Strømpeforing af kloak – Se priser, få tilbud og læs om strømpeforing

Strømpeforing af kloakledninger

Oplever du problemer i dine kloakledninger eller faldstammer såsom lækage, forskydninger eller huller? En komplet renovation af kloakken kan være en dyr affære, men heldigvis findes der et alternativ: en strømpeforing af kloakledninger og faldstammer. Simpelt forklaret er strømpeforing en metode hvorpå man skaber et nyt rør inden i det gamle, ødelagte rør. Strømpeforing har to store fordele i forhold til komplet renovation af kloakledningerne:

  • Det er meget billigere end en kloakrenovation, fordi det ikke kræver omfattende gravearbejde
  • Som boligejer er det meget mindre tidskrævende end en kloakrenovation, fordi byggeopgaven ikke er nær så stor
Få 3 gratis tilbud på strømpeforing

sandblæsning tilbudFor at få den bedste pris på strømpeforing, anbefaler Primabolig.dk, at man får 3 gratis og uforpligtende tilbud på strømpeforing af kloakken hos tilbudsservicen 3byggetilbud.dk. Du vil få tre tilbud fra tre forskellige sandblæsningsfirmaer, som alle vil konkurrere om at få din maleropgave. Det sikrer den laveste pris for dig.

  • Gratis og uforpligtende tilbud – du kan sige nej tak til alle 3 tilbud
  • Konkurrencedygtig pris – de tre sandblæsningsfirmaer konkurrerer om at få din opgave; det sikrer en lavere pris

Få 3 tilbud på strømpeforing af kloakken

Strømpeforing pris – hvor meget koster det?

Prisen på strømpeforing afhænger af en række faktorer, herunder:

  • Hvor mange meter kloakledninger du skal have udført strømpeforing i
  • Hvor tilgængelig de pågældende kloakledninger er, og hvor let det vil være for kloakfirmaet at strømpefore rørene

Det sagt, ligger prisen på strømpeforing typisk på 1.000 kroner per meter af kloakledning, der skal strømpefores. Meterprisen kan dog være både højere eller lavere med et par hundrede kroner afhængig af, hvor tilgængelige kloakledningerne er for kloakfirmaet.

Hvis du ønsker en mere præcist pris på strømpeforing af dine kloakledninger, anbefaler vi, at du bruger ovenstående formular til 3byggetilbud. Her vil du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på strømpeforing af netop dine kloakledninger.

Sådan foregår strømpeforing

 
Ovenfor ses en animation af, hvordan en strømpeforing foregår. Hvis du er mere til video, og mindre til tekst, foreslår vi, at du ser videoen.

Der er typisk en række ting der skal gøres før, under og efter strømpeforingen. Her følger en beskrivelse af, hvad et autoriseret kloakfirma gør, når de foretager en strømpeforing, så du er helt tryg ved processen:

Inden strømpeforingen: TV-inspektion af kloakken

Man får foretaget en TV-inspektion af kloakken og/eller faldstammerne inden strømpeforingen. Med en TV-inspektion kan man få et mere klart og tydeligt billede af, hvilke kloakledninger der er problemer med ved at indføre et lille kamera i kloakken. En TV-inspektion har desuden den fordel, at man får klarlagt, hvilke kloakledninger der ikke har brug for strømpeforing. Det sikrer, at man undgår at strømpefore de kloakledninger, der ikke har brug for det, så man sparer penge. Man får derudover dokumentation på kloakkens tilstand (en lille DVD + en rapport), som f.eks. kan være brugbar, hvis man på et senere tidspunkt vælger at sælge boligen.

Selve strømpeforingen

Strømpeforingen fungerer således, at en slange (typisk i polyester, men kan også være i filt eller glasfiber) indføres i kloakrørene. Derefter imprægneres slagen med plyester, epoxy eller silikat, som er det der erstatter det gamle rør. Når det nye rør er på plads, pustes en ‘ballon’ op med et tryk, så den presser det nye materiale, der er det nye rør, ud mod det gamle rør. Det sikrer, at gennemgangen for rørene som sådan ikke bliver mindre, mod hvad man skulle tro.

Efter slangen er færdig med at hærde, trækkes ballon og al øvrigt udstyr ud af kloakken. Tilbage står en ny kloakledning, der kan holde mellem 70-100 år.

Ovenfor ses en animation af, hvordan en strømpeforing foregår. Den er glimrende til at forklare en noget kompleks operation mere simpelt.

Kloakrenovation af gamle kloakrør
Her ses hvor omfattende gravearbejde en traditionel kloakrenovation kræver.

Gennemsnitlig levetid for kloakrørene

En forståelig bekymring ved at få foretaget en strømpeforing af kloakken i stedet for at få foretaget en kloakrenovation er, at at kloakken ved en strømpeforing ikke holder i særlig lang tid. Heldigvis forholder det sig helt anderledes. Såfremt strømpeforingen er udført korrekt, kan kloakledningerne sagtens holde sig op til 70-100 år. Bekymringerne ved at få foretaget en strømpeforing bør derfor ikke være så store.

Flere fordele ved strømpeforing

Udover at strømpeforing er meget billigere end en komplet kloakrenovation, har en strømpeforing også en anden fordel. Nogle kloakrør kan nemlig være svært utilgængelige: f.eks. fordi de ligger under huset, har mange knæk eller er meget smalle. Heldigvis kan stort set alle kloakrør strømpefores – selv kloakrør der er helt ned på 70 mm i diameter. Til gengæld er strømpeforing af svært tilgængelige kloakrør desværre også dyrere.

Hvornår kan kloakrenovation bedre betale sig?

Det er klart, at er kloakken tilstrækkelig ødelagt og slidt, vil det typisk være mere hensigtsmæssigt med en komplet kloakrenovation. Det er desværre svært at give en definitivt svar på, hvornår det bedre kan betale sig at få foretaget en komplet kloakrenovation. Hvis du er i tvivl om du skal foretage en kloakrenovation i stedet for strømpeforing, anbefaler vi, at man får foretaget en TV-inspektion af et autoriseret kloakfirma. Her vil kloakfirmaet typisk kunne give svar på, om det bedre kan betale sig med en komplet kloakrenovation.

Fem hurtige svar: ofte stillede spørgsmål om strømpeforing

Der er en række spørgsmål angående strømpeforing af kloakrørene, der går igen. Derfor har vi samlet de oftest stillede spørgsmål her med det dertilhørende svar.

Er strømpeforing farligt?

Nej, strømpeforing er overhovedet ikke farligt. Tidligere brugte man stoffet styren til at udføre strømpeforing. Styren er et skadeligt stof, der udover at være på Miljøstyrelsens officielle liste over uønskede stoffer, også er på EU’s liste over hormonforstyrrende stoffer, fordi det er kræftfremkaldende. Man har heldigvis gjort det ulovligt at bruge styren i forbindelse med strømpeforing, så det er heldigvis ikke et problem længere.

Hvordan vedligeholder man kloakrørene?

Lad det være sagt, at selv om strømpeforing ganske vist er meget billigere end en komplet kloakrenovation, er det bestemt heller ikke billigt. Derfor kan det være en rigtig god idé vedligeholde kloakrørene, så levetiden for kloakrørene kan forlænges et par år, inden det bliver tid til en strømpeforing.

Man kan vedligeholde kloakrørene ved at spule kloakrørene ca. en gang om året. Det sikrer, at fedtstoffer, sæberester o.lign. bliver fjernet fra afløbet. Ellers er der nemlig risiko for, at det sætter sig i røret, hvilket slider unødvendigt meget på det.

Hvornår skal man få udført strømpeforing?

Som vi indledningsvis berørte, er det en god idé at få udført strømpeforing, når kloakledningerne har lækage, forskydninger eller huller. Men hvordan kan man helt præcis vide, om ens kloakrør og -ledninger skal have udført strømpeforing? Svaret er, at det kan man ikke vide. Først når man bestiller en TV-inspektion af ens kloak, ved man, om man bør få udført strømpeforing. Derudover kan man naturligvis have berettiget mistanke, hvis ens kloak begynder at lugte, ikke fungere ordentlig osv.

Hvad er fordelene ved strømpeforing i forhold til komplet kloakrenovation?

At få udført strømpeforing i forhold til komplet kloakrenovation har flere fordele:

  • Det er billigere, fordi det ikke umiddelbart kræver omfattende gravearbejde
  • Det er lettere for kloakfirmaet også at fikse svært tilgængelige kloakrør, netop fordi man ikke skal grave kloakrørene op
  • De strømpeforede rør holder sig mellem 70 og 100 år

Skriv en kommentar