Sandblæsning – Se priser, få gratis tilbud og læs om gør-det-selv

Sandblæsning af hus

Skal man have foretaget en overfladebehandling af et hus, bil eller lignende, bruger man typisk sandblæsning til at fjerne gammel maling, kalk, snavs og lignende. Der er både mulighed for selv at sandblæse eller få en professionel til at gøre det, selv om førstnævnte som udgangspunkt frarådes. Dels fordi der er ret stramme regler på området, men i ligeså høj grad fordi sandblæsere er dyre både at leje og købe og svære at håndtere.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på sandblæsning

sandblæsning tilbudFor at få den bedste pris på sandblæsning, anbefaler Primabolig.dk, at man får 3 gratis og uforpligtende tilbud på sandblæsningen hos tilbudsservicen 3byggetilbud.dk. Du vil få tre tilbud fra tre forskellige sandblæsningsfirmaer, som alle vil konkurrere om at få din maleropgave. Det sikrer den laveste pris for dig.

 • Gratis og uforpligtende tilbud – du kan sige nej til alle 3 tilbud
 • Konkurrencedygtig pris – de tre sandblæsningsfirmaer konkurrerer om at få din opgave; det sikrer en lavere pris

Få 3 tilbud på sandblæsning

Sandblæsning pris – hvor meget koster det?

Sandblæsning prisDet kan være svært at give en præcis pris på sandblæsning, fordi det afhænger af flere faktorer. Overordnet set, kan man sige, at sandblæsning afhænger af følgende:

 • Antal kvadratmeter der skal sandblæses
 • Hvilket håndværkerfirma du benytter

Når det er sagt, ligger prisen på sandblæsning typisk mellem 60-100 kroner per kvadratmeter. Hvis du ønsker en mere præcis pris, anbefaler vi, at du bruger ovenstående formular til 3byggetilbud. Når du har udfyldt formularen hos 3byggetilbud, vil tre forskellige håndværkerfirmaer komme med deres tilbud på sandblæsning af dit hus, og du har mulighed for både at tage imod et af tilbuddene eller at afslå alle tre. En ekstra bonus ved 3byggetilbud er, at du får et godt tilbud, fordi de tre håndværkerfirmaer alle vil konkurrere om at få netop din sandblæsningsopgave.

Hvornår skal man få foretaget en sandblæsning?

Overordnet set kan det være en god idé at få sandblæst ens hus, hvis man skal have det malet, pudset eller vandskuret. Især hvis man skal have foretaget en facademaling, er en sandblæsning en god idé, fordi facademalingen således holder i længere tid (hvis man maler på gammel maling, falder den nye maling typisk meget hurtigt af). Du kan evt. læse mere om facademaling priser her.

Ud over at det kan være fornuftigt at få sandblæst sit hus facader, inden man maler det, sandblæser man også typisk biler og stål- og betonkonstruktioner, inden de bliver malet. Det er dog et helt andet område, som vi ikke yderligere vil berøre i denne artikel.

Billigste tilbud på sandblæsning

Fordi sandblæsning kan blive en lidt smådyr proces – især hvis man oven i selve sandblæsningen også skal have foretaget f.eks. facademaling – kan det være fornuftigt at undersøge de billigste tilbud på sandblæsning. Ofte vil håndværkerfirmaet/sandblæsningsfirmaet spørge ind til følgende, før de kan give dig et prisoverslag på sandblæningsopgaven:

 • Antal kvadratmeter der skal sandblæses
 • Hvor omfattende sandblæsning der er tale om

Gør dig derfor begreb om ovenstående, hvis du vælger at tage direkte kontakt til et sandblæsningsfirma. Du har umiddelbart to muligheder, for at få det billigste tilbud på sandblæsning:

 1. Grib telefonen, tag kontakt til en masse sandblæsningsfirma og få det bedste tilbud (efter du har givet dem de nødvendige oplysninger, vel at mærke).
 2. Brug formularen til 3byggetilbud øverst på siden, hvorefter du vil få tre forskellige tilbud på din sandblæsningsopgave. Du kan derefter tage det billigste tilbud.

Vi anbefaler sidstnævnte mulighed. Dels fordi det er nemmere og går hurtigere, dels fordi du typisk får et billigere tilbud, når de tre sandblæsningsfirmaer skal konkurrere om netop din opgave.

Sandblæsning gør-det-selv

Som vi indledningsvis berørte, anbefales det, at man får en professionel til at sandblæse. Selv at sandblæse kan dog anbefales, hvis man har erfaringer med lignende opgaver og skal sandblæse meget store arealer – ellers kan det sjældent betale sig selv at gøre det. For selv at sandblæse skal man bruge en kraftfuld kompressor (på 8-10 bar, der typisk kan fås for 3000-6000 kroner) og materiale til sandblæsningen (kvartsand eller jerngrit der typisk købes i varehuse).

Fremgangsmåde til gør-det-selv sandblæsning

 1. Først skal du søge om tilladelse hos kommunen senest 14 dage inden sandblæsningen og orientere dine naboer senest to dage inden du går i gang med sandblæsningen.
 2. Større kornstørrelse og højere tryk på sandblæsningen giver en hårdere afrensning, ligesom en mindre kornstørrelse giver en mere blid sandblæsning. Vær opmærksom på det.
 3. Sæt dig ind i alle regler og lovgivninger der er på området. Du kan læse mere om regler for sandblæsningArbejdstilsynets hjemmeside her.
 4. Vinduer og glasdøre ved de områder som du sandblæser skal tildækkes fuldstændigt. Hvis sandblæsningen rammer vinduer, bliver vinduer nemlig så beskadiget, at de skal udskiftes.
 5. Brug maske, og gå arbejdstøj, når du sandblæser, da der kan fremkomme giftige stoffer såsom asbest, når du sandblæser. Tag desuden andre forholdsregler såsom øjneskyllemiddel i nærheden, når du sandblæser.

Skriv en kommentar