Nedrivning af væg: Se priser, læs om gør-det-selv og få 3 gratis tilbud

background Layer 1 Byggeopgaver

Nedrivning af væg – Se priser, læs om gør-det-selv og få tilbud

Du har sikkert, ligesom så mange andre gået og overvejet en ombygning. Få slået et par små værelser sammen så der er plads til det arbejdsværelse, du altid har ønsket. Måske vil gerne gøre køkkenet større, så der kan blive plads til et ordentligt spisebord, hvor hele familien kan samles. Eller måske har du bare lyst til at prøve noget nyt.

Uanset hvad, er det ofte en nedrivning af væggene, der kan blive udfordringen ved sådant et eventyr. For kan man nu finde ud af det, må man overhoved, og hvad kan det komme til at koste? Man skal også tage med i regnestykket, at det måske er en bærende eller stabiliserende væg, man har udset sig og i så tilfælde kan det være direkte farligt, hvis det ikke bliver gjort ordentligt.

Så du bør altid forberede dig grundigt og tage alle forholdsregler, så du er sikker på at projektet ikke går helt i hundene. Så hvad kan man gøre? Lad os kigge på det engang.

Få 3 gratis tilbud på nedrivning af væg

TilbudFor at få den bedste pris på nedrivning af væg, anbefaler Primabolig.dk, at man får 3 gratis og uforpligtende tilbud hos tilbudsservicen 3byggetilbud.dk. Du vil få tre tilbud fra tre forskellige håndværkerfirmaer, som alle vil konkurrere om at få din nedrivningsopgave. Det sikrer den laveste pris for dig.

 • Gratis og uforpligtende tilbud – du kan takke nej til alle 3 tilbud uden problemer
 • Konkurrencedygtig pris – de tre håndværkerfirmaer konkurrerer om at få din opgave; det sikrer en lavere pris for dig

Få 3 tilbud på nedrivning af væg

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Priser på nedrivning af væg – hvor meget koster en professionel?

Prisen på nedrivning af væg

Man kan naturligvis altid kontakte en professionel håndværker og få sig et tilbud. Det har dog den ulempe, at det kan komme til at koste dig en del penge. Det kan være et større projekt at få revet en væg ned og derfor må man også være forberedt på, at det kan komme til at koste lidt.

Der er mange steder hvor man kan finde gode tilbud og mange håndværkere vil da også være til at forhandle med. Men du kan faktisk bare slå din opgave op på sider som 3byggetilbud.dk, og så lade håndværkerne komme til dig. Tilbuddene er ganske uforpligtende og du kan være sikker på at få en god og professionel oplevelse – hvis du vil benytte dig af 3byggetilbud.dk’s service, kan du bruge vores formular øverst i artikelen.

Typisk vil priserne på en nedrivning af væg ligge på 4.000-6.000 kr. pr væg, men dette skal dog tages med forbehold, da det helt og aldeles afhænger af opgavens omfang, samt hvilken type væg det drejer sig om. Væggens størrelse, materialet, placeringen og så videre kan også have indflydelse på det tilbud håndværkeren giver. Derfor kan det som tidligere nævnt, ofte betale sig at indhente en række tilbud, da priserne kan variere meget fra håndværker til håndværker. Hvis du selv slår tilbuddet op på et en håndværker portal, skal håndværkerne pludselig til at konkurrere med hinanden om opgaven, så de vil højst sandsynligt give dig et rigtigt godt tilbud og dermed kan du spare en masse penge.

Nedenfor ses en kort video om processen, når man skal nedrive vægge:

Nedrivning af væg

Kan jeg selv rive væggene ned?

Men måske er du en rigtig handyman eller handy-woman, så sådan en smule væg kan ikke afskrække dig. I så tilfælde kan du forsøge at gøre det selv. Det er bestemt ikke umuligt, at rive en væg ned selv med godt resultat. Hvis man forbereder sig ordentligt og har styr på hvad man laver, kan der være en masse penge at spare. Lad dog være med at gribe en stor hammer og kaste dig over den første væg du ser. Skriv dig de forskellige risici bag ørene, da du eller kan ende i noget værre rod.

Risiko ved gør-det-selv – hvad kan gå galt?

Nedrivning gør-det-selv

Hvis du vælger selv at gå i krig med nedrivningsarbejdet, kan der ske alvorlige skader på både boligen og på personer, medmindre du gør det helt rigtigt. Dette kan ikke påpeges kraftigt nok og det er på eget ansvar, hvis man skulle dumme sig.

Hvis du skulle rive en stabiliserende eller bærende væg ned, uden at være ordentligt forbered kan du risikere at huset simpelthen slår revner, at huset sætter sig med slemme fugtskader til følge, at vægge eller lofter simpelthen styrter sammen eller at hele huset styrter sammen. Så det er bestemt ikke for sjov at der siger, vær forsigtig. Det kan koste formuer, for slet ikke at tale om at det i værste fald kan koste menneskeliv.

Så bærende eller stabiliserende vægge kan være de farlige vægge at rive ned, især hvis du vil gøre det selv. Få derfor helst en professionel med på råd. Ekspert eller ingeniører med forstand på den slags vil kunne rådgive dig, før du går i gang.

En skillevæg kan derimod rives ned uden de store risici, men det kan dog stadig betale sig at være forsigtigt, da du stadig kan komme til at gøre skade på dig selv, hvis opgaven gribes forkert an.

Fordele ved at få professionel til at rive væggen ned

Der er mange fordele ved at gøre arbejdet selv, men det indebærer til gengæld også at du selv står med hele ansvaret. Så hvis du ikke er helt sikker, er det langt bedre at lade være og få en professionel håndværker til at gøre det for dig. Hvilke fordele er der så ved at få det gjort professionelt?

Først og fremmest er du sikret, at arbejdet bliver udført i henhold til dansk standarder for den slags arbejde. Derudover tager håndværkeren ansvaret for, at arbejdet bliver udført ordentligt og i pænt. Uanset hvor meget handyman man er, vil man næppe kunne gøre det så sikkert som en professionel, der lever af det.

Håndværkeren vil tage højde for om væggen skulle være bærende eller stabiliserende og har de rigtige remedier til at udføre en sådan opgave. Desuden vil der være en form for forsikring hvis huset senere skulle slå revner eller sætte sig, som følge af håndværkerens arbejde. Den sikring har du ikke hvis du selv har kastet dig over opgaven, hvilket kan ende med at koste dig dyrt.

Gør-det-selv nedrivning af væg sådan – undgå, at det bliver et mareridt

Hvis du stadig har mod på at gøre arbejdet selv, følger her en lille guide til hvordan du bedst og sikrest kan rive en skillevæg ned.

Først og fremmest skal du bruge nogle forskellige redskaber, der vil gøre arbejdet nemmere.

 • En god mukket er uundværlig, da det er dens vægt og tyngde der skal stå for meget af det grove.
 • En hammer og mejsel vil også være nødvendig.
 • Afdækningsplastik, så der ikke kommer støv og murbrokker i hele huset. Det kan skåne gulvene meget af afdække ordentligt.
 • Våde håndklæder til at opfange meget af det støvet.

Når du har disse ting, er du klar til at gå i krig.

Sådan river man en skillevæg ned

Til at begynde med skal vægge og gulve dækket til med plastik, hvilket vil gøre oprydningen langt nemmere. Det er et ubeskriveligt svineri at rive en skillevæg ned, så du vil kunne spare dig selv for en masse rod, hvis du afdækker ordentligt inden du begynder på det grove arbejde.

Derefter bør du hænge de våde håndklæder op i de rum, der vil blive støvet til under arbejdet og samtidig bør du åbne vinduer og døre, så der kan blive lufter grundigt ud. De våde håndklæder vil opfange en betydelig mængde af det omkringhvirvlende støv og de åbne vinduer vil tage sig af resten. Dermed kan du sikre dig, at du har et nogenlunde fornuftigt indeklima, selvom du laver et stykke arbejder der støver og sviner.

Når disse forberedelser er på plads er det tid til det grove arbejde. Start med hammer og mejsel, til at fjerne de første sten, rundt om i kanten. Derefter vil du kunne gå til værket med din tunge mukkert og få slået store stykker af væggen ned. Vær forsigtigt og benyt sikkerhedssko, luftmaske og handsker.

Efter det meste af væggen er revet ned med mukkerten, skal du igen i gang med hammer og mejsel. Nu skal du nemlig have ordet de grove kanter, der er opstået rundt i kanterne. Sørg for at få udjævnet og finpudset arbejdet ordentligt, så du kan komme videre i processen.

Vupti! Din væg er nu revet ned og du kan fjerne håndklæderne og plastikken. Vær dog sikker på at du er helt færdig med det beskidte arbejdet, før du fjerner disse. Så er det frem med støvsugeren og få fjernet resterende støv og skidt. Gør det ordentligt, da støvet har det med at blive hængende og kan være ganske usundt.

Er væggen en bærende væg?

Før du begynder skal du dog være helt sikker på, at det ikke er en bærende væg. Hvorfor er det så vigtigt? Jo, en bærende væg er en central del i husets konstruktion. Det er en væg der er direkte forbindelse med taget eller overetagerne. Hvis en sådan væg blot rives ned uden videre, kan konsekvenserne være uoverskuelige.

Ønsker du at rive en væg ned, men er i tvivl om hvorvidt det er en bærende væg, skal du få fat i en bygningssagkyndig eller ingeniør. De vil kunne gennemgå huset og dets tegninger, for derefter at give dig en vurdering. Det kan nemlig være at den væg under ingen omstændigheder må fjernes og du derfor må droppe dine planer, eller i hvert tilfælde tilbage til planlægningen. For det meste kan det dog med støjbjælker og stolper lade sig gøre at nedrive en væg. Bare sørg for at du har snakket med en professionel først.

Er væggen en stabiliserende væg?

Hvordan så med en stabiliserende væg? Det kan være svært for en lægmand at kende forskel på disse udtryk. Men det faktisk ret simpelt. Hvor den bærende væg holder taget oppe og hele bygningen på plads, er den stabiliserende væg til for at yde support. Den hjælper med at holde bygningen stabil under pres. Dette pres kan f.eks. være:

 • Kraftige vindstød under storm eller orkan.
 • Tung sne på taget om vinteren
 • Generelt hårdt pres på grund af vind og vejr.

Her er det yderst vigtigt for husets stabilitet, at du ikke nedriver en sådan væg uden, at have rådført dig med en professionel først. Hvis huset sætter sig, kan du risiker at få fugtskader, der vil give dig mange grå hår og udgifter i fremtiden. Så er det langt bedre at forberede sig først og få en professionel med på råd.

Husk byggetilladelse

Byggetilladelse

Før du begynder på noget som helst, i forbindelse med nedrivning af en væg, skal du først have tilladelse. Du må nemlig ikke nedrive en væg, uanset om det så er en bærende, stabiliserende eller blot en skillevæg uden at have spurgt på kommunen først. Du vil få brug for en byggetilladelse, for at kunne begynde på at rive vægge ned. Men det er næppe nok, da de fleste kommuner også vil kræve, at du får en ibrugtagningstilladelse.

Det er derfor afgørende for dit byggeri, at du har alle relevante tilladelser først og dermed kan undgå et efterspil, der kan få store konsekvenser for dig og din økonomi. Kommunen kan også være behjælpelig med at skaffe dig plantegninger og lignende over dit hus, hvis du ikke selv er i besiddelse af disse. Det kan være nødvendigt at skaffe disse, da ingeniøren eller håndværkeren kan få brug for disse i forbindelse med arbejdet. Du kan desuden se en oversigt over håndværkere i dit nærområde eller få et håndværkertilbud.

Men når først alt dette er på plads, kan du komme i gang med omdanne dit hus, til lige den bolig du altid har drømt om. Hvad enten det er en større stue eller et køkken med spiseplads, der vækker dine drømme. Det behøver ikke være så svært, så længe du sørger for at forberede dig grundigt og altid være forsigtig.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

2 kommentarer til “Nedrivning af væg – Se priser, læs om gør-det-selv og få tilbud”

 1. Nedrivning af bærende væg.

  Statiske beregninger er foretaget. Nedrivning af indervæg (tidligere ydermur) i et gasbeton hus. Vi ønsker fjernet så meget som muligt af væggen for at åbne op mellem 2 stuer.

  Svar
  • Hej Anne

   Det er desværre svært at estimere en pris uden at kende yderligere til opgaven. Jeg vil anbefale, at du benytter formularen øverst på siden.

   Bh Primabolig.dk

   Svar

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst i artiklen.