Isolering af krybekælder: Se priser og metoder [2024 guide]

background Layer 1 Isolering

Isolering af krybekælder: Se priser og metoder

Kolde gulve, dårlig isolering og dyre varmeregninger. Hvis du har en krybekælder, er der mange gode grunde til at isolere den. Krybekælderisolering er en særdeles god investering, som hurtigt tjener sig selv hjem.

Nedenfor finder du prisberegner for, hvad en krybekælderisolering kommer til at koste samt råd til processen.

Få gratis rådgivning og 3 tilbud på isolering af krybekælderen

Ønsker du tre gratis og uforpligtende tilbud på isolering af krybekælderen, anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige isoleringsfirmaer på krybekælderisolering. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

3byggetilbud har 4,6 stjerner på Trustpilot og over 400.000 udførte byggeopgaver

 • Hurtigt svar og tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende og med gratis rådgivning

Hvad koster isolering af krybekælderen?

Isolering af krybekælderen er en relativt billig isoleringsform, som koster mellem 400-600 kr. per kvadratmeter inkl. materialer. Prisen afhænger bl.a. af isoleringstype og isoleringstykkelse.

Prøv vores prisberegner nedenfor, som inkluderer udgifter til arbejdsløn samt materialer:

Spar op til 12.100 kr. årligt ved krybekælderisolering

Der er mange penge at spare på varmeregningen, hvis man isolerer krybekælderen. Data fra Energistyrelsen viser f.eks., at man kan spare op til 12.100 kr. årligt ved krybekælderisolering, hvis man har et uisoleret træbjælkegulv og fyrer op med olie.

Den årlige besparelse ved krybekælderisolering afhænger af fire faktorer:

 • Grundareal
 • Tykkelsen af efterisolering (200 eller 300 mm)
 • Om gulvet i forvejen er isoleret (læs mere om isolering af gulv her)
 • Opvarmningsform (olie, elvarme, naturgas, fjernvarme el.lign.)

Jo større grundareal og jo større tykkelse på efterisoleringen, jo større vil den årlige besparelse være. Tilsvarende vil den årlige besparelse også være større, hvis gulvet i forvejen ikke er isoleret, og hvis du benytter en af de dyre opvarmningsformer (olie og elvarme f.eks.).

Typisk vil en isolering af krybekælderen føre til en årlig økonomisk besparelse på varmeregningen mellem 4.000-8.000 kr. Du kan prøve Energistyrelsens besparelsesberegner her.

Hvis du har en krybekælder som ikke er isoleret, er en krybekælderisolering således en særdeles god investering. Antager man f.eks. at krybekælderisoleringen koster 27.000 kr inkl. moms og giver en årlig besparelse på 7.000 kr., har investeringen tjent sig selv hjem på blot fire år.

Det bør en opgavebeskrivelse til krybekælderisolering indeholde

Der er flere ting, man skal tage stilling til, når man skal isolere krybekælderen. Derfor er det vigtigt, at du er detaljeret og omhyggelig i din beskrivelse af opgaven, når du indhenter tilbud fra murerfirmaer. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med murerfirmaet senere i processen.

En opgavebeskrivelse til isolering af hulmuren bør indeholde følgende:

 • Adresse på ejendommen
 • Grundareal i kvadratmeter
 • Højde i cm på krybekælderen
 • Hvornår ejendommen er opført
 • Om trægulvet i forvejen er isoleret
 • Om vand- og varmerør er blevet isoleret
 • Hvis hulmuren tidligere er blevet isoleret angiv da årstal samt hvilket isoleringsgranulat, som blev anvendt
 • Om tilbuddet også skal inkludere indledende forundersøgelse af en energirådgiver
 • Om tilbuddet også skal inkludere udfræsning og omfugning af eksisterende fuge
 • Vedlagte fotos af murværket

Eksempel på opgavebeskrivelse til hulmursisolering

Kære [Murerfirma]

Vi bor på Lyngkjærvej 64, 2765 Smørum og overvejer en isolering af husets hulmur. Ejendommen er opført i 1957 og murværket er blevet omfuget senest i 2010. Hulmuren måler samlet 220 m2 og er ikke tidligere blevet isoleret. Jeg har vedlagt fotos af ejendommens murværk. Hvis I har en autoriseret energirådgiver tilknyttet, skal tilbuddet også inkludere en forundersøgelse af isoleringen af huset.

Jeg ser frem til at høre fra jer med pris og tidshorisont.

Bedste hilsner

Valg af isoleringstype

Når du skal isolere krybekælderen, kan du enten isolere med pladebatts eller eller med indblæsning af isoleringsgranulat. Om du skal vælge pladebatts eller isoleringsgranulat afhænger helt af højden på krybekælderen.

Arbejdstilsynet tillader kun arbejde i krybekælder med en højde på minimum 60 cm (kilde: bfa-ba.dk). Er krybekælderen derfor under 60 cm i højde, kan du kun isolere krybekælderen med isoleringsgranulat. Er krybekælderen over 60 cm, kan krybekælderen isoleres med pladebatts. Det er en smule billigere at isolere med pladebatts, som koster mellem 350-420 DKK per m2, mens isolering med isoleringsgranulat koster mellem 480-600 DKK per m2.

Isolering med pladebatts

Hvis du vælger at isolere krybekælderen med pladebatts, kan du bruge batts fra Rockwool eller lignende producenter. Hvis du vælger pladebatts fra Rockwool, anbefaler Rockwool, at:

 • Bjælker og undersiden af gulvet beklædes med dampspærre: her anbefaler Rockwool enten Rockwool VapourStop eller Rockwool Climate. Dampspærren beskytter krybekælderen mod fugt, da den varme luft fra stuen ellers vil trænge ned igennem gulvet og kondensere i den meget kolde kælder.
 • Under dampspærren lægges Rockwool Flexibatts
 • Under Rockwool Flexibat lægges Rockwool A-Pladebatts 10
 • Pladebatts fastmonteres med tråd eller skruer og skiver

Derudover skal du sikre tilstrækkelig ventilation i krybekælderen for at undgå fugt. Først og fremmest må eksisterende ventilationsåbninger ikke lukkes. Det kan også være nødvendigt at sætte flere riste i krybekælderen for at sikre tilstrækkelig udluftning.

Isolering med isoleringsgranulat

Hvis krybekælderen er under 60 cm i højde, skal den isoleres med isoleringsgranulat. Her anvendes typisk papiruld, mineraluld eller flamingo som isoleringsgranulat. I isoleringsgranulatet er der typisk tilsat en miljøvenlig lim, så den kan hæfte direkte på gulvstrøer og andre konstruktioner.

Når isoleringsfirmaet isolerer krybekælderen med isoleringsgranulat, er processen som følger:

 • Dampspærre lægges på undersiden af gulvet for at undgå fugt i krybekælderen
 • Vand- og varmerør isoleres, så man undgår frostsprængninger og kondens fra rørene
 • Er der allerede opsat måtter under gulvet i krybekælderen, fæstnes de til undergulvet, så hullerne i den eksisterende isolering udfyldes
 • Blandingen med isoleringsgranulat og lim sprayes op under gulvet nede fra krybekælderen
 • Det kan også være nødvendigt at sætte flere riste i krybekælderen for at sikre tilstrækkelig udluftning
Efterisolering af gulv over krybekælder

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.