg til private?

Det er også muligt at få installeret dørtelefon som privatperson, uden at der er tale om etageejendom eller lejlighed. For privatpersoner står man typisk med valget mellem en klassisk dørtelefon og en porttelefon. Har du port til ejendommen, kan en porttelefon være en praktisk og sikker løsning til at lukke gæster ind fra enden af indkørslen.

Prisen for dørtelefoner for private er i sagens natur højere end ved installationer i lejlighed eller etageejendomme. Det skyldes, at der kun skal installeres én dørtelefon fremfor adskillige til forskellige lejligheder, hvorfor de faste udgifter ikke spredes blandt mange. Således vil du se priser på dørtelefoner inklusive installation for mellem 5.000-10.000 kr.

Hvis du selv er villig til at stå for installationen af dørtelefonen, har flere af de store tech-giganter som Amazon og Google introduceret trådløse dørtelefonanlæg med video. Af disse er særligt Ring Doorbell og Google Nest Doorbell særligt populære. De fås for ca. 1.500-3.500 kr. og kommer med batterier, som skal oplades fra tid til anden. Den eneste komplikation ved denne løsning er, at dørtelefonen skal have forbindelse til wifi, hvilket kan være problematisk, hvis der er stor afstand – og dermed svag forbindelse – mellem routeren og hoveddøren.

Hvordan virker en dørtelefon?

Dørtelefonanlæg fås i mange former og typer. Hvordan et dørtelefonanlæg virker, afhænger derfor af, hvilken type der er tale om. Formålet med dørtelefonen er selvsagt at give dig mulighed for at komme i kontakt med mennesker udenfor din dør, eventuelt med mulighed for døråbning.

Generelt sondrer man dog mellem almindelige dørtelefoner og trådløse dørtelefoner:

 • Almindelige dørtelefoner: her trækkes der et kabel mellem selve dørtelefonen og hver enkelt telefon i lejligheden.
 • Trådløs dørtelefon: her trækkes der ikke noget kabel, men dørtelefonen skal have forbindelse til wifi, hvilket kan være problematisk, hvis der kun er svag wifi-forbindelse til hoveddøren. Visse trådløse dørtelefoner giver også mulighed for at besvare opkald via smartphone.

Sådan indhenter du tilbud på ny dørtelefon

Hvis du bor i etageejendom, skal du huske, at processen også vil omfatte enighed blandt bestyrelsen eller ejer- eller andelsforeningen om nye dørtelefoner. Processen for indhentning af tilbud på nye dørtelefoner vil se ud som følger:

1. Enighed i andels- eller ejerforeningen om nye dørtelefoner

Sidder du i bestyrelsen i andels- eller ejerforeningen skal du huske at orientere dig mod vedtægterne i henhold til, hvordan indhentning af tilbud på nye dørtelefoner bør foregå. I visse foreninger kræver det blot enighed blandt resten af bestyrelsen om, at der indhentes tilbud på nye dørtelefoner.

Bor du i villa uden andels- eller ejerforening kan du naturligvis springe dette skridt over.

1. Udarbejd kort opgavebeskrivelse

For at give leverandøren af dørtelefoner de bedste forudsætninger for at give en retvisende pris og tilbud på opgaven, er det vigtigt, at du udarbejder en detaljeret opgavebeskrivelse af installation af dørtelefoner. Her bør du oplyse:

 • Adresse på andels- eller ejerforeningen
 • Antal lejligheder som skal kobles på dørtelefonen
 • Om der allerede er etableret kabler til dørtelefonen fra forrige dørtelefon, eller om der skal trækkes nye kabler
 • Type af dørtelefon der ønskes (f.eks. almindelig dørtelefon, med kamera, trådløs eller andet)

Du bør også vedlægge billeder af eventuelt eksisterende dørtelefon samt modelnavn, så leverandøren kan vurdere, om de eksisterende kabler kan anvendes, eller om der skal lægges nye kabler til dørtelefonen.

Du kan finde inspiration i nedenstående eksempel på en opgavebeskrivelse:

Hej

Vi er en andelsboligforening på i alt 20 lejligheder, som ønsker at indhente tilbud på nye dørtelefoner. De eksisterende dørtelefoner er fra en producent ved navn Siedle. Der er derfor allerede trukket kabler til alle lejlighed. Vi ønsker nye dørtelefoner, som også har video.

Vedlagt billeder af de eksisterende dørtelefoner.

Bedste hilsner.

2. Indhent tilbud gennem vores samarbejdspartner

Du får typisk den bedste pris på maleropgaven ved at indhente flere tilbud. Det gør du nemt ved at bruge servicen fra vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Når du har udfyldt formularen, vil en konsulent fra 3byggetilbud kontakte dig, hvis der er opklarende spørgsmål og du vil efterfølgende modtage tre tilbud fra tre forskellige leverandører af dørtelefoner på både dørtelefoner og installation.

3. Installatøren kommer på besøg, og dørtelefonanlægget installeres

Når du har valgt en leverandør af dørtelefonanlæg, kommer vedkommende på besøg. Processen vil afhænge af, om der allerede er trukket kabler til hver lejlighed, eller dørtelefonen skal monteres trådløst.

Er der ikke trukket kabler, og skal dørtelefonen ikke være trådløs, skal installatøren først trække kabler fra dørtelefonen til hver enkel lejlighed. Derefter kan arbejdet med installationen af selve dørtelefonanlægget begynde.

Almindelig dørtelefon med døråbning

Den almindelige dørtelefon med døråbning er den klassiske løsning, som man finder i de fleste etageejendomme og lejligheder. Løsningen fungerer ved, at der er trukket kabel fra dørtelefonanlægget ved hoveddøren til dørtelefonerne i hver enkelt lejlighed. Her er der mulighed for at komme i kontakt med gæster, og du har også mulighed for at åbne hoveddøren med et enkelt tryk.

En almindelig dørtelefon med døråbning er en simpel løsning, som derfor også er meget driftsikker. Løsningen kræver ikke meget vedligeholdelse og selve dørtelefonanlæggene er typisk billige. Dog er installationen mere kompleks, da der skal trækkes kabler fra hoveddøren til hver lejlighed. Det bør man derfor have med i overvejelserne, når man anskaffer dørtelefon.

Almindelig dørtelefon med døråbning og kamera

Dørtelefon med kamera er en udvidet model af det almindelige dørtelefonanlæg. Her er der stadig trukket kabler mellem dørtelefonanlægget og hver lejlighed, men dørtelefonanlægget er også udstyret med kamera. Således vil man kunne se gæster både med video og lyd. Med denne løsning skal man være opmærksom på, at eventuelt eksisterende kabler muligvis ikke er kompatible med video, hvorfor der kan være ekstra udgifter forbundet med at trække nye kabler.

Trådløs dørtelefon med kamera

Med en trådløs dørtelefon med kamera skal der ikke trækkes nye kabler til lejlighederne. Man kan, med andre ord, selv installere dørtelefonen med denne løsning, hvis man har tilstrækkelig teknisk snilde. Som tidligere beskrevet kræver det dog, at dørtelefonanlægget er forbundet med wifi, hvilket kan være problematisk, hvis der er svag internetforbindelse ved hoveddøren.

Populære modeller af trådløse dørtelefoner med kamera er Amazons Ring Doorbell eller Google Nest produkter. Her kan man få modeller som enten er batteridrevet eller forbundet med en elektrisk kilde. Ved batteriløsninger kræver det, at batteriet oplades fra tid til anden. Amazons Ring Doorbell og Google Nest er begge forbundet med en app på smartphone, så du kan modtage opkald fra hoveddøren selv hvis du ikke er hjemme. Det er praktisk, hvis du modtager pakker, når du ikke er hjemme – her kan du f.eks. bede pakkebuddet om at efterlade pakken foran hoveddøren.

En anden fordel med Amazons Ring Doorbell eller Google Nest er, at de har sensorer som kan sende notifikationer direkte til din smartphone, når der registreres bevægelse foran din hoveddør. Det kan være med til at øge sikkerheden mod ubudne gæster.

Prisen for Amazons Ring Doorbell og Google Nest ligger på mellem 1.500-3.500 kr. afhængigt af model og tilvalgsprodukter. Disse to løsninger er særligt ideelle for dem som bor i villaer og private ejendomme.

Se videoen nedenfor som beskriver installation af hhv. Amazon Ring og Google Nest Doorbell:

How To Replace a Wired Doorbell with Ring Video Doorbell DiY Install | Ring
How to set up and install the Google Nest Hello video doorbell

Hvilken dørtelefon skal jeg vælge?

Hvilken type dørtelefonanlæg du skal vælge afhænger i sagens natur af dine specifikke behov og boligens begrænsninger. Når du vælger dørtelefon bør du have følgende faktorer med i overvejelserne:

 • Bor du i etageejendom med andre boliger eller selvstændig villa?
 • Er driftsikkerhed og minimal vedligeholdelse en prioritet?
 • Skal dørtelefonen, sammen med andre tiltag, fungere som en sikkerhedsforanstaltning mod indbrud?
 • Ønsker du videokamera i dørtelefonen?
 • Ønsker du at kunne modtage opkald fra dørtelefonen digitalt via telefonen?
 • Er wifi-forbindelsen til hoveddøren tilstrækkelig stærk til en trådløs dørtelefon?

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.