Pris på omfugning af hus og murværk: Beregn pris og få tilbud (2022)

background Layer 1 Facade

Omfugning af hus og murværk: Beregn pris og få tilbud

Hvis fugen i murværket er porøs og begyndt at smuldre, kan det være tid til en omfugning af husets murværk. En omfugning er ofte en god investering, som ikke alene giver husets udseende et løft; det fører også til en bedre isoleringsevne af huset, mindre slitage af husets mursten samt mindre risiko for fremtidige skader af husets murværk.

Læs nedenfor om, hvornår en omfugning er nødvendig og prøv vores beregner for prisen på en omfugning.

Bestil 3 gratis tilbud på omfugning af husets murværk

Generelle estimater for prisen på omfugning af husets murværk er forbundet med usikkerhed, da priserne afhænger af en række faktorer. Hvis du vil have et præcist estimat for en omfugning, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af de største formidlere af byggetilbud i Danmark. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige murerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer:

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Hvad koster omfugning af hus og murværk?

Det er svært at give et definitivt svar på hvor meget omfugning af hus og murværk koster, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer. Af disse faktorer kan bl.a. nævnes:

 • Antal kvadratmeter af murværket der skal omfuges
 • Hvor omfattende en omfugning der er nødvendig
 • Om omfugningen også indebærer udfræsning af eksisterende murværk

Når det er sagt, ligger omfugningen i prislejet 400-500 DKK inkl. moms per kvadratmeter. Dertil koster en udfræsning af det eksisterende murværk ca. 160 DKK inkl. moms per kvadratmeter murværk. Måler murværket på dit hus f.eks. 100 m2, vil prisen ligge mellem 40.000-50.000 DKK inkl. moms. Skal det eksisterende murværk også udfræses, vil prisen ligge på mellem 56.000-66.000 DKK inkl. moms.

Ovenstående prisestimater er dog forbundet med en vis usikkerhed, da den endelige pris vil afhænge af en række faktorer. For at få et præcist prisestimat, anbefaler vi derfor, at du benytter formularen til 3byggetilbud øverst i artiklen.

Det bør en opgavebeskrivelse til omfugning indeholde

En omfugning af murværket kan være et omfattende arbejde, og derfor er det vigtigt, at du er detaljeret og omhyggelig i din beskrivelse af opgaven, når du indhenter tilbud fra murerfirmaer. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med mureren senere i processen.

En opgavebeskrivelse til omfugning bør indeholde følgende:

 • Adresse på ejendommen som skal omfuges
 • Antal kvadratmeter murværk som skal omfuges
 • Hvornår murværket er opført samt hvornår fugen sidst er omfuget, hvis du besidder den information
 • Indikationer for, at at fugen skal omfuges, fx smuldrene og porøs fuge, huller i fugen el.lign. (se tjeklisten ‘Hvornår skal husets murværk omfuges?‘)
 • Om tilbuddet også skal inkludere udfræsning af eksisterende fuge
 • Vedlagte fotos af murværket

Eksempel på opgavebeskrivelse til omfugning

Kære [Murerfirma]

Vi bor på Lyngkjærvej 64, 2765 Smørum og overvejer en omfugning af husets murværk. Jeg har foretaget de indledende forundersøgelser, og fugen virker porøs og med huller ved mange steder af murværket. Murværket omkring huset måler samlet 160 m2 og er – så vidt jeg ved – ikke blevet omfuget tidligere. Jeg ønsker tilbud på både udfræsning af eksisterende fuge samt omfugning. Jeg har vedlagt fotos af det eksisterende murværk.

Jeg ser frem til at høre fra jer med pris og tidshorisont.

Bedste hilsner

Hvordan foregår en omfugning?

En omfugning foregår typisk som følger:

 • Mureren udfræser (udkradser) den eksisterende fuge. Her fjernes den gamle og porøse fuge. På almindelige huse bruger mureren en vinkelsliber med rillejern for enden, hvilket er en hurtig og effektiv måde at udfræse den eksisterende fuge. Ved ældre bygninger – særligt fredede bygninger – vil udfræsningen foregå manuelt med mejsel og hammer, som er noget mere tidskrævende.
 • De delvist tomme fuger renses. Først benytter håndværkeren en stiv børste til at fjerne støv og snavs fra fugerne. Støv og snavs i fugerne kan komplicere det videre arbejde, så mureren bør derfor være særligt grundig med at rense den eksisterende fuge ud. Mureren kan eventuelt efterfølgende vælge at vande mursten og fuger, så den mørtlen hæfter sig bedre.
 • Mureren skal vælge den mørtel, der skal bruges som de nye fuger. Eftersom der findes et utal af både udformninger og farver af mørtel, er det her vigtigt at tale med håndværkeren om, hvilken mørtel der skal bruges for at murværket bevarer den samme stil.
 • Mureren fylder fugerne med en fugepistol. Her er det vigtigt, at det gøres omhyggeligt og korrekt, da hulrum og små områder uden mørtel med tiden kan føre til sprækker og revner. Disse sprækker er meget belastende for murværket.
 • Når fugerne er størknet, vil mureren børste og finpudse murværket, så rester fra mørtel på murstene fjernes. Hvis rester fra mørtel på murstenene ikke kan fjernes med børste, vil mureren afsyre murstenene. Sidstnævnte bør dog så vidt muligt undgås, da det kan beskadige murstenene.

Hvornår skal husets murværk omfuges?

Hvor lang tid man vil vente, før man får foretaget en omfugning af huset vil bero på en konkret vurdering. Omfugning af murværk er som regel en dyr renovering, og derfor bør man foretage en nøje forundersøgelse for at vurdere, om omfugningen er nødvendig. Mursten har oftest en væsentligt længere levetid end fuge, og derfor er det ofte nødvendigt at udskifte fugen før man udskifter murstenene.​

Man kan godt selv foretage en indledende forundersøgelse, men den endelige vurdering bør foretages af en professionel murer. Hvis du selv vil foretage den indledende forundersøgelse, kan du bruge følgende tommelfingerregel:

 • Skrab lige så forsigtigt murværets fuger med din fingerspids.
 • Hvis intet af fugen smuldrer, kan du være tilfreds med murværket, og der er ikke umiddelbart behov for omfugning.
 • Hvis en større mængde fuge smuldrer, er det værd at overveje en omfugning og tage kontakt til en professionel murer som kan foretage en endelig vurdering

Derudover er der følgende indikationer på, at en fuge skal udskiftes:

 • Huller i fugen
 • Steder hvor fugen mangler helt
 • Når fugerne uden besvær kan kradses ud med en fingerspids som beskrevet ovenfor
 • Frostsprængte mursten
 • Mørtel som ikke fylder fugen ud mellem murstenene
 • Revner i enten mursten eller fuge

Ovenstående tommelfingerregler er naturligvis vejledende, men det er typisk en indikation for, at man bør tage kontakt til en murer, som kan vurdere fugens tilstand mere omhyggeligt.

Hvad er fordelene ved omfugning?

Der er en række fordele ved at omfuge husets murværk. Graden af fordelene afhænger af i hvor høj grad den eksisterende fuge trænger til at blive udskiftet.

Bedre isoleringsevne

En omfugning forbedrer husets isoleringsevne, da det sørger for en tæt facade. Det betyder, at hverken kulde eller fugt vil kunne trænge gennem husets isolering. Murværkets tilstand er særligt noget energikonsulenter er opmærksomme på ved udarbejdelsen af energimærkning ved eventuelt salg eller langtidsudlejning, da det har betydning for boligens energieffektivitet. En omfugning kan således resultere i en bedre energimærkning, som deraf kan resultere i en højere salgspris eller husleje.

Bedre udseende

Omfugning af murværk kan give husets facade et æstetisk løft. Porøs og smuldrene fuge kan ses på afstand, og her er en omfugning en relativt billig forbedring af husets udseende.

Reducerer slitage af mursten

En omfugning reducerer slitagen af murværkets mursten. Begynder fugerne at smuldre, kan det føre til en beskadigelse af murværket, fordi alger, fugt og lignende kan forårsage frostsprængninger i facaden.

Gør-det-selv omfugning af husets murværk

Man kan godt selv omfuge husets murværk, hvis dele af murværket trænger til at omfuges. Er det hele husets murværk som skal omfuges, kan det dog bedst anbefales at få en professionel murer til at klare opgaven.

Gives der håndværkerfradrag for omfugning?

Der gives desværre ikke håndværkerfradrag for hverken reparation af fuger, omfugning eller imprægnering af muren. Det er også selvom omfugningen kan resultere i bedre isoleringsevne.

Typer af omfugning

Omfugning badeværelse

Der findes generelt to typer omfugning foruden murværket. De kræver alle tre forskellig behandling, hvorfor det kan være relevant at sætte sig ind i de forskellige typer af omfugning. Nedenfor vil vi komme ind på de tre typer omfugning.

Omfugning af murværk

Når fugerne i dit murværk er begyndt at smuldre, eller der ganske enkelt ikke er særlig meget af fugerne tilbage, kan det være en rigtig god idé at overveje en omfugning. Ikke alene for synets skyld. Også fordi murværket ellers risikerer at flade sammen. Mursten bæres som bekendt af den mørtelfuge som er imellem dem, og når mørtelfugen gennem tiden begynder at forsvinde, er murværket enormt skrøbeligt og ustabilt. At murværket decideret falder sammen er dog et sjældent syn (typisk kun noget man ser i flere århundrede år gamle ruiner), men det er en risiko. Derfor er en omfugning, hvor man tilfører fuge og dermed stabilitet til murværket, essentielt for husets tilstand.

Omfugning af badeværelse

Når fugerne i badeværelset begynder at revne og smuldre, ser det ikke alene grimt ud. Der følger også en række dårligdomme, såsom:

 • Risiko for skimmelsvamp, fordi svampen lægger sig mellem fliserne
 • Risiko for fugtskade

Derfor kan det være ganske fornuftigt, at få omfuget sit badeværelse, så snart man opdager revner i fugningen. Prisen er ej heller nær så dyr som omfugning af husets murværk. Prisen ligger ca. på 300 til 400 kroner ekskl. moms per kvadratmeter, og der er ej heller ligeså mange kvadratmeter i badeværelset.

Omfugning af skorsten

Når man omfuger husets murværk, omfuger man typisk også skorstenen. Når man omfuger skorstenen er det i højere grad for de æstetiske hensyn.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal stemmer

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen sammen!

Hvordan kan vi forbedre denne artikel?

4 kommentarer til “Omfugning af hus og murværk: Beregn pris og få tilbud”

 1. Tak for dit blogindlæg!.

  Jeg er selv gået i gang her hjemme med omfugning af hele huset. Men har valgt og købe en mørtel fugepistol til trykluft.

  Projektet omfugning af huset, blev noget nemmer med dette værktøj

  Svar
  • Hej Poul

   Godt at høre, at vores artikel kunne hjælpe. En fugepistol gør helt sikkert arbejdet nemmere og efterlader et pænere resultat.

   Bh Primabolig.dk

   Svar
 2. Omfugning af 1 plans hus på 189 m2 og garage på 30 m2

  Huset er fra 1970
  Ønsker tilbud på dette håndværker projekt

  Svar
  • Hej Malene

   For at få et tilbud på opgaven anbefaler jeg, at du benytter formularen øverst på siden.

   Bh Primabolig.dk

   Svar

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.