Omfugning af hus og murværk – Se priser, tilbud og gør-det-selv her!

Omfugning af hus

Er murværket på huset begyndt at se lidt trist ud? Er dine fuger begyndt at smuldre? Kunne det i det hele taget godt trænge til en kærlig hånd? Med en omfugning af husets murværk, kan man få huset til at se flot, indbydende og nyt ud. En omfugning hjælper samtidig også på murværkets tilstand, er med til at opretholde husets fundament og reducerer risiko for fremtidige skader på murværket markant. Men hvornår skal man få foretaget en omfugning? Hvad koster det? Og kan man selv gøre det?

Få 3 gratis tilbud på omfugning af huset

TilbudFor at få den bedste pris på omfugningen, anbefaler Primabolig.dk, at man får 3 gratis og uforpligtende tilbud hos tilbudsservicen 3byggetilbud.dk. Du vil få tre tilbud fra tre forskellige håndværkerfirmaer, som alle vil konkurrere om at få din fugeopgave. Det sikrer den laveste pris for dig.

 • Gratis og uforpligtende tilbud – du kan takke nej til alle 3 tilbud uden problemer
 • Konkurrencedygtig pris – de tre håndværkerfirmaer konkurrerer om at få din opgave; det sikrer en lavere pris for dig

Få 3 tilbud på omfugning af huset

Omfugning pris – hvor meget koster omfugning af hus og murværk?

Omfugning prisDet er svært at give et definitivt svar på hvor meget omfugning af hus og murværk koster, da det afhænger af en række faktorer. Af disse faktorer kan bl.a. nævnes:

 • Antal kvadratmeter af murværket der skal omfuges
 • Valg af håndværker – prisen svinger fra leverandør til leverandør
 • Hvor omfattende en omfugning der er nødvendig

Når det er sagt, ligger omfugningen i prislejet mellem 450-600 kroner ekskl. moms per kvadratmeter. Måler murværket på dit hus f.eks. 80 m2, vil prisen ligge mellem 36.000 og 48.000 kroner. Måler dit hus’ murværk derimod 50 m2, vil prisen ligge mellem 22.500 og 30.000 kroner. Og så videre, og så videre.

Ovenstående prisestimater er dog meget usikre, og det anbefales derfor, at man benytter sig af formularen til 3byggetilbud øverst i artiklen. Her vil du få 3 gratis tilbud på omfugning af dit hus, og det kan give et meget bedre billede af prisniveauet – og du kan naturligvis takke nej til alle tilbuddene, hvis du skulle have lyst.

Hvordan foregår en omfugning?

Herover ses en demonstrationsvideo, hvor processen for omfugning illustreres ganske tydeligt.

Herunder kan du læse om processen ved en omfugning, som professionelle benytter sig af. Så kan du være helt tryg, når du sætter en håndværker til at omfuge.

 • Håndværkeren starter med en såkaldt udfræsning (også kendt som udkradsning). Det er med andre ord her, hvor man fjerner de gamle og skrøbelige fuger. På almindelige huse bruger håndværkeren elektrisk værktøj til denne opgave (med en støvsuger – som dog ikke er en støvsuger i traditionel forstand),hvilket gør processen langt hurtigere. På særligt skrøbelige og gamle bygninger, må denne opgave desværre klares manuelt.
 • De delvist tomme fuger renses nu. Først benytter håndværkeren en stiv børste til at fjerne støv og snavs fra fugerne. Støv og snavs i fugerne kan komplicere det videre arbejde, så derfor bør håndværkeren være særdeles grundig med rensningsprocessen. Håndværkeren kan eventuelt efterfølgende vælge at vande mursten og fuger, så den mørtlen hæfter sig bedre.
 • Håndværkeren skal nu vælge den mørtel, der skal bruges som de nye fuger. Eftersom der findes et utal af både typer af mørtel men faktisk også farver af mørtel, er det her vigtigt at tale med håndværkeren om, hvilken mørtel der skal bruges.
 • Håndværkeren fylder nu fugerne med en fugepistol. Her er det vigtigt, at det gøres omhyggeligt og korrekt, da hulrum og små områder uden mørtel med tiden kan føre til sprækker og revner. Disse sprækker er meget belastende for murværket.
 • Når fugerne er størknet, skal håndværkeren børste og finpudse murværket, så rester fra mørtel på murstene fjernes, muren afsyres og huset ser så flot og indbydende ud som muligt.

Hvornår skal husets murværk omfuges?

Hvor lang tid man vil vente, før man får foretaget en omfugning af huset er, som så mange andre ting, en smagssag. Omfugningen af huset er som regel en dyr renovation, og derfor bør man naturligvis vurdere, om omfugningen kan vente et par år.

Tommelfingerreglen for hvornår huset skal omfuges

 • Gå ud til husets mur.
 • Tag din fingerspids, og skrab lige så forsigtigt i murværkets fuger.
  • Hvis intet smuldrer, kan du være tilfreds med murværket, og der er ikke umiddelbart behov for omfugning.
  • Hvis en overraskende mængde smuldrer, er det værd at overveje en omfugning, eller i hvert fald tage kontakt til en professionel som kan vurdere det.

Ovenstående tommelfingerregl er naturligvis vejledende, og hvorvidt huset skal omfuges bør altid vurderes af en professionel håndværker.

Gør-det-selv omfugning eller professionel hjælp?

Om du selv skal omfuge husets murværk afhænger af, om du tidligere selv har gjort ligende ting og er tryg ved gør-det-selv byggeopgaver. Det er klart, at der er mange penge at spare ved selv at gøre det, men omvendt er der naturligvis også en risiko for, at noget går galt. Vi kan uden tvivl bedst anbefale, at man hyrer en professionel håndværker til opgaven.

Typer af omfugning

Omfugning badeværelseDer findes generelt to typer omfugning foruden murværket. De kræver alle tre forskellig behandling, hvorfor det kan være relevant at sætte sig ind i de forskellige typer af omfugning. Nedenfor vil vi komme ind på de tre typer omfugning.

Omfugning af murværk

Når fugerne i dit murværk er begyndt at smuldre, eller der ganske enkelt ikke er særlig meget af fugerne tilbage, kan det være en rigtig god idé at overveje en omfugning. Ikke alene for synets skyld. Også fordi murværket ellers risikerer at flade sammen. Mursten bæres som bekendt af den mørtelfuge som er imellem dem, og når mørtelfugen gennem tiden begynder at forsvinde, er murværket enormt skrøbeligt og ustabilt. At murværket decideret falder sammen er dog et sjældent syn (typisk kun noget man ser i flere århundrede år gamle ruiner), men det er en risiko. Derfor er en omfugning, hvor man tilfører fuge og dermed stabilitet til murværket, essentielt for husets tilstand.

Omfugning af badeværelse

Når fugerne i badeværelset begynder at revne og smuldre, ser det ikke alene grimt ud. Der følger også en række dårligdomme, såsom:

 • Risiko for skimmelsvamp, fordi svampen lægger sig mellem fliserne
 • Risiko for fugtskade

Derfor kan det være ganske fornuftigt, at få omfuget sit badeværelse, så snart man opdager revner i fugningen. Prisen er ej heller nær så dyr som omfugning af husets murværk. Prisen ligger ca. på 300 til 400 kroner ekskl. moms per kvadratmeter, og der er ej heller ligeså mange kvadratmeter i badeværelset.

Omfugning af skorsten

Når man omfuger husets murværk, omfuger man typisk også skorstenen. Når man omfuger skorstenen er det i højere grad for de æstetiske hensyn.

Skriv en kommentar